0 oy
515 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (270 puan) tarafından
Merhaba oğlum parkede yürürken geriye doğru sırt üstü dustu. Kafasını yere vurdu mu görmedim ama 5 dk sonra kustu ama onu da kusarken görmedim ağzından yere tukururken gördüm.. hastaneye gittik tomografi dediler ama ben zararlı oldugu için çektirmek istemedim doktor da zaten çok gerekli gözükmüyor dedi. Eve gönderdi takip edin dedi 

Sorum şu çocuğu düşüp kusan ama bir sorun olmayan var mı? Cevap verirseniz sevinirim 

20 Cevaplar

+9 oy
önce (225 puan) tarafından
Doktor tomografi istiyor kabul etmiyorsunuz bişey olur mu diye buraya yazıyorsunuz düşme sonrası kusma iyi değil doktor tomografi istiyorsa cektırmen lazımdı 
önce (225 puan) tarafından
Canım düşme sonrası kusmalar halsızlıkler çok önemlidir Allâh kurusun allah korusun beyın kanaması veya kafatası çatlağı olarak belırtı veriyor.... Kan tahlılınnde bunlar cıkmaz fılmde tomografi de görünür.. Bak lütfen çocuğunu sabaha kadar uyuma ama  takip et kontrol et gerekirse yarın tekrar *** tomografi olmasa bile film çektir mutlaka. Yakınımın oğlu da yere düştü kustu annesi götürmedi hastahaneye dört gün sonra oğlu vefat etti beyın çatlağı oluşmuş meğerse
önce (270 puan) tarafından
Allah korusun.. başka belirtileri oldu mu ? şuan takip ediyorum bir kere kustu. Bir daha olursa gotururcem inşallah olmaz
önce (2,710 puan) tarafından
Oglum 2 yasindaydi dustugunde  dustukten sonra 2 defa kustu gozle gorulur bisey yoktu aslinda ama tomografide 2 3 cmlik kafatasi catlagi cikti 1 gece hastanede kaldik gozle gorulmesede risk oluyo bence
önce (1,923 puan) tarafından
Ama tomografi cekilsede anlık çıkmayabilir o yüzden çok önemli o gece öldüm öldüm dirildim 2 saate bir uyandırıp şuuru yerindemi diye kontrol ettim göz kayması falan şuur çok çok önemli takip edin sonradanda çıkabilir Allah korusun cokmgecmis olsun
önce (1,923 puan) tarafından
Çok çok geçmiş olsun evet düşme sıkıntı malesef sonrası içinde Allah korusun yavrularimizi
-Reklam-
0 oy
önce (122,345 puan) tarafından
hemen acile gotur kac aylik
önce (12,031 puan) tarafından
Kiz gitmis ya tomografi demis cektirmemis
Götürdüm zaten. Tomografi çekelim drdi bende biraz takip etsek olmazmış diyince olur zaten çok tomografi çekilecek bir durumu yok dedi
önce (122,345 puan) tarafından
aay basligi gorup yazdim
Yapay zeka bu şekilde değiştirdi
0 oy
önce (6,048 puan) tarafından
4 saat uyutma 24 saat takipte kal gözlerde kayma aşırı yorgunluk baygınlık kafada şişlik durumlarında götür yani tomografi çekseydin iyi olurdu ama takibini yap çok ağlamaktan kusmuşta olabilir 
Hiç ağlamadı düşünce. Zaten düşme sesi duydum baktığımda yerde yatıyordu ama kafasını kaldırmıştı yerde degildi yani.
0 oy
Agladimi çok. Agladigi icinde kusmus olabilir. Takipte kal doktor oyle dediyse uyutma bi sure
Hiç ağlamadı düşünce. Zaten düşme sesi duydum baktığımda yerde yatıyordu ama kafasını kaldırmıştı yerde degildi yani. Vurmadı mi diye de düşünmuyir değilim
Kontrol etseydin canim kirmizilik falan varmi. Aglamamis ama kusmus yani dusunduruyo insani
Hiç birsey yoktu baktım. Çok kötü vursa travma yaratacak kadar ağlardı.. gerçekten kafam çok karışık
0 oy
önce (5,227 puan) tarafından
Bazı çocuklar korkudan kusabilir hatta stresten mide bulantısından kusan çok. 

Düşmüş korkmuş o an kusmuş korkmayın ama takip edin. 
0 oy
önce (144 puan) tarafından
Düşmek sorun değil de düşme sonucunda kusma gizlerde kayma uyku hâli varsa sıkıntı. Keşke tomografiyi reddetmeseydiniz 
0 oy
önce (2,482 puan) tarafından
Bacım çok şey yazarım da neyse annesi olarak sen bilirsin ciddi bir şey olmuşsa tomografiden daha fazla zarar görebilir. Benimde yeğenlerim düşmeyle ve kusmayla gitti kafatasında çatlak ve çatlak da hafif kanlanma vardı. Tomografi ile anlaşıldı. Çektirmemişsin artık iyice gözlemle onun dışında bi süre kontrol et kafası üzerine düşmesin tekrar. Çatlak varsa tekrar zarar görmesin.
Haklısın zaten ben bunu yazarken lincleri göze aldım. Söyle ki düşünce ağlamadı sadece dusme sesi duydum sırt üstü düşmüştü kafası yerde değildi ağlamadı. Acaba kafasını vurmadı mi diye de düşünüyorum çünkü ağlardı.. eşim diyor cocuk dün de kustu.
önce (2,482 puan) tarafından
Bunu linç olarak algılamayın ben çok yaşadığım için aşırı hassasım bu konuda onların kafatası hala gelişim aşamasında bizimkilere göre daha hassas ve beyinle alakalı şeyler ciddi sorunlar maalesef ki anne olarak siz bilirsiniz biz tepkilerini ne olduğu tam görmedik sonuçta :)
Şuan durumu iyi her zaman ki gibi.. eğer bir belirti olursa hemen götürecem.
0 oy
önce (548 puan) tarafından
Bence tomografiye izin vermeliydin kızım 6 aylıkken koltuktan kendini attı hemen acile gittik kusması yoktu ama tomografi önerdiler tehlikeye atamazdım kabul ettim allahtan bişey çıkmadı 
0 oy
önce (1,119 puan) tarafından
sirt usttu dusmeler daha tehlikeli doktor oyle demisti keske cektirseydin gecmis olsun 
0 oy
önce (232 puan) tarafından
Benim bebeğim de düşmüştü öncesinde mama yemişti düştükten sonra ağlarken kustu doktor kustuğunu öğrenince bir yüzü falan değişmişti hemen tomografi istedi biz de çektirdik şükür temiz çıktı keşke risk almasaydınız içiniz rahat ederdi
0 oy
önce (749 puan) tarafından
Herkes çektirseydin demiş ama ben de hemen çektirmezdim. Doktor güzel muayene etti mi? Çocukta herhangi bir başka problem var mı? Kusması nasıl fışkırır gibi mi ağzından akar gibi mi? En ufak başka bir sorun daha varsa hiç beklemem ama kusma dışında çocuk gayet iyiyse tetikte beklerim muhtemelen. 
Teşekkür ederim destek olduğunuz için. Açıkçası detaylı muayene etmedi gözlerine kulağına kafasına ve bakmadı ayak üstü hemen tomografi dedi. Ben çektirmesin olur mu diyince De olur zaten cocuk iyi görünüyor dedi. Bana deseydi düşmüş kusmus risk almayın vs ikna edici bireyler deseydi riski var diye düşünürdüm. Şuan gayet iyi cocuk çok şükür
önce (749 puan) tarafından
Belki başka bir doktora gösterebilirsiniz. Bu çok ilgilenmemiş gibi. Siz takibi yine bırakmayın. Ama ben de hemen çekilsin demezdim yani Allah biliyor.
0 oy
önce (3,190 puan) tarafından
Canım benim kızım beyin kanaması geçirdiği için bu konuları iyi biliyoruz düştüyse ve küstü ise o çocuğu eve göndermesi yanlış o doktorun gözetim altında tutup tomografiye sokmak zorunda beyninin içini görmek zorunda canım yani eve gitmeniz bile hata 
Geçmiş olsun. Şuan kızınız iyi mi ?
önce (3,190 puan) tarafından
Doğumda beyin kanaması geçirmişti kızım evet şuan iyi ama kafasına dikkat ediyoruz düşmeyecek düşerse kusarsa yine hastaneye yine tomografi görmesi gerekiyor yaklaşık 1 aylıktan beri tomografiye giriyor kızım beyninde kist var şuan o takip ediliyor şuan 4 yaşında
0 oy
önce (2,468 puan) tarafından
Laminanta mi düştü eğer evetse güvenlik zemin sayılıyor canım. Laminant hali vs. Oğlumda yataktan düşmüştü çok şükür bir sıkıntı yaşamadık.  Dr. Osman gonulalin videoları var izle canm açıklıyor.  Güvenli zeminler duye arat ismiyle.
Evet laminat parkeye dustu izledim videoyu teşekkür ederim
önce (2,468 puan) tarafından
Sıkıntı olmuyor çok canım öyle zeminlerde. İyidir inşallah çocuğun.
Şuan iyi Allaha şükür 24 saat oldu. Çok korkmuştum Allah kimseye yaşatmasın
0 oy
önce (232 puan) tarafından
Benimde çocuğumda beyinde difüzyonlu alanlar olduğu için düşmeleri çok ciddiye alıyoruz düşüp kusan çocuğu doktorun kendisi çocuk musadede 2 saat gözlemlemesi gerekiyor en başta. Ben op dr Caner Sarıkaya da okumuştum Çalışma sonuçlarına göre, izole kusma şikayeti olan ve diğer belirtileri olmayan çocuklarda travmatik beyin hasarı riski çok düşüktür. Bu grubun sadece %0.2'sinde yatış ve takip gerektirecek beyin hasarı saptanmış, ancak cerrahiye ihtiyaç duyulmamış. Buna karşın, kusmanın yanında diğer bulgu ve semptomlar da varsa beyin hasarı riski artiyor. eğer bir çocuk künt kafa travması sonrası sadece bir kez kustuysa ve izole kusma tanımına uyan diğer kriterleri karşılıyorsa, travmatik beyin hasarı açısından hemen bir beyin tomografisi çekmek genellikle gerekli olmayabilir. Ancak, çocuğun durumunu yakından izlemek ve eğer başka belirtiler veya endişe verici semptomlar ortaya çıkarsa hemen tıbbi değerlendirme yapmak önemlidir diyor. Ben olsam kesinlikle riske atmazdim o ayrı ama içiniz bı nebze rahatlasın diye yazdım. Ben tomografi çektirdim daha önce, 3 günlüktü mr çekildi 4 aylıktı eeg çekildi sağlık herşeyden önce gelir. Risk almayın tekrar olursa bence de
Teşekkür ederim cevabınız için inşallah tekrarlamaz şuan durumu iyi. Allah korusun bir belirti olursa bir dakika beklemem
0 oy
önce (20,203 puan) tarafından
Doktora güvenmeyip buraya sormak ne kadar doğru düşünce kusma göz kayması bunlar tehlikeli bakılmaso lazımdı yani çok geçmiş olsun
0 oy
önce (306 puan) tarafından
Kusmasi iyi değil düşünce keşke çektirseydin 
0 oy
Oglum 2 yasindayken dustu dusme sonrasi 2 defa kustu gozle gorulur bisey yoktu aslinda ama tomografide 2 3 cm lik catlak cikti kafatasinda keske cektirseydin
Peki şimdi oğlunuz nasil ne tedavi uygulandı. Şuan benim oğlumda kusma da yok çok şükür bekliyorum gözüm hep üzerinde
1 gece hastanede kaldik 2 saatte bi uyandirdim gozlerine baktim hep ertesi gun uzman dr tarafindan tekrar cekildi ve ciktik doktor buyudukce kapanir dedi suan 6 yasina girecek kapanmistir galiba
0 oy
önce (498 puan) tarafından
Yeğenim ters düştü beyin kanaması geçirdi. Kusma olmamıştı. Tomografi de kanama varmı yokmu ona bakılıyor. Umarım cekmedigin için pişman olmazsın. 
Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için Peki belirti olmadan direkt hastaneye mi gittiniz ? Yada ne kadar bekleyip gittiniz. Ben simdi geldim hastaneye 24 saat geçtiği için bir sorun görmediler tomografiye de gerek görmediler
Kulaklarinin arkasina bak beyin kanamasi geciren birinin kulaklarinin arkasinda renk degegisimi oluyor
Düşmenin etkisiyle nöbet gecirmis. Bahsetmekte olduğun yeğenim. Kardeşim ilk olarak evinin yakınındaki özele götürüyor ama orada ki doktor biseyi yoktur diyip gönderiyo tam o esnada bı nöbet daha geçiriyor. Orada hava verip biraz normale dönmesini bekliyorlar. Daha sonra doktor araştırma Hastanesi'ne acilen götürün buradaki ekipmanlar yetersiz diyo. Yani kısa süreli nöbet geçirme olmasaydı çok daha vahim bı sonuçla karsilasabilirdik. Benim de çocuğum var şuan bu olaydan o kadar etkilendim ki onu yalnız bırakamıyorum. Çocuğunuzu gözlemleyin gözlerinde kayma yurumesinde bozukluk kusma varmı yokmu. Gözlemlerinizle doktora gerek duyarsanız tekrar gidersiniz.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. 2 gün olsun çok şükür birseyi yok inşallah da bu saatten sonra olmaz. Geçmiş olsun sizede
Sağolun.
0 oy
önce (50,744 puan) tarafından
dusmedinin verecegi zarardan büyük olmaz tomografi sağlığı icindi sonucta gecmis olsun
0 oy
önce (1,959 puan) tarafından
kafa travması (çarpma, düşme vb.) sonrası kusma çok iyi bir şey değil lütfen tahlilleri yaptırın neden çektirmediniz tomografi anlamış değilim ben çekmeseler kendim rahatsız olurdum açıkçası neden tahlil yapmıyorsunuz diye
Şimdi geldim hastaneye 24 saat geçtiği için ve genel durumu iyi olsugu için tomogragiye gerek gormedi doktor. Cevabınız için teşekkür ederim
önce (1,959 puan) tarafından
Genel durumunun iyi olmasına sevindim çok geçmiş olsun

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 63 göst.
10 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aleynayagmrrr (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 139 göst.
15 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Fadik63 (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 102 göst.
4 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Bbbb. (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 117 göst.
10 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ebruliiiiii (320 puan) tarafından soruldu

403,370 soru

12,082,424 cevap

36,359 kullanıcı