+1 oy
561 göst.
Diğer kategorisinde (12,699 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Günooo bacılarım ❤️ Ben ev hanımı anne ama çalışmayı çok istiyorum evlenmeden önce hep çalışırdım evlendim ev kadını oldum baya baya ama sıkmaya başladı artık ;)

Sizde durumlar ne bacılar ? 

Birde ne iş yapıyorsunuz çalışan analar :)

32 Cevaplar

+1 oy
(2,593 puan) tarafından
Oğlum kreşe gitti bir yıl çalıştım çocuk hala atlatamadi onu şuan çalışmıyorum
(12,699 puan) tarafından
AA nedenn
(2,593 puan) tarafından
Aslında o zaman mutlu gözüküyordu şimdi dokuz yaşında travmalarım deyip deyip kreş zamanlarını anlatıyor
(12,699 puan) tarafından
Allah Allah keşke özgüveni yüksek çocuklar yetistirebilsek de her anını çekinmeden o an anlatabilse
(2,593 puan) tarafından
Şimdi kızım var çalışmıyorum galiba onunla evde olduğum için de mutsuz galiba ama kızım daha kreş yaşında değil bilemiyorum ama çok pişman oldum gerçi o zaman da başka şansım yoktu
-Reklam-
+1 oy
(13,759 puan) tarafından

Ben evde çalışan bir anayım:)

Ineklerimiz var belki biliyorsundur  canım sıkıldığı için akşam üzeri inip yardım ediyorum eşime sırf can sıkıntısına ama  :)

(12,699 puan) tarafından
Nerde yaşıyorsun canım bazı köyler var ki ilçe gibi herşey var
(13,759 puan) tarafından
Burdur canım. Köyde bakkal okul vs. Var çarşıya da yakın arabayla 20 dk. Falan ben köy olduğu için değil hep el ne der diye hareket ettikleri için ve dip dibe olmaz diye karışırlar gibisine düşündüm istemedim canım ama Allah göstermedi öyle bisi zaten biz geldik k.validem vefat etti el ayak çekildi k.pederin evden
(12,699 puan) tarafından
Köylerde öyle evet insanlar çok cahil
(13,759 puan) tarafından
Kendi eksigine bakmayıp başkasının lafını ediyorlar o yüzden de eşim hep el ne der diyor ki kendileri de aynı
(12,699 puan) tarafından
El herşeyi der sen kendine bakcan elalem ne der diye yaşamaktan bıktık artık
+1 oy
(946 puan) tarafından
Çalışıyorum memurum, şuan doğum iznindeyim. Bir kadın kendi ayakları üzerinde durmalı. Bir bir türlü halı var dünyanın 
(12,699 puan) tarafından
Aynen bende öyle düşünüyorum
+1 oy
(1,574 puan) tarafından
Lise ögretmeniyim. Calismayi ve meslegimi cok seviyorum. Suan izindeyim. Kizim dogdu 16 gün once. Iznim bitince tekrar donecegim okula. Suan iki cocuklu anne olarak 24 saat yetmiyor gun me cabum bitiyor anlamiyorum
(12,699 puan) tarafından
Bizimde gün bitmiyor akşam olsa da eşim gelse diye kapılarda bekliyorum resmen :D
+1 oy
(5,563 puan) tarafından
Bana göre ev hanımı çalışıp hem eve hem çocuğa hem eşe zaman ayırmak zordur düzenli bir düzen olmaz.. Bende bekarken çalışıyodum o zaman baskaydı herşeyi annem yapardı şu an çalışsam çocuklar ne olur vs daha çok sıkıntıya girerim haa durumun kötü olur helal dairesi içinde kadın çalışır ama normalde dinimizde de erkek çalışır kadın oturur namusuyla evıne çoluk çocuğuna bakar.. 
(12,699 puan) tarafından
Öyle de insan sıkılıyor evde
(5,563 puan) tarafından
İnan sıkılmaya vaktım yok bende iki çocuk onlarla uğraşmaktan zaten zaman kalmıyo ki
+1 oy
(5,589 puan) tarafından

İkiside :D

Hem calisiyorum hem ev hanimiyim. Bazi gunler online calisiyorum evden. 
Ayrica calisan kadinlarin cogu da ev hanimi. Siz saniyo musunuz ki ise gidinceev hanimligi bitiyo :( aksam ikinci mesai basliyo. Cogu aksam ertesi gune yemek yapar,banyolari falan temizlerim.
(12,699 puan) tarafından
Çalışanlar da muhakkak evde iş yapıyor tabi de o şekilde tabir edildigi için öyle dedim
+1 oy
(777 puan) tarafından

Ev hanımı Anne ve çalışmayı düşünmeyen anne :)

(12,699 puan) tarafından
Oda bir tercih :)
+1 oy
(176 puan) tarafından
Öğretmenim ama şuan çalışmıyorum. Atanmak için KPSS hazırlanıyorum bebeğimle.

Eşimin işi de maaşı da iyi ama bir kadının ömür boyu evde oturmasını doğru bulmuyorum. Bugün mükemmel olan eşler yarın mükemmel olmayabilir. Allah korusun vefat edebilir, kaza geçirebilir vs. Yani hayat şartları bugün gibi olmayabilir. Ve bu aksilikler olduğunda da çalışmak için geç kalmış olunur. Çünkü belli bir yaştan sonra okumak da zor, bir iş bulmak da. 

Evde oturan insana değer bile vermiyor toplum. Bence şuan " evdeyim ohh kebap çalışmıcam" diyenler, gün gelir pişman olurlar.
(12,699 puan) tarafından
Herkesin kendi kararı saygı duyarım tercih meselesi buda
(176 puan) tarafından
Tabii ki. Sadece kendi düşüncelerimi yazmak istedim. Ülkenin çoğu işçi ile memur arasındaki skalada gelir düzeyine sahip. Günümüz şartlarında ev + araba olup öyle tek maaşla çocuğa güzel imkanlar sunmak zor. Bazen burada tek ve az maaşla çok çocuklu insanları okuyunca şaşırıyorum. Ne bileyim çocuk okul çağına gelmiş, ilk defa oyun alanına gitmiş falan..  Sadece yeme içme değil bence çocuğun ihtiyaçları..
Ama asıl mesele, paradan ziyade, kadının kendini evde pasif bırakmış olması. Ben daha önce öğretmenlik yaptığım dönemde, insanların bana karşı konuşmaları bile değişiyordu inanın. Toplum tarafından saygı görmek bile insanı pozitif kılıyor. Kendini değerli hissettiriyor. Hemde dediğim gibi Allah korusun 5-10 sene sonra bir şey olsa, hiç çalışmamış, okumak için uğraşmamıs kadın nasıl bir iş bulacak? İş başa düşerse çalışmak zorunda çünkü. Hep birilerine bağımlı mı kalacak? Bağımlı olduğu eş anne falan olmazsa ne olacak yani ? O yüzden bebeklerimizi büyütürken bir şeyler için uğraşabiliriz. Ben kpss calisiyorum, okumamış biri AÖF den üni okuyabilir, başka biri sertifika almaya çalışabilir, başka biri dil öğrenebilir.. yani bebeğimize bakarken kendimizi geliştirebilriiz diyorum :))
+1 oy
(3,452 puan) tarafından
Bugün pertim çıktı ev hanımı anne olmak çok zor ya 
(12,699 puan) tarafından
Aynen öyle canım çok zor ama hem çalışıp hem evde iş yapanlarada zor
+1 oy
(688 puan) tarafından
Bende bekarken çalışıyorum.   Evlendim çalismadim.  8 aylık oğlum var.  Bende calismak isterdim.   Ama inşallah  1 tane daha çocuk yapıp bir işe baslamak çok istiyorum.  
(12,699 puan) tarafından
İnşallah canım ❤️
+1 oy
(1,568 puan) tarafından
Çalışan anneyim.bende acaba evde olmaya imreniyorum aslında ama çalışmakta çok güzel ev hep.yorucu oluyor izin günlerimde kafam.karisik sksks
(12,699 puan) tarafından
Evin işini yine sen yapıyorsun ama :)
(1,568 puan) tarafından
Evet çok yorucu bazen ayakta uyuyorum kızımda 32 aylık. Ama evde olduğum.gun haltal haltal geziyorum isyerinde kendime geliyor enerji motivasyon keyif iyi geliyor çalışmak şuan hissettim sksksk
+1 oy
(4,824 puan) tarafından
Hoca idim evlendim ev hanımı oldum ilerki yıllarda çalışma isteği de var bakalım hayırlısı 

İlgili sorular

+3 oy
44 cevap 536 göst.
+2 oy
31 cevap 433 göst.
0 oy
18 cevap 249 göst.
+3 oy
33 cevap 1,226 göst.

410,659 soru

12,354,544 cevap

40,825 kullanıcı