+1 oy
366 göst.
Diğer kategorisinde (200 puan) tarafından
Selamün aleyküm kızlar kayınbabam vefat edeli tam 1 sene olacak kaynanam hiç mezara bile gitmiyor hicbisey umrunda değil diyebilirim kaynanam gelmez bile pskoljikmen sorunları var kendince eşim de çok üzülüyor bende ölmeden öncede ben baktım sonra vefat etti bende dedim eşime biseyler yaparım pasta poğaça türü bir çay yaparım komşuları çağırrım bende biliyorum kuran okumayı okurruz komşularla komşular normalde selamı zor veriyor ben Allah rızası için çağıracam kendilerine kalmış artık ama gelirler meraktan da olsa bana tenezzül etmezler çünkü beğenmiyorlar yani herneyse elmalı kurabiyeyi çok güzel yaparım elmalı kurabiye yapsam yanına çay olur mu yada poğaça çay mı dışardan alsam daha masraflı ben kendimce bisyler yapmak istiyorum ben her zamn okuyorum bağışlıyorum ama o gün için de okutuyorlar eşim de kendini kötü hissediyor üzülüyor bende böyle düşündüm kolay ve bereketli tarifiniz varsa fikir düşünceleriniz önemli şimdiden teşekkürler 

16 Cevaplar

0 oy
(159 puan) tarafından
Kısır, patates salatası, poğaça ve kurabiye yeter. (Börek ve sarma zahmetli oluyor ama onları da ekleyebilirsin)
(159 puan) tarafından
Peynirli pide, kola, çay, kurabiye de yapabilirsin bak alternatif olarak, pide içini hazırla ver fırına tamamdır
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben kuranda klasik tavuklu pilav tatlı ayran seviyorum açıkçası poğaça vs beş çayı gibi olmaz mı sence yinede sen bilirsin tabiki 
(200 puan) tarafından
Onalra o kadar gücüm yetmez kalabalık olur birini çağırsam diğeri kırılır yoksa güzel fikir
tarafından
Sen bilirsin öyleyse canım
(200 puan) tarafından
11 gibi okutmayi düşünüyorum okundu etti öğlen olur çok kararsızım aklıma bişey gelmiyor
0 oy
(6,224 puan) tarafından

Kurabiye sarma poğaça  olur . 

Tavuklu pilav olur 

. Pide olabilir 

(200 puan) tarafından
Pilav yapsam dediniz gibi birçok kişi pilav demiş yanına salata olur mu az öz güzel bişey olsun
(6,224 puan) tarafından
Olabilir . Ayranda olur
(200 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ❤️
(6,224 puan) tarafından
Rica ederim Allah kabul etsin niyetinizi
(200 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun inşallah ❤️☺️
0 oy
(5,284 puan) tarafından
Canim kuran da ya cay saati gibi yapilir ya da tavuklu pilav,lahmacun ya da pide yaptirilir. Tabi imkana ve kisi sayisina da bagli. 

Cay yanina biseyler yapacaksan 3-5 cesit yapiliyo genelde. Tabi imkanina bagli tek cesitte olur. 

Patates salatasi/makarna salatasi 

Kisir/mercimekli kofte 

Borek 

Pogaca 

Kurabiye 

Revani 

Bunlar klasik yapilanlar cay yanina iyi gidenler. 
(5,284 puan) tarafından
Anladim canim. Bu arada yazmayi unutmusum ne guzel dusunmussun. Bu yaptigini ben dahil cogu gelin yapmaz.
Sen kendini zora sokmayacak sekilde imkanin kadar yap.
Kisir da bereketli ve ekonomik olur. Revani de ayni sekil,bi de pogaca yaparsin yeterli bence.
(200 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Mursi helvada aklımda dursun  hem bol olur teşekkür ederim canım ❤️
(200 puan) tarafından
Minnak teşekkür ederim Allah razı olsun vicdanım el vermiyor vefat etmeden önce kaynanam hastaneye attı kanser hastasıydi morel verceene sahipsiz gibi bıraktı doktor taburcu etti aldım evime getirdim ben katarsam önüne yerdi kıyamazdi su istemeye kırmadı beni bende onu kırmadım Allah'ım mekanını cennet eylesin aklıma gelince hala çok canım sıkılıyor en son ölmeden önce sakalını kestim tertemiz gitti kısır yada mercimekli köfte olabilir eşimde revani yap dedi elmalı kurabiye poğaça onları güzel yapıyorum birinden birini yaparım ikisini yapamasam dahi Allah'ın izniyle
(5,284 puan) tarafından
Rica ederim. Masallah ne guzel bakmissin. Kayinpederin de anlayisliymis iyi huyluymus. Uzuldum tabi esinin oyle yapmasina.
Revani,helva bunlar bereketli oluyo,kisirda uygun ve bereketli.
Hayrin kabul olsun ,Allah maddi-manevi ferahlik versin.
(200 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun inşallah canım ☺️❤️
0 oy
(290 puan) tarafından
Bu tarz okumalarda pilav tavuk tatli sarma ayran yakisir kurabiye puaca gune cagirmis gibi sahsi görüşüm yada pide ayran.dagitilir bizde ben ilkkez duydum kurabiye tarzi seyler basinzi sag olsun 
(200 puan) tarafından
Mevlüt için hiç okutmadim ben Allah rızası için evime okutmuştum  böyle bişey için ilk defa okutacam ben okuyorum ayrı hani kimseyi çağırmadim tavuklu pilav yapsam yanına salata yapsam olur mu başka bişey eklememe gerek var mı bütçemiz yok ev sahibim kafamı karıştırdı biraz da ben dedim yemek türü mu tatlı mı dedi ne yemeği herkes kahvaltı yapar gelir sen bı poğaça kek bir çay tm dedi teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️
(290 puan) tarafından
Tavuk pilav ayran nile bile yeterli
(200 puan) tarafından
Allah'ın izniyle öyle yapacam inşallah
0 oy
(187 puan) tarafından
Cnm geçen ay kaynanam için mevlüt okuttum iki tüm tavuğu akşamdan hasladim üç kilo pirinçten sabah pilav yaptık tavuğun suyuyla tavuğu dittim pilav tavuk yaninada iki dilim tatlı koydum hazir ayran bimde ucuz al. Dağıt kuran okununca sor önce hocayı ayarla Allah rızası için okuyan hoca. Varsa çağır eline ikiyuz ver giderken ben bu şekil yaptım güzel oldu
(187 puan) tarafından
Pilastik çatal kaşık aldım bulaşikda cikmadi
(200 puan) tarafından
Mevlütten çatal kaşık belediye getirmişti onları atmadım sakladım lazım olur diye onları kullacam aklımda komşular ben kuran okumayı biliyoruz hoca da yok bildim çoğu kişi tavuklu pilav demiş aklımda bulunsun teşekkür ederim canım ❤️☺️
0 oy
(5,112 puan) tarafından
Bizde pişi dagitilir dedem icin yılı dolunca oyle yaptık pisi cay domates peynir zeytin seklinde hazirladik . Tavuklu pilav ayran yapabilirsin 
(200 puan) tarafından
3 günlünde pişi ve helva yaptım dağıttım bide kuran okuduk aramızda tavuklu pilavı kaç kişi yazmış bakalım gücüm hangisine yeterse onu yapacam Allah'ın izniyle teşekkür ederim canım ❤️☺️
0 oy
(13,465 puan) tarafından
Pilav ayran turşu da güzel olur canım 
(200 puan) tarafından
Şuan da bende onu düşünüyorum birçok kişi aynısı dedi teşekkür ederim canım ❤️☺️
0 oy
(1,487 puan) tarafından
Bizim mahallede her hafta birimiz kuran okutuyoruz, ben çiğköfte ıspanaklı pasta patlıcanlı börek ve şehriye salatası yapmıştım,  başka bir komşu ya gittigimizde tavuklu pilav tavuk gögsü, poğaca mercimek köftesi falan yapmıştı, herşey olur sen niyet etmişsin kim ne der diye düşünme önemli olan Allah rızası 
0 oy
(1,139 puan) tarafından
Tabi ki de mevlut memusu yapin tavuklu nohutlu pilav yanina sarma ve baklava hazir paket ayran.
0 oy
(1,411 puan) tarafından
Ahhh kalbi güzelim pohca yap patates salatası keke yap yada revani börek imkanın varsa yeter ...evinde ne varsa onu yap 
(200 puan) tarafından
Aynen öyle ev sahibim de dedi yemekle uğraşma dedi bı pogca çay kek yap tm dedi
(1,411 puan) tarafından
Yakın olsak ben yapardım hazirlardim götürürdüm
(200 puan) tarafından
Yaa düşünmen yeter güzel ablam yaparım Allah'ın izniyle o gün gelsin Rabb'im büyük
(1,411 puan) tarafından
Evde hamur mayala.kizart bizim burda yapıyor komşular kuzummm
(200 puan) tarafından
Yanında çeşit olsun diye olabilir neden olmasın bizde yaparız ben yapar dagitrim normalde de
0 oy
(1,112 puan) tarafından

Bence o zahmete girme çünkü çay yanına birşeyle daha el uğraştırıcı bu mevvlit gibi birşey pilav üstü ayran ver daha mantıkl yanına tulumba tatlisı:)veyat pide tek yaptır  komşualri tekmi çağırcann canm Allah' kabul etsin niyet önemli bence 

(200 puan) tarafından
Dedin de doğru imkan yeterse pilav ayran yapacam yetmesse ne varsa biseyyler yapmaya çalışacam inşallah teşekkür ederim
(1,112 puan) tarafından
Rica ederim Yani yine tercih sizin bence o daha kolay mevlit adında olur hangisi işinize yada kokayiniza geliyorsa
(200 puan) tarafından
Pide çok masraflı olur yoska çok güzel fikir hem uğraşli değil ama bizi çok zorlar ❤️
0 oy
tarafından
Allah kabul etsin inşallah canım benim ❤️ Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yerinde dinlensin 
(200 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun canım ❤️❤️☺️
0 oy
(1,812 puan) tarafından
Poğaça kurabiye kısır derken yine masraf oluyor yapacaksan güzel birsekilde yap Allah her türlü hayrını kabul da eder yerini doldururda hesapla 10 kişi gelse bile evde hoca kuran okusada yine hayırlıdır fazla kişi cagirmazsin olmadı 

Tavuklu pilav ayran bitti 
(200 puan) tarafından
10 kişi falan gelir anca doğru söylüyorsun canım pilavı çok kişi söylemiş olabilir daha bereketli olur teşekkür ederim ❤️☺️
0 oy
(276 puan) tarafından
Bence poğaça vs değil de durumun el veriyorsa tavuklu pilav salata birde tulumba tatlısı yada helva sen kavur pet bardaklarda ver 
(200 puan) tarafından
Durumumuz yok da elimden geleni yapmaya çalışacam inşallah teşekkür ederim canım ❤️☺️
(276 puan) tarafından
Eğer tavuk sizin bütçenizi zorlarsa nohutlu pilav da olur rica ederim canım
(200 puan) tarafından
Gerçekten hiç aklıma gelmedi çokta güzel yaparım
0 oy
(50,858 puan) tarafından
tek kurabiye az kalir yanina ekleme yapmak lazim pogaca sigara böreği gibi 
(200 puan) tarafından
Kurabiye bide poğaça düşündüm de imakn olursa o zama pilav yapacam inşallah

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 73 göst.