0 oy
357 göst.
Diğer kategorisinde (5,333 puan) tarafından
Bugun çocuklar ve ben bi yere gidecektik araç ile gitmem gerekiyordu. İki üç yerde erkek sürücüler tarafından zorbalığa uğradım ve ilk defa araba kullanmaktan tiksindim. Birinde kirmisi isiktayken arkama bir servis durdu dönüş yapacağım mecbur onumdekini bekliyorum aracı henüz kaldırmadı arkamdaki dat dat basiyor kornaya. Ben anlamıyorum yollar tek onlara mi ait. Önümdeki arabanın üzerine mi cikayim. Bı yerde de geçiş hakkı bana ait değil mecbur ana yoldan gelen araçları bekliyorum arka arkaya geliyor yine arkamdaki araç başladı kornaya. Ya sabir dedim devam ediyor. Lanet olshn araya sıkışıp gececem artık dedim bu sefer o sürücüler haklı olarak önlerine çıktığım için kornaya basıyor. Nedir bu erkek sürücülerin zorbaliklari. Kadınlar onlar gibi küçüklükten bu yana araç kullanmıyor. Ve gayet kurallara uygun biçimde kullanıyorum ehliyetimi de alalı çok olmadı henüz. Ama bıktım bu durumdan. Sizde yaşıyor musunuz bu durumları?

22 Cevaplar

0 oy
(43 puan) tarafından
Günlük hayatta trafikte çoğu problem kadın sürücülerde malesef çok fazla denk geliyorum bugun bile işe gelirken eşimle koca yolu işgal etmiş sağa geçmiyo israrla ve kaplumbaga gibi gidiyo sellektöre rağmen geçmiyodu ısrarla
(5,333 puan) tarafından
Benim lafım o tarz kişilere değil farkında iseniz benim bahsettiğim konu çok farklı. Ben yeni yeni araç kullanıyorum haliyle senelerdir kullananlara göre çok pratik değilim. Sol şeridi işgal etmem sollamami yapar sağ şeride her zaman yerlesirim. Sinyallerimi onceligimi vs unutmam. Peki trafikce benim varolmamdan dolayı korna ile veya bakışları ile rahatsız edenlere ne demeli?
-Reklam-
0 oy
(2,056 puan) tarafından
Bir kadın olarak söylüyorum. Kadın sürücülerin çoğu çok bencil araç kullanıyor. Bir örnek vereyim. Kızım bir gün çok kötü düştü hava karanlık hemen acile gidiyoruz. Eşim dörtlüleri yaktı kornaya basarak gidiyor . Bütün erkek sürücüler yol verdi sağolsunlar. Iki tane kadın sürücü denk geldi ve ikiside yol vermedi . O kadar sinirlendim ki . Yalan yok beddua etmemek için kendimi zor tuttum. Arkandakinin de korna çalma olayı sen kadın olduğum için değil öyle dengesizler hep var benim eşime de çalıyorlar bazen . Kurallara uyduğunu düşünüyorsan takilmayacaksin panik yapmiyacaksin. 
(5,333 puan) tarafından
Kurallara acemi şoförler daha çok uyuyor emin olun. Çünkü tedbirli kullanmak gibi bı yaklasim var ve acemi sonuçta. Zaten stres altında kullanıyorsun aracı. Ama bu şekilde davranılması hiç hoş değil trafik adabı denen çoğu şey yok. İnanın sadece sollama yapacağım zaman sol şeride geçer sonra sağ şeride yerlesirim. Bazen beni tek gidiş geliş yönlü yollarda sollamak isteyen araçları gördüğümde hızımı yavaşlatır onlara dahi yer veririm hızlı gitmek isteyen buyursun gitsin sonuçta hem acemiyim hem çocuklarımı taşıyorum. Çoğu erkek yollar kendininmis gibi
(2,056 puan) tarafından
Benim eşim çok saygılı ve sakin araç kullanır. Hem yayalara hem de araçlara yol verir. Kendine yol veren olunca teşekkür eder. Ama dediğim gibi kadın sürücülerin çoğu çok bencil araç kullanıyor. Kadınlar da güzel araç kullanan oranı %20, erkeklerde %80. Bence anlattığınız
Olay da kadına yapılan taciz değil. Çünkü aynı şey erkek sürücülere de yapılıyor. Bunu yapanlarda terbiyesiz kişiler.
(5,333 puan) tarafından
Bakış açısı bu. Erkekler sadece daha tecrübeli
 Kadınlara da aynı imkan verilmis olsa emin olun çok güzel çok kurallı bir şekilde kullaniliyor.erkekler kadar da bencil araç kullanan bir kadın görmedim.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 462 göst.
2 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Minel (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 717 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,429 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 464 göst.
10 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 355 göst.