0 oy
151 göst.
Diğer kategorisinde (396 puan) tarafından
Selamün aleyküm hanımlar şimdi size bir sorum var iki bebeğim var kpss çalışıyordum istediğim puan gelmedi sıfırdan başlamak istiyorum ama bı yandanda da hafızlık yapıcam hem dünyevi hem ahiretim için çalışmak istiyorum ama nasıl düzen kurabilirim aklım çok karıştı kendimi yormak da istemiyorum bebeklerim var çünkü sizce nasıl bir yol çizmeiyim

8 Cevaplar

0 oy
(872 puan) tarafından
Şua iki çocukla çok zor kafanı oraya odaklaman lazım yoksa yıllarını alır,geçen bir hocayı dinledim günümüzde her türlü kayıt kopyalama cihazları olduğu için hafızlık eski dönemlerdeki gibi cihat niteliğinde değil illa hafız olmak istiyorum diyorsan o ayrı . Kendimi düşündüm ben yıllarca kuranı hatmettim ama hayatıma hiçbir etkisi yok neden çünkü anlamıyorum Rabbim bana ne emrediyor bilmeden ölüp gidecem artık türkçe okumaya başladım anlayıp hayatıma geçirmek için hayatıma geçirip evlatlarımıda öyle yetiştirebilmek için 
-Reklam-
0 oy
(289 puan) tarafından

Bence yapamazsın çok zor. Ha belki ilerlersin ama tamamlaması 2 çocukla zor olacak senin için. 

Kendine üstesinden gelebileceğin bir yol seçmen için söylüyorum, başka hedefler belirle bence
0 oy
(505 puan) tarafından

Kendi koşullarını en ıyı sen biliyorsun. Burdan nasıl bir yardım bekliyorsun ki yanlış anlama.

Yardımcı olur mu sana bilmiyorum ama ben de klavye sınavına hazırlanıyorum. Cocugum 14 aylık asla izin vermez ya uyuyunca ya da babası evde olduğunda işlerimle dönüşümlü çalısıyorum. Yemekten sonra birkaç tur çalısırım o esnada babası ilgilenir sonra mutfağımı toplarım benimle gelir bebişim. Ben mutfağımı toplatken babasına çay tatlı verırım sonra yine babasına postalar çalısırım. Gunduz uyudugu süre zarfında da sosyal medyadam için video çekimi yapıyorum. 
(396 puan) tarafından
Yok estağfurullah ama belki benim gibi olanlar vardır diye soruyorum
0 oy
(1,854 puan) tarafından
Ya kpps ya hafızlık birine odaklansan daha iyi olabilir. İlahiyat mezunu isen aslında hafızlığın olunca Kuran Kursu Öğretici olmak için de bir fırsat olur 
(396 puan) tarafından
İmam Hatip mezunuyum ilahiyat okumadım ama benim tek bı derdim hafız olmak hafız olmadan ölmek istemiyorum
(1,854 puan) tarafından
Kpss ye ne için girdiniz lise mezunu olarak mı?
(396 puan) tarafından
Önlisans olarak girdim
0 oy
(22 puan) tarafından
Hafızlık için günlük birkaç ayet şeklinde çalışırsan neden olmasın. Zaten Allah rızasını gözeterek hareket edilince Allah bütün engelleri kaldırır . Her alanda kolaylık sağlar. Kpss de bilgi birikimine bakarak baslayabilirsin. Herşeyden azar azar ama sabit.
(396 puan) tarafından
Bende öyle düşündüm zaten yeni girdim sınava temelim var az az calisicam sabah kalkıp öğleye kadar öğleden sonra da zaten  programım günde 4 saat ezber calisicam rahat olur dedim ama yine de ya yapamazsam
(22 puan) tarafından
Bnmde iki çocuğum var . Bende istiyorum hafızlık . Kuranı yüzüne okuyorum mümkün olduğunca kuralları tam öğrenmek için . Allah yardım ediyor. Çok çok olmadı askıya alırsınız . Çocuklar bir tık daha büyüyünce devam edersiniz. İçinizi Allah biliyor mühim olan bu ☺️
0 oy
(1,092 puan) tarafından
Çok zorlanırsın. Ben de kpss çalışmam lazım hiçbir şey bilmiyorum ama yenidoğan bebeğim var yapamıyorum onu 5 dk bile yanlız bırakamıyorum bir şey olacak diye. Uyuduğu zaman biraz dinleyebiliyorum. Gece kuşuyuz biz. İkiz bebek ile hiç düşünemedim canım biri uyusa diğeri uyanır. İkisini bir anda yapamazsın bence yapsan bile gerçekten çok zorlanırsın. 
(396 puan) tarafından
Benim bu ikinci geçtiğimiz eylül de girdim sınava bence biran önce başka çünkü büyüdükçe çok daha zor ben kızım 3 aylıkken başladım şimdi yaşına girdi daha zor
0 oy
(3,672 puan) tarafından
Kpss olur belki ama hafız biri olarak söylüyorum çok zor. Hafızlık düzen ve tekrar isteyen bişey. 1 gün ders vermesen 1 ayına malolur
0 oy
tarafından
Kendine bu kadar yuklenmek bilmiyorum sogukluk getirebilir ben ne zaman ibadete cok fazla yuklensem kaza namazlarini falsn cok kilsam yorgunluk hissi geliyo Allah affetsin yani yapilir mi yapilir cok fedakarlik yapman lazim gerekirse uykundan yemeginden temizliginden cocugundan esinden herseyden fedakarlik yapman gerekecek yetismeyen gunlerde zorlanacaksin nacizane fikrim ben olsam herseye bu kadar yuklenmem ben bi tane cocukla zor yetisiyorum ev isi yemek cocuk farz ibadetler ilmihal okuma hatif ezber falsn yaptiklarim bunlar seninkiler kadar agir degil ve cocuk tek ben bile sabah 8 dd gozumu acip gece 1 olmadan yatamıyorum yoksa yetismiyo yeri geliyo cocuga tv acip yapiyorum bunlari cocuk sikiliyo oyun istiyo kandirip yapiyorum bi maksrnayla gecistirdigim gunler oluyo gunlercd supurgeye dokunmadigim oluyo ben yerinde olsam bi sene daha kpssye calisirim baslamissin cunku sonra hafiliga calisirim ha kebdine guveniyosan cok guzel Istersen basarirsin ama dedigim gibi cok zor bi yolculuk bu 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 607 göst.
1 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 143 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 102 göst.
+1 oy
7 cevap 416 göst.
16 Kasım 2024 Diğer kategorisinde .SU. (5,399 puan) tarafından soruldu