+2 oy
1,143 göst.
Diğer kategorisinde (1,413 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

GÜNCELLEME: Sabah post açmıştım kondom buldum diye. Durumu anlattım genel müdüre, bu tarz konuların şirketin compliance yani politika prosedürlerine zarar verecek şeyler olduğunu bu yüzden kesinlikle örtbas edilmemesi gerektiğini söyledi. Araç takip sisteminden aracın hareketlerine bakıldı. Şüpheli durumlar var. Şüpheli anlarda kimin kullandığı tespit edildi. İfadesi alınacak hukuk ekibi tarafından. İlk bulgulara göre konu öyle "aman görmezden gel abartma bu kadar" denecek bir konu değilmiş. 

Normalde bu tarz sansasyonel paylaşımları sevmem de paylaşmam da. Fakat burada bazen akıl akıldan üstün oluyor. 

Şirket aracında kondom buldum dün. Ben aracı ara ara kullanırım. Ama eve götürmem. Mesai bitince otoparka çeker giderim. Dün park edip çıkarken anahtar düştü arabaya, araya girmiş biraz uğraştım alırken. O sırada elime paket geldi. Önce eşantiyon yüz kremi paketi falan sandım. Verirler ya hani kozmetikçilerde. Aracın içi çok aydınlık değildi. Çıkardım baktım kondom :( Aracı en son kim kullandı bilmiyorum. Çoğunlukla benim ekip kullanır ama hepsi kadın ekibimin. Kondomla işi olacak biri de yok, bence yani. Şirkete bildirsem olay çıkar. Birilerine iftira bile atabilir. Üstü kapalı ima etsem, kişisel bir eşya buldum kaybeden ban gelsin desem. Yine sorarlar ne buldun diye. Herkes kafasında kurar durur ya da, kaynasın istemiyorum ortalık.

Arabaya not mu koysam, tam bulduğum yere, aradığınız kondoma şu an ulaşılamıyor falan diye. Bu sefer de konudan alakasız biri notu bulur ortalık yine karışır.

Bir akıl verin bana ne yapsam. Kondom da lanetli bir eşya gibi kaldı çantamda. Atsam delilim gidecek. Atmasam başıma iş açacak :/ Pedin arasına sakladım of :/

26 Cevaplar

0 oy
(1,413 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

En İyi Cevap

Öğle yemeğinde genel müdürle konuşacağım. Tutanak tutarız sanırım. İyi niyetli yorumlarınız için teşekkür ederim. <3

İLAVE NOT:

1. Aracın sorumluluğu sende neden başkası biniyor diyenler; Aracın idari sorumluluğu bende, satış aracı değil bu birine zimmetlensin. Ben de mesai saatlerinde iş için kullanılmasına müsaade ediyorum onun dışında kimseye izin vermiyorum.

2. Dürüst imajı çizmeye çalışıyormuşum. 10+ senedir bu şirkette çalışıyorum, hiçbir imaja ihtiyacım yok. Olaya odaklanmak yerine bana odaklanmanız üzücü. Mesele ben değilim, mesele vukuatlı ya da kazayla "şirket" aracına düşen kondom:)

(5,701 puan) tarafından
sahibi bulunduysa iyi. ama insalah isinden ekmeginden olmaz su devirde is bulmak zor. kizin ozel hayati yuzunden isten cikarilmasi ve adinjn cikmasi kotu olur. araç abuk
subuk gitmemesi gereken yerlere gtmisse kizin basi baya agirir da arac normal guzergahi olan civerda kullanimmssa cantamdan dusmustur kazayla diye kendini savunup en azindan işten cikarilmasa bari.
(2,645 puan) tarafından
İş aracıyla halka açık yerde ahlaksız eylemlerde bulunuyorsa isten çıkarılmalı bence. Hem araç kendinin degil hem bir şirkete bagli muhtemelen araç üstünde şirket adı vs yazıyordur. Ayrıca kendi özel mülkünün kapali bireysel otoparkında yapmadiysa bu işleri halka açık alanda yapmış demektir. Bu da ahlaksızlığın daniskası yani suç bir yere
(5,701 puan) tarafından
hayir belki is aracini gercekten is icin kullanirken cantasindan telefon melegin vuzdan birsey cikarirken dusurdu comdom olmazdi da para olurdu yani sonucta kazayla dusen bir nesne icin isten cikarilmaz kkmse.. illa aracta yapacak degil. araci alip atiyorum işi ile alakasiz biyere gttiyse misal istanbul kartaldan kocaeluye gttiyse o supheli durum zamani haliyle isten cikarilir. ama  isi aracinkulla masi gereken guzergah kartal ise dogru yerlere erac takip sistemi gerekli yerlerie gttigini tespit ederke kaza ile duatu deyip yirtar. il ilce farazi soyledim yani misal
(2,645 puan) tarafından
Olayı anlatan kişi şüpheli hareketleri kabul etti diyor ya ben aracı şahsi işlerine kullanmış olarak yorumladım
(1,413 puan) tarafından
Geçen ay yurt dışından misafir geldi onu ağırladık bir hafta boyunca. Şüpheli hareketler o haftanın akşamlarında. O hafta bir mühendise müsaade etmiştim araç sende kalsın misafiri otele bırak falan diye. Otele bırakmış adamı orada sıkıntı yok ama sonrasında enteresan rotalara gitmiş. Yine 22-26 Ekim İstanbul görevi vardı orada da var garip haller. Firma Alman firması bizim, kolay kolay işten çıkarmaz ama çıkarırsa gerçekten ortada suç vardır.
-Reklam-
+3 oy
(2,271 puan) tarafından
Bence fazla büyütmüşsünüz. Tamam bulduğunuz şey şeker çikolata değil ama yok not yazayım yok kişisel eşyasını düşüren söylesin falan ne ya. Fazlasıyla komik. Buna bu kadar takan insan, ne bileyim Allah çevrenize sabır versin. Milleti uygunsuz görsen git nereye şikayet edersen et, ama bir kondom buldun diye abartmak.... 
(1,413 puan) tarafından
Komik mi :) Kurumsal firma prosedürlerini biliyorsunuz belli ki. Compliance konulardan zerre kadar haberiniz yok, bu kadar bilgisiz iken keskin yorumlar yapmasanız keşke.
(1,413 puan) tarafından
Bilgilendirme: Anlattım genel müdüre, bu tarz konuların şirketin compliance yani politika prosedürlerine zarar verecek şeyler olduğunu bu yüzden kesinlikle örtbas edilmemesi gerektiğini söyledi. Araç takip sisteminden aracın hareketlerine bakıldı. Şüpheli durumlar var. Şüpheli anlarda kimin kullanıldığı tespit edildi. İfadesi alınacak hukuk ekibi tarafından. İlk bulgulara göre konu öyle "aman görmezden gel abartma bu kadar" denecek bir konu değilmiş. İyi ki ama iyi ki anlatmışım. Bakalım neler göreceğiz.
+2 oy
(8,272 puan) tarafından
Niye bu kadar abarttınız belki yanlişlıkla düşmüştür birinden ben olsam söylemem o aracı kullanan başkalarıda varmiş sonuçta benim pek umrumda olmaz :D
(8,272 puan) tarafından
Valla sen bilirsin ben karışmam ;)
(5,701 puan) tarafından
erkek kullaniyormu arabayi yada esin?  esin kullanmiyorsa  senlik bi durum yok bence erkekler kullaniyorsa bazi karisini aldatan tipler cuzdaninda tasir. cok sacma bir sekilde. acilen bi hatin dusurdum yanimda hazir olsun mu diyor bi cuzdanindakiler bilmiyorum. erkek arabayi kullanmiyorsa sadece kizlar kadinlar kullaniyorsa evli bir kadin alsa bile paket alir. bence evli olmayan biri varsa da illaki bakire olacak diye bir kaide yok. herkesin bekareti kendini ilgilendirir . belki is sonrasi manitasiyla bulusacak bir tane alip koymustu cantasina kendini korumak amacli. yada daha onceden bulusmustu vardi cantasinda paketi tek adedi dustu belki cantasinda paket dagildi tek adedi dustu bilemeyiz. eşin kullanmiyorsa  bence senlik bi durum yok . ben zannetmiyorum is aracinda. olsa bile bunu bilemezsin
(1,413 puan) tarafından
Eşimi bindirmem ki şirket aracına, kurumun malı o ailem kullanamaz :( Çok katıyım bu konularda. Kaldı ki eşim de cebinde tek kondomla gezmez. Müdüre söyleyeceğim öğle yemeğinde. Tutanak tutarız artık herkes dikkat eder :/
(5,701 puan) tarafından
mantikli. comdom olmazdi atiyorum yuzuk olurdu altin olurdu kolye olurdu. aracta bulunan sahipsiz bir esya.taki maki olsa degerli birsey olsa   alip cebime atacak yada cope atacak  halim yoktu.illaki ust yetkiliye teslim edecektim. comdom da ayni sey gibi birsey dersin biri bisey derse
(4,555 puan) tarafından
Allah askina dusuren ay ben dusurdummu diyecek
Herhangi bir esya da olabilirdi düşen şey.yikamaya falan veriyormusunuz araci orda düşmüştür serviste düşmüştür baskasi dusurse nee kadin kullanici dusurse ne boş bana göre
+2 oy
(12,613 puan) tarafından
Çok ilginç bir durum var ortada kızlar hiç mi bir firma adına çalışmadınız bu bir şüphe bu araç bu şekilde kullanılıyorsa ve bu şekilde bir yakalanma yaşanırsa eğer kayıt altında olan şahıs da sıkıntı yaşar. Kaldı ki düşmemiş kimse görmesin diye oraya saklanılmış da olabilir yani sıklıkla bunu yapan evli bir çalışan eşine yakalanmamak adına onu oraya koymuş da olabilir. Aman üstünü kapat olayı belki sosyal yaşamda olur da çoklu kullanım alanlarında herkesi sıkıntıya sokar ben arkadaşa hak verdim aynı tepkiyi verirdim 
(1,413 puan) tarafından
Bazı insanlar kurumsal kültürü bilmiyor olabilir onları anlıyorum ama direkt şahsıma yönelik "buna mı takıldın Allah yakınlarına sabır versin, çok komiksin gerçekten" diyenlerin maalesef iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Konudan bağımsız bana sarma derdinde bu kişiler.
(12,613 puan) tarafından
Bilmediğim bir şeye yorum yapmamayı tercih ederim. Burada genel olarak olayları düz yorumluyorlar basit geldi sanırım olay sonrasında neler olabileceğini düşünmediler diye düşünüyorum. Bir sürtüşme daha önce yaşamadıysanız bunu yazanlar ile tabi
(1,413 puan) tarafından
Yok daha önce yaşamadım hiçbir şey o yüzden zaten şaşırıyorum, bir kere bile muhabbeti olmayan biri için Allah yakınlarına sabır versin demek fazla bence.
+1 oy
(1,550 puan) tarafından
Kız ne delili kurban olayım Yaradana at gitsin yani ne olabilir genç bekar insanlardır. Ben zannettim eşinin arabası felan eşin değilse bence olayı kapat normal şeyler bunlar. 
(1,413 puan) tarafından
Kuzum neresi normal şirket aracı diyorum. Şirket aracında ne işi var kondomun. Kim ne halt ediyorsa acilen bırakmalı.
(1,550 puan) tarafından
Kuzu belki cebindeydi düşmüştür yani şimdi ne yapabilirsin ki bu durumda sen de utanırsın oradakilerde
+1 oy
(1,860 puan) tarafından
Aracın sorumluluğu sizdeyde büyük bir problem oluşturabilir. Ki zira sorsanızda kimsenin dürüst olacağını sanmıyorum. Oyüzden bence arabayı kullanan kişilere kişisel eşyalarınızı arabada bulundurmamaya ve unutmamaya düşürmemeye dikkat edin diye uyarı yapabilirsiniz. Birdahakine bu kadar merhametli olmayacağınızıda dile getirin. 
+1 oy
(236 puan) tarafından
Bazi arkadaşlar yanlış düşünmüş.Aracin sorumluluğu sizdeyse tabiki siz ilgileneceksiniz  bulacaksınız .Yarın birgün bunu bı başka çalışan bulsaydi emin ol ayak kaydırmak adına helede size gıcık olan biri warsa elinden geleni size yapacaktı.Cunku araç sizin sorumlulugunuzda
(1,413 puan) tarafından
Bazı insanlar kurumsal kültürü bilmiyor olabilir onları anlıyorum ama direkt şahsıma yönelik ithamda bulunanların maalesef kasıtlı yaptığını düşünüyorum.
(236 puan) tarafından
aynen öyle bu tür işler şakaya yada dalgaya gelecek işler değil
+1 oy
(318 puan) tarafından

Ben bu tip bir durumda ekibimi toplar konusurum. 

Arkadaslar boyle bir durumla karsilastim, arac kullanim kosullarini tekrar hatirlatmak isterim diye.
Gercekten birinin cebinden dusmus olabilir ki bu ozel hayattir bizi ilgilendirmez, ama biri sirket aracinda sex yapmis da olabilir. Ben bunu konusur ve gerekli uyariyi yaparim.
 Sonrasinda da bununla ilgili bir SOP varsa tekrar egitim atanmasini da isterim ekibe.  Boylece uyari ardina tekrar egitim ile ilk seferde konuyu kaparim.
Tekrar ederse evet iş tutanaga gider.
(1,413 puan) tarafından
Yukarıda yazdım;
Anlattım genel müdüre, bu tarz konuların şirketin compliance yani politika prosedürlerine zarar verecek şeyler olduğunu bu yüzden kesinlikle örtbas edilmemesi gerektiğini söyledi. Araç takip sisteminden aracın hareketlerine bakıldı. Şüpheli durumlar var. Şüpheli anlarda kimin kullanıldığı tespit edildi. İfadesi alınacak hukuk ekibi tarafından. İlk bulgulara göre konu öyle "aman görmezden gel abartma bu kadar" denecek bir konu değilmiş. İyi ki ama iyi ki anlatmışım. Bakalım neler göreceğiz.
(318 puan) tarafından
Tabiki abartma denecek bir konu degil, sirket araci sonucta, sorumlulugu var, icinde de sevismesinler bir zahmet. Umarim altindan daha buyuk pislikler cikmaz.
(1,413 puan) tarafından
İnşallah çıkmaz. Şirket bir Alman firması o yüzden bu etik konularına takarlar.
(318 puan) tarafından
Tahmin edebiliyorum :/
0 oy
(50,783 puan) tarafından
bende bilemedim ne diyeyim ☺️
(1,413 puan) tarafından
Kafam karıştı benim de, insanların yüzüne bakamıyorum ya bununsa diye :(
(50,783 puan) tarafından
kötü durum cidden
0 oy
(15,296 puan) tarafından
Kullanilmamişsa sorun yok. Kadınlardan biri almişta olabilir. 
(1,413 puan) tarafından
Kutu değil ama tek bir tane. Paketten çıkarılmış. Almada sorun yok ama şirket aracında olmamalı.
(15,296 puan) tarafından
Çantasından yada cebinden düşürmüş olabilir. Araçta bişeyler yaptılar diye mi düşünüyorsun.
(1,413 puan) tarafından
Umarım yapılmamıştır. Yaptılarsa bu bir suç çünkü.
0 oy
(3,581 puan) tarafından
Kondom pahalı bir sey mi ki ..koyan adamin da 1 kondomu eksik olsun canım 
(1,413 puan) tarafından
Mesele para mı sence :( Şirket aracında bu kadar özel bir eşya olmamalı. Konu bu.
(3,581 puan) tarafından
He simdi anladim..yani demek istedigin baska amac icin kullanilmasi
0 oy
(16,611 puan) tarafından
Belli ki birileri aracı şirket dışı 'özel' işlerine kullanıyor bence bunun ortaya çıkması lazım ama nasıl onu bilemedim 
(1,413 puan) tarafından
İşte esas endişem bu. Böyle bir şey varsa iş kanununa göre suçlu.
0 oy
(772 puan) tarafından
Devir öyle kötü ki yapmaz dediklerimiz neler yapıyor boşver araba sizin değilmiş nasılsa at gitsin çöpe
(1,413 puan) tarafından
İşte sıkıntı orada, araç benim değil ama sorumluluğu bende. Yarın bir gün daha büyük bir şey olursa ben de kondom budum da attım gitti mi diyeceğim. Birisi bir halt yiyorsa şirket aracında dava açmamız lazım.
(772 puan) tarafından
Ne kadar çirkin ya müdürüne mi söylesen
(1,413 puan) tarafından
Son çare öyle yapacağım, o zaman da tutanak falan tutulacak ama yapacak bir şey yok. Tekrarı olmasın.
0 oy
(287 puan) tarafından
Niye bu kadar taktın ki. At çöpe heç biri arabada sevişmiş işte :D
(287 puan) tarafından
Arabanın sorumluluğu sendeyse sadece senin kullanıyor olman lazım. Ayrıca arabanın içinde sevişmişler, cam kapı indirmemişler. Arabaya zarar veren bir durum yok ki ortada.
(1,413 puan) tarafından
Prosedürü bilmiyorsunuz sanırım, aracın idari sorumluluğu bende ve iş için kullanılacaksa benden izin alıyor. Ben birim amiriyim. Öyle herkese tek araç zimmetlenmez veya herkes kafasına göre bir araç alıp çıkamaz. Satış aracı değil bu.
tarafından
Defne iş aracında sevişmeleri normal mi. Yakında dışarıda seks yapsalar onada tamam birsey yok dersiniz siz
(287 puan) tarafından
Adaşım ben normal demedim. Okuduğumuzu anlayalım. Ben işin "banane" Noktasındayım.
@indigo evet prosedürü bilmiyorum. Ben satış aracı olarak algıladım. Amirleri sen isen açık açık hesap sor o zaman. Bence.
(287 puan) tarafından
Defne ayrıca bir kişinin arabada sevişmesi beni neden ilgilendirsin. (Genel olarak konuşuyoruz ya) eğer kimseye gözükmüyorsa, kimseye zararı dokunmuyorsa, e araba da onunsa bize ne. Zaten karışamayız da. Bu şey gibi evinde yatak odası harici sevişemezsin falan gibi birşey. Perdelerin kapalı olduğu sürece, etrafı rahatsız etmediğin sürece istediğini yapsrsın
0 oy
(2,873 puan) tarafından
Hepsi kadın diyosun acaba çantasından falan mı düştü sağlık ocağından tekli mı veriyorlar bilmiyorum öyle bısede olabilir 
(1,413 puan) tarafından
Yok öyle sağlık ocağına gidip kondom alacak kızlar değil hiçbiri. İkisi bekar zaten. Ötekiler de kendisi almaz sanmıyorum. Eşleri alır.
(2,873 puan) tarafından
Hmm o zaman bilemedim canım yaa kötü durum gerçekten
0 oy
(6,433 puan) tarafından
Yani çantadan düşürmüş olabilir gerçi kondomun çantada ne işi var :D demekki kadınlardan biri düşürdü inşallah yaptıkları araçta olmamıştır
(1,413 puan) tarafından
Çantasından düşşe görmezden gelir geçerim. Ama arabada kondom kullanıldıysa eyvah eyvah.
0 oy
(2,534 puan) tarafından
Niye bu kadar dert ettiniz ki atın gitsin kiminse kimin yani ben hiç bir şey yapmazdm bulduğum gibi atardm düşünmezdim bile bu kadar 
(1,413 puan) tarafından
Şirket aracı olduğu için olabilir mi? İş kanununa göre şirket aracıda seks yapılmaz. Böyle bir şey yoksa bile kondom bulunduysa raporlanması gerekiyor, tutanak tutuluyor.
(2,534 puan) tarafından
Ben böyle düşünmezdim belki de sex yapılmadı biri yanlışlıkla cebinden düşürdü. Madem bu kadar biliyorsunuz ne yapılacağını hemen gidin raporlatın tutanak tutun niye buraya soruyorsunuz ki ?
(1,413 puan) tarafından
Tantana çıkmadan nasıl çözebilirim diye sordum. Var mı fikriniz diye.  Tutanak tutulacak diye de yazdım. Fikriniz yoksa yargınız da olmasın.
0 oy
(1,046 puan) tarafından
Aracı en çok kim kullanıyor veya kim aldı mı en çok onda kalıyor? Kimin sevgilisi var? Garip sorular oldu :D
(1,413 puan) tarafından
Aracı kimse evine götürmez. Sadece geçen ay bir yabancı geldi yurt dışından onu akşam yemeğine çıkardık o zaman mühendisin birine araç sende kalsın sabah da işe getirirsin dedim. Ekibimde 2 evli 4 bekar var :D
0 oy
(1,213 puan) tarafından
Aracı kimler kullanıyorsa hepsine tutanak tuttur. Yarın öbür gün daha farklı bir sorun olmaz hem kim yaptıysa da en azından bundan sonra daha dikkatli olur. Kötü birşey de yapıyorsa. En azından tutanak kesin çözüm
(1,413 puan) tarafından
Müdürüme söyleyip tutanak tutturacağım. Sıkıntı var ya da yok, önüne geçmiş olalım. Biri gerçekten düşürdüyse de dikkatli olsun bu kadar saf olunmaz.
(1,213 puan) tarafından
Evet en garantisi baştan önlem almak yada bir üst kademede ki yetkiliye durumu anlatmak yarın farklı bir konu olduğunda başın çok ağrımaz hem de senden kalkar sorumluluk
0 oy
(7,830 puan) tarafından

Belki evli birinin çantasından falan düştü illa arabada bişey yaptılar diye düşünme bence 

(1,413 puan) tarafından
Öyledir inşallah, her kim düşürdüyse dikkatli olsun saf gibi de kondom düşürülmez araçta.
(7,830 puan) tarafından
Gebelik testi düşüren biri olarak oluyor ya hemde pozitif hemde başkasının aracinda
(1,413 puan) tarafından
Oyyy :(

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 494 göst.
8 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Nalankt (1,388 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,325 göst.
21 Aralık 2018 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 45 göst.
1 Kasım 2024 Aile kategorisinde mehal (713 puan) tarafından soruldu