0 oy
784 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Djdjdkdmdnfjfnfndnbxndmdndndkfndnxnfmdnxnslkejdnndkxnfnfnjr

23 Cevaplar

+8 oy
tarafından
Eşinden çok Allah'in emrini bu kadar dusunmelisin
(5,975 puan) tarafından
yani es yada cevre baskisiyla olacak degilko . cere konu komsu tuuuu sanaa niye kapali degilsin basin acik mi dedi . dese de kimene sanane der gecerdin. Allah icin kapansaydin keske. simdi esin alismis bu duruma laf soz gelir hayirdir noluyorr yavvv derler diye istemiyordur. esin yada cevreyi kaale alma . sen allahin emridir diye kapan yada  ben nefsime sahip degilim allahin emri ama buna uymamayi tercih edim gunahini sebabini obur tarafta rabbime veirirm diye dusuneceksen de geregini yap yoksa basini kapatip icinde acilmak varsa bir anlami yokki şapka takmissin gibi bir anlama burunur ozaman icinden gelmyorsa
tarafından
Kapanmak oruç tutmak namaz kılmak gibi.degil içinden gelerek yada gelmeyerek kapandigin sürece zina günahına girmemiş olursun.
(831 puan) tarafından
o zaman eşinle bunu konuşman gerek .Kapanacaksam bu şekilde kapanmak istiyorum birşeyler ya tam olsun yada olmasın Allah bu sekilde kapanmayı emrediyor de .açılmanı istemiyorsa anlayış gösterecektir
-Reklam-
+4 oy
(1,646 puan) tarafından
Yani bu çocuk oyuncağı değil allahın emri ayetidir kapanmak anladığım kadarıyla da kocaman kadınsın nedir bu başörtüsüyle dalga geçer gibi oynaman eşinin tabiki söz hakkı var 10 yıldır kapalısın ne olduda şimdi açılma kararı aldın 
+4 oy
(1,783 puan) tarafından
Bunaliyor olabilirsin ama en doğrusu bu be kardeşim her bunaldiginda  cehennemin sıcağı daha  çok yakacak beni diye düşünürsen rabbim bi ferahlık verir.Esinde  hakaret aşağılama vs yapmamış o senin yol arkadaşın  ne kendini üz ne onu bence✓fikir senin tabi bir kapalı olarak sadece tavsiye verebilirim fazlası haddi aşmak tır ✓✓
(1,783 puan) tarafından
Taniyosunuz demedim uzatmak istemiyorum daha fazla sayın kullanıcı yorum yapmazsanız sevinirim
(2,390 puan) tarafından
Neyi unutmadınızz hanımefendi yaranıızzz varsa açık açık söyleyin seni daha şimdi burda görüyorum
(16,445 puan) tarafından
Arkadaş karıştırdı busralari
(2,390 puan) tarafından
Evet karıştırdı. Siz beni karıştırdınızzz sanırım diyorum hala iddaa ediyor anlamadım gitti :))
(1,783 puan) tarafından
Karistirmisim ezana kalkınca anladım hayırlı sabahlar
+1 oy
tarafından
Dini açıdan eşin haklı,diğer türlü de dayatma. Nereden bakarsan artık...
+1 oy
(4,380 puan) tarafından
Senin bedenin senin dinin senin kararın ben kimsenin bu konuda sana karışma hakkı olduğunu düşünmüyorum.
+1 oy
(4,672 puan) tarafından
Keşke eşinden önce allahın rızası önemli olsa sizin için ama orasını biliyorum demişsin. 

Eşinin söz hakkı varmı yok mu bilmiyorum. Ama eşin senin kötülüğüne bir şey istemiyor. Ne güzel seni bu dünyanın pisliğinden korumak istiyor cehennem ateşinde yanmanı istemiyor 
+1 oy
(2,560 puan) tarafından
16 yaşında ailemin baskısıyla kapandım ama 2 sene dayanamdım açıldım. Onda bile yıllarca bu konuda herkes konuştu. Heleki siz evlisiniz ve çocuk değilsiz. Tabiki isteğinizi yapabilirsiniz
(2,560 puan) tarafından
Eşinde bunları düşünüyor olabilir. Birde 10 yıldan sonra neden onu anlamadım
0 oy
(567 puan) tarafından
Aslınsa başta sanki size bırakmış kararı ama çevremden ve kendi fikrimin toplamını söyleyim size, açık olan birine kimse kapalı değil diye arkasından konuşmuyor ama kapalı bir kadın iken açılınca etraf bi garipsiyor, arkadan konuşuyor. Başta kapanmasaydınız belki eşinizle böyle bi durum gündeminiz olmazdı gibi. Ama sizi artık herkes kapalı biliyor, o da bence çevrenin eleştirisini kaldıramayacağı için size tepki gösteriyor olabilir diye düşündüm ben ama siz tabi daha iyi bilirsiniz. 
0 oy
(3,603 puan) tarafından
Şimdi kendi isteginle kapanmadigin ve baskıyla kapandogin için zaten kapalı olmanın bir manası kalmıyor bu benim düşüncem tabiki eşin fikrini beyan etmiş ama sen onun için kapalı dursun kendini mutlu hissedecekmisin yada hakkıyla kapandığında inanacakmisin 
0 oy
(7,719 puan) tarafından
Bu senin kararın elbette ama bence zorlamak, diretmek yerine güzel güzel konuşarak eşini razı etmen gerekiyor ki çevrenden herhangi biri bir şey dediğinde eşin seni savunabilsin. Bu tamamen seni ilgilendiren bir şey sen açılmak istiyorsan açılırsın ama açılmadan önce de eşinin gönlünü almaya bak derim
0 oy
(1,970 puan) tarafından
Şöyle düşün açılıp kısa şeyler giyip dekolteli giyinip millete gösterip günaha gireceksin boş birşey sonra zamnla pişman olup yine kapanirsin hem şuan kapalisin açılsan hep tuhaf hissedersin 

Evde acilmiş gibi yap içindeki herşeyi yaşa gör dışarda kapan hem eşinde mutlu olur sorun olmaz hemde günah yarın ne olacağı belli olmaz şeytana uyup anlık heves için günaha girmeye değmez 

Yinede sen bilirsin ..
0 oy
(3,329 puan) tarafından
Mesela ben açığım. Eşim kapalı olsan daha da yakışır bence diyor. Belli niyetli ama ben şu an kapanmak istemiyorum çünkü kapanırsam sonradan acilsam daha abes kaçar diyorum o da zaten karışmıyor. Senin kararın bacım ama fikir almakta güzel tabii ki He bana sorarsan sülalemde çok var senelerce kapalı olup sonradan açılan. Kendi ablam dahil. O yüzden en sağlıklı kararı kendin verirsin
0 oy
(11,177 puan) tarafından
Asla yargılamıyorum eşinin fikrinden önemli Allah'ın emri var 

Şeytana uyma lütfen  

Bence eş rızası önemli 
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Tamam kendi isteğin ile kapanmışsın ama birlikte kapalı halinle on yıl geçirmişsin on yıldır olupta şimdi olmayan ne böyle şeyler bana onu ilgilendirme benim kararım gibi gelmiyor sonuçta evlisiniz birinizin dış görünüşübdeki radikal bir değişiklik diğerini de etkiliyor. 
0 oy
(1,282 puan) tarafından
Millet ne der kafasından çık canım. O çevre önce kendi gunahlarini sorgulasin. Kimse kimseyi baskıyla kapatamaz, açılınca da laf söz edemez. Evet dinimizde farz ama gönülden değilde baskıyla olmasi da günah. İçinden geldiği gibi yaşa.
(1,282 puan) tarafından
Bunu eşinle oturup ciddi bir şekilde konuştun mu? Neden açılmana razı degil?
(1,282 puan) tarafından
Evet Allah için istememesi doğal. Ama başka erkekler hakkında yanlış düşünür zihniyeti de yanlış. Sen kendini biliyorsun, eşinde seni biliyor sonuçta bırak dışarıdaki boş insanlar ne derse desin.
0 oy
tarafından
Yani esinin baski uygulamasi tabiki yanlis ama kotu niyetli bisey degil 
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Eşinin hakkı bu konuda var evet Allah'ın emri olması daha önemli tabi ama kocanın hakkıda var tesettür konusunda 
0 oy
tarafından
1.si örtünmek Eşinin emri değil (Tövbe haşa ) Allah'ın emridir. Kuzum açılmayı düşünüyorsan bu şeytanın vesvesesi altındasın demektir . Yapma Allah aşkına dünyevi heveslerin için ahiretini yakma. Namaz kılmaya başla , Kur'an oku, dua dinle sohbetlere git . Dinimiz huzurdur . Haramda huzur ararsan huzur sana haram olur canım benim açılınca sana faydadan çok zararı dokunacak ne gerek var ki?
0 oy
(9,916 puan) tarafından
Esin haklı yazık ya ne güzel yıllardır kapalisin neden açılmak istiyorsun Rabbim hakkıyla kapanmayı banada nasip etsin bir daha acilmamak uzere
0 oy
(556 puan) tarafından
İşin dini boyutuna girmicem eminim sen daha iyi biliyorsun neyin ne olduğunu ama karı koca uzerine cevap verecek olursam şöyle söylim eşin yıllardır bir stilde gidiyorsa ve aniden tarzını dışarıdaki insanların dikkatini çekecek şekilde değiştiriyorsa senin tepkin nasıl olur 

İlgili bir soru bulunamadı

408,335 soru

12,267,539 cevap

37,508 kullanıcı

Kategoriler

...