0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından
Kızım 3,5 yaşında yaklaşık 6 7 aydır sürekli huy değiştirdi ağlama krizleri sürekli simariklik hali  vurma tükürme falan gerçekten illallah ettim dışarda böyle değil arkadaş canlisi çok oynar ve yapmaz ama evde çok şımarıyor hani guzellikle de uyarsam inadına yapıyor mesela çiş yaptım diyor gidip bakıyorum şaka diyor yapmamış ya da ayağım acıdı diyor gidiyorum şaka yani her şeyi şakaya oyuna vuruyor sizinkiler de böyle miydi geçer mi bu durum gerçekten çok zorlanıyorum 

5 Cevaplar

0 oy
(1,025 puan) tarafından
Üstüne düşme inatlaşma geçer inşallah 
-Reklam-
0 oy
(16,104 puan) tarafından
3 yaşinda başladi ve hala.devam ediyor. Her gün bir kriz yaşiyoruz evde. 5.5 yaşinda. 
0 oy
(2,083 puan) tarafından
Bugün bende burda arkadaşa kızımdan yakınıyordum 5 yaşında.

Abisi ve kardeşi çoktan yattı. Onu zorla yatırdım şu saatte 
0 oy
(219 puan) tarafından
Yalnız bu durum simariklik değil. Çocuğun geçirmesi gereken bir evre. Eğer çocuk bu davranışları gostermiyorsa bir problem var demektir. Keşfediyor, ogreniyor ve ben merkezci davraniyor. Sizin tepkileriniz cocugun karakterini belirliyor şu anda. Şaka yaptım dediğinde kızıyor musun yoksa ayy sen çok şirin bir kızsin ama şaka dediğimiz şey böyle bir şey değildir senin bu yaptığın yalan soylemek olur deyip yol mu gosteriyorsunuz o önemli. Benim de oğlum 26 aylık ve hircinlastigi zamanlar oluyor. Hemen sarılıp sen buyuyorsun ogreniyorsun haklısın ama şu an yaptığın hareket sana veya cevrendekilere zarar verebilir. Eğer sinirlendiysen şimdi beraber ona kadar sayıp nefes alıp verelim mi diyorum problem çözülüyor. Siz sakin kalın ve durumu olumluya çevirin. Evet zor biliyorum ama onlar bize Allah'ın emaneti. Emaneti kırmadan dökmeden sahibine ulaştırmak önemli. Ben böyle düşünüyorum işi gücü bırakıp onunla ilgileniyorum çünkü bu çocuk illa ki bir gün büyüyecek. Sabredin nefes alın ve buyuyorsun kızım deyip sarılın. İlk başta ittirebilir istemeyebilir o zaman elini tutabilir miyim deyin ya da saçını oksayabilir miyim deyin. Onları da istemezse sadece göz hizasında oturun temas etmeyin. Ama çocukla yaptığınız tüm konuşmalar aynı boy hizasinda olmalı. Egitimciyim ve bu söylediğim yöntemler her yaş grubunda işime yaramistir. Probleme odaklanmak yerine çözüme odaklanın 
0 oy
(1,715 puan) tarafından
Ay benim yeğenimde böyleydi ablam illallah etti en son gerçekten kolunu çarptı ve acıdı ablamda gitmedi yanına neden gelmedin canım acıdı dedi sen hep beni kandırıyorsun o yüzden yine şakadır diye gelmedim dedi o gün bu gündür yapmıyor ama hala şımarıkça hareketleri var ama söz dinliyor ve o hali çok tatlı oluyor diye bişey demiyor kimse yani Zararsız bir şımarıklık kendini beğenmişlik gibi 

İlgili sorular

+5 oy
31 cevap 602 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde nurr001 (2,955 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 173 göst.
29 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (788 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 106 göst.
0 oy
18 cevap 463 göst.
11 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (195 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,228 soru

23,662,051 cevap

309,017 kullanıcı

...