0 oy
88 göst.
Diğer kategorisinde (129 puan) tarafından
2 bucuk yaşındaki kızım evde çok güzel oyuncaklari var kendine ait odası var herşeyi var kısacasi ama kızım asla tek basina oynamaz sürekli beraber oynamak ister oynarızda fakat ev işleri kalıyor gunduz uykusu da sevmez yemegi aksama dogru anca yetiştiriyorum temizlik de akşam yapabiliyorum dışarı çıkmak çok işkenceli bizim için zorla hazırlanıyor çıkıncada eve girmek bilmiyor evde de oyuncaklarına bakmaz bitkilerimiz vardı onları döktü turşu kavanozlarini yere atti kiler dolabını acip icine oturuyor çok kiziyorum ama kendime o anlamiyor benim kizmamdan o kadar yoruluyorum ki babasi gelmesine saniyeler sayiyorum nefes almak icin. Sizler nasil yapiyorsunuz bana akil verin lutfen kendime zaman ayirmak, sakin kalmak, evin düzenini oturtmak istiyorum ne uykumuz duzenli nede normal hayatimiz bazen boş boş oturup agliyorum

6 Cevaplar

0 oy
(306 puan) tarafından
Demekki fıtrat olarak sosyal bir çocuk ve yalnız oynamak istemiyor. Herşeyinin olması benim için hiçbir şey ifade etmiyor. 
(840 puan) tarafından
niye kendi kendine oynayanlar sosyal olmuyor mu ne alaka ?
(306 puan) tarafından
Tabiki değil, sosyal çocuklar da tek başına oynar . Ama post sahibi " asla tek başına oynamaz " demiş . Demekki çocuk bu anlamda sosyal. Birileriyle birlikte biseyler yapmak istiyor. "ASLA" kelimesini dikkate aldım .
-Reklam-
0 oy
(4,384 puan) tarafından
Benim buyuk oglum kendi kendine oynardi ama cogunluk birlikte oynardik. Bende yanimda kendi basina oynayabilecegi seylerle oynatir ya da yarim saat olsa onla oynardim. Karistirma dokme huyu yoktu. Ama kucuk oglum suan 18 aylik kendi kendine oynar bizle de. Ama genelde karistirir ortaligi. Biz oyun ogrettigimiz icin oynayabiliyor. Fitrat olarak daha bireysel bir de. Yani suan yapman gereken o oyuncagin nasil oynanacagini ogretmen. Al oyna dediginde hic bi cocuk hele o yasta aliym oyniym su oyuncagi demiyor.
(129 puan) tarafından
Al oyna demiyoruz oynuyoruz hepimiz ama tek basina oynamak istemiyor ya hep bizle yada hic
0 oy
(5,463 puan) tarafından
2.5 yas ayni durumdayiz evim daginik onla oynamiyorum diye oturdu agladi sonuc oturdum yanina oynuyoruz 
0 oy
(18,278 puan) tarafından
Benim üç yaşında oğlum sürekli ya babasını ya beni çağırır oyuncak oyuncak diye lego dizip kule yaparız 
0 oy
(7,812 puan) tarafından
Belki de sürekli onunla oynarak alıştırdın şimdi sensiz tek oyun kuramıyor. Ağlasa da çocuklara öğretmek gerekiyor tek başına oynamalari gerektiğini. 
(129 puan) tarafından
Aslında ben alistirmadim bebekken oturtup kendi kendine birakiyor dum oyalaniyodu esimin ailesi bize yakinlar sürekli gelip kizimla oyun kurarlar ben zamaninda biraz birakin kendi oynasin dedim ama hep bebegimle oyun oynadilar acaba ondan kaynaklimi
(7,812 puan) tarafından
Benim dinlediğim bir çocuk psikiyatrisi öyle demişti.  Sürekli oyun kurmak aktivite yapmak bir süreden sonra sıkar doyumsuz yapar ve tek başına hiçbir şey yapamaz hale gelir demişti.
(129 puan) tarafından
Birşey deyincede küsüyorlar valla bende sasirdim ne yapacsgimi
0 oy
(393 puan) tarafından
Bebeklikten bu yana hep sizinle oynaydıysa size ihtiyaç duyabilir ben mesala kızım oturmaya başladığı an hep oyuncak koydum kendi oynadı şimdi 3 yaşında 1 yaşında da bir bebeğim var o da kendisi oynuyor asla ellemem hatta çok eleştiri aldım sen bakmiyorsun diye mesele bakmamak değil kendi kendine oyun türetsin oynasın istiyorum 
(129 puan) tarafından
Bende sizin gibiydim esimin ailesi surekli gelip kizimla oyun oynadilar ondan geliyor sanirim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 68 göst.
5 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (262 puan) tarafından soruldu
+2 oy
39 cevap 684 göst.
0 oy
8 cevap 620 göst.
0 oy
4 cevap 243 göst.
20 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ecenin annesiii (1,085 puan) tarafından soruldu

410,482 soru

12,346,767 cevap

40,191 kullanıcı

Kategoriler

...