+1 oy
361 göst.
Aile kategorisinde (17 puan) tarafından
Kızlar ben 10 haftalık hamileyim. 10+3 diyelim. En yakın arkadaşımın da 1 yasında oğlu var. Ben gurbetteydim ama sürekli cocuğu olduğundan beri onunla dertleştim bana söylediği hiç olumlu bir sey olmadı. Çocuk çok zor çok zor zor zor zor. Evinin temiz durmaması eskisi gibi temizlik yapamaması eşiyle cocuktan sonra arasındaki tartısmalar vs. Ben bunları 1 yıl dinledim ama meğerse içselleştirmişim. Şimdi dinlediğim her kelimesi zihnimde dönüyo ve üstümde aşırı bi baskı var. Yapamicam cok zor bi de ben gurbetteyim nasıl basa cıkcam esimle aram mı bozulacak gibi bir sürü soru. Bu kadar karamsar hissedeceğimi bilseydim arkadasımı daha az dinlerdim. Onun niyeti kötü değil bana derdini açtı ama hepsi içime işlemiş. Çocukla bi yere gidilmez çocukla gezilmez cocukla dısarı çıkılmaz sadece onun icin yaşanır gibi sözler beynimde dönüp duruyo. Çocuk bu kadar hayatı bitiren bi şeyse neden hepimiz ikinciyi ücüncüyü bile düşünüyoruz. Gerçekten hayatım mı bitecek? Bu kadar zor mu? 

22 Cevaplar

+2 oy
(1,119 puan) tarafından
4 yaşta hersey yerli yerinde olcak 2 yasinda tek basina uyuyo ilk 2 seneyi atlat gerisi ALLAH büyuk kolayligi gelir 
-Reklam-
+1 oy
(5,057 puan) tarafından
Emek olmadan yemek olmaz canım sabırli olucaksin arada cileden de cikiyoruz her donemin ayri bir zorlugu ayri bir guzelligi olcak ama gecicek birde her cocuk bir degil bazi cocuklar cok sakin cok uslu masallah bazilarida yaramaz aman canlari sag olsun maddi olan hicbirseye takma esyalara bu kadar deger vermeye gerek yok bir depremde koca binalar gitti canları sag olsun 
+1 oy
(11,059 puan) tarafından
Tek bildiğimiz o yollardan her kadının geçtiği. Emin ol tek çözüm yolu sabretmek. Evet çocuk bakmak zor. Sorumluluk almak zor. Çocuktan sonra eşle arada problemler de olabiliyo ama çözülmeyecek şeyler değil evlat herşeye değer kokusu yeter
+1 oy
(18,409 puan) tarafından
Arkadaşın baya haklı ya ahshshssj. Ama evlat çok sevilen bişey. O ayrı mesele . De
+1 oy
(273 puan) tarafından
Tek çocuk hiç çocuk nokta
+1 oy
(3,842 puan) tarafından
Hayir aksine hayat esas o zaman basliyomus. Arkadasin muhtemelen desteksizlikten boyle dusunuyor. Tabiki cocuksuz gibi kafana gore takilmiyosun ama o zamanda yeni bi duzen olusturuyosun.
+1 oy
(16,467 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben hamilelikte kendimi çok yorgun hissediyorum zorlanıyorum dediğimde doktorum anneliğin kolay olduğunu sana kim söyledi demişti . Hayatımda yaşadığım en güzel zorluk en tatlı telaş ve yorgunluk oldu 3 yaşında bir oğlum var ve benim içinde eşim içinde arkadaş oldu. Sakın karamsarlığa kapılma tabiki eskisi gibi olmayacak ama kötü de olmayacak. Arkadaşının anlattıkları da kişiden kişiye çocuktan çocuğa değişir üç çocukla gezende var tek çocukla bakkala tuvalete gidemeyen de yaşayıp göreceksin ama bence hiç pişman olmayacaksın ❤️
+1 oy
(490 puan) tarafından

Çocuk istemeyenler cinsellik yaşamasın yada ne bileyim evlenmesin.

Böylesine konuşmalar bana saçma sapan gelir, Allah beş parmağı bir mi yaratmış? Hangi birimiz kardeşimiz ile aynı huyları taşıyoruz. Allah dünyaya gelecek her bebeğin rızkına büyümesine kefil bundan daha güzel şey ne olabilir? 

O öyle diye sende öyle olacak değilsin. Henüz yolun başındayken böylesine etkisine girmek düşünce yapısını bozar.

Hele sen bir doğur kucağına al kokusunu çek. Çektiğin acı uykusuzluk gözüne gelmez. O kadar ki güzel birsey ki evlat sahibi olmak. Şuan milyar trilyon harcayıp çocuk sahibi olamayanların hayalini yaşıyorsun. Tadını çıkar başkasının etkisi altında kalma. Allah sabrını da veriyor selametinide.

Nasil cefa çekip para kazaniyorsa insanoğlu zamanı gelince sefasını da sürüyor. 

(1,824 puan) tarafından
Çocuk istemeyen evlenmesin demek bence çok saçma. İnsan sadece çocuk yapmak için mi evlenir?
(490 puan) tarafından
Sonuçta evlenip çocuğun olmayacağı garantisini veren de yok.! Benim demek istediğim farklı birseydi neyse...
+1 oy
tarafından
Ayy hayır tabii ki . Şu an 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşayan bir anne olarak çok abartı bunlar. Tek şey artık eski hayatını unutacaksın bir süre o da bir süre bende çok ağladım ilk bebeğim olduğun da hayatım bitti hayatım kaydı şöyle böyle ama şimdi oğlum büyüdükçe hayata yeniden başlıyorum zor kolay değil uykusuzda kalacaksın açta kalacaksın evini b@kta götürecek yapacak bir şey yok hiç bir şey bitmiyor eşin de anlayışlı baba olduğunun sorumluluğuna varan biriyse asla eşinle aranda ki bağ etkilenmez bizim çocuk yüzünden asla aramız bozulmadı . Dışarı da çıktım oğlumda 3 aylıktı kafelerde arkadaşımla da oturdum gezdim böyle bir şey yok 
0 oy
(232 puan) tarafından
Düşün işte bunca zorluğa rağmen yapıyoruz o kadar muhteşem bi şey ki bi bakışı gülüşü herşeye değer
0 oy
(1,824 puan) tarafından
Evet zor, kolay değil ama ilk başta bir bocalama oluyorn, sonra insan alışıyor. Evet hayatın tamamen farklı bir evresi başlıyor ama hayatım bitti düşüncesi zamanla da geçiyor 
0 oy
(10,891 puan) tarafından
bu yolla nasıl baş ettiğinle alakalı. zor mu zor ama sen nereue bakıyorsun. bardağın dolu tarafına mı boş tarafına mı?

canından bir parçanın büyümesi 

yeni bir şeyler öğrenmesi 

sana annr demesi, onunla birlikte büyümen mi

evin dağınıklığı, yorgunluk, uykusuzluk mu? 

bu kadar zor olsa kimse 2-3 - 5.Çocuğu yapmaz.

sevgi çok acayip br şey. 

bir de şimdi sana bunu söyleyen yarın doğumla ilgili kötü şeyler söyler. ne bebekle ne de doğumla ilgili hiç kimseyi dinleme
0 oy
(1,083 puan) tarafından
Çokmu önemli toplu ev sesiz ev  hep düzenli ev hicbirsey yasanmamis öylece kalmış ev demek bana göre.daginik ev evde birileri var dağılmış dağılsın toplamayı verin bazen toplu bazen daginikdir cocuklu ev iki surtmeli araba alır yanına oturur bende oynarım valla herşeyi unuturum evlat başka zor da olsa en yakın arkadaşın olacak
0 oy
(2,027 puan) tarafından
Evlat bambaşka orası ayrı ama şuan bu kadar zor olacağını bilsem tek çocukta kalırdım 
0 oy
(411 puan) tarafından
Bence değil Rabbime şükürler olsun iki kizim var dünyalara değişmem tabi zor yönü var ama çok güzel yönleri var büyüdüklerinde nasil olurlar bilmiyorum ama bence bu dünyada seni karşılıksız seven tek canlı 
0 oy
(726 puan) tarafından

Tabiki zorlugu var ama hep zor bakarsan zor görürsün. anın tadını çıkarmaya çalış mesela bu hamilelik bitecek bebeğin hergün biraz daha büyüyecek anı kaçırma pozitif düşün sonra diyorsun ne ara büyüdü :) dünyada hiç bişey onun gibi güzel ve tatlı gelmicek sana

0 oy
(374 puan) tarafından
E tabi bakarken ki rahatlık olsun eşinle vakit geçirme, kişisel bakım,ev temizliği,gezmekte rahat etmek bakımından bunlar esksi gibi rahat olmuyor ama hiç olmuyor da değil zor yanı elbette olacak bir can,bir insan yetiştirmek kolay değil ama bir bakışı anne diyişi gülmesi dünyalara bedel oluyor 
0 oy
(1,350 puan) tarafından
Cocuk cennet ....çocuk huzur, çocuk derdini tasani alıp gider Ahh çocuk iyiki var❤️
0 oy
(58 puan) tarafından
Zorlugu varmı var ama bide sefasıda var ilk başlarda zorlanırsın sonra buyunce arkadas gibi okuyon bnm kızım öle ehliyet almamda büyük etkisi var mesela arabayı esim cok vermezdi kızımın saysinde veriyor ne bilim biz kızımla cıkıp geziyorz eglenyoruz da bnm için tek önmlisi evladım bu hatatta tek pişman olmadıgım sey anne olmakdı 
0 oy
(2,811 puan) tarafından
Başka ulkedeyim. Geldiğimde hamileymisim burada öğrendim. Bebeğim doğdu 4.5 aylık olmak üzere. Hala çok ağlar ve uykuyu pek sevmez. Hele 2 hafta önceye kadar gündüz toplam uykusu 1 saatti en fazla. Eşim bütün gün işte. Ev, yemek, ilgi bağımlısı bebe.. çoğu zaman yemeğimin malzemelerini gece bebeğim ilk uykusundayken dogradim gündüz sadece pişirmek kaldı. Onda bile zorlanıyorum ağladığı için. Hep yanında olayım istiyor. Ama bugün mesela babasıyla bir gülümsüyor bir kahkaha atıyor babasını artık tanıyor arkasından ağlıyor vs ya dedim he4 şeye bedel. Hep sanıyordum ilk haftalar aylar gibi kötü geçecek. Ama geçiyor hepsi bir gülümsemeyle inan. Hala gece 2 saatte bir kalkıyor süt için sabah 7.30 da gün başlıyor vs ama onun kokusu senin için çırpınışi her şeye bedel. Doğar doğmaz ay annem ölürüm canım bebeğim modu olmuyor bastan bunu bil ama onunla zaman gecirdikce canının canı oluyor. Onsuz hayat imkansız geliyor. Benim 1.5 aylıkken başladı tam bag. Bu da çok normal süreç, geçecek hepsi, bugün kuzenime diyordum aman cocuk düşünme sürecini uzat bebekli hayatla bebeksiz cok farklı. Ama olunca da dünyaya bedel dedim. Sen bebeğine odaklan, bak gurbetin de gurbetindeyjm bizde gece 2 oğlumu bir daha emzirdim uyuttum. Uyuyacakken bu posta denk geldim yazasım geldi. Moralini bozma. Mesela düzen oluştu şükür 2 saatte bir kalkıyor gündüz beni çok çok zorluyor ama akşam 9.30lq 10 arasi uyutuyorum artık gece uykusuna. Bir arkadaşım vardı bebeğim 2 aylıkken dedim ya oğlum toplam 24 saatte 6 saat anca uyuyordur sen nasıl düzen yaptın bebegin 4 aylık diye çünkü bana imkansız geliyordu 2 haftadır düzeni oluştu ❤️ her şey zamanla. İlacın evladjn olacak. He ilk zamanlar bebek size siz bebege alisiyorsunuz aranızda ufak tefek tartışma olabilir alttan almaya bakın. Süreç geçici

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 105 göst.
16 saat önce Diğer kategorisinde Panik.yokk (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 20 göst.
0 oy
3 cevap 59 göst.
0 oy
6 cevap 98 göst.
11 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,220 puan) tarafından soruldu

403,340 soru