+1 oy
957 göst.
Diğer kategorisinde (543 puan) tarafından
Kızlar ben şimdi 30 yasindayim

İki oğlum var biri dört biri 6 yaşında 

Şimdi ben yaşım da çok gecmeden bir çocuk daha yapmak istiyorum kız çocuk için 

Ve kordonları bağlatmak istiyorum 

Kız çocuğu istiyorum yalan yok  

Sona diyorum kaşınma boşver iki çocuk yter 

Bu düşünce bir geliyor bir gidiyor sizce mantıklı olan nedir 

Eşimin maaşı 30 bin yıl başı sonasi 35 olacak ama tabi evimiz kira birikimimiz hiç yok y

47 Cevaplar

0 oy
(214 puan) tarafından
28 yaşındayım 5 bucuk yasinda ve 5 aylik 2 oglum var bende kiz cokkk istemistim hemde cok çocukluk hayalim o derece ama nasip olmadi artik istemiyorum 2 çocuk yeter hayat zor pahalı çocuk bakmak zor bana zor geldi yani gazli bebek mahvoldum ne kadar çocuk okadar sorumluluk hayatını onlara adamak gerekiyo hep guzel bakmak lazim falan çocuk defterini kapattık biz kesin  2 3 sekilde korunuyoruz :)
(543 puan) tarafından
İşte buyunce bisileri kendileri yapınca fikrin değişiyor bir hafta öncesine bende çok karsiydim
-Reklam-
0 oy
(18 puan) tarafından
Canım benim eltimin 2 oglu vardı eşinin ısrarıyla hamile kaldi bidaha rabbik kız nasıp etti simdi 30 yaşında tansiyon dolayısıyla erken dogdu  32 haftalık simdi cok zorlanıyor üzülüyor bazen. Eşim israr etti basima bela aldim die gencken bakmasi daha kolaydı diyo 
(543 puan) tarafından
Yaa böyle şeylerde var tabi
0 oy
(409 puan) tarafından
Beni yanlış anlamayın lütfen ama iki kız çocuğa sahip olan biri oğlum olsun diye 3. Çocuk yapmak istiyorum deseydi sizin şartlar da linç yerdi neyine güveniyorsun felan felan diye oğlun olacakta ne olacak gibisinden hep erkek annelerine ve erkek bebeklere karşı ayrımcılık başladı çünkü...

Kız olacağının garantisi yok birde kira şartları çok zor eşimle aynı maaşı alıyor eşiniz bende kiradayım 5 bin TL kira ama tek çocukla bile birikim yapamadık hala ikinci çocuğa cesaret edemiyorum bu nedenle birde ne yalan söyleyeyim tek başıma bakmak desteğinin olmaması da etkiliyor sizin de çocuklarınız biri tam okula başlayacak üstüne düşmeniz gereken bir dönem ondan dolayı bence yaşınız o kadar da geç değil yengem 45 de çocuk sahibi oldu. Birikim yapın en azından 
(543 puan) tarafından
Evet o yönden haklısın
0 oy
(2,133 puan) tarafından
Geçen sene tamda benim oğlanlar seninkiler le yaşitti hamile olduğumu öğrendim sonra kızım olacağını öğrendim dünyalar bizim olmuştu iki oğlandan sonra çok iyi oluyor :D senin işi bilemicem tabi yinede Rabbim gönlüne göre versin inşallah bir kız çocuğun olur ^-^
(543 puan) tarafından
Ya işte böyle bir şans isi
0 oy
(1,413 puan) tarafından
Bence hiç bulaşma bı bacı tavsiyesi
(543 puan) tarafından
Zorlanirmiyim
(1,413 puan) tarafından
Off hemde nasıl
0 oy
(5,395 puan) tarafından

Dene kız sonradan pişman olmaktansa en azından denedim dersin:D

(543 puan) tarafından
Bak yarı yarıya yap yada yapma diyorlar napacagim
(5,395 puan) tarafından
Valha bende şimdi 2. Ye hamileyim ve erkek daha bu doğmadan eşime 3. Ü yapıcam kızım olsun diyorum oda olmaz ikisi yeter diyo bize seni çok iyi anlıyorum yani hahhahs
(543 puan) tarafından
Evet demi insan istiyor
(5,395 puan) tarafından
Tabikide şahsen insan iki meyveden de tatmak istiyor
0 oy
(252 puan) tarafından
O şeytan beni de dürtüyor... 

Eşim üç aydir çocuk diye diye yapıştı yakama bır kızım bır oğlum var  oglum 8 kızım 5 yaşında. Oğlumuz tek kalmasın eşim diyor iki yıl sonra hiç yapmazsın diyor yapamazsın diyor... Ben hiç istemiyorum çünkü kendime güvenmiyorum tam rahat etmişim diyorum ama bır yandan da ıkı çocuk az diyorum 
(543 puan) tarafından
Aslında eşimde diyor ki hemen olacağı ne malum ya iki üç sene olmazsa
(252 puan) tarafından
Benım her ıkısı hemen tuttu:))))) tutmaya bilirde ama rıske almamak lazım :) .
İstiyorsan yap kuzu  ama ben kendıme güvenemiyorum çok asabiyim
0 oy
(287 puan) tarafından
Canım yanlış anlama ama yapma. Maddi olarak çok zorlanırsın. Bunlara daha iyi şartlar sağlamaya odaklanın
(543 puan) tarafından
Yok yanlis anlamıyorum çünkü benimde korkum o
0 oy
(7,451 puan) tarafından
Kiradasın 2 çocuk ve bu kadar az maaşla bence yeni bir çocuk düşünmek yerine, çalışmayı düşünüp ev almaya çalışmanı tavsiye ederim canım. 
(543 puan) tarafından
Ben çalışmak istemiyorum canım hiç de istemedim çok şükür geçiniyoruz gayet sadece birikim olmuyo
(7,451 puan) tarafından
Bugünün yarını da var kira fiyatları almış başını gidiyor evin olsun içinde aç ol demişler. Hakkinizda hayırlısı olsun sizin hayatınız.
(543 puan) tarafından
Orası öyle evimizde olur inşallah
0 oy
(383 puan) tarafından

"Allahü teâlânın rızık vermediği, bir canlı yoktur." (Hud 6)

O yüzden merak etme canım rizkiyla gelir
(543 puan) tarafından
Akım karışıyor bakalım
0 oy
(16,614 puan) tarafından
Üçüncü erkek olma ihtimaline de hazirsan neden olmasın 
(543 puan) tarafından
O ihtimale hiç hazir değilim ha olursa gene çok şükür yapacak bisim yok
(16,614 puan) tarafından
Benim abla doğurdu baya zamanda kıza benziyor dediler şimdi dokuz yaşında koca herif :)
(543 puan) tarafından
Olsun ucleriz bizde:)
0 oy
(6,367 puan) tarafından
30 yaşındayım bir kız annesiyim iyi kötü birikimim var eşimin maaşıda orta halden iyi ona rağmen ikinciye cesaretim yok valla canım zamanın hali ortada her anlamda yetebilmek çok zor yoksa bende bir kızım daha olsun isterdim ☺️
(543 puan) tarafından
Canım benim cesaretim çocuklarım cpk uslu akıllılar küçükken de hiç beni yormadilar o cesaretlendiriyor
Bide herkesin kaldıracağı bünye yapısı farklı
(6,367 puan) tarafından
Benim kızımda uslu bir çocuk canım 8 aydan sonra elhamdülillah bana hiç eziyeti olmadı şuanda yok kreşe gidiyor zaten ama ben maddi olarak yetememe kaygısından dolayı cesaret edemiyorum evet Rabbim rızka kefil buna inancım sonsuz fakat her geçen gün yaşam şartları zorlaşıyor
(543 puan) tarafından
Evet bu ülkede daha zor tabi
0 oy
(66 puan) tarafından
3.de erkek olursa napacan kız sen vazgeçince çocuk geri gitmicek 
(543 puan) tarafından
Yok canım erkek oldu diye atacak değilim o ihtimal de var tabi uclerim ogullarimi
(66 puan) tarafından
Sana kalmış birşey bakacak olan sensin maddi manevi
0 oy
(2,296 puan) tarafından
32 olacam bende oğlum küçüğü 2 büyüğü 6olacak arada benide durtuyo şeytan:)
(543 puan) tarafından
Rahat duramiyoz:)
(2,296 puan) tarafından
Bazen akşam uyuyama gidince uykum gelmediğinde bı kızım olsa böyle böyle olur sonra diyorum boşver otur oturdugun yerde sonra diyorum35 36olunca yaş geçmiş olacak offf bilmiyom:))☺️☺️
(543 puan) tarafından
Geçiyor ya bide ya hemen olmazsa oda var bir sene iki sene uğraşan vae
(2,296 puan) tarafından
İkici oğlum bir sene sonra oldu
0 oy
(6,433 puan) tarafından
Valla yap gitsin :D benim 3 çocuğum var 2 oğlum 1 kızım. Hepsi de can ama kızım evin tek çiçeği. 

Tabi yinede gaza getirmeyeyim erkek olsa benden bileceksin :D
(543 puan) tarafından
Getirdin artik:)
(6,433 puan) tarafından
İyiki getirdim
0 oy
(923 puan) tarafından
Yanlis anlamayın ama aylik gelirimiz 100bin ve 2.yi yaparken enine boyuna düşündük.. yani o çocukların geleceğini de düşünmek gerekir yapmak zor değil bakmak zor..bakmaktan kastım da her anlamda bakabilmek..30 35 bin maaşla kiradaki ev ve sıfır birikimle o çocuklara kesinlikle yeterli imkanları sunamazsiniz kim ne derse desin..linclere açığım 
(543 puan) tarafından
Yani herkesin düşüncesi farklı ben kız çocuk istiyorum y
0 oy
(7,861 puan) tarafından

Aşko kız diye yapcaksan yapma bence garantisi yok çünkü :D birde maddi olarak yetebilmek önemli olan 

(543 puan) tarafından
Garantisi elbet ypk
0 oy
(10,512 puan) tarafından
Esim aylik 5 bin tl yemek fisi aliyo maasi 21 bini gorurse mesailer ozel gunler falan hepsi dahil sukrediyoruz cogu zaman 19.900 falan oluyo ikimizde 27 yasindayiz esim 28 olcak bi tane oglumuz var 2 bucuk yasinda ben ikinciye cesaret edemiyorum 3 5 sukur birikimimiz var evimiz kira degil ama cocugu dogurmak marifet degilki marifet oysa her sen bi tane dogururdum ben sahsen maddi manevi kendimize guvenmiyoruz oglumuzu rn kaliteli bezler mamalarla buyuttuk biz pazardan bisey alip giydirmedik bi oyuncak alsak plastigi kaliteli olsun ama bi yeri cocuga zarar vermesin diye ince eleyip sık dokuduk bi sikinti oldugunda gerekirse ozel hastanelere goturduk gerekirse ozel okullada dershanelerde okuturuz ki onu bile yapmak istemiyorum kendi basarisiyla cabalayarak bi yerlere gelsin biz de bi yandan birikim yapip ona destek olalim diye dusunuyoruz 2inci olsa bunlarin hic birini yapamayiz 3u hic dusunmuyorum bile 
0 oy
(9,366 puan) tarafından

Yap gitsin kız kardeşiminde 2 oğlu var biri 7 biri 5 yaşında hamile kız için dua ediyo ama hislerime göre erkek :):) daha cinsiyeti belli değil yenj hamile 

(543 puan) tarafından
Ya kafam.karisiyor millet diyor yetemzsin bak canım kiramiz on bin bes te far ura bize 20 kalıyor 10 bin mutfak masrafı zaten çocuklarımın her dediğini alırız arabamız minibusumuz herşeyimizde vardı ama tabi işler yolunda gitmedi pandemi o bu battik çıktık bu hale geldik ilk oğlum çok kismetli doğdu ikinci sürpriz oldu pandemiye geldi babam her ay bana para gönderir iki bin falan çocuklar için kayinbabam eismin kardeşleri hani aile komple çocuğa çok düşkün sevgi açlığı yasamadilar hiç biz eşimle çok sukut güzel yuvamiz var asla tartışmasız atismadik çocuklarım hep sevgi ortamında büyüyor abartmiyorum yalan da demiyorum hani bunlarda gelecek degilmi çocuklara sevgi asiliyoruz mutlu anne baba goruyorlar
(9,366 puan) tarafından
Bence yap ya anlattığına göre 1 çocuğa daha yetebilirsin. Benimde 2 çocuğum var bir kız bir erkek küçüğü 5 yaşında bende üçüncü çocuğu istiyorum bende kiraciyim ama ilgi sevgi maddiyat olarakta bir çocuğa daha bakabilirim
(543 puan) tarafından
Evet canim
0 oy
(979 puan) tarafından
1 kızım var öğretmenim ve eşim de memur. Ama yinede 2. Çocuğu düşünmüyorum. Çünkü 2. Yi yaparsam kızımın hayatından da kısacağım. Belki istediği bir kursa gönderemeyeceğim. İstediği okulda okutamayacağım. İstediğini yedirip iciremeyecegim. O yüzden 2 tane yarım çocuktansa 1 tane adam akıllı bir çocuk büyütmek istiyorum. Maddi imkanın el vermiyorsa Allah rızkını verir diyenlere kulak asma. Diğer ikisini de düşün yapma.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 568 göst.
24 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
29 cevap 401 göst.
0 oy
9 cevap 280 göst.
9 Kasım 2024 Aile kategorisinde Annelerrr (323 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 213 göst.
4 Nisan 2024 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu