+2 oy
1,186 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Kızlar ben birşey gözlemledim normalde sevgili olsak hemen ayrılabileceğimiz konular evliyken başımıza gelince affedebiliyoruz veya affetmiş gibi oluyoruz. Sanal medyada aldatılmayı affettim mesela veya affetmiş gibi gözüktüm bu büyük bir konu ( bu arada konumuz bu degil nasıl affettin onursuz gurursuz diye hemen başlamayalım acısını çektim zaten daha öncede postumda bu konuyu anlattım yiyeceğim lafları yedim bir güzel o yüzden konu ve soru bu değil ) ama tartışma sırasında edilen ağır laflarıda affediyoruz bazen burada da çok okuyorum normalde sevgiliyken  hadi lan oradan bitti yürü git diyebileceğimiz ağır laflara sırf evlilik olunca hemen bitirip ayrılamıyoruz. İtip kalkma , şiddet, ağır laflar , ezilmek bunları affetmek zorunda kalan insanlarda var okuduğum kadarıyla. Evli olunca kolay yuva yıkılmaz diyende olacak, ne alakası var bunlara karşı affetmek değil ayrılıkta seçilebilir diyecekler de olacak. Ama benim merak ettiğim Siz evliliğinizde neleri affettiniz mesela bir laf olabilir bir hareket olabilir ben bunu normalde affetmezdim ama evli olunca affetmek zorunda kaldım dediğiniz şeyler neler ? Benim sorum bu. Ve bu soruya 7 24 kocası tarafından prenses muamelesi gördüğünü söyleyen ve benim kocam hiç böyle bir sorunlar yaşatmaz bana diye yorum yapanlar cevaplamasın. Bugün çok doluyum bu son postum:)

36 Cevaplar

+8 oy
(284 puan) tarafından
Şimdiki aklım olsa yapılan hiçbir hatayı affetmezdim. Hatalar affedildikçe karşındaki insan daha fazla hata yapma lüksünü kendinde buluyor 
(284 puan) tarafından
Gizem_clk21eker Sevgiliyken görmüşsün daha ne diye affetin ki canım
(284 puan) tarafından
Sevgi22 ne yazık ki öyle yapıyorlar
(902 puan) tarafından
Çok pişmanım canım zaten. Şimdiki aklım olsa asla affım olmazdı.
(284 puan) tarafından
Gizem_clk21eker hakkında hayırlısı olsun canım
(902 puan) tarafından
Hepimizin canım
-Reklam-
+5 oy
(10,661 puan) tarafından
Ysni affettigim konulara girmek idtemiyorum uzun olur ama esimin ailesine bu kadar bdgli oldugunu bilseydim evlenmezdim nisanliykrn sevgiliyken fark etsem ayrilirdim ama rvlenince bosanamadim
(3,951 puan) tarafından
Tıpkı sen gibi bebekamın ❤️
(6,634 puan) tarafından
Şımarmayın lanᕙ⁠[⁠・⁠۝・⁠]⁠ᕗ
(3,951 puan) tarafından
Oooo pamuk prenses gelmiş
(10,661 puan) tarafından
Hafsa seni seviyem :)
(3,951 puan) tarafından
Bende seni seviyem ❤️
+4 oy
(778 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Biz bikaç ay önce çok kötü kavga ettik ben evi de onu da terk ettim iki ay babamın evinde kaldım hamile olduğum için şans verdim geldim.Ama geldikten sonra öğrendim ki bi kızla öpüşmüş kendi söyledi ağladım tokat attım sinir krizi geçirdim ama daha yeni gelmişim babamın evinden nasıl geri gidim.Affettim mecbur lafını bile edemedim hiç olmamış gibi davrandım.Benim ki zaten ne b.k yerse bana anlatır öpüşürken bile bnden bahsetmiş geri gelir mi demiş o kızda gelir bebeğiniz olucak ama bilerek yapıyor seni kendi ailesinin yanına çekmeye çalışıyor demiş beni tanımadan.Şuan yanımda uyuyo kocam tekme atmamak için zor tutuyorum kendimi 
(2,745 puan) tarafından
Ya ne bilim  bende okuyunca tuhaf oldum. Seni sevdiğine çok net inandırmış belli ki. Ki inşallah öyledir ama öyle olsa bile yaptığı çok iğrenç bir şey ama şuna da üzüldüm herkes sevmiyor böyle sevgi olmaz demiş doğru da söylüyorlar ama sende üzülüyorsundur bunlara neticede affetmişsin iyi kötü gidiyor bundan sonrasına bak inşallah tekrarlamaz
(778 puan) tarafından
Ne alaka hakaret yaa bn kesinkes seven her erkek aldatır mı yazdım ama sen kesinkes konuşuyorsun seven erkek aldatmaz evet aşkın kadını erkeği de var kafalar hormonlar içgüdüler tamamen farklı.Herşeyden öte nefs deneb bişi var erkekler aşık olmasa da bişiler yasiyabiliyo olaya sadece sex gözüyle bakıyor kafasında ölüp bittiği kadın varken de yapıyo her erkek yapıyo deniyorum bak bu şekilde olanlar var ama kadın öyle değil ilişkiuw girdiği kişiyle bi bağ kuruyor tekrarı olmasa bile aylarca süren bi bağ erkek öyle değil ama bu yüzden kadınlar genel olarak aklı bende olsun bedeni boşver erkeklerse bedeni bana ait olsun aldatmasın kafasının içini boşver der bnm bu dediklerim okuduklarımdan çevremde gördüklerinden adil yıldırım aşkım kapışmak gibi ilişki uzmanlarınin dediklerinden yola çıkarak diyorum
(778 puan) tarafından
Eşim beni bişeye inandıramaz bn burda daha önceleri postta açtım ölmesini istemek günah mıdır falan diye o derece nefret ediyordum şimdide aşkından ölmüyorum kimse savunduğumu düşünmesin mecbur falanda değilim ona ki bu onun son şansı bı daha gidersem geri dönmem ama hatırlayanlar belki olur sevgi22 dediği gibi çok sevmek ayrı sağlıklı sevmek ayrı dediğim gibi bunu başkalarıyla da daha önce konuştum başta ne şanslısın dediler çok seviliyisun ama bn detay verdikçe Allah yardımcın olsun dediler bn onun bu aşkından korkuyorum dün bile toprağımıx aynı olsun yanyana olalım falan diyodu boşanmaya çalıştığımda muhtemelen bela olacak istisnasız olucak hatta.
(2,942 puan) tarafından
Eşinin ki sevgi değil esininki herseyi yapayım ama yanımdaki benim kahrını çeksin hem pastam dursun hem kurabiyem. Sağlıklı bir kafa yapısına sahip olmadığı belli senin b planın olsun ayrılmak için bol bol dua et Rabbim hayırlı bir kapı açsın.
(402 puan) tarafından
Büşracım eşin toksik bir insan   seni sevıyor ayagınu öpüyor adını dövme yapıyor  bunlar hepsı hikaye bence kendinin kandırıyor senı sevıyor dıye  aslında kendisi de buna ınanmıs senı sevdıgıne  diyorum ya toksik insan diye işte toksik insanlar böyle olur  ... Başka kadınla öpüşmesinin açıklaması da tam bi abaza olduğunu gösteriyor . O adamdan asla ama asla olmaz  .... Anneci erkekler var kahveci erkekler var bir sürü cesıt var  onlardan bıle olur   .. Hemen ilk fırsatta öpüşenden olmaz bu ne demek bılıyor musun aslında senı sevmıyor   başkalarıyla da olabılıcegını düşünüyor  yanı yerını dolduracak birini bulmaya  hedeflemiş kendını  benim çok ağırıma gıttı  hem öpüşüp hem anlatması... Özrü kabahatinden büyük  ... Senın acıklamanda çok garıp neymiş yenı geldım gene gıdemem  .. Dıyecek çok şey varda bana düşmez tasası sadece çok ağır bir davraniş bunu sen asla unutamayacak ve üzülceksın
+4 oy
(621 puan) tarafından

Büyük konuşmayayım ama babam yaşıyor olsaydı eğer ne eşimin suratına bakardım ne de ailesinin. Ama baba olmayınca insanı sahipsiz sanıyorlar bazı şeylere mecbur kalıyoruz :(

+3 oy
(12,650 puan) tarafından
Her evlilikte sürtüşme olur kimse prenses değil emin ol canım ama kimse kral da olmamalı affedilecek şeyler var kavga esnasında yükselir ağzından olmayacak bir laf çıkar ya da ağır bir eleştiride bulunur fiziksel vs bir yerde tamam diyorsun. Sevgiliyken bunlar göze gelmez herkes yoluna dersin. Aldatılmak şiddet hakaret sevgisizlik olabilecek en ağırları benim için affı olmaz bunların. Ve evet sevgisini hissedemezsem de benim için yolun sonudur. Kimse kimseye mecbur değil gözümde eşimi severim hem de çok çok varlığı benim oksijenim ama kuldur şaşar insan bu beşer her şey olabilir. 
+2 oy
(378 puan) tarafından
Bazı cümleler çok basit bile olsa üsluptan dolayı başka yerlere gidebiliyor. O tür insanlarla ikinci defa muhatap dahi olmam ama evlilikte birbirimizi tolere ediyoruz. Sadece 1 kere o kadar kırıldım ki, bayağı kırılma sesi geldi diyeyim mecazen. Ama o da hatasını anladı ve bir daha asla tekrarlamadı. Aynı şekilde benimde fevri davranışlarımı eşim alttan alabiliyor. Yani karşılıklı olduğu zaman, zorundalıktan ziyade, isteyerek bu gemiyi güdüyorsun. Tabi be kendim öyle büyük şeyler yaşamadım. O zaman bu şekilde düşünür müyüm bilmiyorum. Ama şu kesin, sevgililik dönemi genellikle daha genç yaşlarda olduğu için, verilen tepki ver kararlar da daha keskin oluyor. Evlilikle gelen olgunluk da daha detaylı düşünüp, daha yavaş kararlar veriyoruz. Toplum düzenini de unutmamak lazım. Maalesef 2 kere bile evlenip boşansan hoş karşılanmazken, daha fazlasının nasıl karşılanacağını düşünün. Evlenmeden beraber yaşama fikri başka ülkelerde çok yaygın ama Türkiyede çok zor.

Özetle, evlilik ne yazık ki iki kişi arasında destekte, görünmeyen güçler tarafından da etkileniyoruz. Gerek çevre, gerek yetiştirilme tarzı vs. 
(378 puan) tarafından
Kusura bakmayın biraz sert gelebilir ama niye elalemin ne dediğini düşünüyorsunuz ki. Sadece bu konuda değil, genel olarak. Yani amca kızının size söyleyeceği bir sözün sizi etkilemesine izin vermeyin. Ailenizin (anne/baba/kardeşler) dışında geriye kalan herkes boş yani. Akrabalık ilişkilerine önem veririm, yanlış anlaşılmasın ama kendi evliliğimin gidişatı hakkında da kuzenim, dayım, komşum arkamdan ne der diye düşünemem, düşünmeyin lütfen. O kişi size o cümleyi kurup, akşam yatağına uzanıp fosur fosur uyuyacak, siz ise o cümlenin üzerine ahlanıp vahlanıp, aslında çoktan inmeniz gereken yerde, hala daha zorla ittire ittire yol alacaksınız. Evliliğimde tabiki zorluklar yaşadım ama hiç bir zaman x kişi ne der diye düşünmedim. Aklıma dahi gelmedi. Bu platformda böyle şeyler okuyunca üzülüyorum gerçekten. Sadece kendi yakın ailenizi düşünün, gerisi boş.
+2 oy
(302 puan) tarafından
Benim eşimde daha ince babanın evine git dedi geri geldim affettim ama sevgili olsak benden ayriksa asla barismazdim mesela. Hiç birimiz prenses değiliz canım hepimizde var maalesef 
(302 puan) tarafından
Ülkemizde boşanma nedeni bile sayılmıyor :) erkeklere o kadar normal ki bizim için unutulmayacak birşey
+2 oy
(2,686 puan) tarafından
Ya ben şöyle düşünüyorum mesela çocukluğunda ebeveynleri tarafından baskilanan ezilen ya da istemediği şeyler zorla kabul ettirilmeye çalışılan hassas yapılı insanların çoğu evliliğinde de kendisini aynı noktada buluyor çoğu zaman. Benim ailemle aram iyi çok şükür ama babam öfke kontrolünde sorunlar yaşıyordu. Hatalı bir şey görünce yüksek tepkiler verip bağırıp çağırıyordu mesela

Normalde kocamla tartışırken hemen korkup köşeye çekilmem ama bazen öyle anlar olabiliyor ki karşımdaki kişi babamin verdiği tepkiye benzer bor şey verince anlik bi kal geliyor bana mesela. Sonrasında kendimi savunup ezdirmemeye çalışsam da o an bi sessizlik bi kalp kırgınlığı yaşıyorum.

Buyuk bir örnek değil farkındayım ama çevremde de şunu fark ettim, çocukken çok baskilanmayan bir şekilde eziklik yaşamamış insanların çoğu da yetişkinlik hayatında evli de olsa sevgili de olsa ya da başka bir şey genelde susup oturmuyor. Kriz anında kendini kurtarmak için zorlanmıyor. Hemen müdahale edip kendini hiçbir koşulda ezdirmiyor.

Bir arkadaşım var mesela aile içi sadakatsizlik içinde bulunmuş ergenliğini bu anlamda doruklarda yaşamış biri mesela şimdi ilişkilerinde de güvenilir olmayan sevgililerinden bile kolay ayrilamiyor. Böyle bir girdap bu cok acayip bence 
+2 oy
(945 puan) tarafından
Emin ol hic kimsenin hayattı 4 4 degil Asla sorunsuz hayat yoktur affedilecek seylwrle var affedilmeyec seylerde ilk evlendiğimde hamile kalınca şiddet gprdum gidip şikayet ettim darp raporu aldım ailem haber verdim aracılar girdi sonra duzeldi cok sukur siddet yok ama ilaki arada tartışmamız oluyır ama tek pişmanlığım bilseydim kasabada yaşıyorlar asla kabul etmezdim cunku şehir benim İcin başka her zamn hep dua ediyorum inş Allah rızkımı burdan alır şehire verir eşimin de duzenli bir işi olur diye dua ediyorum 
(945 puan) tarafından
İşte ben dedim bidahada olursa bitti ozmn kızım 10 aylıktı kucagıma aldım gittim hastaneye hayat buysa ust kalsın dedim yılanın başını kuvukken ezmek lazım diyorlat ya oyle birşey şuan elini bana suremz. Cunku oda anladı ne olacgını  evt şiddet nerde var kalmış mı ki rabbim herkez yardımcısı olsun inşallah canım
+2 oy
(86 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşimin po.rno izlemesini affettim hemde iki kere  . Nasıl mı ? Sevgili olsak haberim bile olmazdı . Bir kere yakaladım o an elimden geleni yaptım kendi çapımda. Aldatmak desem değil,aldatma değil desem yine değil. Bağırış kavga gürültü evde kıyamet koptu. İlişkimiz evliliğimiz aşırı bozuldu. Sözler yeminler edildi affettim ve kısa bir süre sonra yine yakaladım . Bu sefer kavga etmedim . Eşyalarını kapıya koydum ve ailesini aradım . Herşeyi anlattım. Ben gidene kadar eve gelmesin . Tabi bizim evin kıyameti o zaman koptu. (Ailesi bu konularda çok katı ,kendi çocukları olduğu halde benim yanımda oldular) Ailece bir söz verdiler . Bir daha olursa çocuklarım ev araba ne varsa alıp gidecektim. 

Bekar olsam çok basit olan bir konu düşünmeye bile değmez bitir gitsin ama evli olunca hele çocuk varsa öyle olmuyor. Bugün çok şükür dersler alınmış biseyler yoluna girmiş devam ediyoruz. Benim kocam şunu bunu yapmaz yinede diyemem . 
Affetme sebebim ise genel durumumuz . Eve çok bağlıdır ,işten eve evden işe . Gezmeye gidilecekse hep birlikte. Çocuklara karşı çok iyi bir baba .  Maddi manevi hiç eksik bırakmadı . Ev halkını huzursuz edecek davranışları yoktur eve gelmesini dört gözle bekleriz . Olaylar karşısında sinirli asabi davranmaz . Bana karşı da naziktir çoğu zaman. Genel anlamda gerçekten ondan iyisini bulamazdim derim . Ha bunlar da olmasaydı üstüne birde o olay belkide çoktan bitmişti. 
(902 puan) tarafından
Sevgiliyken izlediğini söylediğinde onu affettim. Yemin etti Kuran'a el bastı bir daha yapmayacağım diye. Yaptıysa günahı boynuna. Affettiğime çok pişmanım. Ben sonra anladım ki ben erkeklerin topunu sevmiyorum. Şimdiki aklım olsa hiç evlenmezdim. Düzenimi hiç bozmazdım.
+2 oy
(1,534 puan) tarafından

Ben konuya affetmek diye bakmıyorum. Af makamı ben değilim Allah. Affedecekse o eder, bana düşmez derim.

Evliliğimde böyle bir durum olmadı 4 senedir çok şükür. Öncesinde 4 sene de flört var, o zaman da pek vakamız olmadı "af" konusu konuşulacak. Amaaa eşimden önceki 3 ilişkimde de maalesef ağır vakalar oldu.

İlkinde aşırı kıskançlığı, zorbalığı affettim. Çok pişman oldum.

İkincisinde ağır ihaneti affettim çok pişman oldum.

Üçüncüsünde hem kıskançlık hem ihanet vardı, dinlemedim bile yallah dedim.

Üçü de engellidir bende. Asla görüşmem. Bugün gelseler af dilemeye o makam ben değilim Allah affetsin derim yallah çekerim. 
+2 oy
(1,239 puan) tarafından
Herkes bir ara jantı kızlardı  ...Sonra  evlendiler... O devir kapandı herkes surtusuyor ben prensesim evliliğim 4 4 Luk diyenlere inanmak kusursuz insan ve evlilik yokdur
(778 puan) tarafından
O kadar haklısın kii:((
+1 oy
(3,741 puan) tarafından

Rabbine şükürler olsun affetmek zorunda kaldığım vefa yanlış bir hareketi olmadı şimdiye kadar eşimin Rabbimin izniyle inşallah da olmaz çünkü ben burnu havada minnetsiz biriyim affim olmaz ortada evde evlilikte kalmaz her gün ölecegime 1 gün ölmeyi tercih eder cikar giderim

+1 oy
(16,850 puan) tarafından
Eşim bizi çok ciddi bir borca soktu evliyim diye değil ama oğlumun küçücükte olsa mutlu bir ailede büyüme şansı varsa diye affettim çünkü eşimi seviyorum ve seviliyorum aynı şekilde oğlumda çok mutlu bir çocuk eşimde sağolsun hatalarından ders çıkardı. Çok şükür 
+1 oy
(28 puan) tarafından
Ailesinin ağzına bakıp bana düsman olmuştu küfür etmisti vurmadı ama el kaldırdı vurmak icin ben de ayrılmak istediğimi söyledim üc aylık evliydik. Allem oldu kallem oldu beni seven akrabaları eşimin haddini bildirdiler. Kafasına dank etti. Nasılsa evlendik gidemez kafasıyla iğrenc davranıyodu ben de isterse iki günlük evli olalım gidebileceğimi gösterince işler tersine döndü. Çok şey affettim bu konuyla ilgili. Özeti AİLESİNİN HER REZİLLİĞİNİ AFFETTİM. 
(28 puan) tarafından
Kesinlikle. Tehdit edince gidersen git diyo o da sinirle. Sonra geri dönüşü olmuyo. Alttan alttan baskasını örnek göstererek baskasından bahseder gibi belli etmek lazım
+1 oy
(906 puan) tarafından
Daha yeni evliyken eşim ve bi çapkın arkadaşının köfteci yusuf gibi biyerde karşılarında açık saçık kızlarla samimi şekilde yemek yediği fotoğrafa denk geldim. Açıklaması da şu; "benim arabam var diye mecburen onları bırakmak zorunda kaldım, sonra yemek de yedik" 

Ayrıca ana babası yüzünden çoktan ayrılırdım sevgili olmuş olsaydık. Ablası da güya şehir dışında ama ordan bile her halta karışmaya çalışır. Sevgili olmaya bile gerek yok, çocuklarım olmamış olsaydı hiç durmazdım galiba. Mesela annesi zorla üçüncü çocuğu yapın dedi. İkincide de ayrı çenesi durmadı. İnşallah hamilesindir diyip durdu. Şimdi de: " her sene doğuruyorsun" diyor hasbam. Zaten muhatap olmamaya çalışıyorum ama sevgili olsak resti çekmiştim çoktan. 

Aynı şey kendi ailem için de geçerli. Annem, kardeşim, babam, abim olmasalar çoktan silmiştim. Özellikle kızkardeşim çok saygısız. 9 yaş küçük benden ama en ufak lafa öyle bi çemkirir ki. Sonra pişman olup özür dilese de affedemiyorum içimde.. 
+1 oy
(5,295 puan) tarafından
İstemeden yapılan hatalar affedilir. Bilerek isteyerek yapılan yanlışlar hata değildir, affedilmez. Eşimin de benim de şimdilik öyle yanlışlarımız olmadı, olmaz da inşallah. Yarın ne olacak bilinmez. 
+1 oy
(902 puan) tarafından
Bazı şeyler için çok pişmanım. Onu sevgiliyken affettim. Şimdi diyorum keşke affetmeseydim. Unuturum sandım unutamadım. Şimdi ona da her defasında aynı şeyi yaşatıyorum. Her şeye kuşku ile bakıyorum. Bazı şeyler hiç başlamadan bitmeli. Evliyken de üstüme yürüdü, küfür etti, birkaç defa da canımı yaktı şiddet ile bunları sineye çekmek zorunda kaldım. Dün gece bana sen insan olsan diye bir laf da söyledi sonra öyle demek istemedim dedi. Surat yapınca yine ne oldu diyor. 
+1 oy
(297 puan) tarafından
Lohusa dönemimde anasının aklına uyup beni depresyona sokmasını affettim. Hatta annesini de affettim çünkü beynim ve kalbim artık kini kaldırmıyor. Eşimi sevdiğim için ve hatasını anladığı için affettim. Annesi de pişman olduğu ve kendi sağlığım için affettim. 
+1 oy
(582 puan) tarafından
Afftmedim ama gidemedimde daha doğrusu dönmek zorunda kaldım çocuklarım için bela çıkmak üzereydi kan dokulcrkti ailem onunla belaya girmesin diye kendimi feda ettm için öfke dolu.cok iğrenç bı şekilde ihanet etti bana açık alanen evi terketmişti defalarca yattı o o...pyla berseyin farkındaydım ama keşke keşke gidecek kapım olsaydı mecbur bırakıldım.icimde yaşıyorum acimi Allah'a havale ettim hakkımı asla onursuz gurursuz dglm herkes yaşadığını bilir kinamasin kimse yaşamadan ölmez insan yoksa.intihar ettim onu bile beceremedim midemi yıkadılar hastanede yattım birgün çıktım ciğerim aciyor sanki üstünden iki yıl geçti bağıra bağıra ağlamak istiyorum şuan bile 
(8,274 puan) tarafından
Çok üzüldüm yaa Allah yardımcın olsun..
(582 puan) tarafından
Amin insallh Allah razı olsun. inan buna çok ihtiyacım var yaşama sevincim kalmadı çünkü Allah'tan gelcek yardıma okadar ihtiyacım varki...

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 451 göst.
6 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Sare (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 932 göst.
28 Ağustos 2023 Aile kategorisinde fadimana (423 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,170 göst.
17 Ekim 2021 Aile kategorisinde Ela94 (1,003 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 362 göst.