Tabii ki. Sadece kendi düşüncelerimi yazmak istedim. Ülkenin çoğu işçi ile memur arasındaki skalada gelir düzeyine sahip. Günümüz şartlarında ev + araba olup öyle tek maaşla çocuğa güzel imkanlar sunmak zor. Bazen burada tek ve az maaşla çok çocuklu insanları okuyunca şaşırıyorum. Ne bileyim çocuk okul çağına gelmiş, ilk defa oyun alanına gitmiş falan.. Sadece yeme içme değil bence çocuğun ihtiyaçları..
Ama asıl mesele, paradan ziyade, kadının kendini evde pasif bırakmış olması. Ben daha önce öğretmenlik yaptığım dönemde, insanların bana karşı konuşmaları bile değişiyordu inanın. Toplum tarafından saygı görmek bile insanı pozitif kılıyor. Kendini değerli hissettiriyor. Hemde dediğim gibi Allah korusun 5-10 sene sonra bir şey olsa, hiç çalışmamış, okumak için uğraşmamıs kadın nasıl bir iş bulacak? İş başa düşerse çalışmak zorunda çünkü. Hep birilerine bağımlı mı kalacak? Bağımlı olduğu eş anne falan olmazsa ne olacak yani ? O yüzden bebeklerimizi büyütürken bir şeyler için uğraşabiliriz. Ben kpss calisiyorum, okumamış biri AÖF den üni okuyabilir, başka biri sertifika almaya çalışabilir, başka biri dil öğrenebilir.. yani bebeğimize bakarken kendimizi geliştirebilriiz diyorum :))