0 oy
243 göst.
Diğer kategorisinde (727 puan) tarafından
Bugün oğlumun veli toplantısı vardı. dersle ilgili yada terbiyesizlik söz dinlememe gibi bi durumu yok hamd olsun. ama hocalar onun durgun olduğunu çok arkadaş edinmediğini söylüyor aslında biliyoruz çok seçici bi çocuk 4 yaşından beri böyle bi yanım iyi bişey bu diyor diğer yanım çok arkadaşı olmaması beni üzüyor napmam lazım bilmiyorum  şuan 8. Sınıf sınıfı çok şımarık alaycı bi sınıf bu arada spora gitti 2 yıl tekwando 2 yıl kadar eskrim yaptı  bide satranç oynuyor fikir verin lütfen

8 Cevaplar

0 oy
(727 puan) tarafından
Kııızzlaaarrr
-Reklam-
0 oy
(2,141 puan) tarafından
Ben başta ikinci veya üçüncü sınıf diye düşündüm ama 8. Sınıf ve çılgınlıklarin başladığı bı dönem kötü alışkanlıklar vs bu dönemde kazanılıyor maalesef, çocuğunuzun karakterine uymuyor diye arkadaş secmemistir bence uygun olanını yapıyor 
(727 puan) tarafından
Değil mi ya
Yani anlamıyorum ki birine durmuyor diyor çok konuşıyor diyor sınıfta hedefi olanların  içinde benimki de var hala eleştiri yapıyorlar
(2,141 puan) tarafından
Boşver canım olumsuz eleştiriler yapmamış en azından, sen çocuğunu bilirsin zaten günlük hayatta sosyal mı değil mi
(727 puan) tarafından
Sosyal bi çocuk ama çok kırılgan yani öyle gülüp geçmez herşeye biraz hassas kalpli evet haklısın ben daha iyi bilirim çocuğumu
0 oy
(3,850 puan) tarafından
Çocuğun gayet sosyal yetişiyor, sporla ilgileniyor satranç oynuyor ,ders başarısına orta ve üstüyse gayet iyi.

Sadece tek tavsiyem sadece dövüş sporu degil takım arkadaşları olacagi farklı spor dalları da iyi gelebilir.

Cevaba öğretmeni sevilmiyor dedi demişsiniz ve sınıfında çıtası normal gençlik goygoyundan farklı sanırım.Çocugunuz o sınıfta zorbalığa uğruyor olmasın öğretmenin anlatmaya çalıştığı bu olabilir.Eger böyle bir durum varsa dövüş sporu ile kafamda birestirdigimde öfkeli ama öfkesini bastıran bir çocuğunuz olabilir dikkat edin gözlemleyin.Ama tabi farkındalığı yüksek olduğu içi  kendi direk mesafe de koyuyor olabilir.Evladinizi en iyi siz tanırsınız.
(727 puan) tarafından
Malesef başlarda vardı zorbalık sözlü sataşma gibi çok gidip geldim okula bişey yapmadılar sonra düzeldi ama oğlum geri çekildi tabi spor konusunda kendisi istedi bu sporları tanısanız onu her anne benim çocuğumla arakadaşlık kursun ister okadar efendidir kimseye el kaldırdığını bilnem ama işte hocanın öyle demesi üzdü beni
(3,850 puan) tarafından
Efendi olur neden olmasın çocuğun okul harici ilgi alanları, sorumlulukları var düzenli standardını koruyan bir cocuk.
Anlatmak istediğimde yukarıda yazdığınızdi zaten
Zorbalık varsa ,o da kendi sınırını kontrol etmek için muhtemelen tercihini dövüş sporlarindan yapıyor.Madem zorbalık var devam etsin ellemeyin.
Lisede takım sporlarını düşünürsünüz bir arkadaş grubu ile zaferi yada kaybetmeyi tadacagi birlikte emek vereceği çok kolay açılır evladınız korkmayın.Ayrica lisede sosyal faaliyeti olan çocuklar havalı oluyor popülaritesi artar kendine güveni gelir :) Saka bir yana zaten biraz daha büyümüş olacak dışarıya yönelik bir hal alır.
(727 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)
0 oy
(15,341 puan) tarafından
Ilk okul çocuğu değilki arkadaş edinmesini veya sosyalleşmesini dert ediniyorsun. O yaşlarda insanın arkadaşı zaten 1 2 tane oluyor. Sınıfın tamamıyla anlaşmak zorunda değil. Bence senin karişmanda doğru değil artık. Kötü arkadaşı olsa uyarırsın ama git arkadaş edin demek olmaz bence. Zaten artık ergenlik döneminde sayılır o yüzden tek takılmak hoşuna gidiyordur. 
(727 puan) tarafından
Arkadaşı var ama 2 3 kişi sınıfta zaten nasıl karışayım ki yani hocanın benden ne istediğini de anlamadım
0 oy
(18,697 puan) tarafından
Sınıftan yoksa başka bir tanıdık akraba çocuğu falan var mı gorusturebileceğiniz. Bı tane olsa arkadaşı yeter aslinda. Kendi bu durumdan şikayetçi mi nasıl 
(727 puan) tarafından
Malesef eşim asker usulu çalışıyor çok fazla tayinimiz çıktığı için hep yabancıyız var arkadaşı 2 3 kişi onlarda aynı onun gibiler
(18,697 puan) tarafından
Ee tamam işte onlarla daha sık goristurun o zaman.  Bazı çocuklar sakin fitratlidir. Diğerleriyle takılmak uyum sağlamak istemezler. Onlar öyledir. Ve bu  kötü bişey değil. Kendini kötü hissetmiyorsa sorun yok
0 oy
(500 puan) tarafından
Böylesi gercekten daha iyi bu zamanda arkadai cok sıkıntılı en iyisi uzak dursun 1 2 tane kafa dengi arkadası olsun yeter Rabbim şaşırtmasın insallah hep böyle efendi ahlaklı vatana millete hayırlı evlat olur 
(727 puan) tarafından
Amin inşallah duam hep öyle...
0 oy
(2,240 puan) tarafından
Eskiden olsa böyle çocuklar efendi diye övülür sevilirdi. Çağ öyle değişti ki sadece baskın şımarık vs yeni nesil normal geliyor. Eğer çocuğun mutsuz değilse hiç sorun değil bence. Ben dua ediyorum ilerde arkadaş seçebilecek bilinçte olsun diye. Her ergen haylaz olmak zorunda değil. Sadece oğlun mutlu olsun yeter. Hem kalabalık sahte ilişkilerdense 2 3 arkadaşıyla yıllanmış dostlukları olacak belki bu çok daha kıymetli. Herkesin kendine özgü fıtratı vardır bunu bozmaya hiç gerek yok inşallah hep iyilerle karşılaşır evlatlarımız
(727 puan) tarafından
Okadar haklısın ki anormal olanlar normalleşti günümüzde. Güzel duanada binlerce amin
0 oy
(293 puan) tarafından
Etrafında kalitesiz insan çoksa durgun olması normal. Genel olarak olgun tutum sergıleyen bı çocuksa bence ne istediğini biliyor o yuzden herkesle arkadaşlık kurmuyordur.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 57 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Merve1112 (10,661 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 246 göst.
0 oy
3 cevap 149 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Zenan. (535 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 54 göst.

404,749 soru