0 oy
706 göst.
Diğer kategorisinde (1,032 puan) tarafından

image

ya lütfen maddi manevi çocuk bakamiyorsaniz doğurmayın. Hadi bir tane olsa evlat özlemini dindirmek icin diyecem ama 5 çocuk nedir ya. En büyüğü 5 en küçüğü 1 yaşında diyor. 

19 Cevaplar

+10 oy
(5,100 puan) tarafından
Birsey diyemiyorum o anne de oyle olsun istemezdi cocuklar üşümesin diye birakip gitmistir hayatin ne getirecegini kimse bilemez hayat bu bir anda tepetaklak olabiliyor belki durumlari iyiydi bir anda boyle oldular bilemezsin ki o yuzden yargılamamak lazım 
(1,141 puan) tarafından
Doğru bilse gider miydi
(1,032 puan) tarafından
Ya Allah aşkına kocası hırsızlıktan içeride. Ne durumu iyiydi belki falan demişsiniz. Ben çalışmaya gitti diye değil bu yoksulluğa 5 senede 5 çocuk yapmış diye elestirdim. Galiba bazıları anlamak istemiyor
(5,100 puan) tarafından
Gecen sene antalyada bebegini annesine emanet etti kadin babasiyla sinava gitti ve o cocukta yanginda öldu o zaman o kadin madem okuyor cocuk yapmasaymis gitmeseymis dursaymis basinda . Bak benim yorumumda cok acimasiz oldu demi . Yaptigin yorum bir anne olarak cok acımasiz   dogurmasaymis insanlarin cocuk sayisina karisamayiz bizim imtihanimiz dilimizden olur Allah bizi agzimizdan cikanla imtihan eder o yuzden kimse hakkinda yargida bulunup kesin hukum vermek iyi degil
(1,032 puan) tarafından
Gerçekten verdiğiniz örnek cok alakalı olmuş! Bende çocuğumu babasına bırakıp gidiyorum acil durumda ne alakası var şimdi. Bu çocuklar aç ve perişan haldeler. Sizce bu kadının bu yoksul durumunda 5 senede 5 çocuk yapması normal mi Allah aşkına. Varsayalım ki başlarına bir şey gelmedi. Bu çocuklar düzgün mü beslenecekti. Cok mu güzel bir hayat yasayacaklardı. O çocuklar bir can taşıyor mahsum korunmasız herseyden habersiz. Bu şekilde olanlar bu kadar çocuk yapmasın hala aynı şeyi söylüyorum
(1,141 puan) tarafından
İnsanlar yargılandığı her ne ise onla sınanırmış o yüzden susuyorum.Bilemez kimse kimsenin ne  cekdigini nerelerden geldiğini bilse gidermiydi oda bir anne sonucta
-Reklam-
+1 oy
(127 puan) tarafından
Büyük konuşmayalım genede ne yaşantılar  var bilemeyiz 
(1,032 puan) tarafından
Ben niye hurda toplamaya gitti demiyorum farkındaysanız durumu yoksa 5 senede 5 cocuk yapmasın diyorum. Nerde büyük konustum?
(127 puan) tarafından
Orda haklısın evet ama belki eşi yüzündendir
(1,032 puan) tarafından
Eşinden gizli korunsaymis o zaman yazık değil mi ziyan olan hayatlara
+1 oy
(2,452 puan) tarafından
Çocuklara hiç dayanamıyorum ya hele şu sıralar hep cocuk haberleri çıkıyor. Allahım evlatlarımızı korusun 
+1 oy
(2,103 puan) tarafından
Çok üzüldüm ama şaşırdığımda bı durum var her sene bir çocuk üst üste nasıl oldu ve bir yaşındaki çocuk nasıl durabiliyor bunun mamasını bezini kim hallediyor , 5 yaşındaki çocuk yapamaz ama bunlar kendilerini nasıl idare ediyordu 
(1,032 puan) tarafından
Bilmiyorum cnm haber içeriğinde öyle yazıyor gerçekten cok sinir bozucu sadece üremek icin cocuk yapıyor bazıları.
(2,103 puan) tarafından
Kız büyük konuşmak ya da kınamak içinde demiyorum ama bu kadar hızlı ürer mi insan yani hepimiz çocuk bakıyoruz istekleri ağlamaları uykusuzluklari bitmiyor nasıl idare edebiliyor bilmiyorum,çok etkilendim ama :(
+1 oy
(3,234 puan) tarafından
Çok üzuldüm çocuklara, o anne içinde çok zor bir durum. Bir konu da katılıyorum insanlar bakabildigi kadar çocuk doğurmasi gerekiyor. 
(1,032 puan) tarafından
Allah sabır versin.  cok fazla cocuk yapmayı marifet sanıyorlar galiba. cok yazık cok üzücü
(3,234 puan) tarafından
Amin, kesinlikle öyle canım
+1 oy
(4,557 puan) tarafından
Kadının kocası cezaevindeymis kadın mecbur çalışmak zorunda ama  en azından gidiyorsun elektirik fişini çek sobayı kaldır önlem al çocuk bunlar ne yapacakları belli mi olur aklı selim bir insan düşünür ben çocuk bakamıyorum benim çocuktan daha önce kendime bakmak gibi geçim derdi hayatta kalabilmek gibi onceliklerim var birde çocuk doğurup onları sefil edemem diye ya cok kötü beş tane küçük beden can yok oldu 
(1,032 puan) tarafından
Ben zaten kadının çalışmak zorunda olduğuna bir şey demiyorum. Bu durumdayken 5 cocuk yapılması cok cok yanlış.
+1 oy
(2,231 puan) tarafından
Kadın ara vermeden her yıl doğurmuş hadi Kadın neyse erkek uckurusuna sahip çıksın köpek gibi çoğalmayi afedersin birlikte olmayı biliolar minicik bebeler evde yalnız bırakılır mı ya yangını geçtim ya ağzına bisey alsa bogulsa bilmiyorum bu insanlar mı salaklaştı yoksa biz mi kafayı yedik anlamıyorum hayvandan ne farkları kaldı? 
+1 oy
(2,724 puan) tarafından
Kim ister 5 cocugunu evde tek basina birakipta hurda toplamaya gitmek o kadin kadar devlettimizde milletimizdede var sut kocasi hapse girmis napsin o kadin tek basjna 5 cocuga bakmak kolaymi devletimiz afganlara suriyelilere yardim edecegine kendi milletine donup baksin bi ne oluyo ne yiyo die allah o acili anneye sabir versin bisey demiycem
(127 puan) tarafından
+++++++++
+1 oy
(895 puan) tarafından
Lütfen kimseye çocuk yapmayın diye ithamlarda bulunmayın. Kimsenin buna haddi yok. Kiminin dünya kadar serveti var 1 çocuk yapıyor kimi fakir çok çocuk yapıyor. Başkasının özeline karışılmaz. Kadin aslanlar gibi çalışmaya gitmiş. Bu çocuklar fakirlikten ölmemiş ki. 1 tane çocuğu olsa da aynı işi yapacaktı. Şu an kadının durumu anlamak neredeyse imkansız çünkü 5 tane canı melek oldu. Bu durumda eleştirmek hiç ama hiç doğru değil. Allah kadına peygamber sabrı versin çünkü çok zor bir durum. 
+1 oy
(5,549 puan) tarafından
Rabbim düşmanima evlat acısı vermesin. Bir değil iki değil üç değil. 5 tane evladını verdi toprağao annenin imtihanı bu . Başka bişey olamaz. Mekanları cennet olsun inşallah . Çok üzüldüm . Yargılamak haddimndegil kimse bilemez ne hale geleceğini bugün sıcacık yerdeysem yarın dışarda olmayacağının garantisini veremem. Hiç bir anne istemez evladının ölmesini düşüncesi bile insanı delirtir. Çok çok acı...
(1,032 puan) tarafından
Canım benim kimseyi yargiladigim yok niye anlatamiyorum. Ben diyorum ki Allah korusun başımıza bir iş gelse bir tane çocuğa bakmak mi kolay 5 tane çocuğa bakmak mi kolay. Bu kadının kocası hırsızlıktan icerde demek ki sıkıntılı bir hayatları var. 5 senede 5 çocuk normal mi
(5,549 puan) tarafından
Tabiki normal değil ama inan bana Rabbim vermişse vardır bir hayır .  Ne kadar korunsanda Rabbim izin verdiyse o çocuk gelir ki burdada spiral olduğu halde hamile kalanları gördük. Ha baba dersen hırsızlık yapmış onu savunamam   madem zorda keşke adamın ailesi yardım etseydi doye düşünüyorum.  Oldu çocuklar sonra halam da halam derdndeler.  Benm annem iki evladı kaybetti ve inan bana bir daha hayat ona eskisi gibi olmadı  ne içten gülüyor ne mutlu hep bir yani eksik o anneyide düşünüyorum o acıyı annmde gördüm doye düşünüyorum.
0 oy
(543 puan) tarafından
Nasıl bırakıp gidiyor o anne ya beş dakikalık bile olsa inilmes ya soba varsa bide ben çöp atmaya giderken bırakamam yazık ağlamaya hakkı bile yok bence 
(127 puan) tarafından
Çocuklar aç ne yapsın? O semttekiler utansın herkes ayda bir bardak erzak verse oda geçinirdi kocası cezaevindeymis  bakan yok
Mecbur kalmak çok zor bisey
Ağlamaya hakkı yok demişsiniz ama sizin eleştirmeye hakkınız yok
(1,032 puan) tarafından
Gecimini böyle sağlıyor belki bilmiyorum ama bu şekilde zor bir hayatı varken 5 cocuk yapılmamalı. İçim yandı gerçekten :(
(9,534 puan) tarafından
Cok haklısın kımse kımsenın ne yasadıgını bilemez
(543 puan) tarafından
O zaman okadar çocuk yapamayacak bak çok küçük daha küçüğü bir yaşında diyorlar bakanı edeni goksa parası yoksa kocası sorumsuzsa
(543 puan) tarafından
Hurda toplamaya gittiği kesin mi keyfide bırakmış olabilir kiminin hiç çocuk umrunda olmadığı için malum şirinin ve narının ailesini de gorduk
0 oy
tarafından
Bunları alıp tövbe tövbe vlla soylemk istemiyorum 
0 oy
(16,837 puan) tarafından
Allah annenin yardımcısi olsun:(
(1,032 puan) tarafından
Amin Allah sabır versin
0 oy
(9,521 puan) tarafından
Rabbim komseyi çaresiz zor da aç susuz bırakmasın zor 
(1,032 puan) tarafından
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Ama birazda aklımızı kullanmamiz lazım kendin bu haldeyken 5 çocuk yapıp onlarıda bu yoksulluga ortak etmemek lazım
0 oy
(6,087 puan) tarafından

Azonce izledim yine . İçim parçalandı yaaa . Keşke bu kadar çocuk yapmasalar.  

(1,032 puan) tarafından
Cok zor hayatlar var birde bu hayatlara bu kadar çocuk yapıp perisanliga ortak etmek cok yanlış.
0 oy
(2,399 puan) tarafından
Allah'ım kıyamet alameti çocuk ölümleri rabbim kıyameti gösterecek de meleklerini yanına mı topluyor bu nedir haber izleyemez oldum
0 oy
(1,746 puan) tarafından
Bilip bilmeden kimseyi yargılamayın lütfen kimin ne yaşadığını bilemeyiz o annenin ciğeri yanmış hemde beş defa nasıl kalkıp şöyle böyle yapsaydı iyiydi diyebiliriz ki Allah aşkına yaa sırf konuşmak için yargılamak için bunu yapmayın haa eğer ki  o kadını gördüysen evine gidip herşeye şahit isen o zaman gel konuş 
(127 puan) tarafından
Bu paylaşımı da sırf eleştirmek için açmış çok garip eleştirdi en iyi anne o oldu
0 oy
(1,898 puan) tarafından
Büyük ihtimalle linclenecegim ama annenin pek umrunda olacağını sanmıyorum. Her sene bir tane doğurmuş. Çocukların arasında birer yaş var. Son dört ayda toplamda devletten 110 bin tl yardım parası almış. Sırf kendini acindirmak ve para toplamak için çocuk yaptığı o kadar belliki. Ama çocuklara çok üzüldüm. Masum yavruların hiç bir suçu yoktu.
(1,032 puan) tarafından
Valla umrunda mi bilmiyorum kimsenin içini bilemeyiz. Ama ortada cok büyük bir yanlış var. Bu yoksulluga bu kadar cocuk yapılmaz. Söyleyince de suçlu oluyoruz
0 oy
(5,263 puan) tarafından
Komşusu o bebekler aç öldü diyerek ağlamasına içim parçalandı. O çocuklar aç öldü. Bu kadar acı bir cümle yok ya. Korunmak zor değil gidersin bedava spiral taktırırsın. 
(1,032 puan) tarafından
Yok anlatamıyoruz bir kac tane akıllı da kadını savunuyor hala. Allah akıl fikir versin ne

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 1,067 göst.
26 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Deniz. 01 (2,247 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 443 göst.
17 Ekim 2021 Aile kategorisinde Kafanereyebizoraya (131 puan) tarafından soruldu
+1 oy
66 cevap 2,073 göst.
19 Kasım 2024 Aile kategorisinde Kralice55 (6,087 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 237 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Piz_za (110 puan) tarafından soruldu

403,975 soru

12,102,328 cevap

36,420 kullanıcı

...