+1 oy
406 göst.
Aile kategorisinde (1,569 puan) tarafından

Tam 3 yaşında oğlum var. 1 yaşından beri bakan bir bakıcımız var. En başında kendisiyle asgari ücret + sigorta diye anlaştık. Devlet asgari ücrete ne zaman zam yapsa biz de yaptık. Temmuz'da zam olmadı ama biz yine de ikramiye verdik hayat zor diye. SGK'sını da eksiksiz yatırırız emekli olabilsin diye. Okula başlayınca da yarı zamanlı gider dedik, teyzemiz yarı zamanlı gelir ama tam maaş veririz dedik eşimle. Ama bakıcımıza demedik tabii bunu. Kendi içimizde konuştuk eşimle. Ama şu an böyle çat diye gitmek istiyorum deyince bir şey demedim. Gitme sebebini de tam demiyor. Eveliyor ağzında ama anladığım kadarıyla maddi sebepler. Sizce bu imkanlar az mı? Çalışma saati de 08:30-17:30. Hafta sonu yok. Ev işi yok. Sadece çorba yapıyor kalanları ben. 25 bine bakıyormuş başka bakıcılar. Ankara Çankaya için. 

18 Cevaplar

+1 oy
(2,422 puan) tarafından
Çalişma saati memur gibi haftada beş gün bide millet asgari ücret altında haftada 6 gün işe gidiyor size doğru düzgün bir açiklama bile yapmıyor ben olsam kreşe veririm çocuk hem arkadaş edinir ve daha sosyal olur
(1,569 puan) tarafından
Kreş için erken diye düşünüyorum. Ben 4 yaşında ve yarım gün vermeyi düşünüyordum
(4,088 puan) tarafından
Katılıyorum bu yoruma
(2,422 puan) tarafından
Kardeşim ikizleri var onada bakıcı geliyordu sebebsiz yere iki bakıcısı çıktı onuda teşvik ettik ver kreşe diye kararsızdı verdi üç yaşındaydılar şimdi abla iyi'ki vermişim diyor çocuklara çok iyi oldu bütün gün aktivite yapıyorlar
-Reklam-
+1 oy
(16,880 puan) tarafından
Belki de çocuğun ona ihtiyacı kalmadı diye sonlanacağını düşünüp kendine başka iş bakmıştır kreşe gidecek diye düşündü ise olabilir bence bir konuşun neden ayrılmak istediğini ısrarcı ise ve açıklama yapmıyor ise gitsin. Kalsa da gönüllü bakmayacak gibi evet profesyonel iş ama duygusal bağda kurulmuş olması gerekirdi böyle bana çok tuhaf geldi 
0 oy
(9,053 puan) tarafından

25 binmi ohaaaa :D

O zaman ev işide yapsın akşama kadar napiyor evde

(1,569 puan) tarafından
Çocukla ilgileniyor. Kahvaltı, parka götürme, getirip yıkama, uyku. Uyandıktan 1 saat sonra falan da ben geliyorum.
(556 puan) tarafından
Çocuk bakmak ev işinden daha zor
(1,569 puan) tarafından
Evet çocuk bakımı elbette zor ama en başında böyle anlaştık, asgari ücret veririm ama sigorta yaparım dedim. o da çok sevinirim kapıcılıktan SGK girişim var sigorta önemli benim için dedi. Şimdi böyle kaldık
0 oy
(5,486 puan) tarafından
Şahsen şartlar iyi yaptığı ek iş yok sadece çocuk bakıyor biraz araştırın aynı şartlarda birisini bulursanız gitmek istiyorsa gitsin
(1,569 puan) tarafından
Bakıcı değiştirmek istemiyorum. Çocuk tekrar birine alışacak falan. Mizacı oturdu derken yeni bir düzen olacak :(
(5,486 puan) tarafından
Tabi oda çok zor yani o zaman durumunuz uygunsa zaten 1 aya asgari ücret te değişecek sizde 1/2 üstene ekleyip teklif edin
0 oy
(8,618 puan) tarafından

Kız getir ben bakayım :D imkanlar iyi de bakıcı maaşları nedir bilemiyorum tabi ona göre azsa ya da başka iş buldu 

(1,569 puan) tarafından
Ankara'daysan gel :)
(8,618 puan) tarafından
Değilim ya :)
0 oy
(2,146 puan) tarafından
Bence açık acik konis, de ki sorun maas ise gozden gecirelim bir eşimle de, o zaman az cok belli eder sebebini
0 oy
(400 puan) tarafından
Orda olsam ben gelirdim fiyat gayet iyi . Sigorta da yatıyor daha ne olsun.  
0 oy
(454 puan) tarafından
3 yaşına kadar bakmış hicmi bir gönül bağı kurmamış çocukla ya pat diye gidilir mi hiç çok enteresan gerçekten 
(1,569 puan) tarafından
Blöf müdür diyorsun
(454 puan) tarafından
Bence öyledir oturup bir konuşun ne sıkıntısı var
0 oy
(647 puan) tarafından
Valla aynı yerde olsaydık ben 15 e bile bakardım bence çevrene bir bak daha uyguna mutlaka bulursun
(1,569 puan) tarafından
Bulmaya buluruz da çocuk bakıcı değiştirsin istemiyorum. Bu kadın iyiydi. Ben asla ekran göstermeyeksin dedim göstermiyor mesela. Market gıdası verme diyorum vermiyor.
0 oy
(4,552 puan) tarafından
Arkadaşım yarım gün bakıyor bir bebeğe 8 bine  sabah ,8 de gidiyor  birde eve geliyor sadece çocuk bakıyor başka iş yok senin fiyat  yeterince iyi 
0 oy
(722 puan) tarafından
Bence artık kreşede verilebilir. Hem maddi olarak sizde rahatlamiş olursunuz hemde çocuk sosyalleşir.
0 oy
(2,388 puan) tarafından
Valla yakın olsaydı bu imkanlardan ben bakardım kendi evimde isteseydin kamera bile koyardın evime:)))Karapürçek teyim ama :) sizin ona ben sana 25bin verecem demeni bekliyor bence çok fazla sizde parayı çöpte toplamiyosunuz
(1,569 puan) tarafından
25 binin sigortası ile 35 bine yakın ediyor maliyeti bana. 35 bine alâ bir kreşe gider
(2,388 puan) tarafından
Hemde Cook iyi bı kreş
0 oy
(1,556 puan) tarafından
Çalışma saati çok uzun kadının yaptığı az birşey değil sonuçta başkasının çocuğuna kendi çocuğu gibi bakıyor şimdiye kadar bir sıkıntı yasamadiysaniz aldığı ücret az geldi bana 
(1,569 puan) tarafından
Uzun derken? Memur gibi ve gündüz 3 saat uyuyor zaten çocuk.
0 oy
(4,088 puan) tarafından
Saydığın işler için askeri ücret güzel bir fiyat bence artı sigorta diyorsun 25 istiyorsa sigorta ödeme yemek yapma temizlik yok yaptığı çorbada çocuk içindir oda mecbur yani açmı kalsın çocuk 
(1,569 puan) tarafından
Ben sigortasız çalıştırmak istemem. Temizliğe ayda bir gelen ablaya da yapıyorum
(4,088 puan) tarafından
Sigorta hakkı ona birşey demem ama sadece çocuk bakma içinde 25 fazla hadi dese 20 amenna bence oturup konuşun eğer ücreti az buluyorsa bir kaç bin yükselte bilirim maaşını de ama gerçekten 25 fazla
(1,569 puan) tarafından
Bana da fazla geliyor. Ama yine de akıl almak için burada sorayım dedim ben mi az veriyorum hak yiyorum diye
0 oy
(5,289 puan) tarafından
Cocugunuzu krese vermenizi tavsiye ederim. 

3 yas bakiciyla evde tum gun napiyo ?
(5,289 puan) tarafından
Oglen uyutan kreslerde var.
Yani siz bilirsiniz tabi. En azindan yarim gun verin.
(1,569 puan) tarafından
Öğlen uyutan da vardır muhakkak ama daha küçük bence. Zorda kalsa kendini savunamaz, bir olay olsa anlatmaz bana daha
(5,289 puan) tarafından
Ben 25 aylikken verdim. Herseyi anlatiyodu. Tabi kurumsal ,guvenilir bi krese verdim. Oglen uykusuda vardi.
Kendini savunamamasi kresin ilk zamanlarinda olabilir. Ama dedigim gibi iyi bi kurum olursa ogretmenler cok dikkat ediyo. Benim cocugum cok severek gidiyo mutlu yani. Tum arkadaslarindan da bahseder kim ne yapiyo kimi seviyo sevmiyo. Suan 3 yasinda. Evde verimli vakit geciremiyoruz zaten. Bu arada ben calistigim icin verdim.
(9,053 puan) tarafından
Eee tamamda bu kadin 3 saat ne yapıyor? O ara bari yemek yapsa temizlik yapsa birsey yapsa ver dicem de
Ver kreşe hem sosyallesir hem canı sıkılmaz
(1,569 puan) tarafından
Canı sıkılmıyor evde, hatta evcil bir çocuk. Sabahları parka giderler, öğleden sonra uyur zaten. Uyanık zamanlarına da etkinlikler koyuyorum ben onları yapıyorlar
0 oy
(1,462 puan) tarafından
Keşke yakın olsak valla yarı fiyatina yapardım 
(1,569 puan) tarafından
Aaah ah, emin ol buradaki birkaç kişiyi çok isterdim
0 oy
(3,343 puan) tarafından
Yeni bir bakıcı çocuk için zor olabilir, maasi yüksek veren bir aile bulmustur, maaşta iyileştirmeyi teklif ben senin yerinde olsam ona vereceğim parayı çocuğumu kreşe gönderirim daha iyi 
0 oy
(467 puan) tarafından
Halam ikizlere bakıyordu beş yaşına geldiler ve artık bakmasına gerek kalmadı aralıksız bir hafta aglamistir yana yakıla kadının psikolojisi bozulmuştu ya şeker hastası oldu üzüntüden nasıl bir anda birakabiliyo hayret ettim gerçekten 
(1,569 puan) tarafından
Siz düzen kurana kadar idare ederim dedi, ama düzeni nasıl kurarız bilmiyorum
(467 puan) tarafından
Başka birini bularak canım

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 232 göst.
+1 oy
7 cevap 542 göst.
5 Eylül 2021 Aile kategorisinde Esmaa11 (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 617 göst.