0 oy
140 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (53 puan) tarafından

Aşı sonrası semptom yaşayan var mı . Sonradan eklenen aşılar varmış bunlar neler bilen var mı geçen bir yorumda okudum 

image

Bunu gördüm fikriniz var mi

4 Cevaplar

+1 oy
(1,579 puan) tarafından
Öncelikle asla aşı karşıtı değilim kızım 1 yaşında ve her aşısını itinayla yaptırdım bugün aşı karşıtları sayesinde menenjitten bir çocuk hayatını kaybetti aşı karşıtları yüzünden binlerce çocuk hayatını ya kaybediyor yada bağışıklığı o kadar düşük oluyor ki bir rüzgarda hastalanıyor evet aşının içine yeni ilaçlar da katıldı ama bunun sebebi hastalıkların artması bunda hiçbir problem yok he siz yaptırmak istersiniz istemezsiniz o size kalmış bişey ama bebeğinizin geleceği de aşılar sayesinde düzelir emin olun 
tarafından
Peki aşı yüzünden ölen cocuklarida görüyormusunuz acaba ?
(1,579 puan) tarafından
Görüyorum elbette haberin derinlerine inerseniz hemşirenin yanlış vurduğu aşı sebepli olduğunu anlarsınız hemşireye aşının doğru olup olmadığını birkaç kere sorup teyid ederseniz sorun olmaz ben her aşıya gittiğimde aşının yan etkilerini doğru aşı olup olmadığını kontrol ettiler mi diye çok kez soruyorum Allahıma binlerce şükür ki hiç sorun yaşamadım bu güne kadar
tarafından
Karariniza birsey demiyorum.
Ben yaptirmiyorum yaptırana veya diğer herkese saygı duyuyorum elhamdülillah bizde bir sorun yaşamadık.
(1,579 puan) tarafından
Sorun yaşamadıysanız ne mutlu size ama ben kızımı asla riske atamam ki çok zor kavuştum yavruma o yüzden bu hassasiyetim sizin de kararınıza tabiki saygılıyım
-Reklam-
0 oy
(4,177 puan) tarafından
Tüm aşıları yaptırdım özel de dahil, ülkemiz göc alan bir ülke malesef suriyelisi afgani vs vs ve bunlar malesef ki salgın hastalıklar sebep oluyor hepsi aşısız. Biz çok şükür aksi bir durum yaşamadık. Bu soru burada çok kaosa yol açar bunuda söylüyim :)
(53 puan) tarafından
Doğrudur canım bende rota falan yaptırdım bu ay işte asilara bakıyordum bunu denk geldim yorumda merak ettim. Mesela sağlık ocağın verdiği d vitaminin içinde paraben varmış saf değilmiş bunu da bu platformda duydum ve araştırdım gerçekten öyleymiş gittim ocean aldım saf temiz diye . Biseyler duyduo ararlsririp öğrenmek iyi bişey bence.
(4,177 puan) tarafından
Evet canim arastirmak her zaman iyidir ama bazıları hiç arastirmadan keskin konuşuyor malesef. Evet 9 ay aşısı bende kuzenimde öğrenmiştim mesela öyle haberim olmuştu. Ay o vitamin berbat iyi ki ocean aldın bende bilmeden 2 3 gün kullandım baktım çocuğum gaz sancısı çekiyor araştırdım hiç iyi vitamin değilmiş bende eczanede almıştım ayrıca kan ilacı da vericek sağlık ocağı onuda kullanma ocean kan ilacı al
(53 puan) tarafından
Evet onuda öğrendim canm. Yinede sende söylediğin için teşekkür ederim. Buarada kan ilacı bana hala vermediler ben geçen ay sordum daha değil dedi normalde 4 ay mı baslaniyor 3 aylık arakadsmin var başlamış
(4,177 puan) tarafından
4 aylikken başlanıyor canim, erken vermişler yada şöyle ellerinde vardır 4 ay olunca başla demiş olabilir
0 oy
(13,020 puan) tarafından
instagramdan ya d herhangi bir platformdan görüp duyduğum hiçbir şeyi uygulamam. sağlığım bu kadar ucuz değil. kim olduğu ne olduğu belli olmayan birinin dediği yazdığı yorumlar. ne yazmış biri klinik, özel hastane hemşiresi sakın yaptırmayın dedi. acaba gerçekten doğru mu? kaldımi doktorlar, virologlar varken hemşirenin sözü dinlenmez. aşağılamak için demiyorum herkesin bir uzmanlık alanı var.

sonradan eklenen tek aşı 9.ay aşısı. o da kızamık kabakulak aşısı. 1.yaşta yapılan aşıya ek doz. salgın bölgelerinde yapılıyor zaten her bölgede değil. doktorlar büyük şehirlerde yaşıyorsanız, yaşadığınız yerde mülteciler çoğunluktaysa, kalabalığa karışıyorsanız bunu yaptırın diyor, onun dışında zaten 1.yaşta yapılıyor  
(53 puan) tarafından
Anlıyorum ama ilk olunca insan herşeyden şüphe duyuyor normalde yaptırdım rota virüsü asidini bile yakınımda bu hastalıktan sıkıntı olmuştu. Şimdi böyle duyunca araştırmak istedim. Araştırıp bakmadan direk gördüğüne kanan biri değilim tecrübeye yada önemli bilgiye dayanarak bişey yapmaya uğraşıyorum
(13,020 puan) tarafından
Araştırma evet yapılmalı ama bunun yeri instagram değil. bilimsel makaleler ne diyor, virologlar me diyor bunları araştırın. sosyal medyadaki 10 bilginin 15i yalan. her konu için geçerli bu
0 oy
(4,337 puan) tarafından
Iki cocuguma da devletin tum asilarini yaptirdim hatta kucugu 18 aylik oldu yarin asisi var goturecegim. Ozel olarakta meningokok asisi yaptirdim ikisine de. Asi onemli. Hic bi septomda yasamadim. Buyugu 6,5 yasinda bi sorunumuz yok. Bende tum cocuk asilarini olmusum ve hic sorun yasamadim, yasim 33. 9 ayda eklenen asi da 12 aydakiyle ayni. Bazi bolgelerde kizamik gibi bazi cocuk hastaliklari gorulunce ek olarak kondu. Bolgenizde salgin gorulmediyse yaptirmaniza gerek yok. Mesela ben istanbuldayim bizde yoktu saglik ocagi 12de yapicaz zaten dedi ki 12 aylikti yaptik. Lutfen bilimsel bi degeri olmayan, ondan duyma bundan uydurma yorumlarla karar vermeyin. Size bunu diyenden tip dunyasinda kabul gormus arastirma makalesi isteyin. He vardir bi dayanagi ona gore degerlendirirsiniz.
(53 puan) tarafından
Tşekkür ederim yorum için.  Aşıya karşı değilim bende yaptırdım özel olanı da sadce merak ettim böyle görünce tecrubeleriniz var mıdır diye .

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 51 göst.
6 Kasım 2023 Diğer kategorisinde &KAHVESEVERANNNEE& (2,151 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 65 göst.
0 oy
2 cevap 119 göst.
20 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1prenses_1prens (618 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 96 göst.
26 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Po htc (248 puan) tarafından soruldu

409,704 soru

12,316,512 cevap

38,846 kullanıcı

Kategoriler

...