0 oy
83 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (198 puan) tarafından
27 aylık kızım ateşi var koltukalti ölcerle ölcuyorum 37.5 - 37.9 geliyor 

Azından temassızla ölçüyorum 36.7 çıkıyor en fazla 

Temassız çok güvenli gelmiyor bu yüzden koltukaltini baz aldım fakat ilaç vermedim çok yüksek olmadığı için,  vücudun savaşmasına müsaade etmek istedim .Sadece ayağının altına limon sürdüm,  ılık kompres yaptım ve çok uykusuz olduğu için uyumasına müsaade ettim .Ateş nöbetindeyim , ilaçsız başka hangi yöntemleri kullanabilirim şimdilik ateşi yukselmedi aynı devam ediyor , bir de vücudunun her yeri normal fakat kafası,  yanakları çok sıcak , vücudunda hastalık belirtisi de yok neyin nesi bu ateş dış olabiliri mı kaldı mı acaba daha çıkacak dış?

5 Cevaplar

0 oy
(138 puan) tarafından
Dışarıda başını ve kulaklarını unutmuş olabilir buna bağlı olarak kulak enfeksiyonu boğaz enfeksiyonu yada sinüzit olabilir Allah korusun beyaz dut kuruşunu bir yemek kaşığı kaynatın icirin enfeksiyonlara birebir geçmiş olsun 
(198 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum
-Reklam-
0 oy
(131 puan) tarafından
Bende ateş nöbetindeyim. 

Ateş bir semptom olduğu için, kaynağını bilmek lazım. Benim bebeğimde büyük ihtimalle soğuk algınlığı başlayacak. Gün içinde ara ara çıktı hep ateşi ve çok keyifsizdi.Bizim ateşimiz 37.5 ile 38.5 arasında değişti hep. Daha önceki tecrübelerime dayanarak diş döneminde 38.+'ları görmüyordum. O yüzden diş kaynaklı değil diye düşünüyorum kendimizde. Sizde bu şekilde çocuğunuzu hep takip edin. 

Ben ara ara şurup verdim. Çünkü ateş 24 saattir devam ediyor, 38+ çıkıyor ve çocuğum keyifsiz.  Ateş yükseldiğinde üzerini çıkartıyorum. Elini yüzünü yıkıyorum. Ilık su ile kompres yapmak daha iyi ama çocuğum huysuzlaştığı için kompresi etkili yapamıyorum. 

Şuan ateşi 37.5 üstü örtülü değil, altında ve üstünde çok ince pijama var. Yükselirse çıkartıyorum onları da. Gece boyunca saat başı da kontrol ediyorum.
(198 puan) tarafından
Gece uykusuna geçtikten sonra başladı bizim .gün içinde herhangi bir bir hastalık belirtisi yoktu keyfi de iyiydi , ateşini olcerken uyandı uykusu açıldı o ara da keyfi yerindeydi , sonra tekrar uyudu ateş düşürücü vermedim üzeri örtülü değil ve aynı şekilde ince pijama var yalnızca ama usudugu için uykuda kasıyor kendini titriyor hafif hafif o yüzden eşimi nöbetçi eczaneye yolladım calpol getirmesi için. Onu iciricem en azından ateşi düşerse rahat rahat uyur çocuğum .Size de geçmiş olsun Rabbım bütün evlatlara şifa versin , o üşüyor diye kendim ısınamıyorum,  üzerimi bile örtesim gelmiyor evlat çok başka
(131 puan) tarafından
Evet evet, aynı şeyleri hissediyorum.

Calpol aynı zamanda ağrı kesici olduğu için ağrısı sızısı varsa hafifler diye veriyorum bende. Sizin ateş yeni başlamış, bakalım yarın devam edecek mi ? Diş, viral hastalıklar ve enfeksiyonlar ateş yapıyor çoğunlukla. Kişiden kişiye değişir ama diş 38+ yapmıyor genelde. Sizde belki ateş ölçümünden fikir yürütebilirsiniz gün içinde. Soğuk algınlığı gibi bir şey varsa belirti verir yarın zaten. Size de çok geçmiş olsun.
(198 puan) tarafından
Evet dediğiniz gibi uyaninca az cok fikir sahibi olurum ates sebebi hakkında  .Çok tesekkur ediyorum
0 oy
tarafından
Canım benim oğlum daha büyük 45 aylık 4 yasa yakın yani ama aynı şey başıma geldi bir hafta önce hiçbir grip belirtisi ishal kusma olmadan ateşlendi 38-38.5 gördük ateş düşürücü de etki etmedi antibiyotik verdik boğaz enfeksiyonu olmuş baya bı çektim ateşi kontrol altında tutmak için salgın var sanırım 
(198 puan) tarafından
Evet bizim de hem dış hem boğaz ,geçmiş olun Rabbım beterinden korusun evlatlarımızı
tarafından
Amin canım
0 oy
(792 puan) tarafından
Gecen gun benim bebekte de sadece alinda ates vardi fazla yukselmedi ama ates dudurucu kullandim 2 gunde gecti. Simdi geniz akintisi basladi oksuruyor ilerlememesi icin doktora gosterdim burun spreyi verdi. 
(198 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun Rabbım kalıcı şifa versin miniklerimize
0 oy
(5,157 puan) tarafından
Benim kızımın da var şurup veriyorum hastaneye gidince de şurup veriyorlar 16 aylık ılık duş şurup verecen
(198 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun bizde aynı şekilde ilerliyoruz duş şurup ve kompres
(5,157 puan) tarafından
Kızımın şuan cnm ateşi yok  sıfır iştahı var eskiden mama içerdi şimdi asla ağzına sürmüyor gece kalkinca içerdi şimdi icmeyincd uyumuyor
(198 puan) tarafından
Yaaa o iştah sorunu bizde de var asla eskiden yediği şeyleri yemiyor , yeni şeyler veriyorum yine yemiyor bugün 1 lokma yemeden günü bitirdi umarım geçicidir bu iştahsızlık

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 85 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Anneolmakask (794 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 129 göst.
+1 oy
8 cevap 70 göst.
0 oy
4 cevap 65 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,339 soru