0 oy
263 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (339 puan) tarafından
Bebeğim 4 ay 15 günlük pirinç unu verebilirmiyim yada neyi mama şeklinde verebilirim 

12 Cevaplar

+2 oy
(637 puan) tarafından
4 aylık değil 14 aylık olduğunda bile verme. En ufak bir faydası yok. 4 aylık bebek anne sütü ya da formül mama içer sadece. 6 aylık olunca da yoğurt ve haşlanmış sebze ile tadıma başlarsın
(339 puan) tarafından
Suanlik durumu sordum 6 aya kadar Allah büyük
(363 puan) tarafından
Cnm benim bebegim20aylik altı ayından buyana gece su ile pinc unu iciyo iki kilo felan zararlımı acaba defne defnre
-Reklam-
0 oy
(13,236 puan) tarafından
Formül mama imkanınız yok mu? Henüz anne sütü zamanında. Dr ek gıda onayı verdiyse püre sebze ile başlayın o da en çok 1 tatlı kaşığı ile 
(339 puan) tarafından
Bilemiyorumya sadece bir kere daha anladım herkes çaresizliğin ne demek olduğunu bilmiyor
(637 puan) tarafından
Hanımefendi size durumunuz yok mu diye sormuşlar. Siz de yarın merkeze çıkabilirim demişsiniz. Burada zorluktan ziyade tedariksizlik var gibi duruyor. YANİ SİZİN SÖYLEDİĞİNİZE GÖRE. İnsanlara böyle lanse edip sonra da halbilmezlikle suçlayamazsınız.!!!
(13,236 puan) tarafından
Canım sen geçici olarak bu akşam aç yatıramazsın sonuçta su ile sıvıca pişir pirinç ununu az tatlandır şeker ile ama çok değil yarın da inşallah hal çaresine bakarsın. Evet 4 ay erken ek gıda için ama bu ayın sonuna doğru yavşatan ek gıda da dene Dr a danışıp zorda kalınca biraz çorba vs kurtarıcın olur inşallah. Allah yardım etsin
(13,236 puan) tarafından
Defne sanki maddi olarak da ancak yarın çıkarım gibi anladım ben eline yeni para geçti belki canım bilemeyiz. Borç almış olabilir. Sinirlenmeyin ikiniz De sen bebek için endişeli yazmışsın ilk etapta ben de öyle dedim ama anne de gelen giden getirmez bana diyor demek ki cidden zor durumda
(339 puan) tarafından
Defne sana şu kadarını söyliyim ben mama meme olarak gidiyordum iki gündür sütüm dahada kesildi mecbur mama gitim ve mecburen biti ve servisleride kaçırdım aciklayi oldumu ayrıca benim ekmek paramda olsa kizlarimi eksik bırakmam biseyden köydeki dukandada mama yoktu napayım acmi yatirayim
0 oy
tarafından
4 ay ek gıda verilmez emzireceksin sutun yoksa mama vereceksin. Hipp , sma evilia fian
(339 puan) tarafından
Bilmiyordum ya çok sağol
tarafından
Rica ederim
(878 puan) tarafından
kiz ironi yapmis
(339 puan) tarafından
Bırak cnm yaptığı yorumla övüne dursun
(626 puan) tarafından
Canım bilgi amaçlı sorduğunu düşündü bence ki rica ederim yazmış  mecburiyet olduğunu fark etmedi bence
(339 puan) tarafından
Bilemiyorum ya
(626 puan) tarafından
Ne yaptın verdin mi canım bi geceden bişiy olmaz tok tutar. yazmışlar diye yazmadım bende
(339 puan) tarafından
Biraz elma sıkıp verdim bir tatlı kaşı kadar birazda pirinç unu verdim çok az ama
tarafından
Neyle ovunecegum yardım ettim mecbur olduğunu nerden bileyim Allah aşkına ermiş miyim ne fesatsin
(339 puan) tarafından
Hayır yani benim 4 aylık bebeğe ne vermem gerektiğini bilmiyormusum gibi mama ismi vermişsiniz ya fesat kelimeside çok ayıp
tarafından
Bilmeyebikirsin normal yani ben ne bileyim kendince dalga geçmişsin
(339 puan) tarafından
Hayır ben dalga geçmedim öyle bir algı olduysa kusura bakma ben ne vermem gerektiğini biliyorum sadece sorduğum soruya karşılık mama ismi vermeniz gereksiz geldi bana
tarafından
Yogur ev yoğurdu ver sadede canım varsa patates hasls kat içine
(339 puan) tarafından
Biraz elma suyu verdim birazda pirinç unu maması slu verdm uyanirsada emzirecm inslh sabah erken alırim mamasini
0 oy
(7,921 puan) tarafından

Verme bacim . Daha erken ve sağlıksız pirinç unu . Vitamini yok gereksiz sisirir

(339 puan) tarafından
Bu ayda nasıl doyurucu şeyler verebilirim mama dışında bu geceyi atlatayim da
(7,921 puan) tarafından
O konuda bisi diyemem. Çünkü baya küçük.  Ben 6 aylıkken başladım ek gıdaya.  Bebek irmigi verdim pekmez katıp
(339 puan) tarafından
Tamam canım
0 oy
(5,577 puan) tarafından
Canim hic bi faydasi yok. 

Ama yorumlarda gordum imkanin da yokmus su an. 

Ne desem bilemedim. 

Yogurt verilir mi acaba bile biri varmidir. 4.5 aylik henuz ek gida icin cok kucuk. Bagirsak sagligi icin iyi degil.
(339 puan) tarafından
Kavanoz mamalar 4.aydan itibaren ya evde öyle yapsam
(5,577 puan) tarafından
Onlar da onerilmiyo. Yani onlar pazarlama taktigi.
Ayy bilemedim de muz falan verilir belki ama o da kabizlik yapar.
(339 puan) tarafından
Sadece bu geceyi atlatayim ya yarın ilk isim merkeze gitmek olacak
(5,577 puan) tarafından
Az bisey yogurla ,sivi kivamli pirinc unu dene. Tok tutsun da.
Allah kimseyi darda koymasin.
Normalde cok karsiyimdir 6 ay oncesi ek gidaya ama cocuk ac mi kalsin sartlar bunu gerektiriyosa.
(339 puan) tarafından
Pirinç ununu mama kıvamında yaptım verdim
0 oy
(7,076 puan) tarafından
Pirinç unundansa aklıma yoğurt geldi ama gazlı bir bebekse oda sıkıntı 
(339 puan) tarafından
Yok şükür gazlı degil
0 oy
(2,581 puan) tarafından
Yoğurt ver istersen yok tutar bir yemek kaşığı pirinç ununa iki su bardağı su idi galiba biraz da şeker ekle biraz sıvı olsun valla faydası yok ama tok tutar kimse bilmiyor yokluk nedir çaresizlik nedir galiba 
(339 puan) tarafından
Vala özelikle iki arkadaş yorum yapmış sanki sorduğum soruyla alakasız bir şekilde sanki ben çok memnunum bu ayda çocuğa mama dışında biseyler vermeye
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Yorumlarını tek tek okudum canım zorda kalmışın ki soruyorsun keşke herkes akıl vermek yerine bunu da dusunseymiş. Evet normalde önerilmiyor ama çocuk açlıktan ölecek değil ya, süt ile değil su ile yap canım birde cıvık olsun koyu olmasın yavrucagin karnı doysun. İcirdikten sonra 1 tatlı kaşığı gibi kaynayıp soğumuş su ver mamalardan sonra dili damagi kurumasın diye veriliyordu
(339 puan) tarafından
Allah kimseyi çaresiz bırakmasın gerçekten sanki sütümün gesilmesi çok hoşuma gitti yada mama alayı düşünemiyorum da bir arkadas cidi cidi yorum yapmış ya anne sütü yada mama vermelisin die sanki ben akıl edemiyorum
(1,152 puan) tarafından
Boşver canım üzme kendini Rabbim evladini önünden eksik etmesin sana hayırlı evlat olsun inşallah. 1 günden 2 günden bir şey olmaz eskiden annelerimiz yapmıyor muymuş sanki o zaman şimdiki gibi mamalar mı varmış Allah'ın izniyle birşey olmz
(339 puan) tarafından
İnslh canım çok sağol:))
0 oy
(4,186 puan) tarafından
Keyfi bir durum vermiyorsun mecbur kalmışsin evet verebilirsin bir kere vereceğin için kabız yapmaz canim, ayrıca hipp markasının pirinç unu var aklında bulunsun çarşıya gidince alabilirsen al evde olur 
(339 puan) tarafından
Normalde mama veriyordum sadece hesaplamam yanlış giti mama yetmedi bu geceyi atlatayim yarın hemen merkeze gidip alacam
(4,186 puan) tarafından
Olabilir canım bebekler insan akıl birakmiyor, dert etme atlatırsın kuzum. Bende verdim hatta irmik varsa evde onu da verebilirsin irmiki daha kolay sindiriyorlar.
(339 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım irmikte aklımda bulunsun simdilik
(4,186 puan) tarafından
Rica ederim, bebeğin 6 aylık olunca Instagram'da ek gıda sayfalarına bak tarifler var canım. Ayrıca gelen yorumları takma empatinden uzak insanlar var malesef ki.
(339 puan) tarafından
Haklısın :))
0 oy
(1,166 puan) tarafından
Cnm sen burda ki cok bilmislere bakma zaten normal zaman icin sormadığını söylemişsin.Hala artistlik yapma pesindeler. Bir gece için yedirebilirsin aç kalmasından iyidir. 
(339 puan) tarafından
O kişiler bence hiç çaresizliğin ne demek olduğunu kötü durumun nasıl iyi çevirmeye çalışmanın ne demek olduğunu bilmiyor
0 oy
(760 puan) tarafından

Köydemis imkan bulamamış fikir almak istemiş sürekli bı çok bilmişlik bazıları burda mükemmeli oynuyo komik duruma düşüyorsunuz 

Yoğurdu sulandırıp verebilirsin ben hiç denemedim ama aklıma başka bişey gelmiyor en iyisi bu bence aç kalmasından iyidir
(339 puan) tarafından
Pirinç ununu mama gibi sulandırıp biberonla icirebildim biraz gecede emziriim gece vermem bu geceyi atlatayim inslh
0 oy
(12,311 puan) tarafından

Dr bana meyvelerin suyunu verebilirsin demişti 4.5 aylıkken kabizdi sütun hicmi yok canım 

(339 puan) tarafından
Bir göğsüm tamamen kurudu diğeri de yok denecek kadar var meyve sıkıp versem olurmuki
(12,311 puan) tarafından
Elma erik sindirimi kolay meyveler portakal vs değil canım
(339 puan) tarafından
Portakal bubaylarda alerji yaoabilir diye biliyorum

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 612 göst.
9 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mina gozde (2,671 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 95 göst.
2 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Melek06 (869 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 656 göst.
19 Ocak 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 243 göst.
15 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Azrainci (202 puan) tarafından soruldu

409,897 soru

12,323,704 cevap

39,042 kullanıcı