+1 oy
373 göst.
Aile kategorisinde (28 puan) tarafından
Kızlar ben 10 haftalık hamileyim. 10+3 diyelim. En yakın arkadaşımın da 1 yasında oğlu var. Ben gurbetteydim ama sürekli cocuğu olduğundan beri onunla dertleştim bana söylediği hiç olumlu bir sey olmadı. Çocuk çok zor çok zor zor zor zor. Evinin temiz durmaması eskisi gibi temizlik yapamaması eşiyle cocuktan sonra arasındaki tartısmalar vs. Ben bunları 1 yıl dinledim ama meğerse içselleştirmişim. Şimdi dinlediğim her kelimesi zihnimde dönüyo ve üstümde aşırı bi baskı var. Yapamicam cok zor bi de ben gurbetteyim nasıl basa cıkcam esimle aram mı bozulacak gibi bir sürü soru. Bu kadar karamsar hissedeceğimi bilseydim arkadasımı daha az dinlerdim. Onun niyeti kötü değil bana derdini açtı ama hepsi içime işlemiş. Çocukla bi yere gidilmez çocukla gezilmez cocukla dısarı çıkılmaz sadece onun icin yaşanır gibi sözler beynimde dönüp duruyo. Çocuk bu kadar hayatı bitiren bi şeyse neden hepimiz ikinciyi ücüncüyü bile düşünüyoruz. Gerçekten hayatım mı bitecek? Bu kadar zor mu? 

22 Cevaplar

0 oy
(2,326 puan) tarafından
Ne yazık ki arkadaşın haklı, çocuk sahibi olmak çok zor. Çünkü vazgeçtim, biraz ara vermek istiyorum deme şansın yok. Ölene kadar bitmeyen bir sorumluluk giriyor hayatına. Her zaman onu düşündüğün, hayatının merkezi yaptığın bir olay oluyor. Ama her zorluğa rağmen onun bir gülümsemesi, anne diye sarılması her şeye değer
-Reklam-
0 oy
(7,499 puan) tarafından
Çocuk bakmaktan ziyade o enfes duyguyu attıktan sonra hayatının merkezi çocuk olduğu için ona zarar gelebilecek herşeyden korkmak tedirgin olmak daha zor bence. 

Ben yalnız çocuk baktım uykusuzda kaldım açtı kaldım evimde kirliydi  pskolojim alt üst olmuştu enerjim gitmişti sosyal hayatım kalmamıştı ama hep geçecek dedim ve 2 yaş sonrasi eski hayatına dönüyorsun cidden ama bir hasta olsun, bir düşsün biri kızsın onları görmek çok zor. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 40 göst.
0 oy
3 cevap 84 göst.
0 oy
6 cevap 105 göst.
11 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 40 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Eda1 (154 puan) tarafından soruldu

404,751 soru