0 oy
105 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (253 puan) tarafından
Canım çok sıkkın dün okuldan cagırdılar oğlum 5 sınıfa gidiyor rehberlikle konuştuk oğlum derslere odaklanmıyormus etrafındakilerin dikkatini bozuyormuş öğretmen ders anlatırken o başka şeylerle mesgulmus okulda zorla gidiyor baştan beri okulu hiç sevmedi zorla gönderiyorum rehberlik hocası psikiyatıra götürün ilaca baslaması lazım bu çocuğun dedi bende ilaca biraz karsıyım ne yapıcam bilmiyorum birde bu ilaçlar çocuğun ileride önüne çıkarmı siciline islermi ilaçta almazsam çocuk okuyamıyor basına gelen lütfen bilgilendirsin ben

9 Cevaplar

0 oy
(4,308 puan) tarafından

Tedavisi varsa  karşıyım demeyle o çocuk düzelmez o ilaçlar önünü ciksa bile bu şekilde de okumayacak zaten belliki barı Dr götür okuldan daha çok uzaklaşmasin 

(253 puan) tarafından
O ilaçları bazı doktorlarda onermiyor ikilemdeyim
(4,308 puan) tarafından
Tavsiyem gec kalmaman
-Reklam-
0 oy
(19,497 puan) tarafından
Ona uzman karar verir. Çocuğun ömür boyu sıkıntı yaşayacağına siciline etki etmeyecek bı meslek seçer. Asker polis olamaz belki ama başka milyon tane meslek var. Gerçekten ilaca ihtiyacı varsa ve kullanmazsa tüm eğitim hayatı daha olumsuz etkilenecek. 
0 oy
(9,925 puan) tarafından
Peki çocuğu bir kursa gondersen nasıl olur enerjisini atacağı biryer spora başlasa tekvando karete jimnastik vs 
0 oy
(1,617 puan) tarafından
Yahu çocuk şizofren ilacı kullanmayacak ki karşısına çıksın. Ya psikolojik bir sıkıntısı var ya da çocuğun neye ilgisi var tespit edilememis enerjisi doğru yere yöneltilmemiş. Siz bunların peşine dusmelisiniz. Neden yaptığını anlamak adına psikolog görebilir önce o yönlendirirse psikiyatr olabilir bence 
(1,617 puan) tarafından
İlaçlara da öcü diye bakmayın. Gerçekten hiperaktive ise az bir durulma bile çocukta çok daha iyi menfaatler sağlayabilir. Ama önce çocuğun içinde fırtına mi kopuyor, kafasında kırk tilki mi dolaşıyor, ön belleği kullanamama gibi bir sorun mu var bunu tespit ettirin
0 oy
(1,369 puan) tarafından
Oğlum 1. Sınıfa başladı inan aynı durumdayım arkadaşlarından o kadar geri ki. Bence oğlumda da dikkat eksikliği var ama esimi ikna edemiyorum. O kadar çabuk sikiliyor ki adapte olamiyor. Hiperaktif değil ama cok konuşuyor çenesi bol.Öğretmeni de ben öyle birşey gozlemlemiyorum dersleri güzel dinliyor diyor. Sonradan pişman olmak istemiyorum çünkü ben de derslere odaklanamazdim hiç üniversite mezunuyum ama meslek sahibi olamadım maalesef. İlaç istemiyorsanız iyi bır uzmandan destek alabilirsiniz belki de.Ben de araştırıp goturucem oğlumu bir uzmana. 
0 oy
(1,560 puan) tarafından
Siciline etki etmez.

Mutlaka götürün bir doktora tedavisi olmazsa derslerden de geri kalır. 
0 oy
(350 puan) tarafından
Benim kızım sekize gidiyo birinci sınıfta öğretmen farketmiş çağırdı elime mektup verdi bunu ram merkezine götür dedi götürdüm kızımın defterleri incelendi öğrenme güçlüğü çıktı sizin dediğinizden rapor çıkardılar hiç ilaca basvurmadim bende karşıyım çünkü okulda ona diğerlerinden ayrı bı iki saat tek başına başka öğretmenle ders aldı hâlâ da öyle sınavları ayrı. Bizi doktora yönlendirmeyin dedim geçen yıl teşekkür aldı baya iyi geldi sadece ezber yapamiyo du  bu yıl onuda yapiyo
0 oy
(95 puan) tarafından
İlaç kullanmak neden kötü olsunki. Büyük kızım tırnak yeme alışkanlıgından dolayı 6 ay kullandı. İyikide kullandım ya çocuk dahada kötü olup içine kapansaydı içinde bişeyler yaşayıp anlatamasaydı. Ama hala kullanmam diyorsan özel fizik tedavilerde eğitim alabilirsin ama tam raporu alma çocuğun asıl seçilince işlenen ilaçlar değil tam raporu dur. Hep görünür. Maddi durumun iyiyse parasını vererek destek alabilirsin . Yeterki birşeyler yapmış ol yavrum için
0 oy
(14,619 puan) tarafından
Sen bir kere götür bakalım Doktora o karar verir ilaç verilip verilmeyeceğini 

Birde spor aktivitelerine gidiyor mu Maç tekvando gibi  

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 152 göst.
6 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 100 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ftm1907 (541 puan) tarafından soruldu
0 oy