0 oy
130 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,051 puan) tarafından
Doğum yapalı 4 gün oluyor  sezeryan oldum. Sütüm yok denecek kadar az. Bebeğime de mama çok vermek istemiyorum. Ne yapmam lazım. 

12 Cevaplar

0 oy
(802 puan) tarafından
Bol bol su icmen gerekiyor. Süt yapıcı yemekler ye mesela börülce bulgur bende çok sut yapardi aklima gelenler birde kimyonlu rezene çayı almıştım oda bana süt yapiyordu 
(1,051 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(339 puan) tarafından
Cnm dört tane sezeryan oldum ilk beş gün sütüm gelmedi üzüm kaysi hoşafı iç bol bol emzir bulgur pilavı ye tatlı şeyler ye emzir ama arada mamada ver sarilik olmasın bebek günde iki üç kez ver mama korkulcak bişe fegil çok emzir ama iki ucgun ver mamayı sonra sütün gelir emdikçe 
(1,051 puan) tarafından
Mamayı da istemiyor genelde zorla yediriyoruz. Kaç cc mama verilmeli peki
(339 puan) tarafından
Unuttum cnm ya mamanin arkasında yazar
0 oy
(1,704 puan) tarafından

Motilium diye mide bulantisi ilaci var canim onun yan etkisi süt yapmak. 

Doktoruna sor mutlaka biliyodur. Benim sütum bi kaşıkken bi biberona cikarmisti. Yan etkisi de yok .

Ama dozu ne kadar ictigimi hatirlamiyorum
0 oy
(3,878 puan) tarafından
Banyo yaptın mı sıcak su çok iyi geliyor. Ayrıca bol bol emzirmen lazım ki süt kanalların açılsın. Süt yapici çaylar var e bebekte eczanede bulabilirsin. Dereotu tüket muhteşem süt yapıyor, kek, kuru incir, bol su iç, bulgur pilav. Ayrıca eczanede bir tane damla süt yapıyor ismini unuttum eczaneye şöyle verir o da çok iyi
(3,878 puan) tarafından
Su gecirmez bandiniz yok mu bende sezeryan oldum ertesi gün hemen ılık su ile duş aldim o sayede sütüm indi pardon sıcak su demişim.
(185 puan) tarafından
Neden pazar 2 sezeryan oldum ikisinde de doktorum eve gittiğin gibi banyo yap dedi enfeksiyon falan kalmasın diye 2 gün sonra banyo ettim
(1,051 puan) tarafından
Bana en erken pazar günü yapabileceğimi söyledi
(3,878 puan) tarafından
Galiba su geçirmez bandınız yok, ben taburcu olduğum gün su geçirmez bant yapiştirdi hemşire, taburcu olduğum günde duş aldım 5 gün sonra çıkardılar.
(185 puan) tarafından
Him anladim canım ama göyüslerini eğilip yikiyabilirsin sıcak suyla bide rezene çayı iç oda süt yapıyor
0 oy
(2,017 puan) tarafından
Sen doğum yaptın mı hiç denk gelmedim.

Hayırlı olsun gözün aydın.

Sütün biraz geç gelebilir normal.

Bol bol su iç önce yeşillik sonra ye rezene çayı da alabilirsin.

Bizim burda tavuk haşlama yaparlar hep sulu şekilde  lohusaya. O da çok iyi geliyor. Emzirdiğim sürece hep yaparım. Doğumum yakın 2-3 tane canlı tavuk almayı düşünüyorum market yerine buzluk atacağım onu yaparım:-) hep o daha yağlı olduğu için bebek için gaza da iyi geliyor 
(1,051 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Zaman bulup yazamadım buraya. Hastaneden bu gün taburcu olduk. Yarın haşlamayı deneyeceğim
0 oy
(328 puan) tarafından
Canım.benim 6 gün sürdü o kadar üzüldüm ki anlatamam ama üzülmek te iyi gelmez bu duruma sabırla bekle emzirmeyi dene boş zamanlarda sütünü sağ öyle öyle geliyi sebze ye çaylar var onlardan al keismlikle strese girme 
(1,051 puan) tarafından
Sütüm bazen oluyor ama emmiyor hali ile üzülüp strese giriyorum
0 oy
(326 puan) tarafından
Canim bende Sezeryan oldum inanki bol bol emzirmesi pompa al ondada sağım yap böyle daha çok gelirv

Rezene kimyon zencefil kuru kaysi üzüm yoğurt yeşiler hurma ceviz onlar hepsi sut yapiyor 

Son olarak galactago ilaç ve bestlak var (takviye) onlarda iyi ve vitamin ilaçları ihmal etme
(1,051 puan) tarafından
Pompa çok denedim 2 damladan fazla gelmedi
(326 puan) tarafından
O fark etmez canim uyari veriyor sütün gelsin diye bak şuan bebeğim 2 aylık sadece 30 ml geliyor pompa zaten aynı değil bebek farklı içiyor belki bir biberon sutumden içiyor hiç öyle aklına koyma soyle sütüm var ve gelecek
0 oy
(295 puan) tarafından
Kuru kayısı kuru dut ve kuru üzümden hoşaf yap. Ben suyunu ayrı içtim meyvelerini gün içinde canım tatlı çektikçe yedim. E bebekte maltlar var onlar iyi geliyor. Günde 3-4 lt su. Uyku da süt yapar başka çocuğun yoksa bebeğin uyudukça uyu sende. Bende irmik helvası çok güzel süt yapıyor. Bol yeşillikli ve protein ağırlıklı beslen. 
0 oy
(1,516 puan) tarafından
Saglikla buyusunn bebeginiz. Bende 13 gün oldu dogum yapalim sutunuz az olsa da once emzirinn daha sonra e bebekten giyilebilir sut pompasi alin. Kalan sutleri sagun hemde beyne sut ihitycai oldugu gidecektir boylelikle gunden gune sut artacaktir. Bunun disinda tahin pekmez kariismi, yumurta, kahvaltilkllar yiyebilirsiniz. Aksam yemeklerinden hangisi gaz yapiyor yaomiyor deneyerek bulBilirsiniz. Bir de evde incir ve kayisi hosafi yaptio gunluk 3 bardak iciyorum. 2.5 3 l yakin su icmelisiniz. E bebekte malt icecekler var sut artirimi iicnn veya bestlak damla var ondannalabilirsiniz. 
0 oy
(5,289 puan) tarafından
Bestlak süt damlasi var ondan al bol su tüket sıcak duş al süt kanalların acilsin sag sürekli
0 oy
(926 puan) tarafından
Sarilik durumu ne alemde mama vermek istememeni anliyorum ama sarilik daha can sıkıcı suan cok kucuk oldugu için mamaya alismaz korkma siringa yada kasikla verirsin

Bence bunun streside var uzerinde ondan rahatca cogalamadi sütun 

Bide niye pazar dus yapcan anlamadim ben estetik dikis olmadin mi ki alınan dikis yada yapistirma dikiste bile 2. 3.gun giriliyor su gecirmeyen bantlarla inan banyosuz rahatlamasi zor o goguslerin guzelce girip ilik bi dus yapip gogsune 5 dkka masaj yapacaksin kanallar acilacak

Bide ilk sutun kolostrum yani sari yagli süt onun kendiliğinden tam bosalmasi zor ben elektrikli pompa ile hastanede sagdirmistim o zaman tam olarak gogsum acilip sut uretimi baslamisti
(1,051 puan) tarafından
Mama veriyorum 2 saate bir kere. Doktorum duş için öyle yap dediği için pazar gününü bekliyorum
0 oy
(686 puan) tarafından
Ablaminda sezeryandi ilk üç gün gelmedi ama mama verdi sarılık olmasın diye o sırada da hep emzirmeyi denedi üç günün sonunda geldi şükür bıdaha vermedi mama mecbur hem kaşıkla mama vermen lazim meme reddi olmasın diye hemde bol bol emzirmen Allah'ın izniyle gelecektir inşallah 
(1,051 puan) tarafından
İnşAllah canım. Az az geliyor ama gelen bebeği doyurmuyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 54 göst.
+1 oy
9 cevap 137 göst.
0 oy
3 cevap 75 göst.
9 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (672 puan) tarafından soruldu

408,149 soru

12,258,752 cevap