0 oy
460 göst.
Diğer kategorisinde (484 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızım 4 yaşında komşunun da 2.5 yaşında bir torunu var kızım o kızı çok seviyor akıllı uslu bir kız genel olarak kız bize geliyor benm kizim komşuya gidiyor ama bn çok tedirdin oluyorum hem dünyanın bin bir türlü hali var hemde insanlar belki her zaman her zaman rahatsız olur diye strese girdim kızım o kızın sesini ne zaman duysa bn oraya gitmek istiyorum diyip ağlıyor kendini yerlere atıyor bazende kasla göz arasında gittiğini fark ediyorum birde kızım asla başka insanlardan ne birsy ister ne ben izin vermeden birşey alır yer ama orda kadından yiyecek birseyler istemiş kızım kendisini söyledi bana istedim dedi bn hemen kızımı uyardım ve gerçekten çok utandım kızım böyle yapınca uzun lafın kısası kızımın sık sık oraya gitmesini istemiyorum ama kızım beni dinlemiyor bunun önüne nasıl gecebilirim

20 Cevaplar

+5 oy
(1,731 puan) tarafından
Annene söyle ay pardon kızına söyle:) canım şaka mısın gitmeyeceksin diyeceksin oturacak isterse günlerce ağlasın ayrıca senden izinsiz kimseden birşey istememesini oğretmissin ama senden izinsiz evden çıkılmaması gerektiğini ögretmemişsin bence önce bunu öğret, kapıyı da kilitle... 
(484 puan) tarafından
Kız yemin ederim bu yaşına kadar bana söylemeden balkona bile çıkmazdı ama son bir kaç gündür çocuk birden huy değiştirdi bn istiyorum ki kizmadan ağlamadan halledeyim bu sorunu ama görünen o ki mümkün olmayacak böyle en iyisi kesin bir dille hayır diyeceğim oda ister ağlasın ister tamam desin yoksa önüne gecemem başka türlü
(1,731 puan) tarafından
Sen evde oyun oynat ya da dışarı çıkart öyle ağladığı zaman ama komşuya gitmek yok de
(484 puan) tarafından
Ya zaten hemen dikkatini dağıtıyorum hadi gel oynayalım yada kek pasta falan yapalım diyor tmm diyor ama işi bitince tekrar başlıyor oraya gidecem demeye
-Reklam-
+2 oy
(13,568 puan) tarafından
Kız dinlemiyor ne demek kitle kapını oturt içeri yani ben istemiyorsan cocuk seni yonetmesin ben rahatsız olurum şayet komşumun çocuğu çat kapı çıkıp gelse annesi yok başında bisi olsa sorumluluk altında kalacak kadin
(1,472 puan) tarafından
Aynen katılıyorum iki taraf içinde kötü. Sert olmak lazım her zaman her istediğini yapamaz
(484 puan) tarafından
İşte canım bnde diyorum ya insanlar rahatsız olur sürekli sürekli gitmesine yani o kızda geliyor oynuyorlar ama bizimki sürekli sürekli gitmek istiyor onun yüzünden sürekli kızıyorum bnde gitmeyeceksn diye bu seferde susmadan ağlıyor
(1,472 puan) tarafından
Ağlasın müsade et, elbet susacak bu sefer ağlamayı kız olarak kullanır canım 4 yaş çok küçük değil senin sözünü dinlemesi gerek sen istikrarlı ol o vazgeçer bir süre sonra unutur
(484 puan) tarafından
Çok haklısınız gerçekten bn ağlamadan kizmadan halletmek istedim ama pek mümkün olmayacak gibi duruyor o yüzden istediği kadar ağlasın artık sadece bir defa hayır diyecegim
(13,568 puan) tarafından
Agliyor diye istediğini yapınca bu sefer başka başka şeylere de aynı tepkiyi veriyorlar bi zaman sonra sıradan bi şeyi isterken bile ağlayarak istiyorlar
+2 oy
(1,330 puan) tarafından
Benim annem zırt pırt elbise değiştiriyorum diye kıyafetlerimi yırtmıstı ne olduğunu hatırlamıyorum ama babamın bana aldığı kocaman bebeğimi sobaya atmıştı disiplin için bi tık sert olması gerektiğini düşünüyorum çocuğum olunca da ben ne diyorsam onu yapmak zorunda yani bakışımdan anlamalı bn öyleydim sevmiyorum ya şımartılmış çocukları 
(484 puan) tarafından
Yani babasına göre bn daha sertim kızıma karşı vede çok inat bir yapım var bnm ama işte bende bu olayı kizmadan aglatmadan halletmek istedim buraya bunun için sordum ama pek mümkün olmuyor demekki aglatmadan halletmek
(1,330 puan) tarafından
Çocuk bu ağlicak zaten ağlar ağlar unutur
+1 oy
(484 puan) tarafından
Yok mu yardımcı olacak kızlar 
+1 oy
(832 puan) tarafından
kapıyı kitleyeceksin
+1 oy
tarafından
Kızın oraya gitmek için,ağladığında oyun oynayalım falan diyip oyalamaya çalış unutur yakında ama yada kural koy hep,gitmeyeceksin falan filan diye o kız gelsin,oynasın falan de.
(484 puan) tarafından
Canım diyorum tabiki dikkatini falan dağıtmaya çalışıyorm o an alıp dışarı çıkarıyorum ama eve gelince yine başlıyor oraya gidecem demeye
tarafından
Böyle böyle unutturabilirain başka aklıma bir şey gelmedi
+1 oy
(17,749 puan) tarafından
Dediğin gibi ne olur ne olmaz izin verme canm unutur zamanla dışarıda oynasınlar eve gitmeyi yasakla benim ki de oynar ama evlerine göndermem dışarıda oynasin
+1 oy
(3,191 puan) tarafından
Ne kadar anlasa da uygulayacak yaşta değil. Kapı kitli olacak başka planlar yapıp oyunlar oynatıp gönlünü yapabilirsin. Her istediklerinin olmayacağına zamanla alışacaklar
+1 oy
(923 puan) tarafından
Gönderme canım ağlar ağlar susar sonunda ben de aile apartmanında oturuyorum eltimin çocukları gelse yada gorumcelerim gelse hemen onlarla gitmek ister ağlardı zirlardi kesinlikle izin vermezdim susuyordu sonra dan çocuk bu eltim kaynanam yabancimiyiz neden izin vermiyorsun diye söyleniyorlar ama ben de böyleyim alışsın istemiyorum çocukken nasıl alisirsa o şekilde devam ediyor çünkü kardeşi varsa kardeşiyle oynasin 
+1 oy
tarafından
4 yaşındaki çocuk kendini bir atar yere iki atar yere yok diyeceksin yok hayır artık gitmiyoruz hem sen olmadan nasıl gidiyor aklım almadı açıkçası ben nerde çocuklarım.orda
(484 puan) tarafından
Canım evde kimse yok bir babaanne bir torun normalde asla göndermem bn olmadan hiç bir yere ama kızda bir iki kere gelince anne bnde gidebilir miyim o kızda bize geliyor dedi bnde en fazla 15 dk için izin veriyordum başlarda tamam diyip hemn geliyordu son bir kaç gündür cagirmasan saatlerce orda kalacak sanki eve gelmek istemiyor çocuk sürekli orda durmak istiyor
tarafından
Hemen umuttur canım ne işi var sensiz Allah korusun narin falan bak ortada
+1 oy
(4,917 puan) tarafından
Kitliyceksin kapını sen agliyacagina o ağlayacak valla isterse kendini yirtsin salamam yani devir belli değil komşu anneme bile bırakmam sen annesin o seni değil sen onu yoneteceksin 
+1 oy
(5,307 puan) tarafından
Kaşla göz arasında nasıl gidiyor senin iznin olmadan. Çocuk baya seni yönetiyor. Oyun ister hakkıdır ama izin vermediğin halde gitmesi çok yanlış. Ben olsam kendini parçalasa yine izin vermem isterse günlerce ağlasın. Kızın başına bişey gelse komşun suçlu olur. Siz biraz rolleri değiştirmişsiniz kızınla :) 
(484 puan) tarafından
Yani dün bir kere öyle yaptı ben hayır dedim oda ağladı sonra ben mutfağı toplamaya gittiğimde kapı açıldı kızım oraya gitmek için kapıyı açmış tabi bn hemen fark ettim sana hayır dediğim halde benden habersiz gitmek ne demek diyip kızdım kızıma bu sefer akşam yatana kadar ağladı
(5,307 puan) tarafından
Bırak ağlasın. Net tavır sergilemezsen ağlayarak her şeyi yaptıracağını düşünür. Ağlarken o iletişim kurmadıkça sende kurma, açıklamaya çalışma bırak boşaltsın içini
+1 oy
(408 puan) tarafından
Karsina alip guzel bi dille anlat hep gitmesinin yanlis oldugunu onlarin belki rahatsiz olabilecegini guzel bi dille anlat bence bide bu devirde cok korkuyorum kimsenin icininbilemeyiz bide kizina dokunulmamasi geren yerleri hep hatirlat oyle bisi oldu an anlatmasini korkmamasi gerektigini  bilmesi cok iyi bisi bide oyle gitti an ceza yontemine basla bence 5 dakika bekleme alaninolistura bilirsin orda beklicek ceza almasi yaptiginin yanlis oldunu kavramasini saglar
(484 puan) tarafından
Bu dediklerinizi hepsini ben başından beri anlattım çok şükür onları farkında normalde bana sormadan babası bile birsy verse asla almazdı ama son bir kaç gündür huy değiştirdi çocuk bnde kizmadan ağlamadan halletmeye çalışmak istedim tabiki oda pek mümkün olmadı
(408 puan) tarafından
Ceza yontemini biraz arastirip daha dogru binyontem bulabilirsiniz bence bir araştırın isterseniz belki duzelir geri
+1 oy
(12,609 puan) tarafından
4 yaşındaki çocuğa söz geçiremiyor musun
(484 puan) tarafından
Evet geciremiyorum çünkü adı üstünde çocuk bnde kizmadan aglatmadan halletmek istedim herşeyi ama pek mümkün olmadı buda aslında asla böyle bir çocuk değildi son bir kaç gündür huy değiştirdi
(12,609 puan) tarafından
çocuklara bir şey öğretmek bazen acımasız olabilir. bırak o ağlasın sen ağlayacağına ilerde.
+1 oy
(2,329 puan) tarafından
4 yaşındaki çocuk dinlemiyor ne yapabilirim demen çok saçma. Kapını kitle nasıl öylece çıkıp gidiyor. Bugün komşuya gider, yarın apartmandan çıkar kaybolur. Sorumsuzluk edip sonra da laf dinlemiyor diyemezsin. Laf dinletemiyorum yapamıyorum beceremiyorum diyebilirsin. Dünyanın binbir türlü de hâli var. Ne anası babası olmadan evine başkasının çocuğunu kabul et, ne de sen gönder. Yarın öbür gün evine gelen çocuğa birşey olur sen yapmasan da suç size kalır. Senin için de evladın gider Allah korusun birşey olur yok yere strese girmeye gerek yok. Allah herkesin evladını her türlü kötü insandan korusun. Bu devir de anne babalar aşırı aşırı dikkat etmek zorunda. İsteyen alınsın isteyen darılsın. 
(484 puan) tarafından
Evet söz dinletemiyorum çünkü ben kizmadan aglatmadan halletmek istedim olayı o yüzden buraya sordum bunu nasıl yapabilirim diye çünkü sürekli kızmak ağlatmak kalıcı bir çözüm olmuyor bnm kızımda asla bnden izinsiz balkona bile gitmezdi babası daha birsy verirken bana sormadan almazdı ama son bir kaç gündür tamamen huy değiştirdi bnde bunun nedenini belki anlarim burdan yardımcı olacak arkadaşlar çıkar diye paylaşmak istedim
+1 oy
tarafından
Eskilerin bir sözü vardır ben ağlayana kadar o ağlasın diye ne demek dinlemiyor fark etmeden gidiyor kapıyı kitle gidemesin o komşuya gittiğinde bişey olsa kimseyi suçlamaya hakkın yok ya kaç tane çocuğun başına neler geldi asla gönderme kitle kapıyı
+1 oy
tarafından
Kaşla göz arasında gidiyor derken bu çok tehlikeli bir durum farkında mısınız?
(484 puan) tarafından
Tabiki farkındayım bir defa yaptı bunuda zaten o anda fark ettim bnde iceri alıp kızdım aslında hiç yapmadığı şeyler normalde bana söylemeden balkona bile gitmezdi ama bir kaç gündür böyle huy değiştirdi
+1 oy
(51,334 puan) tarafından
kasla.goz arasi nasil kacar yeni tasindim ustteki komşunun 3 yasinda kizi var abla kizin bize gelebilir mi dedi tek yollamam dedim konu kapandi 
+1 oy
(591 puan) tarafından
Komşuna söyle ben soz dinletemıyorum geldiği zaman uyar de..sert bır dille uyarsın ki kızın bir yere giderken dusunur sen olmadan gitmez 
0 oy
tarafından
Benimde oglumun anaokul arkadası hep gelsin senin oglan oynasınlar diyor aynı bina degil ama aynı sitedeyiz hep bi bahane buldum işim var filan artık en son acık acık dedim tek basına göndermek istemiyorum ne olur ne olmaz cocuk bunlar dedim eşimde zaten müsade etmiyor 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 743 göst.
0 oy
20 cevap 483 göst.
0 oy
3 cevap 168 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,401 soru

12,269,835 cevap

37,570 kullanıcı

Kategoriler