0 oy
83 göst.
önce Diğer kategorisinde (501 puan) tarafından
Oğlum 2.5 yaşına girecek. Öyle akıcı bir konuşma şekli yok. Bazı yaşıtları çok güzel konuşuyor ama benim Oğlum belli başlıklı şeyleri söyleyebiliyor bazı harf sayılara renklere dili dönmüyor 10 renk varsa 3 tanesini diyebiliyor. Eğitici videolar açıyorum faydası olur mu? Yada neler önerirsiniz? 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (3,823 puan) tarafından
İş bankası kültür yayınları eğitimi kitaplarını tavsiye ederim.

Oturun sesli bir şekilde okuyun resimleri yorumlayın hayrete düşün korkun heyacanlanin kitabı canlandırın.

Yanınızda oturup dinlemesem bile yapın merak herseydir gelir dinler uzaktan bile duyar.

Mutfakta yemek yaparken tüm yemek tarifini anlatın tekrar tekrar mutfakta esyalari nesneleri tanirin basit küçük görevler verin.

Camasir kutlarken yaniniA alın annenin kırmızı çorabı babanın mavi tshirt diye iletişimde olun

Gün içinde bol cocuk şarkıları (mesela 3 gün aynı iki şarkı)

Bu ve buna benzer şeyler yapın.

Ekranı kesin max 1 aya bülbül gibi öter bana güvenin deneyin görün.. 
önce (501 puan) tarafından
Ya deneyeceğim çok teşekkür ederim ❤️
önce (406 puan) tarafından
Yazacağım herşeyi yazmışsınız birde yükselen zeka adeda gibi yayınların çok güzel etkinlikleri var tavsiye ederim etkinlik yapma kitap okuma o kadar faydalı oluyor ki konuşmasına TV telefon tablet ekranı direk kes hiç bir faydası yok tam tersi çocuk konuşmuyor agresif sinirli oluyor
-Reklam-
0 oy
önce (18,524 puan) tarafından
Onun yerine kitap oku. Ekran daha geriletir. 
Evet ekran bağımlısı oldu biraz bende eğitici şeyler izlesin hiç olmazssa dedim. Yakın zaman da kitap alacağım
önce (18,524 puan) tarafından
Sorun bu zaten ekran tek taraflı bir iletişim bile olmaysn bişey . Telefon konusuyo çocuk konuşmaya gerek bile duymuyor. Çocuğunun konusmasini istiyosan ekranı tamamen kesip bol kitap okumalo ve oyun oynamalisin. Farkı görürsün
Bugünden itirabern başladık
0 oy
önce (5,100 puan) tarafından
Inan aynı durumdayiz 27 sinde 31 aylik olcak cevremde 5 ay kucuk 3 ay buyuk iki tane cocuk var masallah otur sohbet et guzel konusuyorlar benim oglumda aynı kelimelerle konusiyor hep anne babam nerde anne mamam nerde anne su bitti  gibi bazen mavi yesil net diyor kirmizi turuncu ucundan diyor ama hangi renk biliyor kedi koyun inek sesini cikariyor 4 e kadar sayiyor ama aman aman baska kelimeler kullanmiyor ihtiyaci kadar konusuyor
Aynen öyle kendini ifade edebilecek şekilde konuşuyor geride gibi geliyor banada yaşıtlarına göre
Saglik ocagi ebesiyle konustugumda 3 yasina kadar acilir dedi bize boyle cok cocuk geliyor 3 yasinda acildi hepsi dedi hic konusmuyor olsa sorun vardir ama sonucta kelimesi var basit cumlesi var 3 yasina kadar beklicem bende hala acılma yoksa bir pedogoga goturmeyi planliyorum
İnşallah acilirlar ya
Birde bizim mahallede bir cocuk var oglumdan buyuk o da konusmuyor annesi oyun grubuna baslatmis yeni birde krese baslatmayi dusunuyor acılsın diye gecen bir araya getirdik oynadılar baya
0 oy
önce (3,278 puan) tarafından
Canım kitap okuyabilirsin ekran yerine sen sürekli konuş çok işe yarıyor yaptığın işleri falan anlat 
Öyle yapacağım artık
0 oy
önce (3,234 puan) tarafından
Erkanın faydası olmuyor konuşun canim kitap okuyun birlikte resim yapın renkleri söylerin, boya kalemlerini sayın, arabaları varsa onları sayın böyle böyle çocuk açılıyor. Bizimki de akıcı konuşmazdı hem tekti onunda etkisi oluyordu şuan 3 yaşında ne dese anlıyoruz. Ayrıca parka götür çok faydası var biz her gün gideriz bu aralar çok soğuk gidemiyoruz bende evde kitap okuyorum
0 oy
önce (11,102 puan) tarafından
videoların hiçbir faydası olmaz. kitap okuyun ve sosyalleşsin
0 oy
önce (53 puan) tarafından
Az once ayni seyi yazdimm. Kizim 3 yas olacak daha renkleri bilmiyr. Konusamiyr dzgn

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 372 göst.
17 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde & Madamcoco & (2,197 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 366 göst.
1 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2935 (789 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 65 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde Asdfhlya (125 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 226 göst.
30 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (313 puan) tarafından soruldu

403,975 soru

12,102,349 cevap

36,420 kullanıcı