0 oy
518 göst.
Diğer kategorisinde (115 puan) tarafından

Ben baş edemiyorum da. Evde kaç günlük bulaşık duruyor. Yikayamiyorum. Linç etmeyin lütfen. Gerçekten aşırı derecede zorlanıyorum. Duracak durakacak gibi değiller. Büyük 1 e gidiyor. Küçük de 4 yaşında hemen hemen. 

Yeni uykuya geçiyorlar. Basım aşırı derecede çatlıyor. 

Siz nasıl ediyorsunuz?

32 Cevaplar

0 oy
(115 puan) tarafından

En İyi Cevap

Postum üste ciksin lütfen :'(

(12,033 puan) tarafından
Valla benimde oyle aralari 29 ay ki seninkilerde oyle. Bebde ya uyuduklarinda yapiyorum. Ya onlardan 1 saat once kalkiyorum yada oglan okuldayken kizlq yada o uyudugunda yapiyorum yani
(11,061 puan) tarafından
Bebeler küçük olsa bir nebze anlarım yani.  Kolik bebeğim vardı akşama kadar ağlardı karnımızı doyurduğumuza şükrederdik. Ama ne olursa olsun o bulaşıklar yendiği gibi yıkanırdı şimdi iki küçük çocukla uğraşıyorum 4 ve 1 yaş çok rahatım diyebiliyorum şuanda ama bunun kızı erkeği yok yaramazlar yani
(32 puan) tarafından
5 ve 2 yaş temizlik takıntım var evim hep toplu temiz ama ben iyi değilim bazen tembellik yapmsam keşke bende çok yıprandım
(656 puan) tarafından
@GOZDE & MINA Çok haklısın Gözde bazıları gerçekten çok abartıyor. Benim ki biri 18 aylık biri de 3 yaşında gündüz işlerimi yetiştiremesem bile mutlaka onlar uyuduktan sonra yapıyorum. Uyukuya dalsam bile gece uyandığımda ister ister uykumu aldığım için gece devam ediyorum. Bir insan iş yapmak istese her türlü yapar. Kaç günün bulaşığı da biraz abartılı olmuş.
(11,061 puan) tarafından
Aynen öyle kızlar
-Reklam-
+3 oy
(6,017 puan) tarafından
Yani linç etmek değil niyetim ama ne bileyim canım erkek çocuğum yok bilemem ama nasıl kaç günlük bulaşık duruyor çok merak ediyorum gecenin bir yarısı bile olsa kalkıp yıkarım yani duramam ki ben o bulaşıklar orda dururken hem de büyük okula gidiyor diğeri ile günün nasıl geçiyor peki 
(115 puan) tarafından
Canım ah bı görsen çocukları. Babam arıyor gündüz. Kızım çeteler napıyor diyor düşün. Konu komşuya gidemiyorum o kadar ki hareketliler. İki dk gözümü ayirayim küçük oğlan musluğu açıyor kollarına hep su doluyor. Veya şöyle düşün hangi bir kadın evi pis olsun ister :(
(6,017 puan) tarafından
Öyle tabi canım ama küçüğü elbet oyalayacak bir şeyler bulabilirsin ne bileyim şaşırdım vallahi Allah kolaylık versin ne diyeyim Allah yardımcın olsun
+1 oy
(552 puan) tarafından
Senin psikojik  olarak enerjin yok bence ondan yetisemiyorsundur çocukların çok büyük yedi yirmi dört yanlarında mi oturuyorsun yani ? başka açıklaması olamaz 
(2,018 puan) tarafından
Bence de artık psikolojik olarak yorgun olduğu için yapamıyor inşallah fazla ilerlemeden toparlar. Çöküş dönemimde evim felaketti ama şu an düşününce bile inanamıyorum. Zaten ev öyle oldukça daha da enerji düşürüyor
(552 puan) tarafından
Kesinlikle psikoijisi güçlü bir kadın herşeyin üstesinden gelir büyük ihtimal bu bacimiza yardım eden yok destek yok belliki Allah'tan ümit kesilmez bu günlerde geçecek elbet bol bol inşirah süresi dinle kalbin ferahlar inşallah
+1 oy
(3,398 puan) tarafından

Yani küçükte değiller çocukları bahane ederek Pislik içinde yaşıyorsun akşamdan bulaştığım kalsa sabaha kadar kabuslar görüyorum sizler nasıl idare ediyorsunuz içiniz alıyor 

(115 puan) tarafından
Hiç bişe demiyorim ben. Rabbim aynısını yaşatsın. Kınıyorsan yani
(3,398 puan) tarafından
Bu ağızla senin yaşadıkların sana az bile hadi iyi geceler

Çocuk annesi cnm Allah razı olsun
(115 puan) tarafından
Dediğim gibi kinayorsan bin beterini yaşatsın rabbim ne diyeyim.
(3,398 puan) tarafından
Tabi cnm tabi
(115 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Kötü birşey söylemiyorum. Ben çöküntüdeyim. Moral verecegine yazdığın şeylere bak. Empati yap azıcık. senin çocukların akıllı uslu durabilir. Ama benimkiler öyle değil. Çok seviyorsunuz farklı yorum yapmayı. Destek olacağına köstek oluyorsun. Hangi bir kadin evinin pis kirli dağınık olmasini ister. Bende istemiyorum. Yetistiremiyorum. Senin belki güzel bir yorumun bana moral olacakti. Kötü bişe demiyorum bak. Hakkını helal et ama azıcık anlayışlı olun lütfen. Kötü bişe demissem de özür dilerim. İyi akşamlar.
0 oy
(128 puan) tarafından
Benim 1 kız 1 oğlum var 3 ve 1.5 yaşlarında ama çok çok fenalar hiç durmuyolar odayı toplayıp cikiyorum arkamdan hopp aynı birde oynasalar döküp birakiyolar. O kadar çok haraketliler ki bende bilmiyorum ne yapacağımı seninkiler yine büyükmüş büyük bari laftan anlamiyo mu 
(115 puan) tarafından
Yok kız ne anlaması. Şuan gözlerim dışına fırlayacak:( hiç kimseye sigamiyorum. Arkadaş komşum yok ki iki Dk kahveye çıkım kafam dağılsın
(128 puan) tarafından
Babalarından da mi cekinmiyolar bari akşam rahat bıraksalar seni. Çok zor haraketli ve laftan anlamayan çocukla uğraşmak. Eşin akşam gelince çocuklarla o ilgilenecek canim sende işini yapacaksin başka yolu yok
0 oy
(696 puan) tarafından
Canım bende çok küçükler sandım büyüğün okula giderken evde bir tane kalmış oluyor o zaman halledebilirsin aslında benim.buyugu 3 yaşında küçüğü 14 aylık yapıyorum yine işlerimi düzenli bı şekilde tabi yoruldugum zamanlar oluyor onlar uyuyunca bende dinlenmek.istiyorum ama genel.olarak içim rahat olmaz kalkar isim varsa hallederim mutlaka dün sadece akşam yediğimiz yemeğin bulasiklarini sabaha bırakmıştım yıkarım diye oda börek açmıştım gün içinde çocuklarla çok yoruldum ondan 
0 oy
(5,914 puan) tarafından
Büyük oğlum 8 yasinda küçüğü 7.5 aylik . Akşamdan bulaşık bırakmam.  Çamaşırlari atarım makineye.  Yigildikca yigiliyor
0 oy
(5,339 puan) tarafından
Benimde 4 yaşında oğlum var ve 34 haftalık hamileyim İnan düzenş ve kuralı koymak senin elinde bende çok yorgun halsiz oluyorum ama oğluma bir kızmam yetiyor direk çizgi film izler ben işimi bitirene kadar evet baya yaramaz ama yeri geldi de söz dinler 
(71 puan) tarafından
İkinci ne olacak maşallah
(5,339 puan) tarafından
İkinci de erkek :))
(5,339 puan) tarafından
Küçük bey şimdi bu saate durduk yere bana doğum çantası hazırlıyor neymiş oyunacakta koyacakmış bebek doğunca oynasın diye hahaha
Üst kat mesaj atı çabuk yatsın diyor sesinden uyuyamıyoruz dedi git yat abla geliyor dedim şimdi keçti otuuruyor birazdan yine ayaklanır
(71 puan) tarafından
Yaa saglikla buyusunler
(5,339 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun canım cümlemizin inşallah
0 oy
(18,414 puan) tarafından
Küçüğü neden okula vermedin dostum. Okula bı gitsin enerjisinin tamamı bitecek bak gor. Bizimki akşam gelir gelmez uyuyo bazen 7 gibi. Yorgunluktan. Hem sen donlenirsin hem o
(8,828 puan) tarafından
Senin şu dostum dizisine bayılıyorum sjsj
(18,414 puan) tarafından
Ahsshhs
(2,133 puan) tarafından
Yabancı sinema dizileri girişi hsbhs
(18,414 puan) tarafından
Hayır orda hey Man derler ashsghs
(1,756 puan) tarafından
Yalnız değilmişim
Bende linkini konuşması çok seviyorum ❤️
Samimi geliyor
(18,414 puan) tarafından
Sağol dostum sikmartiyorsunuz beni ahahahs
(2,133 puan) tarafından
Evet çok tatlı bencede
(18,414 puan) tarafından
Çok teşekkürler dostum (utanan emoji)ahshdjdh
(2,133 puan) tarafından
Yerim yer <3
0 oy
(1,496 puan) tarafından
Büyük okuldayken de mi iş yapamiyorsun
(115 puan) tarafından
Büyük okulda iken de küçük ayagima dolaşıyor. Bak akşam annemgile gidecektik. Eşime dedim çocuklara bak hazırlayayım dedim. Yemin ederim ikisi de bacağıma yapıştı. Katladigim çamaşırları dağıttı. Ben daha ne yapayım :(
(1,496 puan) tarafından
Tek çocuk da ayağına dolaşıyor canım büyüğün okula gitmesi bence büyük rahatlık sağlar sana tek çocukluyum ben benimki de ayağıma dolaşıyor onunla birlikte yapıyorum işlerimi
0 oy
(312 puan) tarafından
Yapabildiğim kadarını  yapıyorum canım en onemli işlerim neyse onları halledebiliyorum yanında yardımcın yoksa cok zor Allah yardımcın olsun 
0 oy
(9,830 puan) tarafından
Benimds 2 oğlum var 4 ve 2 yaş ama ev günlük süpürülür bulaşık akşamdan sabaha bile kalmaz knlar uyuyunca yine yaparım ama yaparım. Benimkiler de aşırı yaramaz düz duvara tırmanan cinsten ama ev işi de yapılmalı ki o çocuklar sağlıklı ortamda büyüsün. Ben iddia edemem evim pırıl pırıl diye ben bir yeri toplarken onlar arkamdan başka yeri hallediyo ama bu demek dehil ki evi o halde bırakayım 
0 oy
(2,290 puan) tarafından
Benim de 2 oğlum 1 kızım var bence oğlanların adı çıkmış kızım çok şımarık ama kaç günun bulaşıkları kalacak kdr değil 

Ayrıca ztn bir tane oğlun okula gidiyor 1 tanesi ile yapıla bilecek işler ev işleri 
0 oy
(488 puan) tarafından
Sürekli yapma etme diyorum basım sisiuor bazen nerelere gideceğimi sasiroyorum bazen kendimden geçiyorum 

Ama uyudujlari an vicdan azabı dan oluyorum kızdım diye
0 oy
(132 puan) tarafından
Salla ya dünyaya bir daha mı gelicen. Önemli olan çocuklar gerisini tınlama çok. Mükemmel olmak zorunda değiliz. 
(656 puan) tarafından
Sizde ki bu rahatlıktan ben istiyorum.
0 oy
(7,424 puan) tarafından
Bende bebek sandım çocukları 
0 oy
(2,482 puan) tarafından
Biri 3 yaşında digeri 8 aylık bebek evde çamaşır dışınd abir şey kalmıyor çok ama aşırı zorluyorlar uyku desen yok kafamda huni ile geziyorum 
(5,914 puan) tarafından
Hahha :D
(2,482 puan) tarafından
Yalan değil:D huniyle oynamaya bayılıyorular jchshhs bende sıkıldıkça kafama geçiriyorum
(5,914 puan) tarafından
Ben rahatım galiba :D
(2,133 puan) tarafından
Evimizd ehuni olmayan ben kafama ne taksam kızımın kirli bezini jajsjs
(2,482 puan) tarafından
Fjhshs ne bulursan bacı ckfkdjs
0 oy
(2,414 puan) tarafından
Bence erkek çocuklarını çok abartıyorsunuz canavar gibi bahsediyorsunuz resmen,benimde iki oğlum var ama bu kadarda abartılacak kadar şımarık değil, yani çocuklar ne yapıyorlarda kaç günlük bulaşık duruyor 
(2,482 puan) tarafından
Ben anlatıyım canjm oyun oynuyor diye bırakıp mutfaga gidiyorsun derin bi sessizlik sonra bakıyorsun ki çekmeceleri açıp konsolun tepesine çıkmış. Mutfaga alsam makineleri açıp tezgaha tırmanıyor. Senin çocukların uslu sakin çocuklar olabilir ama çoğu çocuk böyle maalesef.
(115 puan) tarafından
Her çocuk bir olmuyormus İste. Senin oğlanlar akıllı ise benimkiler de akıllı olacak değiller. Teşekkürler yinede
0 oy
(1,773 puan) tarafından
Abartıyorsun iki erkekte bende var biri 3 yaşında biri 4 aylık evim çiçek gibi onlar uyuyunca her tarafı toplayıp yatıyorum onlar uyanmadın süpürüp siliyorum benim büyüğüm uyuyor küçüğüm uyanık hala ve her tarafım tertemiz 

Kocana bırakıp 5 dk. Yine toplarsın kusura. Bakmada sende gariplik var kaç günlük bulaşık tuhaf
0 oy
(1,420 puan) tarafından
Çocukların büyükmüş aslında benimde 2 oğlum var biri 3 buçuk yaşında biri 2 yaşında evimin temizliğini bulaşık çamaşırları hep hallediyorum eşim göreve gidiyor mesela 2 ay 3 ay olmadığı oluyor tek başıma çocuklarla hallediyorum hepsini neyi seviyorlarsa onları oynatıyorum ve kural koyuyorum temizlik yaparkende mesela bez veriyorum ellerine yer gösteriyorum buraları silin diye bulaşık yıkarken ortalıktaki dağınıklıkları toplatıyorum görevlendirme yaparsan senin işinde kolay olur onlarla tek başıma misafir bile ağırlıyorum sen düşün tabi ki yoruyorlar ama kontrol altına almakta senin elinde sonuçta her evin kendine göre kuralları vardır ve çocuklarda bir süre sonra buna alışır hiç bişey yapamazsam onlar uyuyunca yapıyorum mesela bugün küçük çocuğum kucağımdan hiç inmedi şimdi mamasını yedirdim ikisini de uyutup mutfağımı temizleyeceğim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 109 göst.
14 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Fatma1112 (371 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 214 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 160 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 89 göst.