0 oy
109 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (1,070 puan) tarafından
Kızlar eşimin teyze oğlu evlendi bugün 6 gün oldu yani. Çok sevriim ikisini de, yakın oturuyorlar, yemeğe çağırdım , menüm çok mu hafif ne ekleyebilirim acaba?

Etli güveç 

Pirinç pilavı

Ispanaklı gül börek

Şehriyeli Tavuk çorbası

Başka ne ekleyebilirim, aklım durdu sanki,

Hamaretlı hanımlar

9 Cevaplar

+1 oy
önce (1,346 puan) tarafından

Ben kırmızı et ve tavuğu aynı sofrada ikram etmem şahsen. İkisinin aynı öğünde sindirimi zor. 

En az bir salata ve yoğurtlu meze arar gözüm :)

Bir de 6 gün olmuş evleneli, çok erken değil mi ya davet için, daha balayı anca bitmiştir :D

önce (1,070 puan) tarafından
Aslında ben cennet çorlası yapacaktım, ama oğlum asla yemiyor bu yemekleri o ve  babası tutturdu tavuk çorbası diye
Balayı için gitmediler bir yere, evdeler, onlar sıkılıyor sanırım çaya geliriz dedi ben yemek olsun diye direttim
Bu arada havuç tarator iyi olur mu?
Olur güzel olur. Severseniz yoğurtlu kereviz de olur
35 yaşındayım daha kereviz tadını bilmem, nasıl yapıldığını da:)
Rendele, sarımsaklı yoğurtla karıştır üstüne zevkinize göre dereotu ve ceviz ekle bitti :) Ama bildiğin bir tat değilse önce kendinize dene :D
Kesinlikle önce alıp kendime denemem lazım
-Reklam-
0 oy
önce (7,212 puan) tarafından
Ortaya bir kaç meze olabilir havuç tarator kapya biber mezesi mor lahana yogurtlamasi vs vs gibi
Havuz tarator düşündüm aslında, yoğurdum köyün süzme yoğurdu biraz ekşi gibi emin olamadım, o yüzden marketten alayım en iyisi
Teşekkür ederim canım, mor lahana da yapabilirim onu çok severim ben de:)
Hafif kavurup yoğurtlayinca çok lezztli oluyor üstüne az da z.yagi gezdiriyorum ben :) yoğurda 2 kaşık mayonez at aşko eksilkte gider hem yoğurt almamış olursun ben öyle yapıyorum patlıcan mezesi de güzel olur bak fırında kozleyip yogurtla üstüne pulbiber yak mis
Aaa mayonez ekşiliği alır mı canısı öyleyse çok iyi olur yaaa, hemen yaparım, deneyeyim hatta birazdan yataktan çıkabilirsim:)))
Çok ekşi degilse dengeler aşko
0 oy
önce (180 puan) tarafından
Etli güveç yanına bence mercimek çorbası daha güzel gider ekstra pirinç pilavı yeşillik salatası cacık varsa patlıcan söğürtmesi güzel olur çay yanına bu mevsimde elmalı kurabiye ve havuçlu kremalı kek güzel gider tarçınlı falan 
Oğlum bu yemekleri yemiyor diye babasıyla tavuk çorba dediler, ama çorbayı değiştrcem canım teşekkürlr
Evet yeşil salata ve havuç tarator olabilir ama süzme köy yoğurdum ekşi biraz yeni yoğurt alayım köyden
önce (180 puan) tarafından
Rica ederim canım afiyet olsun şimdiden
0 oy
önce (920 puan) tarafından
Tavuk çorbası uymamış..eşim ve oğlum istiyor demişsin ama misafiri düşünerek çorbayı degistirmelisin kesinlikle..ortaya da yogurtlu koz biber ya da taraftar salata falan olmali
Evet evet canım, değiştirecem haklısın herkes söyledi. Cennet çorbası veya mercimek yapacağım.
Havuç veya mor lahana salatası düşünüyorum
0 oy
önce (5,228 puan) tarafından
Corba uyumamis

Tarhana veya mercimek olabilir. 

Ben yemek menulerine boregide uyduramiyodum. Onun yerine sarma,dolma tarzi bisey olabilir. 

Mercimek corbasi 

Etli guvec

Pirinc pilavi 

Lahana sarmasi/kuru patlican-biber dolmasi/icli kofte/yaprak sarmasi bunlardan birisi ortaya guzel olur.

Yogurtlu brokoli,karnabahar salatasi 

Mevsim salatasi(havuc,mor lahana veya havuc,turp,kirmizi pancar )
Havuç veya mor lahana hangisi markette bulursam kesin yapcam. Çorbayı kesin değiştireceğim.
 Böreği sarmıştım dün ya:)  sarma çok iyi olurdu da hamileyim 4 aylık hiç gözüm kesmedi üşendim:))
Neyse yapmissin artik.
Bi de eklemeyi unutmusum manti da olabilir hatta hazir da olur yani. Benim icin kurtarici oluyodu sofrayida guzel gosteriyodu :)
Aaa olur mu hazır mantı:)) aslında şuan bu fikri aşırı beğendim
Ben bebegim kucukken ramazanda hep ortaya hazir manti yaptim o sene :)  hic ugrasamazdim baska biseyle.
Ama burda iyi bi mantici var ordan aliyorum. Dolabimda da hep olur benim icin kurtarici yani :)
0 oy
önce (4,403 puan) tarafından
Sarma yap kayniyarik tavuk pilav güveç corba
Ya sarmayı düşündüm ama 4 aylık hamileyim üşendim, ya da üşenmeyip lahana sarması yapabilirim markette bulursam:)
Çorbayı değiştireçeğim canım
önce (4,403 puan) tarafından
Pilav üstü tavuk güveç corba yeterli olur ozaman cnm
0 oy
önce (751 puan) tarafından
Yani ben genelde corba et pilav bunlari yaparim 

Ama ek olarak yogurtlu meze yaparim illa tek bisey degil mesela havuc tarator olur yanina patlican kabak kizartir yogurtlarim tursu koyarim

Manti yada yaprak sarmasi turu bisey eklerim

Annemden aliskanlik olmus fazla koyariz cesidi sonada hem sutlu hem şerbetli bi tatli yaparız sutlac yada seker pare revani gbi kimisi sutlu tatliyi seviyor kimi serbetliyi 

Bu arada corbadada  koz domates corbasi icine krema falan daha hos farkli tadi oluyor
Çorbayı değiştireceğim canım kesin, cennet çorbası veya yoğrutlu bir çorbada yapabilirim  evet havuç tarator yapcam.. ya kabuk ve patlıcan kızartma üzerine yoğurt iyi olur mu yemeklerin yanına ilk defa deneyeceğim . Tatlı sütlaç veya bisküvili muhallebi yapcam
0 oy
önce (2,226 puan) tarafından
Ortaya sarma havuç salatası kereviz salatası gibi çeşit yapabilirsin yemek sonrası çayın kahvenin yanına ıslak kek Kıbrıs tatlısı  tarzı bir şey yapabilirsin
Sarma yapcam mecbur herkes dedi:) üşenmiştim havuz tarator yapsam
0 oy
önce (1,446 puan) tarafından
Bence tavuk corbasi yerine mercimek corbasi veya ezogelin corbasi olabilir. Et yemeklerinin yanina yogurtlu bir meze yakisir. Kapya biber mezesi veya rus salatasi veya havuc tarator olabilir.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 267 göst.
11 Mart 2024 Diğer kategorisinde Asenat (678 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 244 göst.
0 oy
6 cevap 99 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde zxcvbnm (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 334 göst.
11 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Asilomm (722 puan) tarafından soruldu