0 oy
124 göst.
önce Aile kategorisinde (1,415 puan) tarafından
Kızlar eşinizin çok yakın bır akrabası tüm mal varlığını eşinize bırakacağıni söylese tabi bu kişi bekar teyzesı yani bizde ev yapcaz bende gelip size ortak olayım zaten tüm mal varlığım senin eşime de biraz gün doğmuş oldu bana sormadan kaynanam ve eşim kabul etmişler ben itiraz ettim biraz tartıştık konu öyle kaldı eşim benim biraz düşünmemi istedi bu zamana kadar bende birikim yapıyordum kendime ait azda olsa gelirim var  aylık bir altin yapıp yapıp saklıyordm  ev yapacaz diye sonra babamda biz kardeşlere mal pay edecek ondan gelecek parada var ben hepsini kendi evimiz olacak diye eşime vermeyi düşünüyordum ortaklık kararı çıkınca ben eşime kendi birikimimi vermeyi düşünmüyorum evin tek oğlu 3 katlı ev yapılacak mis kaynanam teyzesi ve biz siz olsanız ev sadece size yapılacak ken sürpriz ortaklar çıksa kendi paranızı yinede dahil eder misiniz 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (16,488 puan) tarafından
Ben ortaklı işe karşıyım o yüzden hayır 
önce (1,415 puan) tarafından
İnanın ben konuda kesin fikrimi söyledim hiç birsekil de kabul etmeyecegimi söyledim bir şekilde mecbur bıraktılar ablamda yinede kabul etme diyor eşimde onun malı bizim malımız diyor beni tehdit de etti kabul etmezsem diye ben onun tehditinden korkmamda sağlıklı bir karar vermek istiyorum kararsızım
önce (5,657 puan) tarafından
sozel olarak herkes herkese heraeyini birakir:)
önce (5,657 puan) tarafından
bir ev yapilacak da bu evde kim oturacak.? kiraya verilse kirayi kim alacak . ortakli is gercekten beter bisey. ortakli bakceli 200 metrekare bi villan olacagina tek basina iki goz odalj bir gecekondu olsun daha iyi. yarin bigun teyzenin basi sikisir oturdugu evi satar yada kiraya yetisemiyorum nasilsa yaptirdigim ev var der kalkar gelir yaniniza oturacaksaniz. kaynananlar oyle gelinim bir oglum bakar bize deyip alipr tasi taragi gelir yaniniza yaslilik var hastalik var. herkes evinde yerinde mutlu olsun . olunce birakirsa size malini allah razi olsun dersiniz
-Reklam-
0 oy
önce (2,377 puan) tarafından
Ortak iş olmaz her açıdan hele ki akrabayla 
Kimse bunu kabul etmez diye teyzede işte yapacağım ev arabam malım ölünce senindir demiş bunlarda kabul etmiş bana sormadan baya tartıştık beni çok kırdı eşim bu konuda
önce (2,377 puan) tarafından
Sana niye sormuyor çok sinir olurum öyle şeye bende
0 oy
önce (1,378 puan) tarafından
Teyze oturduğu evi sizemi verecek 
Evet biz ev yapcaz oda üstümüze yapcak onun üstüne de kaynanam yani teyze ölürsem yapılacak olan ev ve arabası mal varlığı senindir demiş
önce (1,378 puan) tarafından
Ee sonrdan vazgecmeyecegi ne malum bide çocukları eşsi kimsesi yokmu
Bekar 45 yaşında evlenmeyi düşünmüyor muş bu saatten sonra
0 oy
önce (1,119 puan) tarafından
paralari varsa yapsinlar kendi birikimini verme soran olursa cocuklarim icin yada yok de geç 
Annemde bu şekilde söyledi
0 oy
önce (122,360 puan) tarafından
asla kabul etme
0 oy
önce (771 puan) tarafından
Akraba sevmem 

Akrabayla ortaklık sevmem

Akrabaya para vermem

Çok saçma istememm
0 oy
önce (3,732 puan) tarafından
Ölüm hak miras helal yarın öbür gün vazgeçti ya da evlendi ya da kararını değiştirdi ne olcak ? Yaşı genç daha 45 ne ki yani. Ben asla ortak ise girmem en iyi ilişkiler dahi bozulabiliyor araya maddiyat girince.
0 oy
önce (3,958 puan) tarafından
Teyze ölmeden önce herseyini eşinin üstüne yapsın madem
0 oy
önce (3,847 puan) tarafından
Esiniz evin tek oglu mu yoksa tek cocugu mu? Cunku tek oglu olmasi kanun onunde hic farketmiyo diger kardeslere bolunuyo direk. Onu gectim kayinvalideniz iki kiz kardes mi? Yoksa baska teyze veya dayi var mi? Varsa yine sadece esinize degil kaynananiz ve diger kardeslere pay ediliyor. Bana sorsaniz asla ortak yapmayin derim. Ben oz kardesimle ortak evimiz icin daha 2 gun once kavga ettim. Yani ortak is asla bastaki gibi olmaz. He teyze destek cikar direk esinin ustune yaparlar ama omurlerince orda otururlar amenna ya da noterde bi anlasma yaparlar olunce esinize kalacagina dair amenna. Yoksa devlet birlikte yaptiniz yok teyzem bana birakti vs dinlemez. Devlet tapuya veya belgeye bakar. Aksi halde siz yapar kaymagini baskasi yer.
Bende tam olarak sizin söylediklerinizi söyledim dayılar ve kız kardesleri var tabiki onlar o kadar emin konuşuyor ki ilerde hickimse hak talep etmeyecek diye

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 315 göst.
28 Aralık 2023 Aile kategorisinde Zzzzzz (1,680 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 151 göst.
29 Eylül 2023 Aile kategorisinde Minikii (646 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 182 göst.
0 oy
2 cevap 88 göst.

403,397 soru