0 oy
197 göst.
Aile kategorisinde (3,804 puan) tarafından
Öncelikle herkese hayırlı cumalar. Benim bir sorum var bir sorunum var daha doğrusu. İki buçuk yaşında bir oğlum var acayip hiperaktif yerinde durmuyor hiçbir yere gidemiyorum durmadığı için evin içinde de durmuyor parka götürürüm parkta da durmuyor çıkıp gitmek istiyor evde oyuncaklarıyla oynatıyorum oynuyorum onunla beraber hemen sıkılıyor ama oyuncaklarını falan fırlatıyor bizlere fırlatıyor saçlarımızı çekiyor vuruyor bizlere. Anne Baba dededen başka kelime de bilmiyor konuşmuyor bir şey isteyeceği zaman eliyle işaret edip hı hıh diyor sadece öyle anlatmaya çalışıyor onunla o sohbet ediyoruz konuşuyoruz kitap okuyorum kitabı yırtıyor bebe kütüphanesine götürüyorum günlük ama eve gelince gene aynı şeyler sürekli şiddet şiddet meyillisi mesela en ufak şeyde sinirleniyor hemen bir şeyleri fırlatıyor telefon kumanda ne bulursa fırlatıyor kırıyor duvardaki saati bile kırdı o derece. Mesela mutfakta yemek yapıyorum hemen peşimden geliyorum mutfak dolaplarını açıyor içindeki şeyleri çıkartıp fırlatıyor kırıyor bulaşık makinesinin çalıştırıyor sürekli buzdolabının kapağını açıyor kapatıyor hızlıca kombinin vanasını çeviriyor bu sefer kucağıma alıyorum öyle yemek yapıyorum ama elini ocağa atıyor , sürekli çamaşır makinesini çalıştırmaya çalışıyo yapma etme demekten anlamıyor TV televizyon mecbur izletiyorum yoksa durmuyor saniye durmuyor konuşmuyor da konuşmaya çabası yok her şeyi soruyor diye gösteriyor soruyor sürekli ben de sürekli tekrar ediyorum söylüyorum ismini ama konuşmaya çabası yok o kelimeyi söyleyeyim diye bir çabası bile hiç yok. Böyle yani sizce ne yapmalıyım hangi bölüme götürmeliyim her günüm sinirden ağlamakla geçiyor? Onunla konuş sohbet et oyna demeyin lütfen çünkü hepsinin denedim olmuyor hangi bölüme götürmeliyim özel eğitime de götürmeyi düşünüyorum artık ama ileride karşısına çıkar diyorlar meslek hayatında çok yoruldum artık ona bağırıyorum kızıyorum sinirden bir hocaya falan bile götürmeyi düşündüm okusun bi diye o derece çaresizim artık bilmiyorum ne yapacağım hastanede hangi bölüme götürmeliyim hangi bölümden randevu almalıyım lütfen linçlemeyin yadırgamayın zor durumdayım ki bunları söylüyorum soruyorum bu arada evde tek çocuk herkes buna bağlıyor yok evde sıkıldığı için böyle yapıyor diyorlar yok konuşmadığı için böyle yapıyor diyorlar ama konuşmuyor yani ne yaptıysam konuşmuyor ne yapayım ki ben

8 Cevaplar

0 oy
(3,804 puan) tarafından
Postum yukarı çıksın 
-Reklam-
0 oy
(3,804 puan) tarafından
Bilgisi olan yok mu ???
0 oy
(456 puan) tarafından
Canm bence önce çocuk doktoruna götür seni endişe lendirmek istemiyorum ama down olabilir kan idrar testi verin doktor seni yönlendirir pedagog a 
(3,804 puan) tarafından
Yok canım down filan değil hamileyken bütün testleri yaptırmıştım doğunca da bakılıyor ya bakıldı yine bir şey çıkmadı
(456 puan) tarafından
Bir sürü türü var cnm söylediklerini gözlemlediğimiz bir  öğrencimiz var mesela hiperaktivite tanısı koymadılar üzücü bi durum değil duygularını ani yaşama ilk akla geleni yapma tehlikeli durum yaratma ve sezme me gibi düşün öle
(1,435 puan) tarafından
Otizim ile karistirdin sanirim. Down sendromu kramozom fazlalığı down sendromlu olan cocuklarda yüzde anomali de olur gebelikte yada doğum sonrasi ilk 3 ayda fark edilir zaten
(212 puan) tarafından
down ne alaka.. otizm demek istediniz herhalde
0 oy
(1,382 puan) tarafından
Yukarıdaki bilgilerden anladığım çocuk ekrana hem erken yaşta hem de çok fazla maruz kalmış. Neler izliyor takip ediyor musunuz? Muhtemelen vurdulu kırdılı şeyler. Maşa ve Koca Ayı tarzı ya da. Konuşma geriliği var, hiperaktivite var, sınır bilmeme var. Şımartıldığı bir ortam da var gibi. Sizden bahsetmiyorum babası, dedesi vs. Evi başınıza da yıksa ekranı kesin derim.
(3,804 puan) tarafından
Vallahi canım doğrusunu söylemek gerekirse1 yaşından beri TV izliyor maşa ile koca ayı ve traktör videoları çok seviyor izliyor dediğin gibi biliyorum zaten konuşma geriliği var hiperaktifliği de var aynen dediğin gibi sınır bilmemesi de var kızıyorum bağırıyorum yapılmaz edilmez ama anlamıyor kızdığım şeyleri gülerek tekrar yapıyor . Şımartılma konusuna gelirsek ben asla şımartmadım ama babası şımarttı örneğin  babasına vurduğunda babası gülüyordu dedesine babaannesine vurduğunda onlar da gülüyorlardı hoşlarına gidiyordu öyle söyleyeyim. Hiç eli ayağı durmamasına rağmen yine de ekranı keseyim mi canım ama durmuyor saniye durmuyor
(1,382 puan) tarafından
Erkanı kes kesinlikle. Maşa ve Koca Ayı'yı hatta acilen kes. Bütün Uzmanlar bangır bangır bağırıyor izletmeyin bu çizgi filmi diye. Eğer aşırı zorda kalırsan Niloya, Rafadan Tayfa falan izlet ama sınırlı. Günde ne kadar izliyor bir de?
TV kısmı çocuğu zehirlemiş. Öte yandan ebeveynlerin yanlış yetiştirmesi de çocukta sınır bilinci oluşturmamış. Sen çocuğu terapiye götürsen bile evde yine saçma sapan şeyler izleyip babasının etrafın tavrı değişmediği sürece çocuk toparlanmaz.
(3,804 puan) tarafından
Günde iki saat filan izliyor.ama masa ile koca ayıyı hep izlemiyor haftada bir filan izler onu.ben babasını uyarıyorum dede babaanne bizle yaşamıyor çok şükür misafir gelirlerse ya da biz köye gidince öyle yani .hangi bölüme randevu alayım ben şimdi .ekranı da keseceğim tamamen
(3,344 puan) tarafından
Bence ekranla alakası yok ya benim oğlumda y2 bucuk yaşında tamma yaramaz ama konuşması cok güzel şükür
(1,382 puan) tarafından
Bence net ekranla alakası var. Ben 3 yaşına kadar izletmedim daha izletmeyi de düşünmüyorum. Çok şükür sakin ölçülü bir çocuk. Siz yine de uzman görüşü alın, çocuk psikiyatrisi bölümüne gidebilir.
0 oy
(3,804 puan) tarafından
Postum yukarı çıksınn
0 oy
(753 puan) tarafından
Öncelikle Rabbim yardımcıniz olsun inşallah mutlaka bir çocuk psikiyatrisine götürün hem de hiç geç kalmadan benim 8 yaşında oğlum bu sene atipik otizm tanısı konuldu gözünüzü korkutmak istemem ama belirtiler neredeyse çoğunlukla aynı o da küçükken öyleydi eğitimle çok şükür şu an daha iyi sadece evde biraz yaramaz laf dinlemeyen bir çocuk ama çoğu davranışını törpüledik.
(3,804 puan) tarafından
Sizin oğlunuzun ne gibi huyları vardı canım ? çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümüne randevu aldım pazartesi gününe götüreceğim inşaAllah bütün davranışlarını doktora anlatacağım bakalım o ne diyecek
(753 puan) tarafından
Canım öncelikle çocuk sağlığını değil çocuk psikiyatrisine başvurman gerekiyor gitsen de seni o bölüme yönlendirecektir boşa vakit kaybedersin. Benim oğlum küçükken TV izlemeyi çok severdi çok maruz kaldı açıkçası aşırı bir hareketlilik hiperaktivite dışarı çıktın mı uçar kaçar giderdi yakalayabilene aşk olsun asla söz dinlemezdi hırçınlaşırdı istediği olmayınca öfke nöbetleri geçirirdi. 3 yaşına kadar doğru düzgün konuşamadı tek tük kelimeler dışında ondan sonra konuşmaya başladı şu an hala devrik cümleler kullanıyor ve hala o hareketlilik var. Genel olarak davranış bozukluğu vardi. Arkadaşlarıyla sosyalleşemez onlarla oyun kuramazdı.
0 oy
(3,804 puan) tarafından
Postum yukarıii
(1,435 puan) tarafından
Kuzum benim bir postum var profilimde bi göz at
En kısa sürede piskiyatri muaynesine götür
Illa otizim olacak diye birşey yok. Dehb dürtü bozukluğu dil gelişim bozuklugundan kaynaklı davranış bozukluğu vs de olabilir ama mutlaka bir uzman görsün bu arada otizim tanımız kalktı bizim sükürler olsun erken tehsis kurtariyor ne olursa
(3,804 puan) tarafından
Tamam canım sağolasın.pazartesi günü çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümüne randevu aldım götüreceğim inşaAllah bütün davranışlarını doktora anlatacagim bakalım ne diyecek o beni yönlendirir inşallah
(1,435 puan) tarafından
Postumda tüm süreçler yaziyor kuzum korkma icini ferah tut
(3,804 puan) tarafından
Okudum canım tek tek . birkaçı var oğlumda .peki teşhis konuldu diyelim özel eğitime yönlendirdi diyelim bu özel eğitime gittiği daha sonra mesleki hayatında ileride karşısına çıkar diyorlar doğru mu bende bundan korkuyorum.
(1,435 puan) tarafından
Kuzum bu cocuk eğitim almaz ise ileride bi meslek hayati zaten olmaz ki malesef
Karşısına cıkma konusu da kulaktan dolma bilgiler oğlumun 3 yıldır raporu vardı bu ay kaldırıldı binlerce kez sükür yenilemediğin sürece rapor devam etmez icin rahat olsun karsisina cikmasi soz konusu degil
Hatta ömür boyu raporlu bireyler kpss vs sinavlarda 60 puanla bile memurluğa atanabiliyor rapor engel değil kolaylik aslinda
Raporlar 1 yıl 1 yıldan sonra 2 yıl şeklinde veriliyor piskiyatri ve heyet kararı ile icin rahat olsun
Ha raporsuz eğitim aldirabilirim dersen cikarmana gerek yok ama cok zamlandi 45 dakika dil terapisi 900 tl haftada en az 3 saat olmalı biz ilk zamanlar hem raporlu hem ücretli ekstra ders aldik cok faydasini gördük inan devlet haftada 1 gün 2 bireysel 1 grup dersi yada 2 bireysel 1 dil terapisi toplam 3 saat ders veriyor ucretsiz rapor kle
(753 puan) tarafından
Canım senin postu Ben de okudum benim oğlum da atipik otizm tanısı aldı yalnız çok geç aldı 7,5 yaşında şu an 8 yaşında bu teşhis konulana kadar 3 kere rapor değiştirdik senin çocuğunla neredeyse çoğu davranışı aynı bazılarında farklılık gösteriyor şu an 8 yaşında dışarıda herkes gayet normal bir çocuk der ama ne yazık ki atibik otizm çok zorluyor insanı özellikle okulda sorumluluk alma ders ve ödev yapmak konusunda laf dinlemiyor ama zamanla çoğu şeyi atlatılıyor. 4,5 yaşından beri eğitim alıyor sadece tanısı geçen sene ile konuldu doktorlar bir türlü ayırt edemiyorlardı
(1,435 puan) tarafından
8 yasina kadar bir tanı koyulamadıysa çokkk ama çokk hafif düzeyde hatta yok denilebilecek seviyededir kuzum oğlum 5 yasinda su an hiperaktivite disinda hic bir belirti kalmadi ama bizde gözle görülür derecedeydi ilk piskiyatri muaynesinde tani koyuldu düşün rabbim sufalar versin evlatlarimiza kaynastirma olarak nkrmal sinifa gidiyor degil mi? Ah çok iyi anliyorum seni dikkati asiri daginik ödev sayfasinu kivirip anne lahmacun yaptim diyor sabote ediyor ilk okulda ne yapicam bilmiyorum
(753 puan) tarafından
İyi maşallah canım benim Allah razı olsun Rabbim sana da güç kuvvet yavruna şifa versin inşallah evet normal kaynaştırma öğrencisi olarak gidiyor İnan ki artık böyle çileden çıkarıyor beni söz dinlemeyen bir çocuk oldu Kendi kafasının dikine gidiyor az önce de ödev için tartıştık ödevlerini yapmıyor ders çalışmıyor aykırı davranıyor karşı geliyor çok yıpranıyorum ama çabalıyorum 3 çocukla o kadar zor ki. Aslında kendini belli eder yani parka çıktığımızda insanlar derdi evet Bu çocuk farklı davranıyor normal değil diye ama gel gör ki inatla o tanıyi koymuyorlardı ki ben 3 sene evvelinden doktorlara dedim çocuğum da bu var nereden çıkarıyorsun kendin mi tanı koyuyorsun falan gibisinden dedi en sonunda karar verdiler evet haklısın Atipik otizm dediler yani en son  ben erken fark ettim ama Doktorlar geç fark etti.
0 oy
(13,433 puan) tarafından
Çocuk sağlığı bölümümden randevu alıp ondan sizi pedagoga sevk etmesini isteyin 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 226 göst.
6 Ekim 2024 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (11,414 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 66 göst.
18 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynepcelik (2,458 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 131 göst.
9 Mart 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (996 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.

403,670 soru

12,093,980 cevap

36,388 kullanıcı

...