+1 oy
256 göst.
Diğer kategorisinde (5,999 puan) tarafından
Ay kizlar soray uzunyolda izliyorum  erzurumda gelinin kafasinda elmayı kırdı sizin yorenizde de var mi degisik adetler böyle :)

12 Cevaplar

0 oy
(2,541 puan) tarafından

Neyse dua edelim Allah tan damadın önünde kırılan testiyi kafasında kırmıyorlar :woot:

(5,999 puan) tarafından
Kac damat yaralanirdi o zaman kiz :)
(2,541 puan) tarafından
Öyle bir adet olsa eşimle bir daha düğün yapmak isterdim sırf bu adeti yerine getirmek için pojahaha
-Reklam-
0 oy
(6,451 puan) tarafından

Yengem bir ara anlattı eskiden elmayı beş altı dilime doğrar aralarına bozuk para koyup yüksek bir yerden gelinin kafasına fırlatırlar mış :D

(5,999 puan) tarafından
Anlami ne acaba boyle birseyin
(6,451 puan) tarafından
Kadın bereketi ile gelsin demişti sanırım
0 oy
tarafından

Kanlı çarşaf dermişim :D

(5,999 puan) tarafından
Insallah her yorede kalkmistir artik o
(2,505 puan) tarafından
Ayy malesef eşimin iş arkadaşı evlendi malesef üzülerek söylüyorum ki halen devam ediyor böyle saçma şeyler
tarafından
Kalkmayan yerler var maalesef birde marifet gibi int paylaşıyor lat
0 oy
(9,274 puan) tarafından
Bizde gösteri yapılır mani atılır hamama gidilir yöresel şalvar giyeriz 
(5,999 puan) tarafından
Siz nerelisiniz kiz onuda yazaydin pek.severim geleneksel dügünleri
(9,274 puan) tarafından
Kütahyalıyım canım
(3,673 puan) tarafından
Yöresel şalvar deyip geçmeyelim:) gelinin giydiği şalvar çok pahalı oluyordu di mi? Ben Kütahya’da okumuştum bi kere denk gelmiştim bi düğüne orda da öyle duymuştum yöresel şalvar çok pahalıymış bir de her gelinin olmazsa olmazıymış diye:)
(9,274 puan) tarafından
Öyle oluyo canım çok palı tek takım şalvarlara kalınmıyor benim 4 tane var bunları yerine göre giyom
0 oy
(1,756 puan) tarafından
Dedem de babaanneme elma firlatmis düğünleri zamanı. Ama isabet etmiş mi bilmiyorum :D
(288 puan) tarafından
Hahahahahahaha elma firlatmak ne yahu ne istiyolar bu gelinlerden :D
0 oy
(20,180 puan) tarafından
Kuruyemiş elma atıyorlar hatta bir kere geline denk gelmiş de bayılmış diye duymuştum 
0 oy
(1,530 puan) tarafından
Eşimde bende Antalya liyim bize Yaylalı derler 4 gün sürer düğünleri mız kaynana donu yakma yaparız damat damdan kafamıza elma atar kapıda ayna kırarız ata bineriz gelin alma olur 3 etek giyeriz kafamıza otlar çiçekler yaparız toyrak deriz sağdıç tokusturma yaparız yörügüz biz .
0 oy
(1,713 puan) tarafından
Ben bursaliyim bizde tavuk alma olur çok eğlencelidir aynı zamanda yöresel şalvar esbap giyeriz. Eşim denizlili. Onlarda hiç bişey yok :D sadece zeybek 
0 oy
tarafından
Kaynanam yumurta kirdirtti bize ezdik yumurtayı 
0 oy
(1,031 puan) tarafından
Yok kız kirilmiyor öyle o elmayı dörde boluyorlar dagiomayacak sekildeoyle atıyorlar o parçalari alanlar karşılığında sagdictan para aliyorlar ama artık o geleneğimiz nerdeyse yok oldu yani ben gelin geldiğimde eşim atmadı şeker döktü konfeti patlatti
0 oy
(14,268 puan) tarafından

Kapıya yağ sürdürdüler bana şu ekmeğe sürülen yağlardan  :)

Bide gelin gittikten sonra arkasından kız evi baklava katmer falan yollar.

0 oy
(8,154 puan) tarafından
Erzurum geliniyim kafamda elma kırmadılar ama kafama şeker buğday vs attılar birde tabağı ters koydular ayağımla basıp kırdım 

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 361 göst.
29 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Xyz (21 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 226 göst.
7 Ekim 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Masallah. (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 861 göst.
2 Ekim 2023 Diğer kategorisinde ikizlerin-annesi (363 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 189 göst.