0 oy
288 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (35 puan) tarafından
Gecen hafta kusuyordu sadece. Doktora gittik serum takti. İdrar karin grafisi cekti birsey yok. 1 haftadir iyiydi. Salı günü aniden ishal kusma karin agrisi basladi. Gece gittik. Serum takti. Sabah yine ayni. Tekrar doktora gittik. Tüm tahlileri yaptik. Kan, kaka yine birsey yok. Bademcik ve bagirsak enf. Dedi. Ama 5 gündür igne yedi geçmiyor. Cok halsiz asla yemek yemiyor yiyince kusuyor5 gundur yemek yememiş ne yapacam bilemiyorum. Basina gelen varmi. 9da uyandi. Simdi bidaha uyudu. Her dk anne su diyor. Ne yapayim nereye gideyim ya kafayi yedim. Doktor yemezse atesi cikar dedi. Ara ara çıkıyor 

7 Cevaplar

0 oy
(1,087 puan) tarafından
Rota olabilir mi testi yapıldı mı acaba ? Su içmesi güzel susuz kalmaz ama bu kadar ishali ve iştahsızlık varsa hastanede serum takviyesi yapılmalı
(35 puan) tarafından
Yapıldı rota ishali dun 1 kere yapti rota cikmadi
-Reklam-
0 oy
(248 puan) tarafından
Başka bi Dr götür canım durumun varsa özele götür yazık bağırsak enfeksiyonu ve ishal susuzluğa sebep olur toparlayamazsın 
(35 puan) tarafından
2 ayri özele götürdüm. İshali durdu ama hicbirsey yemiyor. Yiyincede kusuyor
(248 puan) tarafından
Anladım çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin
(35 puan) tarafından
Tsk ederim
0 oy
(5,893 puan) tarafından
Bağırsak enfeksiyonu biraz zor geçiyor normalde 1 toz veriyorlar suya karıştırıp içirmen lazım o şekilde kusmamsı durur birtane de probiyotik verirler oda aşırı ishal eder ve bir kaç günde bardaklarını ter temiz eder bizde öyle olmuştu 
(35 puan) tarafından
Yaptik o toz iyi gelmedi canim daha cok kustu
(5,893 puan) tarafından
Hade ya normalde çok iyi gelir bardakların düzelmesi için eczaneden propiyotik alın o işe yarar
0 oy
(1,158 puan) tarafından
10 gündür tam olarak böyleyiz. Bugün biraz biraz kendini toplar gibi. Bizde de tüm tahlilleri bakıldı. Antibiyotik dahi kullanmadık. Bakteriyel değil viral dendi. 
(35 puan) tarafından
Bademcik çok kötüydü igne verdi 3 tane. Ama cok halsiz ve asla yemek yemiyor
0 oy
(6,451 puan) tarafından
Keşke her ateşi çıktığın da soğuk uygulasaydin hep acile doktora götür olmaz linçleyecek hiç boşuna gelmesin doğruya doğru eşim sağlıkçı ve çocuk bölümunde çalışıyor ve bana hep anlatır zavallı çocuk ve bebekleri az ishal olsa az ateşi çıksa kussa hemen acile getiriyorlar evde uzun süre çabadan sonra getirseler keşke çünkü o Garipler serum iğne yiye yiye bitap düşüyorlar artık beden bu seruma ilaçlara alıştığı için bağışıklıklari düşüyor ve hemen hastalanıyorlar en büyük yanlış bu dedi ve eğer bir bebek cidden onca çareye rağmen ateşi düşmüyorsa ishal üç günden fazla sürüyorsa hele ki gün içinde dört beş defa ishal varsa bebek veya çocuk o zaman acile getirilir. 
(6,451 puan) tarafından
En iyisi gülüm beni yanlış anlamanı istemem ama gerçekten de devir değişti ilaçlar çocuklarda bağlılık yapıyor ve buda onların sık hastalanmasina sebep oluyor elinden geldiğince mecbur kalmadıkça götürme bol bol sıvı şeyler içir çorba yap ver evdeki meyvelerden meyve suyu yap içir Allah'ın izniyle geçer inşallah
(35 puan) tarafından
Sorunda o zaten yemiyor icmiyor. Sabah uyandi 1 parca ekmek yedi . Kusmamak icin her dk su içti uyudu cok cok halsiz bende götürmek isteniyorum zaten ama hic yeniyor birsey
(6,451 puan) tarafından
Canısı az önce eşime sordum verdim teli postunu okudu bu salgın bir hastalıktır kan vermelik durum değil keşke kan vermeseydi dedi ve bol bol su icirmeye devam etsin varsa evde eğer her kustugunda kusma şurubu icirsin ve ishal için ise muhakkak muz haşlanmış patates versin patatesi püre haline getirip versin dedi ve meyveyi hiç ama hiç aksaltmamali dedi bağırsakları için de yoğurt versin ama biraz nişasta eklesin iki üç kaşık yedirsin Allah'ın izniyle iyi gelir dedi
(35 puan) tarafından
Canim kefir zorla içiyor baska birsey istemiyor
(6,451 puan) tarafından
Hala bişeyler yemiyor mu
0 oy
(243 puan) tarafından
2 hf ömce yaşadım salgındı . Bütğn evcek olduk yiyince kusuyor çok su istiyordular . Rabbim bir daha yaşatmasın 
(243 puan) tarafından
Serum aldık ve antibiyotik haliyle.. geçti  2 3 güne
(35 puan) tarafından
Yani hastanede serum takildi 2 kere goturduk. İgne verdi 3 tane dun bitti ama hala halsiz 5 gündür böyle gecmiyor hic birsey yememiş
(243 puan) tarafından
İğnelerden birkaç gün sonra geçiyor.  Bağırsak enfeksiyon ilk defa olmadık bende 3 çocuk var. Bazen uzun sürüyor
(243 puan) tarafından
Rabbim şifa versn sen için eahat etmezse yne bir danışırsın doktora canım.
(35 puan) tarafından
İlk defa oldu bende ilk çocuk cok tedirginim üzülüyorum onu öyle görünce.
0 oy
(2,309 puan) tarafından
Ya aynı şeyi yaşamıştık kızımda çok kötüydü en son gittiğimiz bir doktor lavman yaptırdı özellikle bağırsakları boşaltmak için tamamen sonra da kuması dursun diye bir iğne yaptırdı orda hemşireye onlar iyi gelmişti devamında çinko ve probiyotik kullandık canim
(35 puan) tarafından
Probiyotik hangisi iyi
(2,309 puan) tarafından
NBL probiyotik iyi canım bide denflor kullandık biz ikisi de iyi yani

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 309 göst.
16 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 151 göst.
13 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yesim346 (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 187 göst.

Kategoriler

1,440,761 soru

23,684,429 cevap

310,457 kullanıcı

...