0 oy
101 göst.
Diğer kategorisinde (34 puan) tarafından
Kızlar sağlık ocağın verdiği kabız yaptı sonra Sidefer kullandım oda kabız yaptı çok perişan oluyor varmı kabız yapmayan bildiğiniz demir ilaci kan ilaci yani çok sevinirim yazarsanız

13 Cevaplar

0 oy
(302 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bestiron veya demiron kullanabilirsiniz c vitaminli olduğu için emilimi yüksek oluyor ama bunlarda renkli damla. Ben diş biyamasindan korktuğum için kullanmaya devam etmedim. Oceanda da yeni nesil damla ve yiyeceklerle tepkimeye görmeyecek şekilde düzenlendiği için demir emilimi düşük genelde kullananların çoğunda kansızlık çıkıyor bizde 2 ay kullandık 6.ay kansızlık çıkınca bıraktım. Endofer kids kullanmaya başladık kansızlığı 9.ayda normal çıktı beyaz damla olduğu için diş boyamiyor kabızlık yapmıyor . Birde newvit var +2 değerlikli olduğu için emilimi yüksek kabızlık yapmıyor ama oda renkli bir damla dis boyayabiliyor. Size tavsiyem doktora danışıp alim çünkü eczacılar malesef doz bilmiyor oceani 1 damla kullanın 5 damla kullanın diye  söylemiş eczacıların olduğunu okudum burda. Demir demlasinin dozu çokönemli az verirseniz depo boşalır kansızlık çıkar normal demir damlası ile dolduramazsiniz ferrum ferrozinc gibi tedavi ediciler kullanmak zorunda kalırsınız ki bunların içimi zor oluyor. Fazla verirseniz de demirin fazlası zehirler. Dozunu bebeğinizin kilosu gelişimi beslenmesi ve damlanın demir oranına göre düzenliyor doktorunuz. Sağlık ocağının verdiğini zaten kullanmayın onda paraben var kaka boyuyor kabizlik yapıyor ve özellikle kıyafetlerden bile çıkmıyor
(34 puan) tarafından
Çok çok ayrıntılı ve bilgini yazmıssınız allah razı olsun dediğiniz demir ilaclarını doktoruma Danışırım tekrardan çok teşekkür ederim
(302 puan) tarafından
Rica ederim canım ne demek :) bende almadan çok arastirmistim daha da var bildiklerim de bunlar en çok duyulanlar. Sağlıkla büyüsün bebiş
(302 puan) tarafından
Bu arada yorumda gördüm kansızlığı da varsa bu şekilde demir damlası ile tedavisi çok zor yüksek doz kullanmak gerekir çünkü bu damlalar ilaç değildir mevcut depoyu korur. O yüzden 4.ayda başlanır çünkü bebekler 4-6 ay arası yetecek demir deposu ile doğarlar sonrasında dışarıdan takviye ile demir depoları sabit tutulur. Kanzilik durumunda depo boşalmış demektir ve yeniden dokdurmak icin Kansızlığı tedavi edici takviyeler gerekir. Kansızlığı kaç çıktı bilmiyorum ama hgb değeri 10.5-14 arası ise yine damlayla devam edin derim ama daha düşükse ferrum ferrozinc gibi kansızlığı tedavi eden şuruplar kullanmanız gerekir. Ayrıca günlük beslenmesine pekmez eklemek, ciğer yedirmek, kırmızı et tüketmek kansızlıği tedavi etmez ama destek olur. Demir damlasinim yanında mutlaka c vitaminli limon salata gibi şeyler verirseniz de emilimi yüksek olur daha kolay atlatir
-Reklam-
0 oy
(913 puan) tarafından
Saglik ocagininkini asla kullanmadim d vitamini verdiler onuda kendime bile çok sıkıntılı oluyorlar 

Biz sidefer kullaniyoruz bi sorun yapmadı ama ocean deneyebilirsin bize eczacimiz buda iyi demişti 
0 oy
(753 puan) tarafından
Ben kidsfer kullandım kabızlık yapmadı sağlık ocağının verdiğini hiç kullanmadım temiz içerik değildi çünkü kidsfer temiz içerikliydi içinde paraben falan yoktu bize çok iyi geldi 
0 oy
(2,060 puan) tarafından
Bestiron en iyisi 
(6,239 puan) tarafından
Kac damla kullaniyorsunuz
0 oy
(5,688 puan) tarafından
Ayyy sorma banada hangisini verseler ya kabız ya isal yapıyor. Kanımda düşük mecbur içiyorum.36+4 düm bende. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
(34 puan) tarafından
Maşallah canım sağ salım doğurursun inşallah ben bebeğim için istedim yazmamışım 18 aylık kansızlığa da var
0 oy
(11,254 puan) tarafından
bestiron veriyorum kaç aydır hiç sorun olmadı 
0 oy
(3,324 puan) tarafından
Sağlık ocağının verdiği hiç iyi değil bestiron damla doktorumuz vermişti kabızlık yapmadı 
0 oy
(1,927 puan) tarafından
Sidefer kullandık 1 yıl bir sıkıntı yaşamadık hiç. 
(34 puan) tarafından
Ben 2 3 ay kullandım canım ama nasıl ğeçti bir bilsen 3 4 bir kaka oda ağlayarak yapıyordu bağıra bağıra artık kullanmayı biraktım düzeldi normal yapıyor kakasını ama ilaçda kullanmam lazım kansızlığı var çünkü
0 oy
(795 puan) tarafından
Lectus Kids kullandım hiç sorun yaşamadık tavsiye ederim 
(34 puan) tarafından
Bestironda önerdiler canım ilk onu deniycem olmazsa artık bu markayı kansızlığıda var çünkü kabız yapmayan bulmam lazım
0 oy
(665 puan) tarafından
Canım bilmiyorum ki bende hep kullanıyorum doktorum vermişti :) 
(34 puan) tarafından
Bebek içinmi kendin içinmi canım ben bebeğim için 18 aylık
(665 puan) tarafından
He hamilelikte canım
0 oy
(6,239 puan) tarafından
Bestiron kullanıyorum aylardır. Kabız yapmadi
(34 puan) tarafından
Teşekkür ederim bende alacağım bir kaç kişide yazmış
0 oy
(1,140 puan) tarafından
Bestiron kullandık biz kabız yapmadı çünküiçeriğinde zeytinyağı var
(34 puan) tarafından
Sanırım bestiron alacam canım
0 oy
(378 puan) tarafından
Hangisi yapmaz bilmiyorum ama her gün 1 tane içince kabız oluyordum. Doktor iki günde bir al o zaman dedi. Kabız olmadım sonra. 
(34 puan) tarafından
Bebeğim için yazdım canım kansızlığı da var doktor sidefer yazdı ama kabız oluyor
(378 puan) tarafından
Aa kusura bakmayın yanlış anlamışım. Kabızlık sorununu hiç çocuklarımda yaşamadım, bilgim yok maalesef.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 665 göst.
24 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 99 göst.
15 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minnos61 (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 124 göst.
28 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 73 göst.
10 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynos1234 (2,669 puan) tarafından soruldu

404,748 soru

12,124,358 cevap

36,483 kullanıcı

...