0 oy
294 göst.
Aile kategorisinde (58 puan) tarafından
Kira dışında 15 bin kalıyor bazıları kira dışında asgarî ile geçim yapip Birikim bile yapıyoruz diyor elektrik doğalgaz su çocukların yiyeceği bez parası derken zor kirayı ödüyoruz nasıl birikim olur 15 bin ile bu insanlar bişey yemiyor mu doğu bölgesinde yaşıyoruz batıya göre yiyecekler daha ucuz

15 Cevaplar

+1 oy
(287 puan) tarafından
Ben kesinlikle mümkün görmüyorum. Gıda fiyatları bu kadar artmışken özellikle. Birikim yapanlar kesinlikle gıdadan kısıyordur. Bu da bana doğru gelmiyor
-Reklam-
0 oy
(2,873 puan) tarafından
Çok zor çok asgarı ücretle bu iş imkansız hatta.. 
(58 puan) tarafından
Yapıyorum diyen ya yalan söylüyor ya çok cimri
(2,873 puan) tarafından
Yalandır yaa.. Bekarken babamla ben çalışıyodum birikim yapamıyoduk.. Allah'tan eşim asgari ücretle çalışmıyo
(58 puan) tarafından
Aynen canım
0 oy
(5,701 puan) tarafından
yemiyorlar. corbaya ekmek dograyip karin doydumu yeter diye dusununce yeter. kahvaltida sutu kaynatip cökelek yapip da ekmegin arasina koyup isira isira yersen yeter. birikim kalr. su dunyaya bir kere geliyoruz niye mahrum kalalim nimetlerden binbir cesit yiyecekten meyveden kahvaltoliktan. niye gezmeyelim. niye giymeyelim. hic tatile gtmemis denize havuza girmeumis iinsanlar var. tatil lux degil herkes cilugu cocuguyla denize otele gidebilmeli baktigin zaman gecim sartlari buladar zor olmasa herkesin hakki. 
(5,701 puan) tarafından
yani heralde oyle.  benim sadece esim calisiyor ben calismiyorum 100 den fazla giriyor eve gelir yinede anca yetiyor  birikime tabiki kalio da kisipda ille birikim yapcaz diye kasmam sahsen.
(1,668 puan) tarafından
Casperiye güzel açıklamışsin. Ayrıca 15.000 tl.ile zaten istesende gönlünce yiyip içemezsin.gezemezsin  birde bunun yanında nssil birikim olabilir.
(58 puan) tarafından
Aynen valla kızlar ihtiyaçlarımızı bile alamıyoruz doğru dürüst bide birikim mi yapcaz casperiye eşin ticaret ile mi uğraşıyor canim
(5,701 puan) tarafından
aynn cnim
(755 puan) tarafından
Kesinlikle çok doğru söyledin canım benim eşim memurdur ama kiradayız bir sürü kredi borcu var ama yine de ya kredi kartı kullanır ya da avans çekeriz her türlü ihtiyacımızı alırız ayda bir iki kere olsa da dışarı çıkarız kendimizden kısmayız o gün parktaydım bir tane bayan kızını oynatıyordu ayaküstü sohbet ettik evinin olduğunu söyledi kirada değilmiş ama o evin borcunu ödeyebilmek için bir yıldan fazladır hiç dışarı çıkmıyorlar hiçbir şey almıyormuş açıkçası ben dört duvar alacağım diye kendime hayattan kısmam varsa evim olmasın diyorum çocuklarım güzel bir hayat geçirsinler o benim için yeter.
0 oy
(579 puan) tarafından
İmkansız  çok iyi bı maaşın olursa belki 
(58 puan) tarafından
Aynen canım
0 oy
(5,701 puan) tarafından
25 bin sadece benim kartima odeme yaptik bugun.  gelire gire gder oluyor tabiz ama corbaya ekmek digra ye doydum san ile omur gecerse 15 artar fazla fazla birikim bile yapilir
(58 puan) tarafından
Valla öyle yapamam çocuklarımın meyve sebze tavuk yemesi lazım eti zor alıyoruz ama şükür yinede
0 oy
(12,060 puan) tarafından
Kiz biz 15i sadece yiyoruz aylik. Sadece yemek yani
(58 puan) tarafından
Valla öyle canım zor bu devirde
0 oy
(11,102 puan) tarafından
çok zor, maksimum çocuk kumbarası dolar yani.
0 oy
(6,366 puan) tarafından
Canım oda zaten mutfak masrafına gidiyor yemez içmez gezmezsen yeter 
0 oy
(3,234 puan) tarafından
Yemiyordur canim, asla asgari ücretle birikim yapilmaz bu devirde. Ev kira değil ama yine kredi kartı borcumuz var evde çocuk var sebze meyve yemesi lazım et tavuk yemesi gerekiyor kısamam ki. Birikim yapmak isteyen ben çok nadir yapabiliyorum 
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Her ay 12 bin katılım evime atıyoruz araba için 
0 oy
(3,821 puan) tarafından
Yani yemiyorlar icmiyorlar da isinmiyorlar yikanmiyorlarda mi anlamiyorum çocuk var okul var bu parayla birikimi bırak yaşanmaz valla İstanbul için söylüyorum hayat pahali
0 oy
(5,676 puan) tarafından
İmkansız canım. Benim eşim aylik 60 bin kazanıyor. Ev kendimizin aylık net 30 bin gidiyor eve faturalara filan. Allah asgari ücret alanlara gerçekten yardım etsin inşallah.
0 oy
(1,141 puan) tarafından
50 bin alıp borca girip ayı kapatanlar olarak sessizce kacayim
0 oy
(270 puan) tarafından
Her seferinde farklı bir masraf çıkıyor bu ay 130 bin kredi kartı ödemesi var maaştan arttırıp birikim yapmak imkansız
0 oy
(407 puan) tarafından
15 bin içinde market fatura dahil mi.. eğer 15 binden market fatura da kesilecekse eline bişey kalmaz ki yani hayat standardınız nasıl bilmiyorum ama bizim evde market zaten 12k civarı tutuyor. 

İlgili sorular

+1 oy
35 cevap 684 göst.
0 oy
3 cevap 50 göst.
0 oy
4 cevap 56 göst.
0 oy
2 cevap 54 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (733 puan) tarafından soruldu

403,974 soru

12,102,063 cevap