0 oy
66 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (12 puan) tarafından
Merhaba annelerr. Ben yeni doğum yaptım 2 hafta oldu birde 1 buçuk yaşında da kızım var. Sezaryen doğum yaptım ve daha toparlanamadım bile eşim şehir dışında çalışıyor doğuma gelip gitti benim yanımda da annem kalıyor annem çok düzensiz biri ve saçma sapan takıntıları olan biri evimde heryerin düzenini bozdu tüm dolaplarımın içi bit pazarına dönmüş vaziyette hadi onduda geçtim düzen tekrar kurulur. Kızımla çok fazla ilgilenemiyorum üstünü falan değişirken kaçmak için debelenir hep o yüzden fazla ilgilenemiyorum ayakta da çok duramıyorum ki yemek yapıyım oğlumda kolik bir bebek hiç bırakmıyor beni sürekli ağlıyor. Herneyse annem kızıma ne kahvaltı yediriyor ne öğle yemeği akşamları yiyor çocuk bi sabahları süt verip uyutuyor görmiyim diye de ben uyurken yapıyor bunu. Dakka başı ev süpürüyor çamaşır yıkıyor başka yaptığı bişey yok ama durup durup çok yoruluyorum hem çocuk hem ev hem yemek hiç oturamıyorum diyor halbuki doğru düzgün yemek bile yapmıyor söylediğim zamanda bana küsüyor laf sayıyor ev umrumda değil diyorum senden twk istediğim kızımı perişan etme diyorum niye perişan olsun kendi yemiyor diyor. Ne laftan anlıyor ne sözden çok bunaldım artık çocuğumunda huylarını değişti hep benim kızım evde gayet serbest büyüyordu fazla kısıtlayan bir anne değilim ben abur cuburunu da kendi yerdi yemeğini de ama annem geldikten sonra herşeyine müdahele edip çocuğumu arsızlaştırdı bu konu yüzünden çok dövüştük ama hala laf anlamıyor benim olmadığım yerde çocuğa sürekli onu yapma bunu yapma diyip duruyor ben napıcam hiç bilmiyorum çok bunaldım yıprandım vicdan azabı çekiyorum çocuklarıma karşı hrmen ayaklanmaya çalışıyorum ama dikişlerim enfeksiyon kaptığı için çok ağrım oluyor sürekli ağlıyorum elimden bişey gelmiyor hiçbişeyde hevesim kalmadı valla 

2 Cevaplar

+1 oy
(176 puan) tarafından
"Hem karnım doysun, hem pastam dursun " diye bir söz duydun mu ?

Canım yanlış anlama ama hiç kimse senin evindeki düzenini , seninki gibi sağlayamaz. Hatta çocuk bakımını bile seninki gibi yapamaz. Evet anlattığını kadarıyla çocuğun beslenme gibi ihtiyaçlarını dengeli ve yeterli sağlayamıyor gözüküyor annen, bu üzücü. Ama annen hiç olmasaydı ne yapacaktın? Eşin zaten sadece doğuma gelmiş gitmiş. Art arda iki çocukta muhtemelen ihmâller hep olur. Tabi ki fizyolojik ihmalden bahsetmiyorum ama ilgi alaka vs mutlaka bölünür ve büyük çocuğunun da sana ihtiyacı var daha. Biraz planlı davranıp ikinci çocuğu öyle düşünseydin keşke. Mesela şuan annenden memnun değilsin. Çekip gitse ne yapacaksın? Daha da vahim duruma düşebilirsin. O yüzden evin düzenini falan boşver sen. Annen bildiği gibi yapsın. Ancak beslenme konusunda ne denir bilmiyorum. Benimde 1 yaşında bebeğim var ve çok dikkat ediyorum. Benim annem çok ilgili olmasına rağmen, benim kadar dikkat edebilir miydi bilmiyorum. Ama senin şu durumda bir alternatif de yok ki.
(12 puan) tarafından
Öyle tabii ki kimse kendi düzenim gibi yapamaz ama dikkat edilebilir herşeyin yeri bellidir mesela bakılıp koyulabilir ha gitse tabii ki daha da zorlanırım ama zaten mecbur kaldığım için bu kadar bunalıma giriyorum planlı ilerleseydin demişsin bizde damdan düşer gibi çocuk yapmadık Allah nasip etti korunduğumuz halde oldu 2. Çocuğum ha iyi ki de oldu ben düzelsem çok şükür ikisinede ihmalsiz bir şekilde yetişebilirim henüz düzen oturmadı benim derdim evimin temiz veya pis olması değil annemin saygı duymaması benden daha çok herşeye alınıp küsmesi ve beni güvendirip çocuğumla ilgilenmemesi çocuğumun düzenini ona olan titizliğimi bildiği halde kendi bildiğini yapması ve şuan onun benimle kalması onun daha çok işine yarıyor işin içinde başka şeylerde var herneyse şunu anlatmaya çalışıyorum BENCİLLİK YAPMIYORUM sadece yapıyorum dediği şeyleri yapmaması syagı duymaması benim psikolojimi bozuyor anlatabildim umarım
(176 puan) tarafından
Bu süreç içinde parayla bakıcı - yardımcı tutmayı düşünün öyleyse.
Çünkü dediğim gibi kadın hem yardıma geldim hem de beğenmiyor, madem ben gideyim de diyebilir.
-Reklam-
0 oy
(4,039 puan) tarafından
Kız kardeş abla falan var mı o gelse sen iyileşene kadar.
(12 puan) tarafından
Ablam var ama çocukları okula gidiyor anca hafta sonları gelebiliyor zaten o gelse gül gibi bakar yardım eder de

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 304 göst.
13 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Almilayla (1,309 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 172 göst.
14 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Nurrsa (187 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 230 göst.
15 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde sarammmmm (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 244 göst.
21 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Merveeesubasi (63 puan) tarafından soruldu

410,656 soru

12,354,495 cevap

40,820 kullanıcı

Kategoriler

...