+1 oy
435 göst.
Diğer kategorisinde (7,183 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Günooo bacılarım ❤️ Ben ev hanımı anne ama çalışmayı çok istiyorum evlenmeden önce hep çalışırdım evlendim ev kadını oldum baya baya ama sıkmaya başladı artık ;)

Sizde durumlar ne bacılar ? 

Birde ne iş yapıyorsunuz çalışan analar :)

32 Cevaplar

+2 oy
(3,444 puan) tarafından
Ben kendi annemin çalışmasını hiç istemezdim küçükken..pkuldan gelip annem evde olmayinca merak ederdim yalnız çok sıkılırdım..bence kızımda benim çalışmamı istemez..

Ama ben çalışan anne olmak isterdim..bi hayalim var okumamı devam ettirmek gibi inşallah bunu başarırım .. eşim de istiyor .. inşallah caliaan anne olurum 
(494 puan) tarafından
Kuçukmuşsun.  Çocugun vardı demi.
(3,444 puan) tarafından
Evet kızımm var 2 aylik
önce (494 puan) tarafından
Maşallah daha çok küçük.   Çok çabuk buyuyorlar bol bol kucakla.  Benimde oğlum var 8 aylık.   Allah bagislasin canim.     Bende 22 yasindayim.
önce (3,444 puan) tarafından
Amin canim seninkini de ..aa sende gencmmissin
önce (494 puan) tarafından
Amin canim.   Evet 2002 liyim
-Reklam-
+2 oy
(1,083 puan) tarafından
"Ben"bekarken herşey iyi hosda evlenince çalışmayı sevmiyorum eve gel evisleri  yorucu geliyor.evde takiliyosun kafanA göre .evlenince çalışmak istemeyenler denim.oh kafana göre iki bebek bak yemekyap onlar uyuyunca uyuyabiliyorsun 
(1,083 puan) tarafından
Yasindamı :D
(7,183 puan) tarafından
Ee benimde zamanında uyumadilar dedin ya benim ki 1o aylık olcak anamı ağlatıyor hala uyumuyor
(1,083 puan) tarafından
Bir buçuk yaşını gecdi illaki uyur önceden bizimki hiç uyumazdi 2 saat uyusa yeter gün içinde işimi hallediyorum yeter da 2 saat de :Dtekcocugun varsa hiç cocukdur zaten
(7,183 puan) tarafından
2 saat mi en fazla 40 dk uyuyor gün içinde tek çocuk hiç çocuk mantığını asla kabul etmiyorum ya da ben fazla ilgili bir anneyim akşama pertim çıkıyor
(1,083 puan) tarafından
Ne kadar ilgilide olsan 1 tane soyledusun 2tane ve yine ilgili bi annesin ev işlerin illaki oluyor bunu şuan anlamayabilirsin.2 tane olduğunda anlamışdıımbu lafa en cokda ben gıcık olurdum  anam bi bakdim 2 çocuk olunca dedikleri doğru ve keşke sinir yapmasaymisim demişdim
Sen bilirsin tabi :)
+2 oy
(95 puan) tarafından
Bu konu son zamanlarda çok tartışılıyor sosyal medyada filan bence bunun doğru bir cevabı yok anneye göre değişir maddiyata göre manevi durumlara göre değişiklik gösterebilir kısaca anneye sormak lazım anne nasıl uygun goruyorsa evladı için kendisi için en doğru kararı o verir. :)
(7,183 puan) tarafından
Ben size soruyorum zaten çalışan anne mi ev hanımı anne misiniz diye yapay zeka biraz bozdu :D
(95 puan) tarafından
Pardon ben başlığa göre cevap verdim :) ben şu an ev hanımı bir anneyim
+1 oy
(4,540 puan) tarafından
Valla bnde anlamdım kendimi evde duruyorum mesai saatim yok onu açık çalışmaya gidiyorum aklım cocuklarimda neye sayarsan say artik
(7,183 puan) tarafından
Neye sayayım bilemedim :)
(4,540 puan) tarafından
Bnde bnde
+1 oy
(3,398 puan) tarafından

Emekli bir ev hanımıyım hayatımdan fazlasıyla memnunum evlenmeden önce çalışıyordum ama Allah var hayatta sevmiyorum çalışmayı 

(7,183 puan) tarafından
Ben çok özledim:)
+1 oy
(16,467 puan) tarafından
Öğretmenim çok güzel ama çok yorucu çalışan anne olmak. O yüzden bazen acaba mı  diyorum :)
(7,183 puan) tarafından
Zor ama güzel bence
+1 oy
(1,346 puan) tarafından

Bence bu sorunun net bir yanıtı yok, işe giden evini özlüyor evde duran çalışmayı.

Rahat bir iş ortamım ve iyi bir gelirim olmasına rağmen evde durduğum zamanları arıyorum ben. Neyse ki maaş yatınca yatışıyorum ahahah:D

(7,183 puan) tarafından
Para önemli :D
tarafından
Aa bende yanıtı çok net :D kesinlikle çalışmak , doğum zamanı 2 ay evde nasıl duracağım hiç bir fikrim yok:D
(1,346 puan) tarafından
Çalışmayı her anlamda özgür olduğum için seviyorum ama evcillim de ve oğlumdan uzak kaldığımdan zaman onu çok şeyini kaçırıyorum gibi hissediyorum. Ama günün sonunda şöyle teselli ediyorum kendimi, oğlum büyüdüğü zaman onu ayaklarının üstünde basan özgüveni tam bir anne olarak yetiştirmiş olacağım :(
+1 oy
(12,028 puan) tarafından
Valla eger esin bu sorumlulugu kabul edip evet ikimizinde evi ikimizde calisiyoruz ikimizde yoruluyoruz ev iside ikimizin derse. Tabiki calismak ama aksiyse evde durmak
(7,183 puan) tarafından
Benim eşim bu konuda çok eski kafa ben hanimimi calistirmam der
(12,028 puan) tarafından
Ay benimki calissam karismaz ama kriterleri var hic ugrasamam onunla :)
+1 oy
(316 puan) tarafından
Çalışan anne olmak çok isterdim
(7,183 puan) tarafından
Bende
+1 oy
(3,842 puan) tarafından
Ben calisan bi annenin cocuguydum. Hep sagda solda buyuduk. Bi sekilde buyuduk evet ama o zaman isterdim annem evde olsun. Annem anlatir, oynarken bebegime dermisim ben calismicam hep yaninda olcam diye. Annem aglarmis. Ben belirli bi kurumda calismiyorum evde cocuklarimi kendim buyutuyorum. Lisans mezunuyum. Meslegim var, kurumlarda calismisligimda var. Durumumuz iyiken de kotuyken de evde de bos durmadim. Network isi yaptim ciddi paralar kazandim, e ticaret yaptim (suan ara verdim kucuk oglum dogdugundan beri). Amac para kazanmak meskale bulmaksa evet evde de artik yapilan isler var. O yuzden cocuklari birakmayi hic dusunmedim. Kendi terbiyem ve egitimimle buyusunler istiyorum cunku.
(7,183 puan) tarafından
Bravo canım sana
(2,133 puan) tarafından
Evden internetten mi iş yapıyorsun network ne mesela cnm bende isterdim de evden calismak ama bilgim yok
(3,842 puan) tarafından
Network halk tabiriyle katalog isi ama ben satis yapmiyodum ekip yonetiyodum. E ticarette trendyol ve instagram kendi sitem uzerinden taki satiyodum. Avm lerde senlikler oluyo oraya vs katiliyodum 5 gun. Ikisinde de ciddi paralar kazandim. Mesela network isinde, asgari ucret 1200ken ben 3000 3500 arasi kazaniyodum. Taki isinde de 5 gun stand aciyodum o zaman asgari ucret 5500du,ben 8500 kazanmistim 5 gunde. Tabi taki isinde ilk etapta sermaye gerekiyor.
+1 oy
(10,352 puan) tarafından
Is basa dusmedigi surece calismayi dusunmuyorum 
(7,183 puan) tarafından
Ben rahatım diyorsun
+1 oy
(747 puan) tarafından
Çocuğu doğurana kadar çalıştım 8 yıl çalıştım yetti beehhh ev hanımı analığı daha iyi :D
(7,183 puan) tarafından
Öyle mi dersin:)
(747 puan) tarafından
Benim için öyle valla :))
+1 oy
(4,763 puan) tarafından

Hem çalışan hanımım hem ev hanımıyım :P

Yoğun bakım hemşiresiyim  

Evet hayatta hiç birşey kolay değil ikisini yürütmek gerçekten zor :angel:

(7,183 puan) tarafından
Yan komşum da hemşire ayda 7 gün gidiyor
(4,763 puan) tarafından
7 gün gidiyorsa ayda 7 gün 24 saat evine hiç gelmiyor demektir normal bir memurun çalıştığı 168 saati 7 güne sığdırıyor demektir
(7,183 puan) tarafından
Aynen canım haftada 1 2 gün gidiyor ama
(4,763 puan) tarafından
Zor hemşirelik mesleği polislik askeriye  bir bayan için gerçekten zor bir meslek
+1 oy
(225 puan) tarafından

Bende çalışan bir anneyim şehir plancisiyim ev beni acayip sıkıyor bebem bir yaşında artık çalışmak istiyorum isyerimde sürekli arıyor ama bebem kucuk kimseye emanet edesim gelmiyor :angel:

(7,183 puan) tarafından
Kimse senin gibi bakamaz korkusu
+1 oy
(4,403 puan) tarafından
Ücretsiz izindeyim öğretmenim ikiside zor aynı anda yürütülmuyor bide çocuğun varsa sorumluğun daha çok oluyor 
(7,183 puan) tarafından
Aynen canım ❤️
+1 oy
(6,245 puan) tarafından
Maddi açıdan sıkıntım olur zorda darda kalırım amenna ama onun harici çalışmayı düşünmüyorum maaşı kocamdan alıyorum zaten ☺️
(7,183 puan) tarafından
Benimki dotune don alamıyor ki bana harçlık versin:D borç çok şuan biterse bütçe ayırıyor Allah var
+1 oy
(50,733 puan) tarafından
suan geçici çalışıyorum yilbasina kadar calismak cok guzel ama cocukla cok zor
(7,183 puan) tarafından
Çocuklar minnaksa bide
(50,733 puan) tarafından
yani o zaman daha zor gibi ama okula goturup getirmesi var odevleri var buyuyunce de zor
(7,183 puan) tarafından
Her yaşın bir zorluğu var
+1 oy
(12,546 puan) tarafından
Çalışıyorum mutluyum,benim dinamiğim bu nucum. Çalışmayınca bana geliyorlar. Her türlü yetişiyorum da. Meslek de biraz yarım gün çalışmaya müsait açıkçası.
(7,183 puan) tarafından
Çalışan kazanır elması kızarır moodu :D banada nasip olur inşallah ❤️ burda özel bir kreş var çağırdı ama maaşı az veriyor
(12,546 puan) tarafından
İnşallah nuucum. Özeller öyle maalesef. Yalnız bizim kızın öğretmeni mesela oğlunu da kreşe getiriyor hem çalışıyor hem evladı yanında. O güzel sanki uygun alan olursa. Burada bazen saçma sapan postlar açıyorlar üzülüyorum açıkçası. Çalışan anne ilgilenmez falan diye. Benim tüm gün kızımla
(7,183 puan) tarafından
Neden ilgilenmesin gayette ilgilenir hemde dört dörtlük ne saçma bir kıyaslama
(12,546 puan) tarafından
İşte kırmamak için bir şey de demiyor görmezden geliyorum çoğu kez. Meyve veren ağaç diyorum içimden
(7,183 puan) tarafından
Aynen boşver :)
+1 oy
(315 puan) tarafından
Çalışan anneyim. 9 4 çalışıyorum. İşim çok rahat. Fakat eve gittiğimde yemek çamaşır ev işleri çocuğuma gereken zamanı ayıramıyorum gibi hissediyorum. Hem ona koşturuyorum hem ev işlerine gece yarısına kadar oturmuyorum. İşten çıkarsalar uzun bir süre çalışmak istemem. Çalışma hırsımda yok zaten 
(7,183 puan) tarafından
En azından ihtiyaçlarını sorunsuz alıyorsun kocaya kalırsan keyfi bişey zor
+1 oy
(318 puan) tarafından

Calisan anneyim hatta su an ofisteyim son derece sıkıcı bir toplantiyi dinlerken buraya takildim :D

(7,183 puan) tarafından
O kanser eden toplantılar her iş alanında var çok sıkıcı:D
(318 puan) tarafından
Toplanti sonucunda farkli bir toplanti daha yapma ihtiyaci cikiyor tam kanserlik iş ya :D

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 297 göst.
+1 oy
52 cevap 914 göst.
+1 oy
56 cevap 789 göst.
+1 oy
25 cevap 294 göst.

403,341 soru

12,081,339 cevap

36,354 kullanıcı