0 oy
93 göst.
Diğer kategorisinde (5,961 puan) tarafından
Yardımcı olursanız sevinirim şmdi son adet tarihim 12 şubata.gore 38+5 ama ilk hamile olduğum zaman ozeldeki doktor bna braz geride ve ben 19 şubat olarak gunceleyecem dedi 19 subata gorede 37+5 ultrasina göre hesapladım taa geçen hftadan beridir 38+2 ben sağlık ocağındaki ebeye sordum bir hftdan bişey olmaz dedi doktora sordum niye geride dedim yoo hftan gayet uyumlu dedi acildeki ebede 19 şubat olarak guncelemişse 37 sin geçen öyle dedi ama ultarsinda doktorun günceledigi tarihten yine ilerde oluyor son adet tarihime göre üç dortt gün geride olmuş oluyor. Bu doktrun gunceledigi tarihi hiç araya katmim dyorum szce kafam karışıyor son adet tarihime goremi ilerlim ?

6 Cevaplar

0 oy
(247 puan) tarafından
Son adet tarihine bakıyorlar genelde ama 
(5,961 puan) tarafından
Gerçek son adet tarihime göre dimi ozeldeki doktor en son ayarladı 19 şubat ama kafam çok karişyor bı o bı. Bu
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım bebiş vaktinde gelir merak etme :) ben ilk oğlumu 40+5 te ikinciyi 37+0 da yaptım aralarinda 26 gün var düşün 
(5,961 puan) tarafından
Son adet tarihine göre hesaplıyoruz ozman
0 oy
(3,603 puan) tarafından
Yani canım hemen hamile kalmamış olabilirsin geç döllenme olmus olur yani yine zamanında gelir takılma tam olarak hangi gün hamile kaldığı bilmiyorlarki 
(5,961 puan) tarafından
Ozman son adet tarihime göre kız naptın sen gttinmi hastaneye
(3,603 puan) tarafından
Gidecem canım Ayni saatte kan alinacakmis 12 de verecem
(3,603 puan) tarafından
Geldim canım kese göründü çok şükür ama kanı bekleyecez dediler
(5,961 puan) tarafından
Allah büyüktür
(3,603 puan) tarafından
Aynen. Öyle bekliyorum saat 3 te çıkacak
0 oy
(1,330 puan) tarafından
Bnde sata göre 14+5 ama bebek 13+5 geç döllenme olabiliyomuş 
(5,961 puan) tarafından
Evet sen sata goremi hesapliyorsun ozman
(1,330 puan) tarafından
Ben 13+5 diyorum çünkü bebeğm o kadarlık
(5,961 puan) tarafından
Benimde senin gbi işte bir hfta geride oluyor geç döllenme
0 oy
(5,751 puan) tarafından
Valla benim adet tarihim ile USG uyuşmadı. Normalde 36+3 iken şuan 35+2 yım doktorlarda usgye göre hesaplıyor. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
(5,961 puan) tarafından
Ultrason çok değişiyor ya
0 oy
(266 puan) tarafından
İlk zamanlar son adet tarihine göre hesaplanir lakin bazı durumlarda doktor adet tatihi gunceller tıpkı sizde oldgu gibi. Bu durumlarda artık gerçek adet tarihinizi unutacaksıniz doktorun guncelledigi tarihtir as olan. Çünkü geç döllenme durumunda doğumu da ona göre hesaplarlar. Ayrıca 2 haftaya kadar bir aksamada hiçbir sorun olmaz 2 haftadan sonrası dikkat etmek gerekir. Sizin şuan bir sorun yok son adet tarihi olarak 19.subat diyeceksiniz geri gösterse de ileri gösterse de doktorlar ona göre müdahale edecekler. 
(5,961 puan) tarafından
Ama doktorun dediği de hiç uyuşmuyor 19 subata göre 37+5 ultrasina göre de 38+2  çnku sağlık ocağındaki ebeler bir hfta bişey olmaz yakalar haftasını dedi
(266 puan) tarafından
Tamam bunlar değişkenlik gösterebilir içimizde büyüyen makine değil ki her şeyi 4 4 Luk uyumlu olsun :)  sonradan yine gerilemiştir gün olur ilerlemiştir öyle ya da böyle doğuma yakın 2 haftaya kadar yanılma payıyla doğabilir. Siz 19 şubata göre neyse ona göre devam edeceksiniz elbette ultrason ölçümüne göre 2 haftadan fazla bir fark oluşmaya başlarsa o zaman ultrason verilerini dikkate alıp doğum zamanına karar verirler.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 140 göst.
0 oy
8 cevap 384 göst.
9 Şubat 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 92 göst.
11 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynepcelik (2,458 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 99 göst.

408,338 soru

12,267,563 cevap

37,510 kullanıcı

Kategoriler

...