+1 oy
717 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,057 puan) tarafından
İlk bebeğimi 12 gün önce kucağıma aldım. Annelik ne kadar da zormuş şu kısacık zamanda bile anlamama yetti. Gecesi ayrı gündüzü ayrıymış. Belki bana öyle geliyordur bilemiyorum yardımcı olan kimsem yok. Eviydi, temizliğiydi, yemeğiydi, bebek bakmasıydı derken çok yoruldum. Eşim sağolsun yardımcı oluyor geceleri ama o da bir yere kadar. Kendimi hiçbir şeye yetmiyor gibi hissediyorum. :(

25 Cevaplar

0 oy
(114 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Farklı bir hayata geçiş yapıyoruz haliyle bu şekilde hissetmeniz çok normal bende aylar önce aynı bu şekilde çok çaresiz hissetmiştim yine ara ara oluyor aynı şeyler 
-Reklam-
+2 oy
(188 puan) tarafından
Can senin postların çok goruyodum dogurmusun Maşaallah nasıl normalmi oldu? anlatirmisin biraz benimki yaklaşmiş heyacan var:)38 haftadiyim 
(188 puan) tarafından
Can neler çekmissin amma şükür kovusmusun.suyun nasıl geldi ilk gebeligim o yüzden tecrubesizim
(1,057 puan) tarafından
2-3 gün n biraz kıvamlı bir akıntım oldu normal akıntıdan farklıydı. Suyum da öğleden sonra az az gelmeye başladı yarım saate bir akıntı gibi geliyordu. İç çamaşırımı değiştirme isteği duyuyordum. Ben bir şeylerin yolunda gitmediğini anlamıştım. Ertesi gün randevum var diye acile de gitmemiştim. Gece 12 de tuvalete kalktım bacak aram sırılsıklamdı ayağa kalktım şu boşaldı birden
(188 puan) tarafından
Benimde akintim fazla geliyo bir kaç gündü Altima kacirdim sanıyorum acaaba su mu geliyo anliyamadim.cnm senin bebeğin kilosu kaçdi?
(1,057 puan) tarafından
3495 gr doğdu. Su sürekli gelen bir şey. Öyle bir şüphen varsa doktora mutlaka git. Enfeksiyona açık bir hal alıyor çünki
(188 puan) tarafından
İyi kilosu. gidicem bende doktora 18i İnşeallah
+1 oy
(20,453 puan) tarafından
Canım üzülme hepsi geçecek hepimiz o yollardan geçtik sadece sakin kalmaya bak hergün yetişemeyebilirsin ama en azından uğraşıyosun Allah yar ve yardımcın olsun
(20,453 puan) tarafından
Sevdaaaa lan sus kadın 12 gün olmuş doğum yapmş kendine gel beee
(129,283 puan) tarafından
ayşom benide kandirdilar zamanunda keske biride cikip gercekleri deseydi☹️
(20,453 puan) tarafından
Öylede aşkom şuan anne lohusa ama demi :*
☹️☹️☹️☹️☹️
(20,453 puan) tarafından
:) asma la suratını
+1 oy
tarafından
İlk zamanlar öyle canım yardımcı olanın da yoksa daha zor 
(1,057 puan) tarafından
Maalesef yok
+1 oy
(385 puan) tarafından
İlk zamanlar çok normal canım birbirinize alışınca hersey daha iyi olur banada hiç yardım eden olmadı 2 kizimida eşimle beraber büyüttük kimseden yardım görmedim küçüğüm daha 11 aylık hala zorlanıyorum ama bugünlerde geçecek 
(1,057 puan) tarafından
Umarım :(
(3,393 puan) tarafından
Ararı ne kadar kızlarının benimde 2 kızım var
+1 oy
(7,431 puan) tarafından
Yaklaşık 7 ay önce bende öyleydim. Özleniyor o günler 
(1,057 puan) tarafından
Bende özlerim ama şu günlere adapte olabilseydim keşke
(7,431 puan) tarafından
1 2 ay sonra alışacaksın. Zmaan herseyin ilacı
+1 oy
(9,677 puan) tarafından
Bu cok normal canım rutinine dönmen biraz sürecek telas yapma bebegıne yeticeksin önce belki yaparsan yemek o kadar hangi şehirdesin 
+1 oy
(1,288 puan) tarafından
evi temizligi bosver onceligin sen bebek olmali 
(1,057 puan) tarafından
Evi süpürebiliyorum sadece. Başka bir şey yapamıyorum:(
0 oy
(17,736 puan) tarafından

İlk zamanlar zor oluyor canm adapte sürecindesin kendini bunları düşünüp yorma tadını çıkar çabuk büyüyorlar :) özleyeceksin bu günleri mis gibi süt kokuyordur şimdi 

(1,057 puan) tarafından
Bebeğimin çok seviyorum özleyeceğim bu zamanlarını ama hala adapte olamadım
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Bugünlerde daha lohusasin. Herşey gözüne daha kötü karanlık karamsar gelir. Bu çok normal. Zamanla kendini çok daha iyi hissedeceksin Merak etme. Ama annelik çok zor gerçekten. Bu bı gerçek. 
0 oy
(1,062 puan) tarafından
Şey sanıyordun dimi artık  3 kısı olacagız yuppi :) evımızde bır canlı daha bızden bır parça Allah'ım ne kadar tatlı olacak vs vs çok sukur bu kısım oluyor ama kımse sabaha kadar uykusuz kalacağımdan, sureklı emecegınden, gazından krızınden kolıgınden hastalıgından bahsetmemıstı bıldıgın duvara carpmıs gibi olmuştum senı cok iyi anlıyorum şuan ama inan bana geçecek derın bır nefes al balkona olsun cık yapabiliyorsan hergün markete bır dolan gel inan bana ıyı gelecek eve kapanma sakin kal geçecek de bebegını bol bol öp sev kokla ne kadar güvende hıssederse o kadar sakin olur mınnoşun sağlıkla buyut canım bırkac aya rutininiz oluşur alısırsın gecıyor korkma 
(1,057 puan) tarafından
Evet öyle sanmıştım. Her şeyi yapabilirim sanmıştım. Dişlerimi zor fırçalıyorum. Bebeği bırakabilecek kimsem yok maalesef. Kayınvalidem 2 hafta önce ameliyat oldu kızları ona bakıyor. Ailem benimle konuşmuyor. Kızımla ikimiz tekiz
0 oy
(3,791 puan) tarafından

İlk zamanlar zor oluyor canım sonra büyüyor gidiyorlar annelik zor ama bazen de delice sevip iyiki dogurmusum diyip ikinciye niyet ettiriyorlar hepimiz geçtik o yollardan sakin ol ve şimdi bebişini koynuna koyup mis gibi kokla <3

Zira büyüdükleri zaman asla sevdirmiyorlar :D

(1,057 puan) tarafından
2. Ye niyet etmiyor değilim özellikle sabahları. Sonra kendime dur diyorum
(3,791 puan) tarafından
Kız dur Bismillah :D
0 oy
tarafından
Gecicek merak etme canım bizde öyleyiz inan ❤️ 
(1,057 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(691 puan) tarafından
Herşeye yetişmek zorunda değilsin mutlu anne mutlu bebek demek kendine ve bebeğine daha çok vakit ayır ev temizlik bunlar bı şekilde hallolur sıkma canını 
0 oy
(399 puan) tarafından
Daha çok yeni ve henüz lohusasin bu yüzden zamana bırak herşeye tabi ki yetişemezsin , bebeğine kendine adapte ol , yemekti ev temizliğidi yapılır bir şekilde kendini yorma bide yeni olduğu için dinlenmen lazım zaten zorlama kendini 
0 oy
(3,393 puan) tarafından
Zor ki ne zor. Ama bir çocuğa bakmanın ne kadar kolay olduğunu ikinci çocuğun olduğunda anlıyorsun sjsjs 3 yaş ve 5 aylık kızlarımla selamlar rabbim kolaylık versin 
(1,057 puan) tarafından
Arada bir 2. Heves ediyorum. Sonra diyorum otur oturduğun yerde :)
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Gerçekten çok zor 4 tane çocuğum var çok güzel ama kendime hiç zamanım yok
(1,057 puan) tarafından
MaşAllah Allah bağışlasın. Sanırım ben 1 çocuk ile elendim.
(6,661 puan) tarafından
Aaraları ne kadar canım
0 oy
sen bide 2.dogurda gor anyayla konya arasi mesafeyi bacimmmm
(1,057 puan) tarafından
En az 5 sene olmasını istiyorum. Yoksa imkanı yok tek bakamam
0 oy
(883 puan) tarafından
Benim 5 yaşında ki kızım bile farkına varıp 2 gün önce 

Anne olmak çok zor demi anne dedi 

İnanabiliyor musun?
(1,057 puan) tarafından
MaşAllah. Ben daha yeni farkına vardım bazı şeylerin. Dışarıdan göründüğü gibi değilmiş hiçbir şey
0 oy
(6,661 puan) tarafından
Evet çok zor. 3 çocuğum var üçüde küçük. Severken bile sırayla seviyorum hiçbirinin gönlü kalmasın diye :) ev iş hepsini dört dörtlük yapamıyorum doğrusu

Eşimde benden iş yemek çay bekleyen biri değil şükür. Daha çok çocuklarla ilgileniyorum. 

Bende tek başına bakıyorum canım. 
(1,057 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 756 göst.
8 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Zelihaanne (1,409 puan) tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 887 göst.
24 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde cemre46 (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 582 göst.
26 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Piskopos-_civciv-_ (6,083 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,617 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...