0 oy
111 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (331 puan) tarafından
9 yaşındaki yeğenime doktor antibiyotik vermiş amoklavin 1000 gr olandan kilosu ve yaşı kaldırdığı için vermiş bunu ama hapi asla yutamiyor kırarak ya da yogurdun içine koyarak verebilirmi sizce ya da nasıl vermeli

10 Cevaplar

0 oy
(16,279 puan) tarafından
O yaştaki çocuğa hap veriliyor mu ya kocaman bide bahsettiğin ilaç yetişkin bile.zor yutar
(331 puan) tarafından
Hiç sorma benimde çok tuafima gitti şaşırdım gittiği doktor acilde ki doktor yani çocuk doktoruda değil
(16,279 puan) tarafından
Acmadiysaniz eğer götürüp değişin şurup ile
-Reklam-
0 oy
(6,283 puan) tarafından

Bnm oğlan 8 yasinda. O hapın surubunu veriyor doktor . Ağır gelir bence 

(331 puan) tarafından
Buna niye vermediler anlamadim zaten hapını vermişler
0 oy
(5,121 puan) tarafından
Saglik ocagina gidip.surubunu istese yazmazlar mi hapi icemiyor dese doktor yardimci olur bence
(331 puan) tarafından
Cumartesi bugün kapalı işte
(5,121 puan) tarafından
Kırılarak icilir mi hic bilmiyorum canim tanidik eczane yok mu surubu alakoysaniz bekarken eczaci beni tanirdi  babami dedemi falan sivilce hapi kullaniyordum o da biri bitmeden diger kutuyu vermezdi sistem bende rendevu buldukca giderdim kutuyu alirdim doktora gidincede recetemi goturur verirdim onlara sorun olmazdi sizin yok mu boyle tanidik
(331 puan) tarafından
Varda yakın olan yer kapalı bugün malesef
0 oy
(5,486 puan) tarafından
Öyle saçmalık mı olur ya o çocuk ne olursa olsun şurup vermesi lazım 
(331 puan) tarafından
Çocuk doktoru da değil yazdığı acil deki doktor
(5,486 puan) tarafından
Beli çocuk doktoru olmadığı götürün sağlık ocağına yeniden şurup yazdırın
0 oy
(2,422 puan) tarafından
Kilosu uygun ise hap veriliyor şurup 600 mg Bir buçuk kaşık veriyorlar yaşa ve kiloya göre hapı tek doz alsınlar diye yazıyorlar ama oda çok büyük olunca içilmesi zor oluyor yetişkinler bile içemiyor Doktor'un sorması gerekirdi içebilirimi diye haplar bütün olarak kırılmadan verilir içemezse eğer hapıda açmadıydanız doktor reçeteyi iptal edip surup olarak değiştirsin 
(331 puan) tarafından
Demiş hap yutamiyor diye doktor nasil icemiyor demiş surup yaz dediği halde yazmamış fayda etmez surup demiş yazmış hapi
(2,422 puan) tarafından
Ölçeği iki ölçek yazar iki kutu şurup yazar faydası olur ben bile bu yaşta içemiyorum yutkunma zorluğum var doktorunuz inatçı belli
0 oy
(11,276 puan) tarafından
ben hala yutamam o hapı 
0 oy
(1,822 puan) tarafından
40 yasindadyim asla onu kirmadan içemem ama yeğeninin bu hap için  çok küçük daha keşke eczaneden şurubunu siz alsaydınız hap yerine kırık şekildedi içemez daha 
(331 puan) tarafından
Almamış işte ablamda
0 oy
(218 puan) tarafından
Kırmayın hele öyle yoğurtla falan sakın vermeyin aslında antibiyotik türleri süt ürünleri ile beraber kullanılmaz öncesi ve sonrası 2 saatlik tüketilmemesi gerek 2 saat sonra probiyotik niyetine vermek daha uygun olur. 
(218 puan) tarafından
Acilmadiysa değiştirsinler aczacıya durumu anlatsın eczaci borç olarak versin şurubu pazartesi de sağlık ocağı yazsın lakin başka çocuk varsa anca onun adına yazılabilir çünkü arka arkaya ikisini yazmazkar şuan üstünde bu antibiyotik gözüktüğü için
(331 puan) tarafından
Actilar denemis yutmak için ama yok yutamadi
0 oy
(7,504 puan) tarafından
Tekrar şurup yazdırın ayrıca antibiyotik kullaniminda süt ve süt ürünleri 2 saat verilmez. 
0 oy
(5,301 puan) tarafından
Ortasında çentik varsa kırılır ama yoğurda falan karıştırmayın

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 5,799 göst.
6 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Yaseminx (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 208 göst.
29 Mart 2022 Diğer kategorisinde Misafirrrrrr (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 174 göst.