+3 oy
1,042 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,386 puan) tarafından

Selamün aleyküm hanımlar nasılsınız iyisinizdir inşallah demin bir post okudum zavallı bir kardeşimiz doğumda çok zorlanmış o da yetmezmiş gibi zalim ebelere denk gelmiş cidden sizde böyle durum yaşadınız mı bende yaşadım kadın bana moral vermek yerine bağırma belki üç gün boyunca böyle acı çekeceksin kötü bişey olmadığı sürece sezeryana almayız seni kalkma dönme diye diye moralimi düşürdü bende dayanamadım çıktım eşime yalvardım ne olur götür beni özele yapamıyorum olmuyor üç gün sürer diyor bana dedim eşim beni görünce çok korktu duygulandı imza attık çıktık yola derken hiç bir özel kabul etmedi devamlı müşteri değilim diye ve bize dediği ancak muayene ederim o da 4000 TL dedi şok oldum taksideydim hem sancım var bağırıyorum istemsiz eşim bide taksici ne yapacaklarını şaşırdı bende sür senin görev yaptığın devlet hastanesine orada doğurcam eşim emin misin dedi evet ne yapalım çare yok Allah büyüktür dedim ama tabi gittik oradaki ebelerde zalim çıktı neden böyleler halbuki moral verseler yaparsın sakin ol biliyorum canın yanıyor ama bebeğin için az sabret deseler kıyamet mi kopar Rabbime şükürler olsun ki kız kardeşim benle doğuma girdi hep moral verdi dayan dedi Allah büyüktür dedi Rabbime sığındım çok şükür zorda olsa doğurdum. Cidden kızlar rabbim merhameti ve vicdanı olmayani ebe doktor eylemesin inşallah, para uğruna gözü dönenlerin şerrinden bizleri korusun :( bundan sonra böyle ebe görürsem direk şikayette bulunacağım :angry:

40 Cevaplar

+3 oy
önce (5,234 puan) tarafından
Hemşireyim. İlk staj günüm doğuma denk geldim. Kadın hiç sesi çıkmıyor yavaş ıkınıyor kadına bağırıyorlar ıkın diye filan sonra güçlü ıkındı büyük abdestini de yaptı bebek de doğdu. Hemen ebe bağırdı bir daha doğurursan yemek yemeden gel. 

Halbuki bize derslerde hastanın altını değiştirmek de gösterildi. Yahu kadın yemek yemiştir ağrısı tutmuştur. Sen lavman verseydin. 

Bizim hocamız eğer bir hastaya kötü davranırsanız hakkım helal değildir size dedi. 
önce (3,780 puan) tarafından
Canım ben de 2 yıl önce normal doğum yaptım üniversite Hastanesi'nde lavman verdiler sonra sancım vardı tabii sancı odasında sancımı çekiyordum tabii dolayısıyla sancım artınca bağırıyordum hemşireler ebeler Doktorlar asistanlar tek tek gelip azarlıyorlardı beni bağırma falan diye başları ağrıyormuş öyle diyorlardı sonra neyse artık açılmam artınca doğum odasını alıyorlardı beni benim de birden başım döndü ben de sordum dedim başım dönüyor bu normal mi dedim doktor bana demesin mi geç geç hadi prenseslik yapma zamanı değil Şok oldum resmen ve hala o anı unutamıyorum ve hakkımı da helal etmiyorum ben zaten kötü durumdayım Bir de benimle dalga geçer gibi prenseslik yapmaz zamanı değil dediler sordum sadece başım dönüyor bu normal mi dedim ve gerçekten başım çok dönüyordu düşecek gibi oldum
önce (5,234 puan) tarafından
Doğum her iki taraf için de zor zahmetli bir süreç. Anne acı çekiyor hemen doğurmak istiyor. Sağlık ekibi de bu eylemi en sağlıklı şekilde bitirmek istiyor. Onun için süreci çok düzgün yönetmek gerekiyor. Hızlı doğum sağlıklı değil hem anne hem bebek için. 8 9 saat ağrı çekmek de bir insan için çok zor. İki tarafında sabrı bitince olanlar oluyor. Devlet hastanelerinde en büyük yanlış gebeyi alıp tek başına bir odaya almak. Ya odasında çeksin ağrısını odasında takip et.
önce (3,780 puan) tarafından
Valla ne çektiğimi bir ben biliyorum o haldeyken Bir de benim de dalga geçtiler hakkımı helal etmiyorum hiçbirini travma oluşturdular ben de doğum deyince ödüm kopuyor
önce (724 puan) tarafından
Çok üzücü
-Reklam-
+2 oy
önce (6,266 puan) tarafından
Kendini bir halt sanan Dr sapasağlam çocuğumu alacaktı (Erzurum Nene hatunda )aklına uysaydım devlet hastanesi berbat valla kimse kusura bakmasın iyisi varsada bir elin parmağını geçmez onu duyunca direk özelden devam ettim zaten hiç gitmedim devlete Allah'ta muhtaç etmesin kaynanamın yeğeninin bacaklarına falan vurmuşlar bağırma yaparken düşünseydin falan diye azarlamışlar kadını doğumda şikayet etti hatta 
önce (6,266 puan) tarafından
Özelde hiç sorun yaşamadım doktorda ebelerde hemşirelerde çok ilgiliydi
önce (7,671 puan) tarafından
Hepsini kastetmedim geçen televizyonda çıkanlar hep özel hastenelerdi o yüzden dedim.
önce (1,386 puan) tarafından
Bizim gitmek istediğimiz özel sırf doğruyorum az para alacak diye beni kabul etmedi
önce (3,958 puan) tarafından
Eskiden nene hatunda doktorlar cok kötüydü şimdi sehir hastanesine taşıdılar nenehatunu çoğu doktor değişti zaten ebeler falan da çok iyi şansımdan eski hastanede doğum yapmadim yoksa travma kalırdı bende
Herşeyin hayırlısı vallahi yaa
+2 oy
önce (225 puan) tarafından
Onlar sonradan görmüş ne oldum delisi olmuş insanlar emin ol aseletli ailenin evlatları heryerde belli oluyor her sektörde 
Ayn öyle kardeşim çok doğru hemen artı
+1 oy
önce tarafından
Maddi durumum aman aman iyi değil , ona rağmen hamileliğimi devlet hastanesi acilinde öğrendim ve asla devlete gitmedim muayenelerimi hep en iyi özele gidiyorum . Şayet sizin başınıza gelen başıma gelmiş olsaydı o an ortalığı ayağa kaldırırdım orada kim var kim yok hepsini baştan aşağı isimleri ile birlikte şikayet eder asla da peşini bırakmaz hepsinin burnundan getirirdim 
Bu son zaten rabbim gene evlat nasip ederse bu sefer Altan almak yok her yere şikayet edecem
+1 oy
önce (3,185 puan) tarafından
Bu yüzden doğumumu özel de yaptım, devletde tahlillerimi yaptırdım zaten çevremdeki devlet hastaneler doğum yaptirmiyordu pandemi zamanıydı bende kanuni ve cam sakuraya gitmek istemedim kanuni zaten berbat cam sakurayi arastirdim orada da kimse memnun değildi en iyisi özel dedim hastane temiz doktora ne sorsan sıkilmadan cevap veriyor doğumda ebeler seninle konuşuyor evet para veriyorsun bunları yapıyorlar ama devlettekilerde sanki orada zorla bedava calisiyormuş gibi davranıyorlar, ben canım yandığı an gözüm döner öyle bir anda kavga ederdim etmisligimde var çünkü bazıları kötü dilden anlıyor malesef ki. Ülkemizde insana değer vermiyorlar  şaşırmıyorum bu durumlara. İşini hakkı ile yapanlara zaten lafım yok elbette devlet Hastanesi'nde çok iyi ebeler vardir o da şans işi 
Ayn öyle hepsi nasip işi
+1 oy
önce (459 puan) tarafından
Bende öylelerine denk gelecem diye ödüm kopuyor gerçekten. Benim kız kardeşimde ebe ona hep diyorum lütfen hamile birisi geldiğinde ona kötü davranma asla yoksa hakkımı helal etmem.  

Aynı zamanda diğer kardeşimde hemşire ona da annem hep der merhamet et hastalara. Yoksa hakkımı helal etmem sana diye

Çok şükür ikisde vicdanlı insanlar. Allah hepimizi hayirli insanlarla karşılaştırsın 
Amin amin amin gülüm
+1 oy
önce (1,484 puan) tarafından
Sancım çok vardı düzenli 2 dk bir gelmeye başlamıştı hastaneye gittim ebe vardı bir tane acilmam yok diye beni eve gonderecekti nstde sancım düzenli ve bayağı yüksekti sen dogaramazsin eve git diyip duruyordu ama bebeğim kalp atışları 50lere düşmüştü eşim diyor bebek nabzı çok düşük birşey olmaz arada düşer diyordu en son eşim doktoruma nst sonucu attı ve doktor acil sezeryan bebek plasentadan ayrılmış kaybediyoruz dedi ve hemen geldi benim uyuşmamı beklemeden kesti belki o ebeyi dinleseydin bebeğimi kurtaramazdik
Hıhım...
önce (3,220 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım nasıl yani uyuşmadan kesti acıyı hissettin mi
Hemde nasıl hastaneyi inlettim çığlıklarımla
önce (7,592 puan) tarafından
Böyle bir durumda neden genel anestezi yapılmadı çok saçma geldi yaptıkları müdahale
Anestezici izindeymis o günde işe başlıcakti cumartesi günü mesai bitti diye gelmemiş geç kaldı  kalınca doktor bekleyemedi özel hastane
+1 oy
önce (2,551 puan) tarafından
Bende yaşadım canım merak etme 

Bi de korkutuyor bebe geri kaçtı 

Bagirma diye tartisti hemşire benimle 

Kalp atışı zayıflıyor diye korkuttular
İşte çok yanlış moral motive etseler yaa
+1 oy
3 normal doğumumda Tokat devlet hastanesinde ilkim çok zor doğdu 2 günde anca doğurdum ama son 2 sinde aynı ebeye denk geldim her zaman dua ederim o kadına beni prenses gibi hissettirdi  stajyer kızlarda çok iyiydi nefes alalım verelim diye 1 sanıye beni bırakmadılar 

Allah iyi insanlara denk getirsin inşallah 
Sen şanslıymissin
önce (555 puan) tarafından
Tokatlı misin canim..bende 3. Doğumu üniversite hastanesinde yaptım oradaki ebelerde cok ıyıydı ❤️
Tokatlı değilim eşim Tokatlı :) son zamanlarda çoğu kişi üniversite hastanesini tercih ediyor ama ben 3ünüde devlet hastanesinde yaptım
+1 oy
önce (99 puan) tarafından
Evet maalesef ülkemizde mesleğini layığıyla icra edemeyen insanlar bulunmakta. Madem yapacaksın, o seslere tahammül edemeyeceksin yapma o zaman! Kimse kimseyi ebe ol diye zorlamıyor. Gönüllü bu işe giriyorlar fakat malesef kendi arkalarından kötü kötü konusturuyorlar. 

Allah'a çok şükür bana çok çok iyileri denk geldi. İlçenin devlet Hastanesi'nde dogum yaptım. Zaten doktorum çok iyiydi diğer ilçelerden bile met ettiklerini duydum. Doğum anında doktor kadar ebelerinin de iyi olduğunu gördüm. Allah bin kere razı olsun onlardan. Elimden tutup çok motive ettiler. Yapabileceğime inandirdilar, destek çıktılar. Onlar sayesinde stressiz güzel bir doğum anim oldu. En sonunda da birbirlerimizden hellalik istedik. Allah herkesin karşısına böyle iyi doktor ve ebeler çıkarsın. 

Devlet veya özel fark etmiyor. Vizdansiz olan her yerde vicdansız.
Allah razı olsun inşallah onlardan
+1 oy
önce (1,092 puan) tarafından
Evet anlattığı kadarını yaşadım tam 4 ay önce..... 

Ve dogurdugum ilk saniye sende zalimsin ve çocuk doğururken senin hiç mi bi tarafin acımadı  diye zerzeliş de bulunduktan sonra 1 saate kalmadan cimere ellerimle sikayetde bulundum sizmi sikayet eddiniz sisteme düşmüş aradılar dedi evet insanca davranmak bu kadar zor olmamalıydı dedim cikdi giddi odadan...

Tam 4 ay önceki başımdan geçenler bunlar
Şikayet etmekle iyi yapmışsın valla helal sana
önce (1,092 puan) tarafından
Maaşını alıyor zaten sancı çeken biri parka gidmiyozya hort zort yeter demi bide imamı sabredelim
+1 oy
önce (7,677 puan) tarafından
Sagolsunlar iki cocugumdada iyi insanlarla karşılaştım hele ikincide daha iyiydi devlet hastanesinde yaptım bende. Çok dua ettim ama iyi kişilerle karsilasayim diye. Acildekiler senin anlattığın gibiydi ama 4 santim açılmak varken beni doğumhane yerine 3 santim acılma diyerek riskli gebeliğe gönderdiler yok tansiyon düşük dediler moralimi bozdular. Riskli gebelikte baktılar seni niye buraya yolladılar ki 4 cm dediler tansiyonumu sordum gayet normal dediler dogumhaneye yolladılar 2 saat içinde doğurdum hamdolsun 
Çok şükür gülüm
+1 oy
önce (284 puan) tarafından
Yok canım ya benimkiler çok çok iyiydi gerçekten bitanesine doğum sırasında cataldayken istemeden gugus kafesine tekme attım kadın göğsünü tuttu nerdeyse yere yikilicakti o anda doğum devam ediyordu boşver sen ben iyiyim ikin sen diye hâlâ destek olmaya devam etti yani ben tuvaletim var yaparım diye korkuyorum dedim sen yap ben temizlicem yeterki ikin dedi aslında çocuk çıkacağı için oluyomus o his ama ilk dogumda insan bilemediği için 
Evet banada öyle olmuştu ama işte insan biraz anlayışlı olmalı ben istemsizce bağırıyordum bana bağırma bağırma diyorlardı elimde değil dedikçe üstüme geliyorlardı
+1 oy
önce (257 puan) tarafından
Doğumumda gelen asistanlardan biri dışında herkes çok iyiydi. Suni sancı veriliyor nstye de bağlıyım lavaboya gitmem lazım dedim gitmen lazım değil diyip odadan çıktı zaten onu da bir daha görmedim diğerleri çok iyi ilgiliydiler doğumumda 3 doktor 1 ebe vardı hepsinden de allah razı olsun
Özelde mi yaptın canısı
önce (257 puan) tarafından
Devlette
Bende doktor uyumaya gitmişti bu sabaha kadar doğurmaz dedi ama Allah'ın izniyle yardımı ile dört saatte doğurdum hanımefendi uyandı geldi hani nerede ilk doğum yapacak gebe dedi ebe işte burada bebeği kucağında diyince doktor bana bakıp doğurdu muu !!! Diyip şaşırdı Kurban olayım Rabbime ne güzel vekildir o❤️
+1 oy
önce (556 puan) tarafından
Ysni özelin yaptığı bana saçma geldi sadece bir kere özele gitmiştim o da 21 haftada kızımın hareketini 3 saat hissetmedim korktum doktor baktı uyuyordu kızın içerde esnemesini bile gördük sonra devlet hastanesindeki ebeler yüzünden suyum gelmiş sancım 2 dk da bir olmasına rağmen eve yollandım eve gitmeyip özele gittim ve kızımın çoktan kakasını yapmış olduğunu öğrenip zorunlu sezeryana girdim yani bana öyle bişey demedi asla özel hastane 
Rabbim beni değil de kızımı korumuş yani gerçekten o anki yoğun stresle eve de gidebilirdim yada hastane bahçesinde sancılarımın sıklaşıp artmasını da bekleyebilirdim ama yapmadım yüce rabbim kızımı korudu da kaka yapmış olmasına rağmen sağlıkla dünyaya geldi
Bu arada doğum özelde oldu beni eve yollayan devlet hastanesindeki gerizekalı ebeydi özeldeki doktorum ve kızımın doktoruna ne kadar teşekkür etsemde azdır haklarını aslaa ödeyemem
Allah onlardan razı olsun inşallah ve Kurban olduğum Allah yavrunu sana bağışlasın
Ozelin yaptığı bir şey yok aslında muayene parasını her yer istiyor doğuma dahil etmiyorlar takıpli hasta olsa bile 15 gün içinde muayeneye gelmedi ise ondan da kesiliyor çünkü önce hastayı muayene ediyorlar tabi saçma bir şey ama böyle bende iki sefer takipsiz hasta olarak gittim verdim paramı rahatça doğum yaptım kimse de sen baskasnin hastasisin alamam demedi keza kardeşim gelimiz de farklı hastanelerde aynı şekilde doğum yaptı sorun olmadı
Evet bende de sorun olmadı ki özel gerçekten çok çol güzel ilgileniyor şimdi herkes para alıyor çünkü dicek ama yani insan hamileyken birazcık da pohpohlanmak istiyor doktordan azar yemek değil ki Allaha şükür devletteki doktorum da çok iyiydi ama maalesef doğum başladığında hastanede değildi olsaydı eminim doğurabilirdim güzel bir şekilde ama maalesef böyle oldu özeldeki doktorum zaten müthiş bir kadındı
+1 oy
önce (2,482 puan) tarafından
İlk doğumda yaşadım doktorun hatası yüzünden 40 dikişim oldu makata kadar yırtılma vardı. Çok zor toparlandım ikincide öyle iyi insanlara denk geldim ki hepsi bir olmuyor 
Ayn öyle valla
+1 oy
önce (3,847 puan) tarafından
O yuzden iki cocugumu da ozelde dogurdum. 1 tane kurtajim var dusuk yapmistim. Devlet acile gittim. Aman aman biraz borca girer yine ozelde yapardim simdi de olsa. 
Hayırlısı gülüm Allah zalimden korusun
+1 oy
önce (3,349 puan) tarafından
Kadın doğum Hastanesi'nde doğum yapacağım sırada ebeler bu sabaha kadar ex olur demesi ile anında imza atıp özel hastaneye gittik ve orada sezaryen oldum. 

Sezeryandan önce doktor alttan muayenede kim senin normal doğum yapabileceğini söyledi senin çatın çok dar, normal yapamazsın dedi 2. yıkılışımı yaşadım. 

Yanıyorum yanıyorum Yok yere 12 saat sancı çektiğime yanıyorum
Ayy kıyamam yaa rabbim korumuş seni
+1 oy
önce (13 puan) tarafından
ÖNCELİKLE İSTANBUL PENDİK MARMARA ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMA HASTANESİ ŞİKAYET ETTİM 

Şeker hastası olmayan ben şeker tanısı konuldu bana yaklaşık bir hafta hastanede yatırdılar beni ve ben son doğumuma kadar 39 haftalık doğum yaptım o kadar çok zor doğum yaptım ki  bağırmaları hakaret etmeleri cabası doğum odasında tek başımaydım hiç kimse yardıma gelmiyordu suni sancıyla mahvoldum kaç saat sonra sancı çektim gelip bir kere olsun bakmadılar en sonunda geldiklerinde bebeğin başı çıkmıştı birden başıma toplandılar çabuk bebek ölecek çabuk Akın birden bacaklarımı ikiye ayırdılar ne olacağını şaşırdım kaldım  çocuğumun solunum sıkıntısı oldu çünkü başı sıkışmıştı ve yardıma gelmemişlerdi ve suç onlara kalmasın diye Pendik medikal özel hastaneye sevk ettiler 
Zalimler yaa şikayet ederek iyi yapmışsın kardeşim rabbim korumuş seni
+1 oy
önce (262 puan) tarafından
Bunları her yaşımda duydum kadınlardan bende bu yüzden hep özele gidicem dedim Allah'a şükür iki doğum yaptım bir normal bir sezaryen ikisi de özelde ve çokta iyi geçti Allah'a şükür Allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkarsın ama devlet hastanesi her zaman böyleydi ben küçükken bile anlatırlardı büyüdüm çocuğum oldu hala aynı aklı olan asla doğumu devlette yapmaz , özel iyi davranıyor para için diyorlar olsun o an lazım olan şey zaten iyi davranmalarını nazimizi çekmeleri , para için bile olsa inanki o an insana ilaç gibi geliyor geç bir hemşire yanıma geldi özelde normal doğumda ben çıkana kadar elimi tut istersen dedi ve doğumum bitene kadar elini tuttum belki sancı ile acittim asla sesi çıkmadı ebe tamam kızım dua et kızım Allah yardım ediyor kızım diye diye dogurttu , iğne makas jilet vs görüp korkmam için hepsini sakladı yaptı , sırf para değil yani , sezaryen oldum aynı şekilde hemşireler Allah herkese kolay doğum ve iyi eve hemşire doktor nasıp etsin
İkinci neden sezaryen oldu bebek kanala inmedi mi yoksa isteğe bağlı miydi
Ne güzel valla
önce (262 puan) tarafından
İlk doğumum iyiydi aslında normal doğum ama sonrasında aşırı zor süreç yaşadım altı aya yakın toparlanamadim binde bir olacak şeyi yaşadım ben ve travma gibi kaldı , ikinci de bebek yukarı çıktı inmedi son ana kadar bekledim iner diye , en son doktor dedi günü geçicek zararlı sezaryan sonra dedi suni sancı ile deneyelim olmazsa sezaryan en son yaparız, ben zaten korkuyordum iyice korktum hem şunu sanci cekicem saatlerce olmazsa sezaryan ılıcak , direk sezaryan dedim bende , Allah herkee kolay doğum nasıp etsin benim için sezaryan daha iyi oldu diğer doğumuma göre, ama dediğim gibi benim ki doğum sonrası aşırı zordu kimse korkmasın herkesin doğumu farklı oluyor
Ayn öyle canısı ve tekrardan geçmiş olsun

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 537 göst.
11 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Yasmin6547 (1,386 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 125 göst.
4 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Yasmin65 (611 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 77 göst.
4 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Yasmin65 (611 puan) tarafından soruldu