+1 oy
226 göst.
Diğer kategorisinde (151 puan) tarafından
Hanımlar oğlum 19 aylık, o kadar seçici bir çocuk ki yediği şeyler 1 elimin parmağını geçmez. Yemediği için de acaba yiyecekleri eline versem kendi kendine o şekilde yer mi diye eline veriyorum. Poğaça verdim onu parça pinçik ediyor yediği de 1, 2 lokma falan yine yemiyor. Biz yer sofrasında yiyoruz bu arada. Bide tabakta ne varsa(örneğin salatalık domates) onu alıyor sofra bezine teker teker çıkarıyor birazı halıda birazı koltukta, sonra onları tekrar tabağa diziyor,  oyun oynuyor anlayacağınız. Nasıl yemesi gerektiğini gösteriyorum, o an yiyor sonra tekrar yaptığına devam ediyor. Ha bide şunu da yapıyor, ağzına attığı zaman çiğnemeden hepsini ağzına tıkıyor yiyemeyince geri çıkarıyor. Ağzımdakini yiyeyim ondan sonra tekrar ısırayım olayı da yok. Ben nasıl öğreticem bu çocuğa yemek yemesini. Yediği şeyler o kadar kısıtlı ki o konuda da zorlanıyorum, yiyememesinde de ayrı bir zorlanıyorum. Yani ne yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim 

10 Cevaplar

0 oy
(1,010 puan) tarafından
benim de aynı vallahi. birine yedirebiliyorum ama diğeri yemiyor. senin hesap ben de bırakayım kendi yesin diyeceğim ama öyle de bi lokma alıp bırakıyor. 19 aylık benim de

şurada bekleyeyim de belki bana da faydası olur.
(151 puan) tarafından
Napıcaz bende bilmiyorum ya yemeyen çocuk çok zor valla☹️
(1,010 puan) tarafından
benim sorunum süt ya da mama olmaması. 6 aydan beri kabul etmiyorlar. biri ek gıdaya güzel adapte oldu yani ikizine kıyasla daha iyi ama diğeri yemeyi reddediyor. bu ara ekstra reddediyor benim vermemi istemiyor. kaşığı çatalı istiyor elimden. veriyorum bu defada ağzını denk getirecek de yutacak da derken 10 dakikada 2 lokma ancak gidiyor. sonra da çocuk sıkılıp bırakıyor. e süt mama bişey de olmayınca aç kalıyor o yüzden zorluyorum yedirmeye zorladıkça da daha kötüye gidiyo. doktorlar bırak aç kalsın kendi yesin diyo ona da gönlüm el vermiyo
(151 puan) tarafından
Ay seninkisi de ayrı zormuş canım Allah yardımcımız olsun. Ben öğlen uykusundan kalktıktan sonra yemek saatini geciktiriyorum aç bırakmıyorum ama biraz bekletiyorum. Öyle bir nebze daha iyi yiyor. O da nasıl biliyomusun 3 lokma alıyorsa 5 oluyor yani 2 lokma 2 lokmadır yani bunda bile seviniyorum. Yine fazla yemez ama her zamankinden 1, 2 lokma fazla yani o kadar. Sende aç bırakma konusunda saatlerce değilde her zaman ki yediği saatten 1 saat geç yedir canım belki biraz yemesinde etkisi olur.
(1,010 puan) tarafından
olmuyor olmuyor denedim. 8, 9 saat bırakmayı denedim hatta. bunu bi gün değil de yaşam biçimi olarak benimsemek gerekiyormuş doktor öyle dedi. yani sürekli olarak sadece çocuk istedikçe verecekmişiz
(151 puan) tarafından
Nasıl olacak bende bilmiyorum ya Allah yardımcımız olsun inşallah ☹️
(1,010 puan) tarafından
bizim süt ve mama reddi başlayınca kaşığa tümüyle geçme sürecimiz çok can sıkıcı olmuştu. 2, 3 ay kilo alamamışlardı. olan kiloyu korumak için baya çabalamıştık. bu da muhtemelen öyle bi süreç. şimdi de sen yedirme ben kendim yerim sancısı çekiyoruz. aslında sorunu biliyorum. süreci de biliyorum ama yine de insan başka çıkar yol var mı diye merak etmeden duramıyor
(151 puan) tarafından
Sana da bana da  iyi bir tavsiyesi olan çıkardır inşallah, beklemedeyim hâlâ
-Reklam-
0 oy
(825 puan) tarafından
22aylik yemegini benim yedirmeme izin vermiyor kendisi kasigini benden alip kendisi yiyor hic de karismiyorum ek gidaya blw ile baslamistik O yuzden hic yemek secmiyor herseyi yer 
(151 puan) tarafından
Maşallah, ne güzel canım. Yemeyen çocuk çok zor valla. İnşallah benimkisi de çabuk öğrenir
(1,010 puan) tarafından
süt ya da mama devam mı? değilse ne zaman bıraktınız?
(151 puan) tarafından
Şimdi şöyle süt ve mama hâlâ içiyor ama şu şekilde; bizimkisi biberon bağımlısı, gün içinde keyfiyen süt veya mama içmesi yok, sadece öğlen uyutacağımda biberonu veriyorum eline içe içe uyutuyorum. Aynı şekilde akşam uyutacağımda biberonu veriyorum öyle uyutuyorum. Uykuya geçişinde yani bide gece uyanırsa öyle de içer . Onun haricinde içmiyor. Biberonsuz uykuya kesinlikle geçmez uyumaz illa o biberonu olacak içe içe uyuyacak. Çevremde de çok duyuyorum; emmeyi bıraktıktan sonra yemesi düzeldi yada mamayı bıraktıktan sonra yemesi düzeldi diyenleri. Ama benimkisi sadece uykuya geçişinde içer onun haricinde içmiyor bende anlamadım gitti napicam . Şimdi içirmesem de kesinlikle uyumaz
(1,010 puan) tarafından
ben aslında kartaldilosunkini merak etmiştim :) süt ya da mama olunca daha kolay çünkü. hani süt varsa bence zorlama zaten blw ile devam et. aç kalmaz en azından süt gibi bi güvence var
(825 puan) tarafından
Mama hic icmedik meme emiyoruz onuda en kisa zamanda birakmak istiyoruz basarabilirsek
0 oy
tarafından
Nerdeyse kendini bildi bileli kendi yiyor nazlı alıştırmadım herşeyi önüne koydum keşfederek yedi hep çok iştahlı çocuktur maşallah yemek ayırt etmez çorba gibi çok dökülecek şeyleri ben yedirdim şimdi 4 yaşında herşeyi kendi yiyor 
tarafından
Kuralcı olmazsan döktü saçtı rahatsız olmazsan sende sorun yaşamazsın bence canım ben 3 gün kuralı vs uygulamadım ne yaptım o gün kızıma uygun şekilde verdim önüne
(151 puan) tarafından
İnanki dökmesini sorun etmiyorum canım döksün saçsın ama yesin benim tek isteğim o. Bende 3 gün kuralı yapmadım.  Nerde yanlış yaptım bilmiyorum
tarafından
Her çocuk nasıl farklıysa biz annelerde farklıyız canım bilemiyorum sen neyi nasıl yaptın bilmiyorum o yüzden bişey diyemem
(3,385 puan) tarafından
Elanur yaptıkların cok güzel ama bazen gerçekten yemeyen çocuk yemjyor. Kimi aşırı iştahlı kimi iştahsız oluyor. Örnek vereyim ablamin 2 oğlu var biri 4 biri de 5. Sınıf. Biri çok iştahlı önünden sanki yemegi kacirirlar küçük olan da her gün kahvaltı mı yicez yeter bıktım yemek istemiyorum diyor ağlıyor ne kahvaltı yer ne akşam yemeği adam akıllı. Şu an büyükler ama küçüklükten beri aynılar. Başka yeğenim anne sütü içerdi ama yemek zamanı bildim bileli yemezler cok zayıflar ama çok iştahlı yeğenim de var yasitlarinin şimdiden 2 katı kadar yaşı daha 3.5 yani anlayacağın bazen de yapı. İlla senin yaptıklarını yapıp hiç verim alamayan binlerce anne var. Bazen çok afedersin evi b*k bile götürse yeter ki yesin diye uğraşan anneler var ama yemeyen yemiyor ben bunu anladım. Arkadaşımın oglu 5 yaşında. Önüne yemegi bırakıyor 3 saat sonra o yemekten sadece 1 kasık alınmış oluyor. Kendi yediriyor bu seferde oradan oraya kaçıyor annelerin isi çok zor çok
tarafından
Onu demek istedim işte canım her çocuk ve her anne farklı
0 oy
(151 puan) tarafından
Post yukarı.          
0 oy
(5,292 puan) tarafından
9 aylikdan beri kızım kendi yiyor yemeğini cnm
(151 puan) tarafından
Maşallah canım ne güzel
(5,292 puan) tarafından
Kızım  hep kendi yemek istedi cnm ben  de önüne koya koya alisti
(151 puan) tarafından
Herkes de öyle yazmış, herkes çocuğunun kendisinin yemesine izin vermiş. Ben heralde hatayı burda yapmışım
(5,292 puan) tarafından
Daha geç değil şimdiden katı şeyleri önüne koy yesin ilk dağıtır başta sonra dagitiklarindan bir kaç şey yer cnm
(151 puan) tarafından
İnşallah canım inşallah
0 oy
(961 puan) tarafından
Kızım şu an 12.5 aylık 4.5 aylıkken başlamıştık ek gıdaya doktoru özellikle uyardı sen yedirmiceksin vericeksin o yiyecek dedi bende 6. Aydan itibaren verdim döktü saçtı kafasına gözüne sürdü günde 2-3 kere yıkadığım oldu ama şu an önüne koyduğum herşeyi kendi yer sabah patates yumurta haşladım hiç dokunmadım mesela kendi yedi elma rendelemiştim ben onu yedirdim tahin pekmez yedirdim kaşıkla çorba hariç hiç birşeyi ben yedirmem yoğurdu bile eliyle yemişliği var :D şimdi başlamanız buna sizi yorar büyük ihtimalle ama başka bir çocuğunuz varsa küçük onda dikkat edin verin eline kendi yesin o batmalar dağıtmalar gün geçtikçe azalıyor zamanla herşeyi daha iyi yapmayı öğreniyorlar hemde iştahtan yana bir sıkıntı olmuyor aralarında kızımla 3 gün olan arkadaşımın kızı var mesela o hep kendi yedirdi her lokmada ağzını mama sandalyesini sildi kızının şimdi asla yemek yediremiyor çok pişmanım o zaman böyle olacağı aklıma gelmemişti diyor kızı sadece ekmek ve öğlen kalktığında çorba yiyor diğer her şeyi tükürüyor
(151 puan) tarafından
Ne güzel yazıp anlatmışsınız teşekkür ederim. Galiba bendeki sorun bende hep kendim yedirmeye çalıştım hatayı baştan yapmışım. Şimdi hamileyim onda dikkat edicem inşallah onda sorun yaşamayız
0 oy
(5,305 puan) tarafından
Valla kızım ek gıdaya başladığı zaman her şeyi verdim eline. Sadece 1 yaşına kadar çorbalarını ben içirdim katı olan her şeyi kendisi yedi. 1 yaşından sonra çorba dahil her şeyi kendisi yedi. Baştan alıştırmadığın için yapamıyordur belki
(151 puan) tarafından
Herkes de öyle yazmış, galiba benim hatam hiç kendisinin yemesine izin vermemem. Verdiğimde de geç kalmışım. İnşallah bundan sonra düzelir ve öğrenir
0 oy
(6,086 puan) tarafından
34 aylık canı nasıl isterse shshsh :D bazen ben yiicem diyip yiyor bi güzel bazende yemek istemiyorum sen yedir diyor Hahaha :D
0 oy
(61 puan) tarafından
Benimki 2 yaşındayken yemeğe başladı makarna vs sevdigi yemeklerden genellikle sebze agırlıklı veriyorum yiyor 
0 oy
(2,783 puan) tarafından

Ek gıdaya gextiklwrinden beri kendileri yiyorlar. Genel olarak iştah sorunu yaşamadım. Ek gıdaya da 4 ten sonra başladım.donemsel oluyo arada ama genel olarak iyiler. Bide asla ye ye ye diye arkalarında dönen Bi anne olmadim:D

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 211 göst.
14 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 133 göst.
12 Mart 2023 Diğer kategorisinde Nur29 (291 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 306 göst.
30 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,008 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 65 göst.