+3 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde (513 puan) tarafından
Çarşaf giymek istiyorum ama şartlarını bilmiyorum dışarı da hep çarşaf giymem gerektiğini biliyorum namahrem olan kişilerin yanında giyeceğimi biliyorum bide 

3 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Normal çarşaf giysen de giymesen de zaten tesettür başın da yazma var ise velevki açık bir hanimsın evine misafir gelince haremlik selamlık olmalı. Erkekler bir yerde kadınlar başka  bir yerde oturmalı. Bu haremlik selamlık olayı illa çarşaf giyene mahsus değil ki diğerlerine de şart. Ben şahsen hiç hoşlanmıyorum bir yabancı erkeğe hizmet etmekten. Ve bunu çoğu açık arkadaşlarımdan da duyuyorum onlarda hoşlanmıyor. O yüzden fazla laubalilik olmaması adına ayrı ortamlarda durulmalı.
(39 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum çok güzel bir düşünce
(513 puan) tarafından
Bunu biliyorum evet ama başka sorumluluk ları varmı acaba
-Reklam-
+1 oy
(39 puan) tarafından
Yani çarşafın kuralı olarak değilde yapılması gerekenler olarak kadın erkek ayrı oturmaya dikkat etmelisiniz misafir ağırlarken hanımlara siz, erkeklere eşiniz hizmet edebilir, namahremle  herhangi bi tokalaşma yapılmaz , gerekmedikçe mecbur kalmadıkça konuşulmaz bu şekilde yaşam tarzınızı değiştirebilirsiniz.
(513 puan) tarafından
Eve misafir gelio erkek kadın karışık ben hizmet etsem çarşaf giyili olarak sorun olurmu
(39 puan) tarafından
Yani olmaz mecbursanız oğlunuz varsa o da belki yardımcı olabilir yoksa eşinizin hizmet etmesi daha uygun olur siz hazırlayıp eşinize verseniz erkelere servis etmez mi mesela ?
(513 puan) tarafından
Evimiz küçük Bi tane oturma odası var gelen misafir orda oturuyor erkek çocuğum yok gelen kaynım ve kayın babam kaynanam görümcelerimin eşleri de gelebiliyor
(39 puan) tarafından
Kayınbaba hariç kayınlar görümceleriniz eşleri hepsi namahrem onlar içeride otururken kadınlarla mutfakta oturma şansınız var mı ?
(39 puan) tarafından
Maalesef çarşaf giydikten sonra karışık oturmazsınız örtünüze çok zıt bi durum ve başkalarınında bir arada oturmalıiarına vesile olmamalısınız
(1,465 puan) tarafından
Ben çarşaflı değilim ama dediğin gibi yapıyoruz bizde kadınlar erkekler ayrı oturur erkeklere eşim servis yapar yemekler kahveler ayrı içilir böyle çok rahat ya valla kadın kadına istediğin sohbeti yapiyosun
(39 puan) tarafından
Aynen çok güzel yapıyorsunuz maşallah
(513 puan) tarafından
Başka neler var ne yapmam gerek
(39 puan) tarafından
Başka kadın  erkek karışık ortamlarda bulunmamaya dikkat edersiniz bir yere misafirliğe gideceğiniz zaman belirtirsiniz ya da ona göre bi ortam oluşturusunuz, çalgılı düğünlere gitmezsiniz zaten onlarda kadın erkek karışık ortamlarda oluyor, konser ortamı vs zaten gerisini buna göre kıyas edebilirsiniz aklıma gelenler bunlar yapılmayacak şeyler değil ben kendi adıma söyliyim akraba bile olsa çalgılı kadın erkek karışık düğünlere gitmiyorum takı yolluyabilirsiniz veya evde tebrik edebilirsiniz her yerde her zaman rabbimizin rızasını gözetmemiz lazım insanların değil zaten inanın çabalasanız bile inasanları memnun edemezsiniz ama çabalarsanız rabbimizi razı edebilirsiniz ki onu razı etmek ebedi kurtuluş
(513 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim hastane gibi yerlere mecbur gidilir ama değilmi
(39 puan) tarafından
Tabii ki  tabii ki hastaneye atıyorum devlet binalarına nüfus müdürlüğüne tabii ki gidilir
(39 puan) tarafından
Hastahanelerde de mümkün olduğu kadar kadın doktora gidilir ama yoksa mümkün değilse erkeğe gidilir mesele sağlık olduğu için
(513 puan) tarafından
Tamam dikkat edicem bu doktor işine benim tüp bebek doktorum erkek mesela sorun olurmu acaba
(513 puan) tarafından
Markete gitmek sorun olurmu
(39 puan) tarafından
Gidilir
(39 puan) tarafından
Yani dediğim gibi işinde iyi bi kadın varsa ilk onu tercih etmek gerekir ama yoksa mecburen erkek olabilir
(513 puan) tarafından
Rabbime çok şükür ki çarşafı şerife gireli Bi kaç saat oldu tamamına erdirsin inşallah Allahım... Giymek isteyen herkese nasip etsin içimde Bi korku var neden bilmiyorum neyin korkusu bu görevimi ölene dek bırakmam inşallah dualarımdasınız bende dua beklerim
(39 puan) tarafından
Rabbim hayırlı mübarek etsin rabbim becerttirsin, hakkıyla giyenlerden  eylesin o korku değil nefsin aldatmacasıdır geçer siz istikrarlı olursanız Allahın izniyle namahrem meselesini de halledersenizz  oh tadından yenmez  :)
(513 puan) tarafından
Amin amin Allah razı olsun sizde çok yardımcı oldunuz hocam da çok yardımcı oldu... Sizde sizin gibi iyilerle denk gelesiniz hayırlı geceler :))
(39 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun ne mutlu bana yardımcı olabildiysem hayırlı geceler güzel kardeşim :)
0 oy
tarafından

Post yukari 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 490 göst.
11 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,247 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 625 göst.
10 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Evrim.34 (595 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,132 göst.
11 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Istanbullu 34 (5,270 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 3,033 göst.
13 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,762 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,142 soru

23,839,800 cevap

319,293 kullanıcı

...