+1 oy
244 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,325 puan) tarafından
Aramızda evli ve çocugu varken hafizliga baslayan var mi zor oluyor mu icimde uzun zamandir bunun heyecani ve istegi var lakin cesaretim yok hic ama baslamakta istiyorum yapanlar varsa nasil bir yol izlediniz acaba ?

7 Cevaplar

+1 oy
önce (1,514 puan) tarafından
Eşin destekçin ise ve çok istiyorsan Allah CC elbet yardım eder sana 
önce (5,325 puan) tarafından
Eşim destek olur ama çok faydasi olmaz malesef :)
Çok istiyorsan eğer önce küçük surelerden başla canısı baktın yapabiliyorsun sonra yavaş yavaş yasin mülk Nebe öyle başlarsın inşallah
Onları ezbere biliyorum sadece uzun ve zor soluklu bir süreç beni korkutuyor ama cokta istiyorum hayırlısı insaAllah :)
Allah gönlüne göre versin inşallah kardeşim
-Reklam-
+1 oy
önce (18,446 puan) tarafından
Bilgim yok. Ama Allah nasip eder inşallah. Maşallah isteklisin ne güzel 
Amin Allah razi olsun
+1 oy
önce (311 puan) tarafından
Ben başlıyorum Allah izin verirse aynı bendw senin gibi çok istedim hatta çok ağladım Allah nasip ederse Ocak gibi başlarım 
Bir kursa mi gideceksin yoksa online mi
Online canım ücretsiz saatini de kendin ayarliyorsun
Aaa ben birine sordum 2.500 ₺ dedi
Evet doğrudur ben çok araştırma yaptım çok pahalı diyenler de oldu ucuz diyenlerde isterseniz Instagram hesabınız varsa yazın link atayım bana da arkadaşım attı ücretsiz çok güzel arapça İngilizce de var
+1 oy
önce (57 puan) tarafından
Evliyken yaptım ama çocuğum yoktu. Olsaydı yapabilirmiydim bilmiyorum.
Evet emsile bina maksut izzi avamil ,durus, zuruf, serhul muğni kıtır, cürcani ,  musiluttulab gramerde bunları aldım. Pratikte beyne yedeyk ve durus cildini aldım.
MasaAllah hocalik yapiyor musun suan
Bebişten  sonra bıraktım ama biraz büyüsün başlarim Allah izin verirse . Premature doğduğu için uzun süre evde kaldık.
Aynen bende cocuklardan sonra ara verdim bayağı canları sağ olsun :)
Aynen
+1 oy
önce (454 puan) tarafından
Rabbim içine ferahlık versin benim 4 erkek evladım var ve sübyan okulunda görevli hoca yım 2 yıllık üniversite mezunuyum hemen atandım eşim de imam çok destek oldu Kur'an kurslarında hoca lik yaptım o kadar merhamet sabır yükleniyor ki anlatamam manevi duygu pahabicilemez eşim baktı ben götürdüm yanımda sürekli Kur'an dilinde kelamlar ezberinde il ilçe yakinsak yardımcı olmak isterim 
Aldım cnm diyanet ten aldım bu sebepten iki kere hatmettim diyanet yönetmeliğine uygun olarak devam edip kursa mahallinde imtihana girmek Diyanet İşleri Başkanlığınca tasdikli hafızlık belgesi aldım
MasaAllah Rabbim ilmini arttirsin darısı bana :)
İnşallah rabbim tez zamanda başına dolasin da sende hafız ol cnm
Allah razi olsum teşekkür ederim dua beklerim :)
Herzaman rabbim iyilerle karşılaştırsın böle bir sevap için tabiki dua ederim
+1 oy
önce (10,450 puan) tarafından
Hafizlik icin illaki bi hocanin dizinin dibinde olmak gerekir mi bilmedigim icin soruyorum ben kendimce biseyler yapiyorum gelismeye calisiyorum hedefimde hafizlik da var ama illaki bi hoca gerekli mi ben gitmek istemiyorum hocaya 
Hocanin dizinin dibinde yapmak berekettir,kolayliktir aslind. Evde daha zor. Ezber cok cok emek ve sabir istiyor
önce (10,450 puan) tarafından
Tabi orasi oyle de olmazmi yani oyle de olur sonucta
+1 oy
önce (201 puan) tarafından
Selamın aleyküm bacım ben 14 yaşımda hafızlığa başladım kursta bütün hocalarımız hafizdi Konya'nın da en iyi kurslarından sayılırdı şehir dışından bile gelen gurbetçi öğrenciler vardı maalesef kıymet bilemedim ve bı anlık gafletle bıraktım 3.donuse geçmistim sonra 18 yaşımda evlendim hamilelikte camide hoca hanıma tekrar veriyordum unutmamak adına ama hamileliğin son aylarında geldikçe gece uyuyamaz oldum kramplardan falan gidemedim üzerinden 5 sene geçti ama bu 5 sene her Allah'ın gunu aklımda tekrar başlamak istiyorum ama şimdide oğlum var 15 aylık hiç benden ayrılmıyor maalesef babaanesi dedesi var bakarlar ama çok ağlıyor içimde bir ukte kaldı seneye oğlum büyüyünce tekrar başlamak istiyorum ama seneye kadar olan süreçte unuttuklarimi bı tekrar edecem eşime verecem artık oda çok bilmiyor ama idare edecez bı sekilde 
Ve aleykumselam MasaAllah ne guzel senin az da olsa temelin var ben hic başlamadım denemedim bile. Arapca ezberi cok zor yapiyorum aslinda turkce benim icin daha kolay. Ama su aralar bilmiyorum icimde istek heves heyecan var ama korkuyorum cunku zor biliyorum o sıkıntı ve zorluğa katlanabilir miyim bilmiyorum

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 123 göst.
0 oy
15 cevap 405 göst.
0 oy
7 cevap 457 göst.
19 Mart 2020 Diğer kategorisinde Umutvari (500 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 607 göst.
5 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde BirAnne93 (557 puan) tarafından soruldu

403,543 soru