0 oy
561 göst.
Diğer kategorisinde (31 puan) tarafından
Eşim annesini mevlit okutturmak istyo bzim evde ama erkekler kadinlar herkesi toplamak istiyo .hem kalabalık hem çok masraflı hemde uğraştirici olacak bu benimde için.camiye ver parasını okuttur orda diyorum evde daha iyi olur diyo ee ozman kadınlar arasında olsun diyorum mevlidi okutan benim ben niye olmuycam diyo ya gerçekten bu durum kafama cok takıldı canımı çok sıktı yok yani herkes ı toplasanda aynı camide kuran okutup bişey dağıtsa cuma çıkışı oda aynı ama anlamiyo napsam nedesem razı olur sizceyaa

32 Cevaplar

+4 oy
(775 puan) tarafından
Ben böyle bir konuda kırmazdım eşimi. Camide okutsa daha kolay tabi ama gönlü evde okutmak istemiş. Her gün olacak birşey de değil ki bu. Evinin günlük temizliğini yapacaksın, eşin de pide ayran alsın. Ya da tavuk pilav yaptırın. Tabi ki zor olacak ama mevlüt bu. Sarmaya falan da hiç girme derim. Çaya gelmiyorlar dualarını yapıp gidecekler. 

Sen eşini ikna etmek için sormuşsun biz hep seni ikna etmek için konuşmuşuz :D ama Allah rızası, kocanın hatırı için bu. 
(31 puan) tarafından
Aynen onun hatrıda var tabi ama hersey bana bakacak gibi geliyor 2 ablası var babası var onlar niye yaptrmiyo diyede kızıyorum
(775 puan) tarafından
Canım böyle düşünmek sadece seni üzecek inan. Onlar yapmıyorlar evet, ama kocan istiyor. Üstelik bunun sevabı da sana, evinde de Kur'an okunmuş olacak. Kocanı çalıştır yaptırabildiğin herşeyi ona yaptır. Ama işleyeceğin sevabı da böyle azaltma. İçini ferah tut
(31 puan) tarafından
Haklısın  Sade kendimi üzüyorum kimsenin biseyden haberi yok ve dediğin gibi sevabı da azaltıyorum ve bunu bildiğim halde içimi susturamuyorum
(775 puan) tarafından
İnan ben de öyleydim. Ama ne zaman içimi ferah tutmaya başladım, Allah hep benim için en kolay hale getirdi. Allah büyük diyip susturmaya çalıştım hep içimi. Ne zaman içine vesvese gelse Allah büyük dur bakalım de kendine.
-Reklam-
0 oy
(2,599 puan) tarafından
Temizliği, hazırlığı da sen yap o zaman ben elimi sürmem de 
(31 puan) tarafından
İşte bende öyle dedim kadın erkek karışık mevlit mi olur dedim de bilmiyorum yaa valla canımı sıktı bu durum
(122,489 puan) tarafından
askim bizde evde kadinlar disarida masa sandalye atilir erkek hoca gekir icerde kadin hoca disarda erkek hoca erkeklere okur duasini eder snr yemegoni yiyen gider
(2,599 puan) tarafından
Bizde de öyle eve erkek asla girmez. Onlara ne yapılırsa dışarıda yapılır.
eve masi sigacaklar bizde hani erkek dusarda duasini eder yemegini yer gider ev halki amca baba kuzenler vs kalimca girerler eve
(31 puan) tarafından
Salonda erkek odada kadınla
0 oy
(4,006 puan) tarafından
Ben olsam itiraz etmezdim 
(4,006 puan) tarafından
Ya bizde Bi söz var bir gün bin gün olmaz diye esini kırma bence ben kendi bebeğime mevlüt okumuştum temizlik 3 çeşit yemek salata tatlı hepsini 4 aylık bebekle tek başıma yaptim eşime lahmacun yaptıralım dedim kabul etmedi bende bisey demeidm
(31 puan) tarafından
Kabul etmzse yapcak bişey yok tabi ama bu durum kafama takıldı canım sıkıldı yaa.
(4,006 puan) tarafından
Bence takma eşin sana karşı nasıl bilmiyorum ama tabi kararı sen verirsin yine de
(31 puan) tarafından
Öylede ne biliyim 2ablasi var babası var uğraşacak benim ne kadar yardım etselerde
(4,006 puan) tarafından
Onlara da eşin söylesin ama kendi içlerinden gelmesi lazım ki hayırları kabul olsun
0 oy
(7,959 puan) tarafından
Eşin haklı bence annesi için okutmak hakkı masrafını Eşin düşünür zaten
(31 puan) tarafından
Sade masraf deil cnm. Herseyi yle ben ugrasacam yaprak sar evi temizle. Tek pide ayranla bitmiyoki. O öyle saniyo
0 oy
sen sadece temizligu yap pide ayran yaptirsin eniste kolay olur plastik tabak alir bulasıkda cikmaz 
sarma zorunlu diye bisi yokki olmasada olur esin hevesliyse temixlik icin bi ablada ayarlar bemce
(31 puan) tarafından
Yok ayarlamaz ama bişey yokki evin temizlenecek neyi var uğraşma der o ama ben durmam tek pide ayranla da olmuyoki
tek pide ayranla olur neden olmasin bizde mevlut okutuyoruz genelde kadin erkek 250 300 kisilik falan oluyo asci tutuyoruz yemekler hazir geliyo kisi sayiniz fazlaysa sizde oyle yapin
(31 puan) tarafından
Yok fazla değil ya kişi sayısı toplasan 50 60 kişi falan
(1,477 puan) tarafından
Mevlütte sarma olur mu ilk kez duydum. Pide ayran ver geç canım eşinin hatrina bile olsa tamam demelisin. Jcinden gelmiş kırma
0 oy
tarafından
Sene 1 kere Allah rızası için başa çıkamaz mısın canım eşini kırma heves etmiş sonuçta annesi 
(31 puan) tarafından
Yani oda var tabidee 2 ablası var babası var onlar niye düşünmüyo
(274 puan) tarafından
Ablaları yardım etmez mı size
0 oy
(2,988 puan) tarafından

Canim en guzeli durumunz varsa cenaze yemekleri yapan yerler pidesi ayrani tatlisi salatas8 hepsini bir plastik bolmeli tabakta yapip gonderiyolar bizim burada sizin orada da bunlar9 yapan varsa yaptirn en az 10 bin gider ama ben olsam 10 bin bir ogun yemek verecegime bir oksuz bi yetim unv ogrwncisi yada evliluk hazirliginda olan maddi skbtisi olanin ihtiyacini karsilarim daha eftal bence

Ben rahmetli annemin yemegini ihtiyac sahiplerine paylastirdm akbabalarimi toplayip toklari doyurup mevlut okutunca sevap olmuyor bence gercek zor durumda olan birinin Allah razi olsn duasini almak daha kiymetli
(31 puan) tarafından
Aynen senin gibi düşünüyorum cnm. İhtiyacı olan birine oparayi verse daha iyi bana göre dediğin gibi gelecekler zaten tanıdık akraba
0 oy
(534 puan) tarafından
Canm sorun etme. Hem mevlüt evınde okunacak kuran okunacak sizin içinde çok ıyı olur gorumcelerın varsa yardıma çagırabilirsın bır arkadaşını çagırabilirsın evin kırlenecek dagılacak ama birşey olmaz belki o mevlüt kaza belanın önünede geçecek bılemeyız keşke benım eşimde mevlüt okunmasını istese 
(31 puan) tarafından
Öyle tabi cnm haklısın da ne biliyim bende uğraşacak ben olcam diye kızdım
0 oy
(3,244 puan) tarafından
1 günlük birşey eşini kırma canim pide ayran tatlı yeter zaten plastik tabak çatal hazır ayran alırsınız yok mu hiç görümcen felan yardım etsinler temizlikte 
(3,244 puan) tarafından
Annesi sonuçta ters çıkarsan sizin araniz acılır. Sana yardim etmeyeceklerse eşin cami de yapsın en azından sen yorulmazsin çocuğun var mı varsa senin için de çok yorucu olur
(31 puan) tarafından
Evet biri 12 biri5 yaşında
(3,244 puan) tarafından
Belki 5 yaşındaki seni zorlar, okutma niyeti varsa az kişi cagirsin hatta sadece kadınları çağırın illa kalabalık olucak diye bir şart yok ki az öz yeter canim
(31 puan) tarafından
Bende öyle dedimde anlamiyoki cnm.Dediğim dedik diyo.
(3,244 puan) tarafından
Hata ediyor tamam güzel birşey yapıyor ama sana yardım eden yoksa tek başına yapacaksın seninde fikrin onemli
0 oy
(60 puan) tarafından
Bence eşini kırma sen annen için böyle bişey isteseydin o yok deseydi kırılmaz mıydın? İdare et ne olacak sarma sarma hazır pide ayran ile yapalım de plastik tabaklar olur bulaşık bile cikmaz 
(60 puan) tarafından
İlla yaprak sarmak lazımsa kim bence lazım değil akşamdan sardir ona da
(401 puan) tarafından
Sarma gerekli degil ya valla ben hic bir yerde görmedim sarma işini ayrıca cok zahmetli önemli olan bir arada olup kuran okunması insanların doyması lahmacun yaptırılır yemeyen olur diye peynirli yaptirilir ayran salata bitti gitti yani bide havalar soğudu mercimek çorbası yaparsın kuru kuru gitmez tatlida halka tatlısı al yada irmik helvası revani de olue yani
(60 puan) tarafından
Bencede canım kocası da tutturmaz bence sarma diye
(401 puan) tarafından
Bencede sadece hanımlar arasinda olunca sarma kısır börek duydumda simdi genel bir mevlit muhtemelen kalabalık çocuklu falan olacak bence hic gerek yok sarmaya sanmıyorum kocasında isteyecegini zaten pide ayran demiş adam biz bazen çok ince düşünüyoruz
(4,833 puan) tarafından
Valla ben eve sarmayı üşeniyorum o. Kadar millete kim saracak cok gereksiz bence. O kadar yorulmaya gerek yok pide ayran tatlı yeterli.. Evini temizle onlarda hazır. Gelecek oldu bitti
0 oy
(9 puan) tarafından
Yani senede bizde yapıyoruz, herkesi çağırıyoruz vs. Evet uğraştırıcı ama bana göre ,o evde okunan mevlüt bereket yağdırıyor o eve ,
(31 puan) tarafından
Orası öyledir tabii de bende uğraşmak istemiyom hiç
(9 puan) tarafından
Valla bizde sadece ben şerbet yapıyorum, bardakları hazırlıyorum . Eşim iki üç çeşit baklava getirir sonra onunla gelen arkadaşları gelip tabakları şerbeti içecekleri içeri alıp yer içerler . Genelde tabaklar tek kullanımlık oluyor direkt çöpe atıyorum . Bardaklarida sonra makinaya . Daha fazla bişey konulmuyor
(31 puan) tarafından
Yok ya bizde pide ayran sarma salata tatlı hep böyle hazırlıyolarr
(9 puan) tarafından
Anladım burda da isteyen öyle yemek gibi veriyor . Ama eşimle ben daha tatlı vermekten yanayız , akşam yemeğinden sonra gelen geliyor . Ben de diyorum yemekle uğraşamam , yaptığım yemeği seven vardır sevmeyen vardır . Ve hep görüyorum sonra arkalarında soyleniyorlar , su yemeği hiç güzel olmamıştı yok böyleydi yok şöyleydi diye
(31 puan) tarafından
Valla bende hiç uğraşmak istemiyorum
0 oy
(3,847 puan) tarafından
Erkek kadın karışık oluyor mu bilmiyorum
(31 puan) tarafından
Karışık derken erkek salonda kadınlar odada gibi
0 oy
(394 puan) tarafından
Camide okutulsa tabi daha iyi olurmuş 
(31 puan) tarafından
Yani ama anlamıyoki
0 oy
(3,096 puan) tarafından
Kadın erkek karışık evin içinde mevlüt okutulmaz bi kere onu geçsin. Kadın hoca erkekler sesini duyacaksa okumaz. İmam gelse okusa o da aynı odanın icinde kadın erkek karışıkken okumaz zaten dinen de uygun olmaz.kadinlar evde otursa erkekler dışarıda dursa hoca da dışarıda okusa bu soğukta dışarıda beklemekde zor. Bi hafta sonu eve çağırmak istediğiniz akrabalari camiye çağırıp orda okutmasi daha mantıklı. Bizim yakınlarımiz öyle yapıyor direk camiye çağırıyorlar kadınlarda gidiyor erkekler de var
(31 puan) tarafından
Kadın erkek camiye girebiliyor mu yani
(3,847 puan) tarafından
Şimdi ben de o yüzden sormuştum bize hoca geldiğinde çünkü evde erkek var mı diye sordu özellikle
(3,096 puan) tarafından
Camilerin kadınlar bölümü ayrı erkekler bölümü ayrı oluyor. Erkek hoca o şekilde okur mevlüt. Kadın hocaya okutacaksaniz zaten erkek hiç bir şekilde olamaz evde de camide de
0 oy
(5,399 puan) tarafından
Olsun canım Allah rızası için kabul et evde kuran okunması ne kadar güzel sevablara girersin birgünden hiçbirşey olmaz 
(31 puan) tarafından
Öylede herşey bana bakıyor cnm. Ona sinir oluyom eşim e göre benlik bişey yok pide ayran tmm. Ama öyle deil bizimkiler tatlisalata yaprak herşey i hazirlarlqr mevlitte
(5,399 puan) tarafından
İlte sizinkilere bakma güçünün yetiğine bak ha satlata yaparsın tatlıyı eşin aldın bir tepsi olmadı görümcelere söyle yapsınlar 2 tepsi sonuçta anneleri onlarında hayrı olmuş olur
0 oy
(12,615 puan) tarafından
Bizde annemler gayet evde okutuyor babaannem ve dedemin okumasını. Pide ayran plastik tabak. Odalara adamlar salona hanımlar
(31 puan) tarafından
Öylede kalabalık oluyoy
(12,615 puan) tarafından
Hallolur kırma canım eşini. Bir gecelik kalabalık iki güne temizlik biter pide ayran yeter sarma falan uğraşma
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Ben kadınlar arası yaptım. Yaklaşık 20-25 kadın toplandık. Pide tulumba ve ayran ikram ettik tabldotlarda çünkü öyle daha temiz oluyor. Babamla eşimde dışarı da oturdular. Max iki saat sürdü.
0 oy
(274 puan) tarafından
Yaprak sarmak zorunda mısın anlamadım? Kuru dolma yap
0 oy
(776 puan) tarafından
Bence kırmayın eşinizi güzel bir temizlik yapın eşinizde pide yaptırsın ayran alsın yanına da tulumba yada lokma bitti gitti gönlünü kırmaya değmez bi odayı erkeklere bi odayı kadınlara açarsınız dersiniz başında da kış günü çok kalabalık istemiyorum diye 20-30 kişiyle halledersiniz 
0 oy
(401 puan) tarafından
Sarma gerekli değil bnce hazır tabak vs kullan lahmacun yada pide yanında salata ayran bitti temizlikte inanın iki gün yatili cocuklu 3 küçük çocuklu hemde misafir geldi ev dağıldı zaten bir kac saatte kirletemezler dağınıklık olur onuda iki saatte toplarsin sevap yani ben kirmazdim eşimi görevini yapıyor sonuçta annesine ayrıca gelende yardım eder emin olun etmese bile Allahın rızasını kazanırsınız sevaptır 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 157 göst.
0 oy
12 cevap 192 göst.
7 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cansuklns (401 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 167 göst.
0 oy
12 cevap 198 göst.

404,068 soru

12,104,676 cevap

36,424 kullanıcı

...