0 oy
220 göst.
önce Aile kategorisinde (175 puan) tarafından
Bebeğim 2 yaşına girecek.Sutten kesmedim henüz.Kardesi olsun istiyorum yumurtlama günlerini değerlendirmeme ragmen hamile kalamiyorum.Acaba süt mu koruyor??

20 Cevaplar

0 oy
önce (1,482 puan) tarafından
Bence süt koruyor tamamen hurafe çoğu kişide kalıyor siz bir doktora görünün folik asit desteğine başlayın 
önce (175 puan) tarafından
Doktora gittim bir sıkıntı yok dedi
Bu kez hamilelik için soracağım bakalim
önce (1,482 puan) tarafından
Yani folik asit desteğine başlayın doktorunuzla görüşün
önce (5,653 puan) tarafından
tabikidr  hamile kalinir ama cesaretine  hayran kaldim masallahbenim ikinci cck 29 aylik ben hala gunleri sayiyorum .4 uas 5 yas etsem de kurtulsam sefil sefalet surunmekten diye:)
-Reklam-
0 oy
önce (490 puan) tarafından

Kız arkadaşım 6 ayında hamile kalmıştı emziriyordu

Ablamda oğlunu 9 aylık emzirirken 3 aylık kızına hamileymiş.
Tıbben bir sorun yoksa süt koruyor da olabilir sizi. 
Doktor bır sıkıntı yok dedi .Ama 1 yılı aşkında adet olamamistim doğumdan sonra bı kaç aydır oluyorum.Doktor o zmnda süt koruyor adet olamiyosun demişti .Sonra birden bire adet oldum emzirmeme rağmen .Sanırım benim süt koruyor ya başka da aklıma bişey gelmiyo
önce (490 puan) tarafından
Hormonal şeyler de olabilir bir tam kan hemogram ver ona göre çıkar
0 oy
önce (1,495 puan) tarafından
Kazayla olan bebişleri sayarsak süt koruma diye birşey varmı bilmiyorum  ama prolaktin seviyesi yüksekse gebeliğe engel olabilir ben hiç bir şekilde emzirme dönemi olmamasına hiç anne olmamama rağmen prolaktinim yüksekti doktor düşürmek için ilaç vermişti mesela hormonlariniza baktırın o hapı içerseniz de emzirmeyi kesin zaten sütun gelmesini engelleyecektir 
Emzirmeden kesemedim yaşını bekliyorum ama sütten kesmesi de zor .Emdikçe geliyo süt . Dediğiniz şeyi doktora soracağım teşekkür ederim .
0 oy
önce (2,545 puan) tarafından
Süt korumaz canım 

Bi doktora gorunsen daha iyi olur
Gitmiştim ama bir sıkıntı yok demişti baska bir doktora daha gözükecegim
0 oy
önce (225 puan) tarafından
Süt korumaz malesef, zaten adet olmuşsunuzdur. Adet olmadan önceki dönem hurafesidir süt koruyor adet görmüyorsun ondan derler. onun mantigi prolaktin hormonu .Emzirme döneminde prolaktin seviyesi yükselir. Prolaktin yumurtlamayı olumsuz etkiler; ancak tam bir koruma sağlamaz Değerlerinize baktırın folik asit başlayın rahminiz hazırdır belki ama hormonlarınız ve degerlerede bakılması gerekir
0 oy
önce (751 puan) tarafından
Kalınır kalınır ben kaldım:D
0 oy
önce (3,179 puan) tarafından
Kalınır canim süt koruma diye birşey yok o tamamen hurafe
0 oy
önce (143 puan) tarafından
Süt korumaz o büyük bir yanılgıdır sadece süt hormonları aktif olduğunda yumurtlama düzeni biraz şaşırtabilir bir de süt hormonlari yüksekliğinden kaynaklı bazen gebe kalma zorlaşabilir.  Siz en güzeli adetin 2. Ya da 3. Gününe bir kadın doğuma gidin şöyle güzel bir genel test yaptırın hormonlara baktırın vitamin değerlerini kontrol edin ultrasonla da bakılsın her şey yolunda ise doktorun da vereceği öneriyle sağlıklı bir şekilde yeniden denemelere başlarsınız
0 oy
önce (7,670 puan) tarafından
Süt korumaz bence korusa adet olmazdik jsjsj
önce (7,670 puan) tarafından
Oğlum 11 aylıktı hamile kalmıştım emzirirken
0 oy
önce (1,420 puan) tarafından
Ben kaldım ve 2.çocuğum 21 aylık 
0 oy
önce (703 puan) tarafından

Süt müt korumuyor 

Eşim korunurken oğlumu emzirirken hamıle kaldım oğlum daha 9 aylıktı şimdi 13 yaşında ;)

0 oy
önce (3,189 puan) tarafından
Süt kormuyor hiç şekilde canım onlar alakasi yok  ne zmana zamanı geliyorsa o zman oluyor 
0 oy
önce (3,842 puan) tarafından
SUT KORUMA DIYE BISEY YOK. Bu hurafe. Kac kisi emzirirken daha 40i cikar cikmaz hamile kaliyo. Doktora danismaniz lazim. Bi sikinti yok diyosa olacaktir.
0 oy
önce (788 puan) tarafından

Süt korumaz. Bence bu batıl inanç:D

0 oy
önce (1,025 puan) tarafından
Süt koruyor diye birşey yok. Kuzenim kırkı bitti hamile kaldı hemen. Çocuklarının arasında 10 ay var 
0 oy
önce (2,289 puan) tarafından
Süt korur ama bence ilk 6 ay sadece kızım 9 aylıkken 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim 
0 oy
önce (553 puan) tarafından
Emziriyorken hamile kaldım ben hatta pcos var adetlerim de duzensiz oluyor 
0 oy
önce (1,337 puan) tarafından
Doktorum bana süt korur ama yinede gebe kalmamak için dikkat et demişti sende bi sütten kestikten bir ay sonra afedersin ama bı dene bakalım 
0 oy
önce (1,752 puan) tarafından
Aslında herkes süt korumaz demiş ama bazıları koruyor bazılarını korumuyor kişiden kişiye değişir.
0 oy
önce (987 puan) tarafından
Süt korusa beni korurdu aşko 1 buçuk yaşındayken hamile kaldım öle bişey yok takma kafana yumurtlama gununh takip et olur Allah'ın izniyle

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 222 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ecrin-Busra (2,377 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 103 göst.
27 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 485 göst.
8 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Ozme5753 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 120 göst.
26 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Vinking (152 puan) tarafından soruldu

403,346 soru

12,081,487 cevap

36,355 kullanıcı

...