0 oy
483 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (107 puan) tarafından
Çocuklarda televizyon ve telefonu nasıl engelliyor vakit geçirmesini sağlıyorsunuz

23 Cevaplar

0 oy
(3,981 puan) tarafından
Bebekken iyiydik de şimdi 4 yaşı geçiyor engellesem yerine ne koyacağım. Fazla bi oyyn etkinlik de yapamıyoruz artık. 2 aylık bebeğim var. Her gün dışarı çıkıp ev işlerini beraber yaparak engelleyebilirsiniz siz de. 0-3 yaşta oluyor tabi anca. 
-Reklam-
0 oy
(218 puan) tarafından
Televizyonu hayatımızdan çıkararak. Eşim ve ben çocuğumuz için karar aldık evdeki TV yi söktük. Telefonları da raf yaptık eve girer girmez oraya koyuyoruz. Birisi ararsa acil mesaj gelirse vs bakıyoruz. Onun dışında ben Instagram falan kullanmıyorum. Buraya da çocuklar uyuyunca giriyorum. Eşimde aynı şekilde çocuklar uyuyunca sosyal medya kullanır. Evde sürekli bir oyun havası hakimdir. Ben çamaşır sererken gelir yardım eder mandallarla oynar. Yemek yaparken mutfaktaki kap kacagı döker yemek yapar oğlum. Eşimle boyama yaparlar şarjlı matkap la tamir yaparlar. Araba söküp takarlar, araba temizlerler. Biz mardindeyiz ve oğlum deniz kumuyla oynamayı çok sever. O yüzden mersinden deniz kumu getirdik. Odasına bir çarşaf seriyorum içine kumu döküyorum kepçe kamyon babasının kontrolünde kum oynar. Evde teknolojik oyunlar yok yani. Saklambaç oynarlar kör ebe oynarlar. Akşam ışıkları kapatıp gölge oyunu oynuyoruz bizde eğleniyoruz. Ben çok ilgilenemiyorum çünkü küçük oğlum 5 aylık ve kolik çok huysuz. O yüzden hep babası oyun üretiyor sağ olsun bende oyuna dahil oluyorum. Tıraş köpüğünü leğene doldurup içine oyuncak saklıyor babası oğlum onu buluyor falan. Birbirlerini tuvalet kağıdı rulosu ile sariyorlar robot oluyorlar. Bir odun parcasini yontup kilic yaptı eşim, oyuncak at üstünde savaşa gidiyorlar falan. Doğal oyunlar üretin teknolojiyi sizde çıkarın hayatınızdan emin olun mutlu ev mutlu çocuklar oluyor o zaman. Instagram falan zaman kaybı zaten. Ben kuran okurken kitabını alır gelir yanıma kendi kendine okur gibi yapar, seccade aldım benimle beraber namaz kılar, dikiş dikerken küçük makası var alıp gelir kumaş veririm onu keser.
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Telefon hiç vermiyoruz ama TV çok nadir de olsa izliyor bazen hiç izlemez bazende bir saat falandır toplasan. Genelde arkadaşlar la buluşuruz çocuklar oynar kaynaşır. Dışarı çıkıyoruz havalar soğudu ama ona da ihtiyacı var diyerek toplanıp yürüyüş yaparken onlarda bisikletlerine binerler. Etkinlik salonları var oraya gidiyoruz eşim evdeyken  gezilecek yerleri gezeriz. mutfakta yapacağım şeyleri birlik yapıyoruz temizlik yaparken bile bana yardım etmesini istiyorum müzik açıp Deli gibi evin içinde saatlerce oynuyoruz  oyuncaklaryla oyun kuruyoruz. Tübitak n aylık dergisine üyeyiz her ay gelen etkinliği kitabı derken baya oyalaniyor kitap okuma saati resim çizme saati yaparız derken zaman geçiyor işte 
(107 puan) tarafından
masaAllah çok taktir ettim. Oğlunuzun huysuzlğunfalan olursa nasıl başa çıkıyorsunuz veya şiddet egilimi olursa vs
(2,586 puan) tarafından
küçükken sinirlenince falan etrafta ne varsa fırlatırdı o da kendini ifade edemedigi için diye düşünüyorum şükür ki şuan iletişimimiz kuvvetli konuşmasi kendini anlatmasını falan biliyor öyle şiddet eğilimi yok. Ara ara mızırtısı tabikide oluyor ama gelip geçici kısa zamanlar o sıralarda da ne işim olursa bırakıp onunla daha yakın oluyorum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 44 göst.
+3 oy
26 cevap 300 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde &Alya& (478 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 170 göst.
0 oy
3 cevap 79 göst.
2 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Melek8663 (830 puan) tarafından soruldu

408,406 soru