Benimde çocuğumda beyinde difüzyonlu alanlar olduğu için düşmeleri çok ciddiye alıyoruz düşüp kusan çocuğu doktorun kendisi çocuk musadede 2 saat gözlemlemesi gerekiyor en başta. Ben op dr Caner Sarıkaya da okumuştum Çalışma sonuçlarına göre, izole kusma şikayeti olan ve diğer belirtileri olmayan çocuklarda travmatik beyin hasarı riski çok düşüktür. Bu grubun sadece %0.2'sinde yatış ve takip gerektirecek beyin hasarı saptanmış, ancak cerrahiye ihtiyaç duyulmamış. Buna karşın, kusmanın yanında diğer bulgu ve semptomlar da varsa beyin hasarı riski artiyor. eğer bir çocuk künt kafa travması sonrası sadece bir kez kustuysa ve izole kusma tanımına uyan diğer kriterleri karşılıyorsa, travmatik beyin hasarı açısından hemen bir beyin tomografisi çekmek genellikle gerekli olmayabilir. Ancak, çocuğun durumunu yakından izlemek ve eğer başka belirtiler veya endişe verici semptomlar ortaya çıkarsa hemen tıbbi değerlendirme yapmak önemlidir diyor. Ben olsam kesinlikle riske atmazdim o ayrı ama içiniz bı nebze rahatlasın diye yazdım. Ben tomografi çektirdim daha önce, 3 günlüktü mr çekildi 4 aylıktı eeg çekildi sağlık herşeyden önce gelir. Risk almayın tekrar olursa bence de