0 oy
167 göst.
Aile kategorisinde (10,891 puan) tarafından
gece beslenmesini nasıl kestiniz? bebeğim prematüre doğdu. bazı doktorlar 6.aydan sonra gece beslenmesine gerek yok diyor ama bizim doktor küçük diye bırakma dedi. hem diş ağrısına iyi gelir hem de beslenmesi lazım diye.

diye diye 16.aylık olduk. bazen iyiyiz gece 1-2 defa kalkar bazen çıldırmalık oluyor insan, meme ağızda uyumak istiyor. azı dişleri çıkacak. gece bebeğiniz ağladığında nasıl bir yol izlediniz? 

7 Cevaplar

+1 oy
(5,653 puan) tarafından

sadece kadir gecesi dogan anneler yada bebekler bunu basarabiliyor:) kac kere denedim olmadi17 ayda komple kestim kurtuldum

(5,653 puan) tarafından
kizim bagimliydi 22 aylikti. eg den og den anliyodu ona kirmizi oje ve siyah göz kalemi ile göğsümü gelişigüzel karaladım  eg olmuş ögg olmuş dedim emmek istemedi sabah öğlen uykusuna yatarken baktı hala iyileşmemiş kapattı kendi tişörtünü akşama uykusuna yatarken gene baktı öyle gece ışığı açtık baktı hala iyileşmemiş ertesi sabah bir daha baktı bir daha da sormadı istemedi 24 saatte halloldu:)

emzirirmekten o kadar gına gelmişti ki oğlanda Sabredemedim 17 aylıktı sabah sabırtaşı sürdüm göğüs ucuma ağzınıdeğdirdi kendini geri çekti tiksindi al meme cici dedim istemedi.  gun icinde zirt hirt sordu bakti kavrerengimsi sabir tasinin bulasigi. kokusu kina gibi tadi bilmiyorum.gogsumu bulasik  gorunce bile istemedi. ilk gece benim gogusler dop dolu oldu sutum baya boldu. oglan da emmek istedi sabirtasini gece de surdum bas ucuma koymustum. surdum verdim uyku sersemi umursamadi cok cok emdi. benimde gogusler dolu olunca bari cck da rahatlasin bende dedim emzirdim gece bir kere. sabahina sabirtasina pul biber ektim oyle surdum gogsume. yaninca daha agzina almadi:) bikac gece uyandi. cunku ay olarak kucuk. agladi kucakda pispislatatak uyuttum su verdim pipetli suluktan az su icti uyudu  o sureci oyle astik
(10,891 puan) tarafından
ay deme öyle :) 16 aylıl daha küçük ben hazır değilim tümden kesmeye:)
(2,631 puan) tarafından
Ben de çok bunaldım gervekten 18 olacak benimki De. Ama böyle memede rahatlayıp mutlu oluyor böyle sevinerek emmeye geliyor falan ya kıyamıyorum böyle kötülük edecek gibi hissediyorum kendimi :((((( yani sabah bir şekilde idare ederim emzirirken dayanir8m xa geve mahvediyor beni gervekten min 4 5 kere kalkıyor fix oldu hani. Geceyi çözsem o da yeter diyorum da tek geceyi bırakır mı acaba bu yöntemlerle
(10,891 puan) tarafından
bugün beni Gördüğü her anda memmeee meemmeee diye bağıra bağıra yanıma koştu, üstelik geziyoruz rahat emzireceğim ortam yok:) İstanbula geldik, marmarayda, vapurda her yerde böyle gezdik:) anlayanlar kıkır kıkır gülüyor :))
(11,061 puan) tarafından
Kadir gecesi doğmasam da şanslıyım:) iki kızımda da 6. Ay olur olmaz kestik kiloları da iyiydi zaten geceleri zorla besliyordum. Sabaha kadar kesintisiz uyuyorlar çok şükür
-Reklam-
0 oy
(225 puan) tarafından
Ben 9.ayda bıraktım kilo alımı iyiydi biraz kendide istedi kesintisiz uyumayı. Uykuyu sever. Uyandığında su verip yatırdım. Mesela 10 da uyuttum diyelim 11 de kalkıyorsa açlıktan değil aliskanliktandir.  Bu durumda su verip yatirmayi deneyin. Şimdi dış dönemindeyiz bizde bazen 1-2 kez kalkıyor bazen yine kesintisiz uyuyor 1 yaş olacak. Ama çoğu doktor zaten 1 yaştan sonra öneriyor eğer kilo alımı iyiyse en erken 9.ay. Azilar çok zor oluyor diyorlar emmek istemesi de normal. Saat başı kalkıyorsa mesela bir emzirin bir su verin sonra bir emzirin 2 kere su verin boyle kademeli bırakırsınız 
(10,891 puan) tarafından
geçen gün suyu denedim de hiç istemedi anladı, farklı bir şey. ayına göre olması gereken persentilde ama alt sınıra yakın boy ve kilo olarak. düzeltilmiş ayıyla daha uygun aslında. doktora 14.aylıkken gittiğimde sordum, yok kesme dedi ama ben artık çok yoruldum
(225 puan) tarafından
Yani ortalama persentilde değilse evet kesme. Gece beslenmesini bu denli istiyorsa gündüz ihtiyacı karsilanmiyor olabilir. Kaç öğün alıyor yemesi nasıl. Benimki şuan 1 yaş olacak 23 ünde. 3 ana 1-2 ara öğün alıyor mesela. Gündüz ihtiyacı karşılanırsa gece daha uzun uyur. Dış dönemi olduğu için sabırlı ol geçecektir. Düzeltilmiş ayına göre değerlendirilir zaten prematüre olduğu için. Benimde ortalamanın biraz üzerinde kilosu boyu da üst sınırı aştı gitti. Tabi ki doğum kilosu da çok önemli prematüre olduğu için zayıf doğmuştur. Benimki de 2.5 doğdu. Su ise yaramıyorsa inek sutu veya ayran deneyebilirsin arkadaşım uyku danismani. O vermişti bana bir kaç taktik. Mesela 25 dk taktigi var uygulayabilirsin çok işe yarıyor aynı zamanda salla bırak var. Bunları birde uygula. İnek sütünün bir faydası bebek için yok ama zararlida değil 500 ml yi geçmediği sürece günlük. Osman gonulalda dinlemiştim verebilirsiniz demisti
(10,891 puan) tarafından
2 ana öğün 2 ara öğün yapıyoruz. bu azı dişi şişmeye başladığından beri yemesi azaldı. 1 yaşında daha çok yiyordu. Gün içinde sürekli memede. 2 aydır şiş ve mor ve daha 1 tanesi bu.
(225 puan) tarafından
Oyyy Allah sabır versin canım, bu günlerde geçer 25 dk taktığını bir dene çok işe yarıyor uykudayken 25. Dk ufak bir ayağına dökün kıpırdasin. Bebekler böylece yarım saatte gelen atağı atmış oluyorlar daha uzun uyuyorlar
(10,891 puan) tarafından
yapacağım canım sağol
0 oy
(2,155 puan) tarafından

20. Aydan sesleniyorum daha 10 gün olcaz bırakalı :D 

Çooook geciktim ben. Ama şükür ki zorlamadı evladım. Birden kestim vermedim. Ama benimki anne sütü değildi kız emmek olmadığı için belki kolay olmuştur 
(10,891 puan) tarafından
ay inşallah bizimki de kolay olur tam bir meme düşkünü :)
0 oy
(13,072 puan) tarafından
Ben önce memede uyumayı kestim yanına yatıp pis pata alıştırdım daha sonra da gece beslenmesini kalktikca su verdim meme versem de hemen çektim öyle öyle alıştı bıraktı. 
(10,891 puan) tarafından
daha uyurken meme vermeyi kesmek var tabi:( tam bir meme bağımlısı oldu, memmeee meemmeee diye geziyor herkesin ortasında :)
bunu deneyeyim
(13,072 puan) tarafından
Ben 16 aylikta biraktirdim oyun oynuyordu çünkü emmiyordu  :)
(10,891 puan) tarafından
oyun yapıyor canım :) bakalım ben nasıl bırakacam
0 oy
(13,508 puan) tarafından
Sağlıcakla büyütün ☺️

Bende bu postu açacaktım oğlum iki gecedir meme ağzında uyuyor gece 4 ten sonra 

On tane dişi var on buçuk aylık 

Ablasını bir yaşında kestim bunuda düşünüyorum da önce geceyi hal etmek lazım 
0 oy
(547 puan) tarafından
Benim kızım 9 ayda gece beslenmesine bay bay dedi şuan arada bir ister o kadar onun dışında rahatız şükür ki 
0 oy
(551 puan) tarafından
Eğer emziriyorsan bundan sütten kesmeden kurtulmak mümkün değil iki buçuk yaşına kadar gece en az 4 defa uyandı emzirdim için en sonunda kestim kurtuldum

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 236 göst.
10 Kasım 2024 Aile kategorisinde Papatyasever (3,225 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 83 göst.
0 oy
2 cevap 55 göst.
0 oy
3 cevap 43 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (252 puan) tarafından soruldu

403,361 soru