+1 oy
138 göst.
Diğer kategorisinde (329 puan) tarafından
Selam kızlar brnim oğlum 0cak 2021 doğumlu seneye ocakta 5 yaşına girecek özel kreş veya anaokuluna yazdırıcak duruum yok malesef abiside var okula giden gelecek yıl devlet anasınıfına yaşı tutuyor yazdırmak mı daha mantıklı yoksa bir yıl daha bekleyip iki sene sonra mı yazdırayım yaşı küçük olduğu için aralarında ezilir mi bide biraz ürkek bi çocuk kendini savunmayı bilmiyor yapamıyor yani onların içinde açılır mı dersiniz yoksa çok mu ezilir özellikle öğretmen arkadaşlar ve bu durumu yaşayan arkadaşlar ne önerirsiniz? 

6 Cevaplar

+1 oy
(303 puan) tarafından
Benim kızım da Ocak 2021 doğumlu devlet anaokuluna başladı bu yıl 
(329 puan) tarafından
Aa nasıl aldılar ki bizim okul almıyor ilkokula bağlı anasınıfı var seneye kabul ediyolar
(303 puan) tarafından
Bizimki bağımsız anaokulu sadece 3 4 ve 5 yaş grupları var devlet anaokulu aylık sadece 1235 TL veriyoruz yemek dahil
-Reklam-
+1 oy
(18,748 puan) tarafından
Bence yazdırmak daha mantıklı o çekingenliği üstünden atabilmesi ve kendini koruyabilmesi için sosyal ortamlara girmesi gerekir 
(329 puan) tarafından
Öyle mi diyosun canım seneye yazdırırsam iki yıl daha gidicek anasınıfına birinci sınıfa göndermek için bazen ay tutmayınca imzayla bir yıl daha erteliyolar ya bende öyle mi yapayım dersin yani iki yıl anasınıfına gönderip öyle mi hazırlayayım okula birden ağır gelmesin diyorum ay kafam karıştı :D Abisi temmuz doğumlu olduğu için böyle şeyler düşünmedim hiç bir yıl anasınıfına gitti diper sene zaten mecburi bire başlamıştı bu kış doğumlu olunca karışıklık oldu biraz :)
(18,748 puan) tarafından
Benim oğlumda Aralık doğumlu 2021 seneye anaokulunu sanırım ay farkından kaçırıyor. Ama ben çalışıyorum zaten vereceğim açıkçası biraz TV izlemeye alıştı biraz biz ona yetemiyoruz hissi oluştu o yüzden ben gitsin diye düşünüyorum. Evde koca koca insanlarla oturup sıkılacağına yaşıtları ile sosyalleşmesi daha mantıklı
0 oy
(2,121 puan) tarafından
Benimde oğlum 2021 mayis doğumlu daha küçük benim için ne kadar geç gönderirsem okadar bıkmaz zaten ömürleri boyunca okula gidecekler Sabah uykusu çok önemli çocuklarda o yüzden ben geç gönderecem herkesin tercihi.. ilkokul öğretmeni arkadaşım var oda öyle söyledi çocuğuna güzelce doy zaman geçir diye uykusunu alsın güzelce diye ..sırf uyku değil konu çocuklar çabuk bıkar 3 sene anasifini ne alaka bana saçma geliyor 1 sene yeterli anasifini için 
0 oy
(30 puan) tarafından
Benim oğlum Nisan 2020 doğumlu geçen yıl da kreşe gitti bu yıl da gidiyor. Hem sosyal yönden hem de gelişimi yönünden bize iyi geldi kreş. Seneye anaokuluna başlayacak. Şuanda devletin kreşine gidiyor aynı okulda 2. yılımız ve çok memnunum. 
0 oy
(937 puan) tarafından
Benim oğlum 2019 Eylül doğumlu bu yıl ikinci senesi kuran kursuna gidiyor çocuk gözünü açar açmaz kuran peygamber dualar sureler öğrendi çok faydalı oldu canı gitmek istemediginde gonderiyorum xorlamiyorum zaten öğleden snra gidiyor erken kalkmış olmuyor.bence çocuğun kisiligiyle alakalı okula gitmeye yatkinsa gitsin benimki çok heveslenirdi herkes okula gidiyor enden ben gitmiyorum diye çişini öğrenmişti kıyafet giymeyi biliyordu kalem tutmayı biliyordu.kendi başına yemek yiyebiliyordu bunlar çok önemli.en önemlisi kendini ifade edebiliyordu açık bı şekilde.arkadas ortamı çok iyi gelmişti.simdi ikinci senede biraz sıkıldi aynı şeyler olduğu için ama zorlamiyorum.egleniyor insan içine çıkıyor etkinlikler yapıyor.cocugun ihtiyacıni en iyi anne bilir ölç tart zorlamadan severek gidecekse gönder bence yoksa geç gitmesinin hiçbir mahsuru yok aslında çocuklar en çok anne babası ilgisine ihtiyaç duyuyorlar bu dönemde anne baba evde verebilir bu etkinlikleri öğretileri.allah tüm çocukları korusun
0 oy
(2,125 puan) tarafından
Kızım 2021 Eylül dogumlu, bu sene 3 yas grubunda devlet anaokulunda. Sinifta 2020 Kasım ve Aralık doğumlular da var gerisi 2021 dogumlu. En küçük benim kızım. Sizin çocuğunuz burda olsa o da şu an 3 yaş grubunda olurdu. Seneye varsa 4 yasa yazdirirsiniz. Sonra 5 yas grubu ile gider. Bence 6 yaşına girmeden asla ilkoula baslamamali. Yani 2 sene anaokuluna gidip sonra ilkokula gitmesi iyi olur diyorum. Ama benim dediğim anaokulu. Anasinifima veririseniz sadece 5 yaş oluyor, oraya zaten almazlar diye düşünüyorum seneye

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 285 göst.
0 oy
4 cevap 116 göst.
0 oy
23 cevap 615 göst.
3 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Syma (838 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 105 göst.

412,138 soru

12,407,174 cevap