0 oy
1,523 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Pilavım az bi lapa oluyor kızlar.

Bir turlu tane tane pilavım olmuyor.

Herseyi denedim.

Pilavi sicak suda ilik suda soguk suda beklettm bekletrken tuz atilcagni bilmiodum sonra atip oyle bekletip yaptm olmadi.

Kaynanam iyice kavur suyunu koymadan dedi onuda denedim olmadi.

Netten baktim limon sikanlar var icine 2-3 damla yaptm ama yine olmadı. 

İçine küp seker attım yine olmadı.

Ya ben beceriksizim yada pirincim kötü :D

Sizinde tavsiyelerinize ihtiyacim var kızlar ..

27 Cevaplar

0 oy
(28 puan) tarafından

Princini cok iyi yika olabildigince berraklassin. Her pirinc farkli oranda su kaldirir.

Bennher zaman princi neyle olctuysem suyuda onla ölçerek koyarim goz karari yapmam gözümün karari yok çünkü :) bu ay acik princ almistim arpa sehriyede koyuyorum o yuzden 

1 su bardagi pirince 2 su bardagi kaynar su koyarim. Ve iyiceyikamis olur guzelcede kavururum

Suda bekleteceksem eger yine iyice yikarim sonrada olcusune gore suya koyar o suyla pisiririm.

tarafından
Ellerine saglik cnim bnde denycem ♥
-Reklam-
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Bende ıslatıp bekletiyorum bolca kavurman lazım sıcak su ile yap benim hep tane tane olur. En düşükte pişsin. Limonu mevlüt pilavlarına sıkarız biz genelde parlak olsun diye. Islatma suyuna tuz at fazla nişasta sını alsın elinde ovarak bolca yıka
tarafından
Tamam canım saol bolca yikayacam limon sikmama gerek yok demekki :) parlak olmasada olur lapa olmsin yeter :D
(25,196 puan) tarafından
:))) kapagını hiç açma cnm pilene kdr en son kontrol et karıştır iyice öyle bırak dinlenmeye
tarafından
Tamm cnim teşekkür ederim ♥♥
0 oy
(134,287 puan) tarafından
Dun gece uykumu kacirdin sabah derste uyukladim yaa
tarafından
Kiz ben ne yaptim kii :/
0 oy
(1,424 puan) tarafından
Princ ne kullaniyorsun? Ve olculerin nasil
tarafından
Osmancik. 1 su bardagi pirince 2 su bardagi sicak su koyuorum canım
0 oy
(1,721 puan) tarafından
Sorun sende değil pirinçte :) ben çorumluyum çorumun osmancık pirincini alıyoz yerinden harika pilavım oluyo kaynanam da eltimde benimki gbi yapamıyo onlarında aynı pirinç  önceden ölçülü yapıyodum tarife bakıp artık göz kararı koyuyorum ne kadr çok kavurursan o kadar güzel olıyo derler suyunu daha az koy 
tarafından
Bizde corumluyuz canim kaynanamda oyle diyor iyice kavur diye :) yapiyorum olmuyor ama burdan cok sey ogrendm hepsini deneyecem iyicede kavurcam bu seferde olmasında göreyim:)
0 oy
(57 puan) tarafından
4 5 kez guzelce yikiyom

Yarim saatte suda bekletiom soguk suda

2 su bardagi pirince  3 su bardagi sicak su.

Kisik ateste guzelce kavuruyorum. 

Kisik ateste cektiriom suyunu

Bu sekilde tutuyo benimki 
tarafından
Deniycem canım teşekkür ederim ♥
(57 puan) tarafından
Rica ederimmmmmm
0 oy
(259 puan) tarafından
Ölcusuz yaparim ve hic sudada bekletmem yikayip kavururum hic lapalastigini gormedim 16 yildir
tarafından
Kayinvalidemde bu şekilde valla hic gormedim lapa olduqunu olcusz goz kararinca yapar :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 105 göst.
23 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (2,536 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 272 göst.
26 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde tugra0606 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 579 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Merve_01 (59 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 895 göst.
31 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Nnnnnn (259 puan) tarafından soruldu

410,436 soru

12,345,008 cevap

40,001 kullanıcı

Kategoriler

...