0 oy
443 göst.
Aile kategorisinde (348 puan) tarafından
Kızlar ben kaynanamla aynı evde yaşıyorum  neyse evi ayırmaya karar verdik ama eşimin memleketinde eşim ev bulmuş sobalı evmiş ama ben hayatımda hic soba yakmadım zor olurmu sizce 

20 Cevaplar

+4 oy
(4,157 puan) tarafından

Vallaha kaynanalı evden daha iyidir :D

(348 puan) tarafından
Benim kaynanam iyi öz annem gibi 3 sene oldu bir yaşıyoruzda ben artık kendi düzenim olsun istedim kiralarda yüksek tokiyi bekliyoruz toki yapılana kadar idaretenlik oturcaz 1,2sene
(150 puan) tarafından
Kesinlikle
(4,157 puan) tarafından
Ohhhhh ne güzel ne mutlu sana canım. Ama yine kendi düzenin en iyisi valla . Ne olursa olsun bazen insana kendisi bile yük geliyor. İsin şakasi bir yana. Sobali evin tabiki zorluklari var tek bir oda genelde  daha sıcak oluyor diğer odalar buz. Allah esirgesin kömür atıp yatarsan ve sobayi da kapatirsan rüzgar estiginde iceri gaz dolabilir dikkat etmek gerek. Eeee her sabah akşam yakman ve yakacakları ayarlaman gerek. Vs vs... Ama o sıcacık samimi havasi ,ustune koyduğun tereyağlı ekmek, portakal mandalina kabuğu, fırınına attığın patates kestane .... Ohhhhhhh... Hele banyo sonrası koşarak sobaya gel birden isin orda otur mayış kal.... Ayyyy benim evim doğalgazlı ama bu saydigim keyfi yasamak icin kış bahçesine soba kurduk :) ... Cocuk varsa  çok dikkatli olmak gerek Allah esirgesin...
(348 puan) tarafından
Iki tane bebegim var 2 ve  1 yaşlarında aynen kendi düzenim olsun istiyorum bende her açıdan yani eşinle yanlız kalmak istiyorum bazen ki kaynanam anlayışlı o konularda evi boş bıraktığı çok oldu ama biyerden sonra kendi evim kendi düzenim kendi eşyalarım olsun istiyorum
-Reklam-
0 oy
(632 puan) tarafından
Elbet külü isi zor olur. Soba çok güzel doğal hayat. Ben çok seviyorum evlenmeden 27 sene hep sobalı evde yaşadığımız için şimdi çok özlüyorum.
(348 puan) tarafından
Ben çok küçükken sobalı evde oturduk ama soba yakmasını felan bilmiyorum
0 oy
tarafından
En azından sobaya verdiğin çaba boşa gitmez kaynanalara ağzınla kuş tut yaranilmaz kaçırma bence sen yakamazsan eşin yakar 
(208 puan) tarafından
Ahahha. D.. d doğru
(348 puan) tarafından
Benim kaynanam iyi öz annem gibidir ama 3 senedir bir yaşıyoruz ben artık kendi düzenim olsun istiyorum tokiyi bekliyoruz biz toki çıkana kadar idaretenlik oturcaz
tarafından
Demi ahahaha.  Ama
tarafından
Hakkızda hayırlısı olsun madem iyi kadın bir seferde evinize cikin
0 oy
(208 puan) tarafından

Yani sobalı evde büyüdüm. Zor biraz... Hergün sabah uyanınca bi kömür almaya iniyon üzerine biraz parça odun, onunda üzerine karton yırtıp atıyon kartonu tutuşturuyon. Sonra altta deliği var açarsan daha çok yanar kaparsan az yanar. Üstteki delikleride açınca daha çok yanıyordu galiba.. Çocuklukta güzel herşey üzerine portakal kabuğu koyardık felan :))) ama günümüzde kullanan çok kalmadı, yorucu, zahmetli birazda tehlikeli. Rüzgar çok eserse bacadan biraz hava üfürüyor duman oluyor ev.. Bazı haberlerde zehirlenerel ölenler de olurdu. Yani herkesin başına gelmezde dikkatli olmak lazım diye.. Demeyin hemen öldürdün diye :D

(348 puan) tarafından
Eşim öğretirim sana dedi ama bakalım inşallah beceririm sobayi yoksa iki bebe var bide kışın onlara zor olur
0 oy
(3,229 puan) tarafından
Güzel olur

Kalorifer kazanı yapın bahçeye 

Çuval pelet var

İçine atın 

Tüm oda ısınır sıcak Su ile

Araştır derim canım 

Çokta güzel 
(208 puan) tarafından
Mantıklı
(348 puan) tarafından
Eşime derim bi onu ama ev sahibi izin verirmi bilmiyorum müştakil ev bide kira vermicez evine bahçesine bakcaz
(3,229 puan) tarafından
Kız danışın ama
Ev sahibi ne diye bilir
Sadece evin içinde kalorifer takarsiniz
Tüm odalara lavaboya banyo dahil
Bahçeye küçük yere kazan İnan ev sahibi bile sevinebilir
Çünkü siz den sonra da kullanılabilir bişeydir
Hiç tütme derdi yok
Elektrik giderse bile rahat 2 yada 3 saat sıcak tutuyor evi
Yakıtı var pelet
 Tabiki sen daha iyisini bilirsin canım ama
En azından tüm odalara lavabo banyo dahil olmak üzere sıcak oluyor derece ayarı var
(138 puan) tarafından
Kız kalorifer kazanı çok pahalı ya bizde alcaz da 40 binden başlıyor
(3,229 puan) tarafından
Canım ikinci el bakın muhakkak vardır
Harbiden tavsiye ederim
(138 puan) tarafından
Valla yapcaz bizde eşim bakınıyor ya
0 oy
tarafından
Kuzucum zor sıkıntı pisliği fnn yanaşma 
(348 puan) tarafından
Çok mu zor ya eşim kolay diyor öğretirim dedi ama bakalim
tarafından
Pis iş canım neden petek li almiyor sonuçta önümüz kış tehlikeli yangınlar fnn hep sobadan
(348 puan) tarafından
Kira vermicez eşimin memeleketinde müstakil evde adamin bahçesine evine bakcaz kira almıcak eşim kiralar yüksek boyle bulmuş 2 sene dayanirsak kendi evimjz yapılıyor ona geçicez toki çıktı onu bekliyoruz
0 oy
(23 puan) tarafından
Temizliği zor oluyo kulu her yaktıktan sonra boşaltması var onu doldurması var 
(348 puan) tarafından
Evet soba biraz zorda eşim evde oldukça ona yaptırırım
0 oy
(1,246 puan) tarafından
İlk evlendim yılları anımsattı bana:) bende ilk evlendigim yıllar eşim kasabada görev yapıyordu bende hep kömür sobası yakmayı biliyorum odun sobası (guzine  derler bizim burda)bilmiyordum öğrendim üstüne ekmek yapmayı pişirmeyi şimdi ekmek olmasın ekmek yemek yapıyorum şükür gönül hoşluğu olsun yeter ki insan neler öğrenip geçip gitmiyor ki şu hayattan 
(348 puan) tarafından
Ben sobanın hic bi türlüsünü bilmiyorum ya eşim öğretirim diyo
(1,246 puan) tarafından
Öğretir tabi iki komit at üstüne kabukvsonun üstüne çıra uzaya roket atmicazya öğrenilir
0 oy
(489 puan) tarafından
Bende hep kaloriferli evde büyüdüm evlenince soba gördüm hep zorlandım ama alıştım hatta şimdi iki tane sobam var biri salonda biri yatak odamda gece öyle oluyor ateş gibi ev çocuklar varsa dikkat et benim oğlan çaydanlığı çekti sobadan yandı sıkıntı olmaz alışırsın ama git eve bak güneş alıyormu ısınıyor mu altında bodrum varsa ısınmıyor
(348 puan) tarafından
Müstakil ev soba o konuda sıkıntılı bebeler benim bebeler yanmaktanda korkmuyor alışacaklar artik
(489 puan) tarafından
Bi defa ılıkken elini vur çekerler elini korkarlar , alışırlar merak etme bizimkilerde şimdi uzağından geçiyorlar
0 oy
(4,123 puan) tarafından
Bence zor hiç bilmeyen için yakamiyorsun
(348 puan) tarafından
Eşim öğretirim dedi ama çok küçükken oturduk sobalı evde ama hayal meyal hatırlıyorum ben
0 oy
(11,074 puan) tarafından
Kaynanamı evden bin mat daha iyidir eminim hakkınızda hayırlısı olsun 
(348 puan) tarafından
Kaynanam iyidir benim 3 sene oldu biz evleneli evlendiğimizden beri bir yaşıyoruz ama ben artık kendi düzenim olsun istiyorum bide yani ister istemez ev üstüne ev olmuyor
0 oy
tarafından
Bende hiç sobalı evde oturmamış biriydim 2 sene sobalı evde oturdum zorlanmadım aksine o daha güzeldi bence ben zoru seviyorum sanırım şuan dogalgazlı evdeyım kira derdim olmasa keşke sobaya razıyım ben 
(348 puan) tarafından
Bende tokiyi bekliyorum toki çıkana kadar 1,2 sene idaretenlik oturcaz inşallah sobayi yapabilirim
tarafından
Yaparsın zor değil bence
0 oy
(302 puan) tarafından
Zor ama alisirsin
(348 puan) tarafından
İnşallah ya ben sobalı evde çok küçükken yaşadım ama hayal meyal hatırlıyorum ama hic soba yakmadım
0 oy
(200 puan) tarafından
Şuan sana sobalı minnoş evimden yazıyorum canım bazen eşim bazen ben yakarız havluda odun var kovayi doldur yaramaz bez parça yak at içine bu kadar sobanın etrafını da siliyorum hergün tertemiz de kalıyor sobanın huzuru biyerede yok
(348 puan) tarafından
Bilmiyorum valla eşimde kira vermicek oyuzden ıstıyo inşallah hayırlıysa olur çünkü kendimdem taviz vercem o eve taşınırsam
(200 puan) tarafından
Taşın bence sobalı ev bnece güzel eşin de yakar arada yardımcı olur snaa kirada vermiycekmişsin hem
(348 puan) tarafından
Aynen Allah nasip ederse tanışcaz kendi annemgil istemiyor ama yapcak birsey yok uzak yere gideceğim diye istemiyor annem çocukları birakiyordum isim oldukça felan o yönden zor olcak bide
0 oy
(6,252 puan) tarafından

Cocukalr için zor . Heryer bir ısınmıyor gece ve sabah soğuk oluyor .odunu kömürü zor . Ben dogalgazli evde yaşıyorum şuan gerçekten rahat . 

(348 puan) tarafından
Bende kendimi bildim bileli dogal gazlı evde oturuyom çok küçükken sobalı evde oturduk hayal meyal hatırlıyorum onuda
0 oy
(82 puan) tarafından
Merhaba cnm bnm evlenmeden önce oturduğumuz ev doğalgazdı evlendim bende birlik oturuyorum senin gibi 5 yıl oldu çok aşırı zorlandm yani ağladığım günler olmuştur bilmiyordum yakmayı kaynanam çalışıyor mecbur ben yakıyordm bide doğuda oturuyoruz soğuk hava gün var 4 kere yakıyorduk soğuktan aşırı aşırı zorlandm ilk bir iki sene bu sene doğalgaz yaptık çok şükür kurtuldum kaynananla aran iyise ve ev doğalgazlıysa ben senin yerinde olsam bir iki sene daha sabrederim yani doğalgazdan sobaya geçmek zordu bnm için 
(348 puan) tarafından
Kaynanamla aram iyi öz annem gibi hatta 3 yıldır bir oturuyoruz dogal gazlı oturduğumuz ev ama ben kendi düzenim olsun istiyorum artık eşimde öyle istiyor ama bilmiyorum valla soba gözümü korkutuyo
0 oy
(1,333 puan) tarafından
1 kömür olacak 2 uyuyan soba olacak o zaman çok dert olmuyor. Dün akşam doldurdum hâlâ aynı kova ile ısınıyoruz. Sıcak olunca altını üstünü kapatıyorum soğuyunca acıyorum. Odun ile ısınmak daha zor çabuk yanıp geçiyor 
(348 puan) tarafından
Uyuyan soba nasıl oluyor
(1,333 puan) tarafından
Altını üstünü kapatınca kömür kor halinde bekliyor, sabah kalkınca altını üstünü açtığında yanmaya devam ediyor. O doldurduğum kova bu şekilde 2 gece 1 gündüz yetti, üstüne hiç odun eklemedik
0 oy
(3,320 puan) tarafından
Aslında sobalı ev daha güzel ama yaköa sıkıntısı var ve sabah buz gibi oluyor temizlemek ayrı sma diğrr türlü yemek bile başka tad oluyor 
(348 puan) tarafından
2 küçük bebeğim var onlarla çok zor olurmu acaba
0 oy
(6,455 puan) tarafından
Vallahi canım istedikten sonra insan yapamayacaği hiç bir şey yok bende anlamazdım eşim bir yaktı iki yaktı üç yaktı dedim nereye kadar kendim göre göre öğrendim 2 yıldır kömür de kullanıyoruz arada çok nadir çoğunluk odun oluyor bizim burda tabi odun çok bizde sıkıntı yokta 

Sabah bir defa yakıyorum o beni bazen ertesi güne kadar da gotürüyor sürekli elim üstünde odun atıyorum gece de söndürmem sabah kalkınca üstüne ince odun attım mi sıkıntı olmuyor tekrardan yanıyor benim soba kovali değil tepsi var altta günde bir defa sabahları o tepsiyi döküyorum tamamdir☺
(6,455 puan) tarafından
Var tabi kolay oluyor kovalidan bin kat iyi bana göre çünkü kovali kullanan var da burda bilmiyorum bana o zor gelirdi herhalde tepsili daha pratik küçük tepsisi var altta günde bir defa döküyorum tamamdir
(348 puan) tarafından
Bende oyle alırım ozaman kovaya gore daha kolay gözüküyo gibi
(6,455 puan) tarafından
En güzeli bence hani kova kömür de kullanırsan zor olur kaldir indir sırtın ağrır zorluk olur
(348 puan) tarafından
Tepsili sobaya kömürde konuyor degilmi
(6,455 puan) tarafından
Evet evet ben 2 yıldır bu sobayı kullanıyorum kömür sobası aldim ve kömür de arada kullanıyorum çok nadir
Çoğu zaman odun atarım ama kömür de sıkıntı olmuyor yani sen aldığında sor ama hem kömür hem de odun için olsun dersin
0 oy
(13,242 puan) tarafından
Değil canım yapabilirsin ben 30 yaşındayım sobalı evde büyüdüm ama hiç yakmamistim geçen sene yaktım ilk defa valla evi de iyi isittim açtım kapıların hepsini (daha doğrusu benim küçük cadı ayiriyordu her yeri)
(348 puan) tarafından
Bide ayrılırsam bidaha bir oturma gibi şansımız olmucak o yüzdende korkuyorum yapamazsam diye aslında uygun fiyatlı kiralar bulunurda eşim bu fırsatı kaçırmak istemiyor
(13,242 puan) tarafından
Canim sobalı olsun varsın insanın kendi düzeni gibi yok öğrenir alışırsın sobalı diye korkma sadece küçük bebegin varsa önlemini almalısın ki yanasmasin

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 55 göst.
0 oy
4 cevap 84 göst.
0 oy
2 cevap 33 göst.
0 oy
5 cevap 153 göst.

404,813 soru

12,126,499 cevap

36,488 kullanıcı