0 oy
305 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (792 puan) tarafından
Bebek görmeye gelen misafire ikramlık. Ne hazırlayabilirim? 

19 Cevaplar

+4 oy
(766 puan) tarafından
Daha 1 haftalık lohusa iken cıdden mısafıre ikram mı düşünüyorsun valla kendınıse azıcık acıyın ya 
(792 puan) tarafından
Eşimin Antalya'dan halası gelmiş. Birkaç güne geri dönecek gelmişken bize uğramak istemiş. Elimi aramış o da hayır diyememiş. Yoksa ben asla kabul etmezdim.
(766 puan) tarafından
O zaman esıne söyle gelirken pastaneden börek kurabiye vs alsın yeterli
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Lütfen kendinizi yormayın lahusa annesin biraz onlar düşünsün onlar getirsin hoc bisey hazirlama kahve yap bitti
+2 oy
(10,891 puan) tarafından
bebek görmesine gelene en fazla çay demlenir. lohusa kadın misafir ağırlamaz. ya gelen getirir ya da eşin hazır alır. az canınızın kıymetini bilin
+2 oy
(2,153 puan) tarafından
Hiç gerek yok kendinize bakın arkadaşımın bebek görmesine gittik nescafe tezgahın üstünde yapıp içersiniz dedi yadırgamadık bile çünkü onun bize değil bizim ona hizmet etmemiz gerek bence 
+1 oy
(225 puan) tarafından
10 günlük lohusaya gelende bir zahmet yemek yapıp gelsin eşin pastaneden alsın canım yat dinlen. Canını sev biraz 
0 oy
(1,202 puan) tarafından
Lohusadan çıkmışsan  dsrdan bsy alıp verebilirsin çayın yanına veya Bi kek yap 
(792 puan) tarafından
10 gün oldu doğum yapalı
(1,202 puan) tarafından
Ay vala daha yenisin sni görmeye gelenler Bi zahmet bsiyler yapıp getrsinler
0 oy
(5,866 puan) tarafından

Hicbisey hazırlama teksen. Hazır kurabiye kahve yeter 

Ama zamanın varsa sarma poğaça sigara böreği kurabiye olabilir

(792 puan) tarafından
Tekim ama hiç alışık değilim misafire hazır bir şeyler ikram etmeye
0 oy
(169 puan) tarafından
Kek yap bide   çay  yap
0 oy
(935 puan) tarafından
Benimde yarın gelecekler 12 kişi benimde 3 aylık olmaz üzere oğlum ben ilk başlarda kimseyi kabul etmedim 40 çıkınca ettim anca toparlıyor insan. Ben pasta kısır elmalı turta tuzlu kurabiye yaptım sarma kaldı bide çerez koyacam o kadar. Çok uğraşma 10 gün olmuş doğum yapalı en kolayı kısır veya patetes salatası pasta çerez koy yeter canım anlayışlı olmaları gerek çocukla zor oluyor
0 oy
(2,155 puan) tarafından
Bende 16 gün önce doğum yaptım iki çocukluyum bebek görmeye yarın 2 arkadaşım gelecek bende valla kek ve çay yapmayı düşünüyorum çünkü akşam yemeğimi zor yapıyorum yetişiyorum okadar ikramlık yapamam 
0 oy
(144 puan) tarafından
Bırak hazırlık yapmayı hazır bile almaman gerek. madem illaki gelmek istiyorlar bir zahmet elleri kolları dolu gelsinler gelince de bir çay koysunlar sen de iç.  Yapamam dersen de hayır diyemeyen eltine söyle o yapsın hazırlığı.  Ben çok ayar oluyorum böyle insanlara ya daha 1 haftalık yeni doğum  yapmış kadına boşa eziyet. ayrıca minnacık o bebeği görsen ne görmesen ne anca mikrop taşıyacaklar sabiye.  
(792 puan) tarafından
Normalde bu gün gelecekti dün akşam geldiler hiçbir şey yapmadım.
0 oy
(682 puan) tarafından
Gecen gün gittik bebek görmeye kasede sütlü tatlı yaprak sarma milföy üçgen börek vardı 
0 oy
(279 puan) tarafından
Hazir borekler var buzluguna atabilirsin gelen oldumu hemen at firina cokta guzel oluyor citir citir. Hazir kekler var ekler olabilir kurupasta olabilir. İkramlik hazırlamak için bence çok erken suan lohusasin apratif hicbise olmazsa biskuvi koy geç halden anlamayanda gelmesin zaten
(792 puan) tarafından
Haklısınız
0 oy
(8,396 puan) tarafından
Ben ağlayan pasta kurabiye çerezlik şeyler hazırladım  30 kişi geldi geçen haftan bebeğim şuan 5 aylık 
(1,119 puan) tarafından
30 kisiyi bi salona nasl sigdirdn :D
(8,396 puan) tarafından
2+1 evim canım oturma odam geniş oraya erkekleri aldım küçük odaya da kadınları çocuklar salonda mutfakta oyun oynadılar 2 kız yeğenim var onlarda yatak odasında oturdular
(3,840 puan) tarafından
30 kişi ne kız bi anda, ev mevlid yeri gibi olmuştur yer içerken:D
(8,396 puan) tarafından
Birden gelmek istediler canım oğlanda Mevlüt yaptım daha çok kişi gelmişti bu daha az kızda yapmıcem dedim Mevlüt
0 oy
(1,665 puan) tarafından
Bisküvi ve çay 
0 oy
(1,040 puan) tarafından
Uzaktan gelenlerse yemek yap ama daha çok erken nasıl yapcam eşin destek verse ancak ben 2 ay kendime zor geldim 3 aylık 3 buçuk bı kaç tanıdğım evime ilk gelenler olduğu için yemek yaptım eski komuşlarımm geldi çay sattiydi hazır seyelr yaptım makrna salatası bide Sarmam vardı bebekle çok Zor bide mevlit okutcam çoğu kişi gelmemiş meviliti bekliyorlar tek kenidme zar zor yemek yapyom misafir gelince çok aşırı  stresli oluyorum eşim evde olmayınca kızımda büyor ilgi istyor boşalmak istemiyorum 
0 oy
(7,212 puan) tarafından

Banada 5 günlükken geldiler 15 kişi hiç bişey hazirlamadim tatlı kurabiye getirmişler onlardan koyduk annem vardı yanımda ama annemde onlara hizmet edemez kusura bakmasınlar kalkıp yaptılar yediler gittiler 10 günde hastane de kaldım evdede doğru düzgün bişey yoktu eşimle bebeğin derdine düştük unuttuk herşeyi sende yorma kendini değmiyor canım ❤️ 

0 oy
(2,377 puan) tarafından
Valla lohusaya gelen ikramlık düşünüyorsa kendinden şüphe etsin. Kendi yapsın da getirsin bı zahmet 
(792 puan) tarafından
Keşke canım. Ama gerek kalmadı yapmama. Dün akşam ayak üstü üğradılar. Ben de tam hazırlığa bailayacsktım
(2,377 puan) tarafından
Kız valla hiç üzme.kendini inan bak değmiyor kimse kıymet bilmiyor boşver ikramlık için kınayıp dedikodu yapcak olan da ugramasin kapına kaç günlüksün canım
0 oy
(1,085 puan) tarafından
O birşeyler getirsin zaten kanadı kırık kuş misali lohusayim bide bişey mi hazirlayayim o dikişli kırık dökük halimle el merhamet derim...ben✓✓

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 55 göst.
20 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde madens (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 198 göst.
31 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Syma (712 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,047 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ergenin annesi (266 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 120 göst.