0 oy
67 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (528 puan) tarafından

İyi geceler kızlar kafam çok karışık bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim 17 ekimdd kan alında daha net hamile değildim beta değerim 6.60 iç hastalıklarında doktor şuan var yada yok diyemem ama ilaç yazacağım düşük doz onu kullan gebelik kesinleşince seni bize gönderirler zaten dediler gittiğimde kullandığım ilacı söyledim 2 defa gittim ikisinde de dedim. Kan sonucuna göre yönlendircez dediler dün sonuç için gittim tekrardan söyledim hiç. Bişi demedi tsh bakılmış o değer normal ama iç hastalıklarında tsh hariç farklı değere bakıldı tiroid peroksidaz antikorları anti tpo diye bir değer çok yüksek değil evet 25 mg euthyrox kullanıyorum bebeğe zarar verir. Mi Allah korusun hamilelik tiroid iyi değilmiş benimde haşimatom var direk tiroid demedi doktor hani erken doğum ölü doğum düşük Allah korusun zihinsel engelli olabilirmiş bu ilaç kullanılmadığında şimdi dünden beri hastane bakıyorum randevu asla alamıyorum yok en yakın 25ne var hani bu değer yüksek olmadığı için sorun olur mu olmaz mı iç hastalıklarına gitmek için geç mi kaldım doktorlardan yönlendirme bekledim şimdiye kadar guatr usg de çektirdim 15nde onu bile göstermedim ikisine bir gidecem 2 iş olmasın diye ne yapmalıyım uzun oldu kusura bakmayın yatamadım yazmak istedim  8+2 haftalığım şuan 

image

5 Cevaplar

0 oy
önce (34 puan) tarafından
Anti tpo hakkında çok bilgim yok ama ilk çocuğuma hamileyken hipotroidim vardı dediğin ilacın 25 mg sini kullanıyordum hamilelikten önce de vardı ömür boyu kullanman gerek demişti doktor kullanmazsan Erken doğum ölü doğum ve bebekte zeka geriliği olur demişleri saati saatine alarm kurup içiyordum ilacı ama doğumdan sonra kan verdiğimde tsh değerlerim normal çıkmıştı şu an ilaç kullanmıyorum normal hala kullanmaya devam et bi sorun olacağını düşünmüyorum asıl kullanmazsan sıkıntı 
önce (528 puan) tarafından
Olabilir canım yarın dediğin gibi bakıyorlarsa giderim erkenden içim hiç rahat değil çünkü
Ben pimpirikli bi insan olduğum için normalde doktorum Ayda bir tahlil isterdi ama ben az çok araştırıp öğrenmiştim hipotrodi konusunu o yüzden iki haftada bir kan veriyordum sağlıkocağında dediğim gibi bi git yarın kan değerine baktır aile hekimi de bir yorum yapar illaki
Tamam canım teşekkür ederim ❤️ Allah razı olsun inşallah sorun çıkmaz Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin
Evet canım özelde özel ilgi yapıyorlar tabi devlet farklı ilk oğlumda özelde başladım devlette devam ettim farkı yok doktorlar iyi dedikleri için ama bebeğimin günü geçtiği halde açılma falan bakmadılar kalp atışı düşmüştü şon kontrole gittiğimde aynı gün tekrar özeldeki doktoruna gittim acil yatış yaptı mesela ikinci de hiç devlete gitmedim çünkü bir kere ağzım yandı
Çok haklısın canm ya ama işte fiyatlar uçtuğu için tercih edemedim maalesef şehir hastanesi iyidir dedim değilmiş oğlum hep orda olur kontrollerini çocuk bölümünden çok memnunum
-Reklam-
0 oy
Post yukarı lütfen çok korkuyorum 
0 oy
önce (2,545 puan) tarafından
İlacı kullandigin sürece hic bi sikinti olmaz canım 

Yeterki takibini bırakma zamaninda kanını ver ultrasonla baktir
25 mg ilaç verdi doktor bana 1 ay önce hamile olup olmadığım net değildi kesinlikleşince gel dedi bana şuan önlem amaçlı 25mg başlıyorum dedi ama 8 hafta oldum doktora söylüyorum yönlendrmedi bir türlü bende muayene edince tekrar sormayı unuttum o yüzden korkuyorum. İç hastalıkları doktoru 1 ay önce değerimin ilaç kullanmak için yüksek olmadığını sadece hamilelik şüphesi olduğu için başladığını söyledi yani 8 hafta geç  mi sizce bebekte bir probleme sebep olmuşumdur Allah korusun :(
0 oy
önce (751 puan) tarafından
Anti tpo hasimato hastaligi demek senin ki yuksek degil hasimato değilsin 

Ben hasimatoydum degerim 1000lere yakindi direk 100mg ile başladık hamileligin sonuna dogru 150 mg oldu saglikla dogurdum şükür 

Duzenli kullanacaksin ayda 1 kan verip duruma bakacaksin

25mg koruyucu bi doz miktari korkma bebege bisey olmaz biraz sakin kal uzun sureler hic kullanmazsan 1 1 bucuk ay o zaman bu dediklerin olabilir ancak

Suan gene gebeyim gene ilac kullaniyorum bu sefer düşük doz 50mg
Allah razı olsun canım valla sabaha kadar uyuyamadım yarıma randevu buldum adım hemen ilk gebeliğimde hiç sorun yoktu bunda da yüksek değil ama hamilelik şüphesi olduğu için düşük doz başladı usg yapıldı haşimato denildi o sırada ve nodül varmış kontrol edilmeli felan dedi ama ilaç konusunda çok endişe ettim acaba 1 aydır 25mg kullanıyorum bebeğe zarar verirmi hani doz düşük mü kaldı fazlasını mı kullanmalıyım o kafamı karıştırdı. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
0 oy
önce (3,330 puan) tarafından
Bende bişey yoktu hamilelik te cıktı tiroid ilacı aksatma bişey olmaz canım ben 50 mg kullanıyordum 
Benimki düşük ya 25mg o yüzden korkuyorum 1 ay oldu ilaca başlayalı 8 haftalık hamileyim hani yükselmesi gerekir miydi yönlendirmedi bir türlü kadın doğum
önce (3,330 puan) tarafından
İlaç senden fazla kullandım canım bişey olmadı senin düşük dozda benim 50 mg di

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 24 göst.
0 oy
3 cevap 36 göst.
25 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 28 göst.
0 oy
2 cevap 35 göst.