0 oy
181 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (276 puan) tarafından
Kızlar 15+6 haftalık hamileyim. Başlarda kanamam oldu o yüzden başladım kullanmaya simdi kanamam yok ama doktorum her ihtimale karşı 2 ay daha kullanalım fitili dedi tamam dedim. 

Ama hanımlar olmuyo canımı çok yakiyo bu fitil. Fitili kullanırken değil yanlış anlaşılma olmasın sonrası. Gece fitili yapıp uyuyoruz ya hiç sorun sıkıntı ya sabah kalkinca başlıyo. İlaç geri akıyo. Vajinamda yanma kaşınma uyuşma oluyo yürürken bile canım çok yanıyo. Sizde de böyle oluyo mu yoksa fitil bana mı dokunuyo ben anlamamdim. Halbuki doktorum zararsiz bişey kullanalım demişti bana kalsa anında birakicam ama bebeğim için vardır doktorun bir bildigi diyorum. Ben gibi kullanıp acı hisseden var mı ?

5 Cevaplar

+1 oy
(1,186 puan) tarafından
Ben 32.haftaya kadar kullandım canım ağızdan da alabilirsin illa fıtıl şeklinde almana gerek yok bende atamiyodum alttan hayatımda hiç fitil falan kulkanmadim ağızdan alıyordum. Fıtık şeklinde aldığında daha etkili tabi ki ama alamiyorsan ağızdan da yutabilirsin. Birde onun eski ilacı duphaston var ondan da isteyebilirsin onun tesiri daha iyi ama progestan daha dogal
(276 puan) tarafından
Bende ilk kez fitil kullandım. Kullanırken sorun yaşamıyorum sonrası beni çok etkiliyo yanma kaşınma uyuşukluk hissi. Çok affedersin taharretlenirken bile canım öyle yaniyo ki el değdiremiyorum. Duphastanda kullandım ben fitille beraber kanama kesilince duphastani bıraktı doktorum fitile devam dedi. Olmazsa duphastanda devam edeyim onda sorun yaşamadım hiç
(1,186 puan) tarafından
İkiside aynı ilaç, aslında iğne yapılır proluton ama sizde ikisini beraber tercih etmiş evet ya yanma kaşıntı bende de oluyordu ben son zamanlarda vajinal kullandım ondan önce hep ağızdan aldım
(276 puan) tarafından
Aynen hamileliğimin başında leke şeklinde kanamam çok oldu önce fitili vermişti sonrasında duphaston hapını da ekledi. Aslında kanamam yok artık benim herşey normal ama doktorum rahim boyun kısa senin herkeste 25cm sende 3 dedi o yüzden 24 haftalık olana kadar fitili kullanalım dedi. Ya bu rahim boyunda sonradan kısalma oluyo mu ki
-Reklam-
0 oy
(1,949 puan) tarafından
Kullandım baş dönmesi yaşadım bırakma dedi doktor halisyulasyon dahi yapdi birakdim çok şükür bebeğim 1.5 yasinda Bana ağır geldi ama sizde bırakın demiyorum ✓Fikrimi belirttim sadece
(276 puan) tarafından
Çok şükür iyimissiniz. Sen oral yolla mi kullandın ilacı çünkü bir kaç kişi de duymuştum yorgunluk yaptığını fazlasiyla baş dönmesi yaşandığını. Ben vajinal yoldan kullanıyorum benim sıkıntım alt tarafla ilgili. Hatta doktorum en son ki randevumda bana dedi ki herkesin rahim boyu 25 olur senin ki 3 erken doğurma riskin var o yüzden fitili bırakmadan devam edelim dedi. Ama ben ilk kızımı tam 41 haftalikken doğurdum hemde kendim sancım ve açılmamla doktor rahim boyun kısa diyince şaşırdım
(1,949 puan) tarafından
Banada aynı şeyleri dediler iki yolla denedim birakdim ağır geldi bünyeme
(276 puan) tarafından
Erken doğurmadiniz değil mi ?
(1,949 puan) tarafından
Yok zamanında doğum yapdimbide psikolojimi bozdular yok rahim kısa vs
(276 puan) tarafından
Hiç takilma bi daha gebelik yaşarsanız. Ben doğuma girdim ultrasondan baktılar bebeğim doğdu doğacak bana iri bebek olduğunu söylediler mi doktorlarin belki doguramaya bilirsin felan dediler ben gayet rahat bi şekilde yoo öylemiymis dedim hiç oralı olmadım kızım doğdu 3kilo 5gram :) her doktor iyi değil hele devletteysen
0 oy
(18,116 puan) tarafından
Bende şuan kullanıyorum ama ağızdan alıyorum 28 haftaligim ama 14 haftalikkende kullanmıştım sen gibi fitil olarak vermişti dr. Geri akma durumu normal zaten canm ama agizdan olani verse daha iyi fitilden ama yan etkileri bende baş ağrısı yorgunluk çok oluyor 
(276 puan) tarafından
Ya şimdi wcye girdim baktım da hani yeni doğan bebeklerin ağızları pamukçuk olur ya aynı öyle olmuş küçük küçük fısırdamalar beyaz beyaz her yeri  ve çok can yakıyo
(1,186 puan) tarafından
Bı doktora danis canım onun için krem verir belki
(276 puan) tarafından
Doktoruma yazdım vajinit olmuşum ben fitil olarak değil ağız yoluyla kullanmaya devam edicem. Teşekkür ederim sana da
(1,186 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım
(276 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(967 puan) tarafından
Ben hamilelik boyunca fitil olarak kullandım. Evet sabahları akıntı oluyordu tek seferde ama hiç yanma, uyuşma vs yaşamadım. 

Sizde yan etki yaptıysa ağız yolu ile olanlardan almayı teklif edin. 
(967 puan) tarafından
Aaa, ay ben farklı sanıyordum ağızdan alınanı. Hiç ağızdan almadığım için farklıdır sanıyordum.
(276 puan) tarafından
İlk başta bende öyle sandım hatta bana vajinadan alıcaksın diyince o beyaz uzun şey nasıl olacak demiştim ilacı alınca gördüm normal hap :))
(967 puan) tarafından
Şimdi ağız yoluyla alanların mide bulantısı çekmesini az çok anlayabiliyorum. Akıntı olarak gelince bile rengi vs Bi tuhaf.
(276 puan) tarafından
Ya bildiğin bembeyaz şekilde akıntı olarak geliyo sana o küçücük şey gün boyu akması da bitmezdi. Doktoruma yazdım vajinit olmuşum ben dokunmuş bana fitil sekillinde değil ağız yoluyla devam et dedi bana teşekkür ederim sana da
(967 puan) tarafından
Rica ederim,, geçmiş olsun. Sağlıcakla gelsin bebeğiniz.
0 oy
(1,858 puan) tarafından
Ben de gebelikte sürekli kullandım öyle bir rahatsızlık vermedi size alerji yapmış olabilir. Ağızdan kullanabilir miyim diye sorun bence doktorunuza. Ben akşam oral sabah vajinal alıyordum evet uyku yapıyor ama uyutmasi bana iyi geliyordu. Riskli gebelikti 11. Haftadan doğurana kadar yattım hapı progestani 35 haftalikken bıraktım 
(276 puan) tarafından
Şuan özele gidiyorum zaten. Bulduğum yer küçük doktor ihmali vardı sikayetci oldu mahkemeliyiz. Özeldeki doktorum dedim rahim boyunun 3 olduğunu progestan kullanmaya devam ediyorum. Seninle konuştuktan sonra serklajı biraz araştırdım bayada bilgi edindim. Bazı durumlarda prigestanda işe yariyomus serklaja gerek kalmıyomus. Size kaç haftalıkken serklaj yapıldı ve yapılırken nasıldı sonrası nasıl bilgi verirsen sevinirim
(1,858 puan) tarafından
Öncelikle verdiğiniz ölçü hakkında yanılıyor olabilir misiniz. Genel de herkesin 3cm( 30mm+) dir sıkıntı görünenler 2 cm( 20mm+) civarı olabiliyor daha sıkıntısı olanlar 1 lere kadar düşüyor siz yanlış anlamış olabilir misiniz? Ha sizinki 3lerde ise sıkıntı yoktur o yüzden serklaj düşünmemiştir. Dediğiniz gibi bazı durumlarda progestan işe yarıyor. Benim çok kısaydı 13mm lerdeydi 11 haftalikken yapıldı bana önceden de kaybım olduğu için. Ben yatarak geçirdim gebeliği serklaj dan yana da doktorum iyiydi hiçbir rahatsızlık yaşamadım hiç hissetmedim bile onu. İlaç ve serklaja rağmen yatmasam yine durmazdı benim istirahat en önemlisi bence
(276 puan) tarafından
Yok canım eşim de yanımdaydı doktorum bana herkeste 25cm olan rahim boyun sende 3 dedi. Başka hiç bişey demedi hatta ben üstüne kızımı 41 haftalık doğurdum hocam nasıl olabilir dedim. Benim bildiğim bişey değil sora sora öğreniyorum işte. Hatta ordan çıktık şehir Hastanesi'ne detaylı ultrason için gün almaya gittik. Talep açması için randevu aldığım doktora anlattım durum böyle böyle diye oda bana alttan ölcülmedigi sürece rahim boyu ölcümü yapılmaz dedi. İnan bana neyin ne olduğu ile ilgili hiç bir bilgim yok. Rahim boyu kısadır uzundur bilemem hani varsa bile ona göre tedbir alırım bende hiç değilse kafam rahat eder. Bilinmezlik içinde durmak bile insanı strese sokuyo. Ve inşallah senin dedigin gibi olur bu yazdığın içimi o kadar ferahlattı beni
(1,858 puan) tarafından
Tamam o zaman ya sıkıntı yoktur inş. Siz bedeninizi iyi dinleyin farklı bir durum hissederseniz gidersiniz hemen doktora ben kasılmalarımı çok iyi hissediyordum mesela bir kez yer sildim mopla kasılma yaptı o işi yapmadım sonra gibi gibi... 7 sene cesaret edemeyip sonradan gebelik olunca ben tedbiri de maksimum tuttum
(276 puan) tarafından
Zor tabi olmaz mı benim yarın tam 1 yıl olacak ikizlerimi kaybedeli. Yine aynı acıları yaşamak istemiyorum ee kimsede istemez. Ama mesajın bana gerçekten umut oldu. Şuan 16+2 haftaligim çok şükür öyle baskı ağrı felan yok inşallah da bişey çıkmaz herkes bebeğine sağ salim kavuşur

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 91 göst.
+1 oy
1 cevap 91 göst.
26 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bsranaz (609 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 179 göst.
0 oy
3 cevap 127 göst.
25 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hiros4434 (490 puan) tarafından soruldu

411,229 soru

12,378,576 cevap

43,006 kullanıcı

Kategoriler

...